02.10.02, 15:47
Tatu co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 15:50
      oczy mnie myla, czy to moze nie to forum?
    • szarykot Re: Tatu... 02.10.02, 15:52
      poszukaj na forum Muzyka.
    • Gość: duzY Sztucznie wypromowany duet. IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.10.02, 16:05
      Spice Girls, BSBoys tyle, że po rosyjsku. I to jedyna ich zaleta. Piekny język
      rosyjski. Ale jeśli już to wole w wykonaniu chóru Aleksandrowa, Okudżawy,
      Wysockiego, Kobzona etc.
      • Gość: Rafis Re: Sztucznie wypromowany duet. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 23:52
        Gość portalu: duzY napisał(a):

Ale jeśli już to wole w wykonaniu chóru Aleksandrowa, Okudżawy,
        > Wysockiego, Kobzona etc.

hm? to fajne masz imprezy!!!Gratuluje gustu ;-)
        DJ duzY
        • Gość: duzY O gustach się nie dyskutuje. IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.10.02, 09:46
          A tak swoją droga ciekawym czy Ty wiesz o kim ja piszę? Czy Ty ich słyszałaeś
          wogóle? Czy wszystko co ma cyrylicę w tle jest dla Ciebie podłe?
          • Gość: Rafis Re: O gustach się nie dyskutuje. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 11:26

> A tak swoją droga ciekawym czy Ty wiesz o kim ja piszę? Czy Ty ich
            słyszałaeś
            > wogóle? Czy wszystko co ma cyrylicę w tle jest dla Ciebie podłe?

Jak przeczytasz mój post to zobaczysz,że broniłem TATU choć muzyki słucham
            jedynie w radiu komercyjnym.Skoro broniłem TATU to nie moge być chyba
            przeciwnikiem cyrulicy.
            Protestuje jednak przeciwko snobstwu.Ostatnio a może i zawsze w pewnych
            kręgach lub w kręgach które aspiruja do bycia w tamtych kręgach hehe jest modne
            robienie czegos lub nie robienie czegoś.Nie wypada tam np słuchania TATU ale
            Wysocki oczywiście.Jak uprawiac sport to tylko golfa, od biedy tenis.
            Modne jest w tych kregach chodzenie do opery itp.Nie ważne że dany człowiek
            zasypia na tym spektaklu i myśli tylko o jego końcu.
            Tylko o to mi chodziło, o nic więcej!!!
            Nie przeszkadza mi,że słuchasz Wysockiego lub przynajmniej tak piszesz.
            Słuchaj i delektuj się tymi dzwiękami.
            Ja po prostu nie lubie snobów,którzy robia cos lub mówią tylko dlatego,że tak
            trzeba bo ich srodowisko tego wymaga i nie akceptuje innego

pozdrawiam
            • Gość: duzY Snob to niby ja? IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.10.02, 15:47
              No to pudło.
              Co do porównania głosów wymieniłem znanych mi wykonawców spiewających w pieknym
              języku rosyjskim, którzy bardziej mi odpowiadają niż te dwie młodki. One dla
              mnie za bardzo krzyczą.
              Napisałem, ze o gustach się nie dyskutuje i nawet nie próbowałem oceniać
              Ciebie. Po prostu wolę "zardzewiały" głos Okudżawy niz elektroniczne
              wydzieranie się tak, że mi plomby w zębach rezonują. Wiek ma swoje prawa ...
              wybacz.
              • isis! Re: Snob to niby ja? 04.10.02, 16:05

> One dla mnie za bardzo krzyczą.
                > Po prostu wolę "zardzewiały" głos Okudżawy niz elektroniczne
                > wydzieranie się tak, że mi plomby w zębach rezonują.

Bravo duzY !!! :)
                • Gość: Rafis Re: Snob to niby ja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 23:13
                  isis! napisała:

> Gość portalu: duzY napisał(a):
                  >
                  > > One dla mnie za bardzo krzyczą.
                  > > Po prostu wolę "zardzewiały" głos Okudżawy niz elektroniczne
                  > > wydzieranie się tak, że mi plomby w zębach rezonują.

no i właśnie to jest taka muzyka elektroniczna więc jak można ją porównywać z
                  czymś innym.
                  Kazdy lubi co innego.
                  Zreszta kto powiedział,że artysta(śpiewający) powinien umieć spiewać.
                  Jest wielu takich którzy sa uważani za artystów mimo,że głosu kompletnie nie
                  mają ;-)

• isis! Re: Snob to niby ja? 05.10.02, 01:12
                    Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Zreszta kto powiedział,że artysta(śpiewający) powinien umieć spiewać.

??????????????????????????????????????????????
                    Tu mnie zatkało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Na amen.......................................
                    Idę spać :0
                    • Gość: Rafis Re: Snob to niby ja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 01:16
                      isis! napisała:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                      >
                      > > Zreszta kto powiedział,że artysta(śpiewający) powinien umieć spiewać.
                      >
                      > ??????????????????????????????????????????????
                      > Tu mnie zatkało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      > Na amen.......................................
                      > Idę spać :0

biedactwo
                      ale jak już cos to mogłabyś nie wyrywać tych słów z kontekstu
                      • szarykot Re: Snob to niby ja? 05.10.02, 17:25
                        taki np. Wysocki to śpiewać nie umiał ani trochę. jednakże to nie zmienia faktu
                        że był wielki.

...bo umiał nie umieć śpiewać :)
                        • Gość: киса Re: Snob to niby ja? IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.10.02, 08:45
                          Wysocki umial interpretowac swoje teksty i za to chwala. A co do tatoo....no
                          coz... kazda epoka ma wlasny obyczaj i lad (jak mawial...no kto? ). Dlatego
                          slucham i Wysockiego i Okudzawy, ale i tatoo.

киса
              • Gość: Rafis Re: Snob to niby ja? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 23:10

> No to pudło.
                > Co do porównania głosów wymieniłem znanych mi wykonawców spiewających w
                pieknym
                >
                > języku rosyjskim, którzy bardziej mi odpowiadają niż te dwie młodki. One dla
                > mnie za bardzo krzyczą.
                > Napisałem, ze o gustach się nie dyskutuje i nawet nie próbowałem oceniać
                > Ciebie. Po prostu wolę "zardzewiały" głos Okudżawy niz elektroniczne
                > wydzieranie się tak, że mi plomby w zębach rezonują. Wiek ma swoje prawa ...
                > wybacz.

Nie mówiłem o Tobie!!!
                Stwierdziłem tylko fakt.Jestem ciekaw czy też uważasz,że istnieje zjawisko o
                którym pisałem?
                pozdrawiam
    • Gość: bonk pr-ewencja IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 02.10.02, 16:13
      ta(k)tu sobie myślę że poza rozpedzoną cięzarówką w klmatach szpilberga która
      pędzi niczym imadło przez rosyjska prerie by wkońcu na kogoś najechac to więcej
      nic ciekawego nie ma
      bonk
    • Gość: Kociątko Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 16:45
      sztuczne do wyrzygania. i tak kaleczą ten piękny język :(
    • nelka skoczne toto, akurat ... 02.10.02, 16:55
      dla nastolatków na wakacje.
      Musze się przyznac, że moja córka też słucha (na szczęście nie tylko),
      i nawet załatwiłam jej wejściówkę na niedzielne występy w Barze.
      No cóż, wiek ma swoje prawa :-))))
      • ewencja nell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.10.02, 18:55
        A jak załatwiłaś wejściówkę?????????? Bo ja nie moogłam....Czy jeszcze można je
        jakoś zdobyć??????????
        Ewa
        • kinga!!! Re:wykreowane dla pieniędzy... 02.10.02, 19:17
          Niby tworzą związek homoseksualny, dobry chwyt bo o nich mówic, a co za tym
          idzie ciekawośc ludzi ->płyta-> teledysk->kasa...!
          o naiwności!
          • mastat Re:wykreowane dla pieniędzy... 02.10.02, 19:37
            #!@&$&!!**## - o to co sądzę o Tatu.
            • Gość: Rafis spoko zespół IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.02, 23:11
              Bardzo ciekawy zespół.Mimo iż prowadzony na wzór zachodnich odpowiedników to
              jednak język rosyjski sprawia,że jest to coś nowego dla mnie,nowe
              brzmienie,młode głosy.
        • nelka ewencja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.02, 10:13
          ewencja napisała:

> A jak załatwiłaś wejściówkę?????????? Bo ja nie moogłam....Czy jeszcze można
          je jakoś zdobyć??????????
          > Ewa

Ewencja, znam kogoś, kto zna kogoś, i tyle, koncert jest jutro, nie wiem, czy
          można załatwić jeszcze wejściówki. Bądź na forum, bo może się zdarzyć, że moja
          córka z waznych i niezależnych przyczyn nie będzie mogła iść, wtedy dam Ci te
          wejściówki.
      • Gość: Kociątko nelka, jak mozesz... ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 12:07
        nelka napisała:
        > dla nastolatków na wakacje.
        > No cóż, wiek ma swoje prawa :-))))
        > nell

a kiedy będe starą kobietą (jak ty ;) to czego będe słuchała?
        skocznych piosenek na świecie jest dużo (po rosyjsku tesh) i nie wszystkie są
        tak fatalne jak toto ;P
        • nelka kociątko, jak mozesz... ;P 03.10.02, 12:25
          Gość portalu: Kociątko napisał(a):
          > a kiedy będe starą kobietą (jak ty ;) to czego ....

Ja stara kobieta ????!!!!! no, juz nie nastolatka, ale wciąż młoda ! :-))))
          A teraz słucham na przemian Tres Lunas i muz. film. PI.
          • Gość: Kociątko mogę, mogę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 12:52
            bo ja wredna gówniara jestem, hi hi hi ;P
            a tak w ogóle to kazda kobieta ma tyle lat ile chce (przyznaję się do 12) ;P
            porzucam kompa na rzecz muzyki. a w ogóle zdechławe to forum ostatnio, jakieś
            spotkanko by się przydało.
    • Gość: FanTa-tu Re: Tatu... IP: *.96.41.253.unregistered.k.pl 03.10.02, 00:37
      Co Wy chrzanicie jeden przez drugiego??? Czy wyście się kiedykolwiek uczyli
      rosyjskiego, że wypisujecie takie BREDNIE!!!??? Jak Brytnisia, jacy BSBoysi???
      Gdzie kaleczenie języka??? Po pierwsze poszukajcie sobie tłumaczeń
      (niedoskonałych niestety), ja mam na tyle dobrze, że rozumiem dziewczęta bez
      słownika, a przekonacie się, że ich teksty na pewno nie są tak płaskie, jak
      zachodnia komercja... A poza tym ich rosyjski jest wporzo! Siekira (tzn
      Shakira) na pewno Wam się bardziej podoba, ale cóż ona potrafi 24 razy łenewer-
      łotewer [whenever whwtever, żebyście nie pomyśleli, że nie znam angielskiego] i
      to ma być muzyka? Sex-gwiazda, która nie umie śpiewać, a to jak trzęsie d**ą
      sprawia, że chce mi sie rz*g*ć, bo tylko na tyle ją stać, bo wyskakuje z jakimś
      dennym kawałkiem.
      Fani Tatu (przy)łączcie się !!!
      • kiwas Re: Tatu... 03.10.02, 09:59
        Gość portalu: FanTa-tu napisał(a):

> Fani Tatu (przy)łączcie się !!!

wsio to prawda,ja je lubie i nuce caly czas ich kawalki,ale jak tatu sa lesbami
        to ja jestem abstynent. po co ten tani chwyt ? fanie,nie pisz tylko,ze to nie
        jest komercja,poczytaj sobie o tatu w NIE,jak zostaly wykreowane i w jakim
        stylu. sa lepsze rosyjskie zespoly. zarzucasz jakiejs shakirze trzesienie
        dupa,a pocalunki tatu to co ?
        nie,naprawde je lubie,ale badz konsekwentny i obiektywny. no i jakis extra
        glosow to one nie maja chyba
        • Gość: FanTa-tu Re: Tatu... IP: *.biskupin.wroc.pl 03.10.02, 13:42
          Sory, ale "NIE" to tak denny poziom, że niawet nie patrzę na ten tytuł w
          koisku, więc czytać tym bardziej nie będę.
          Całują się? No a co 2 less (nawet jeśli to tylko "chwyt") mają robić?
          Co do komercji... Ile znacie kawałków, bo ja (bez remixów) 37, więc chyba mam
          prowo powiedzieć, że znam twórczość dziewczyn i nie śmierdzi mi ona komercją.
          Kilka klipów w "zachodnim" stylu - po to, żeby się łatwiej przebić, reszta jest
          naprawdę super!!!
          Co do głosów, posłuchaj na żywo Eeee. Iglessiasa. Za dziewczyny przynajmniej
          nie śpiewa komputer.
          Pozdr. dla fanów!!!
          • isis! Re: Tatu... 03.10.02, 14:08

> Sory, ale "NIE" to tak denny poziom, że niawet nie patrzę na ten tytuł w
            > koisku, więc czytać tym bardziej nie będę.

To już wiem o tobie dużo...

> Całują się? No a co 2 less mają robić?

Co to są less? Mniej? czy gleba taka?

> Co do głosów, za dziewczyny przynajmniej nie śpiewa komputer.

O, co to głosów to ja akutar mogę się wypowiedzieć. No i przyznasz, że
            komputerowo są podrasowane? Chyba, że potrafisz uzyskać takie metaliczne,
            elektroniczne brzmienie. Jeśli tak - zapraszam cię na lekcję, pokażesz mnie i
            moim studentom nową technikę wokalną.

P.S. Kiwas, pamiętasz, jak mniej więcej tydzień temu zadałeś mi w mailu pytanie
            o Tatu? Tu masz wszystkie odpowiedzi, sorry, że wtedy nie odpisałam. Aaa, i
            mile mnie zaskoczyłeś, że czytasz mój ulubiony dziennik cotygodniowy :)
            • Gość: bonk isis maria!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 03.10.02, 14:48

>
              > o Tatu? Tu masz wszystkie odpowiedzi, sorry, że wtedy nie odpisałam. Aaa, i
              > mile mnie zaskoczyłeś, że czytasz mój ulubiony dziennik cotygodniowy :)
              no nie jesteście osamotnieniu buahahahaha
              pozdrawiam

bonk
              • isis! Re: isis maria!! 03.10.02, 18:08
                Gość portalu: bonk napisał(a):

> no nie jesteście osamotnieniu buahahahaha

Na szczęście :)))

> pozdrawiam

Ja też! A to isis maria to Ci się udało :)
              • Gość: Rafis Re: isis maria!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 18:18

>
                > >
                > > o Tatu? Tu masz wszystkie odpowiedzi, sorry, że wtedy nie odpisałam. Aaa,
                > i
                > > mile mnie zaskoczyłeś, że czytasz mój ulubiony dziennik cotygodniowy :)
                > no nie jesteście osamotnieniu buahahahaha

nie chwaliłbym sie tym buhahaha ;-)
                > pozdrawiam
                >
                > bonk
                • Gość: bonk Re: isis maria!! IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 03.10.02, 19:43

> nie chwaliłbym sie tym buhahaha ;-)
                  pozwolisz że sam bedę wybierał to czym sie "chwalić " a czym nie
                  pozdrawiam
                  bonk
                  • Gość: Rafis Re: isis maria!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 23:32

>
                    > > nie chwaliłbym sie tym buhahaha ;-)
                    > pozwolisz że sam bedę wybierał to czym sie "chwalić " a czym nie
                    > pozdrawiam
                    > bonk

wybieraj ale nie bądz z tego taki dumny ;-)
                    naprawde nie ma z czego!!!
                    • isis! Re: isis maria!! 03.10.02, 23:58

> wybieraj ale nie bądz z tego taki dumny ;-)
                      > naprawde nie ma z czego!!!

A ja uważam, że jest...
                      • Gość: Rafis Re: isis maria!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 00:06
                        isis! napisała:

>
                        > > wybieraj ale nie bądz z tego taki dumny ;-)
                        > > naprawde nie ma z czego!!!
                        >
                        > A ja uważam, że jest...

niby z jakich powodów?
                        uzasadnij!!!
                        ;-)
                        • isis! Re: isis maria!! 04.10.02, 00:10

> niby z jakich powodów?
                          > uzasadnij!!!

Był już na tym Forum wątek o NIE (nawet niejeden) i juz uzasadniałam, nie tylko
                          ja zresztą. Poszukaj, bo nie chcę się powtarzać :)
                          • Gość: Rafis Re: isis maria!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 00:18
                            isis! napisała:

>
                            > > niby z jakich powodów?
                            > > uzasadnij!!!
                            >
                            > Był już na tym Forum wątek o NIE (nawet niejeden) i juz uzasadniałam, nie
                            tylko
                            >
                            > ja zresztą. Poszukaj, bo nie chcę się powtarzać :)

ja jednak powtórze,że jest to szmatławiec !!!
                            • Gość: bonk Re: isis maria!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 04.10.02, 06:27

> ja jednak powtórze,że jest to szmatławiec !!!

a to już twój punkt widzenia , rozumiem że czytasz nie szmatławce a co za tym idzie jestes "lepszy" w
                              zakresie wiedzy i oceny tzw sytuacji ogólnej?
                              Napewno zwróciłeś uwagę że ja i isis nie komentujemy tego co czytasz ani tego nie oceniamy.ITo się
                              nazywa tolerancja dla cudzych poglądów czy jakoś tak...i tym właśnie jak sam zauwązyłeś się róznimy.
                              Po drugie nigdzie nie napisałem że jestem dumny bo pomijając fakt że z natury nie jestem jak paw tylko z
                              tego powodu że czytam co innego niż ty to w naturze mej nie leży komentowanie tego co ktoś inny czyta a
                              jedynie treści w tym zawartych.Sam fakt negowania źródła wiadomości niszczy jakąkolwiek zdrową i
                              kulturalną forme wymiany poglądów do czego np forum służy.

Pozdrawiam
                              Bonk
                              • Gość: Rafis Re: isis maria!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 11:31

>
                                >
                                > > ja jednak powtórze,że jest to szmatławiec !!!
                                >
                                > a to już twój punkt widzenia , rozumiem że czytasz nie szmatławce a co za
                                tym i
                                > dzie jestes "lepszy" w
                                > zakresie wiedzy i oceny tzw sytuacji ogólnej?

Szmatławce też czytam od czasu do czasu ale sie w przeciwieństwie do Ciebie z
                                zawartymi w nich ideami nie utożsamiam.
                                > Napewno zwróciłeś uwagę że ja i isis nie komentujemy tego co czytasz ani
                                tego n
                                > ie oceniamy.
                                Trudno by było to robic skoro nie wiesz co czytam ;-)

ITo się
                                > nazywa tolerancja dla cudzych poglądów czy jakoś tak...i tym właśnie jak sam
                                za
                                > uwązyłeś się róznimy.
                                Każdego trzeba wysłuchac ale nie z każdym sie trzeba zgadzać!!!
                                Ponadto nie wszystko można tolerować(kłamstwa,obłudy raczej Nie)
                                > Po drugie nigdzie nie napisałem że jestem dumny bo pomijając fakt że z
                                natury
                                > nie jestem jak paw tylko z
                                > tego powodu że czytam co innego niż ty to w naturze mej nie leży
                                komentowanie t
                                > ego co ktoś inny czyta a
                                > jedynie treści w tym zawartych.Sam fakt negowania źródła wiadomości niszczy
                                jak
                                > ąkolwiek zdrową i
                                > kulturalną forme wymiany poglądów do czego np forum służy.

Fakt negacji rodzi dyskusje :-)

Pozdrawiam
                                • Gość: bonk Re: isis maria!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 04.10.02, 11:56

> Szmatławce też czytam od czasu do czasu ale sie w przeciwieństwie do Ciebie z
                                  > zawartymi w nich ideami nie utożsamiam.

nie napisałem nigdy że się utozsamiam choc często cytowałem - co wiecej dziwnym trafem zarzuty pod
                                  adresem źródła czyli NIE padały tylko jesli chodzi o sam periodyk a nie treści w nim zawate tak miało to
                                  miejsce w artykule o expo oraz sprawami z nim związanymi a także o smrodach związanych z zarządcami
                                  co jak zapewne wiesz potwierdziły gazety mniej szmatławe.W przeciwieństwie do co poniektórych traktuję
                                  tę jak i inne gazety jako źródło informacji co pozwala mi wyciągnąc własne wnioski i opinie zbudwane na
                                  kilku źródłach a nie na jednym - najczęściej najbardziej opiniotwórczym bo największym.
                                  > > Napewno zwróciłeś uwagę że ja i isis nie komentujemy tego co czytasz ani
                                  > tego n
                                  > > ie oceniamy.
                                  > Trudno by było to robic skoro nie wiesz co czytam ;-)
                                  nie w tym rzecz czy wiem czy nie ale o zasady zwykłej kutlury tu chodzi
                                  nawet gdybyś czytał mein kampf nie napisałbym że to szmatławiec czy tym podobny.
                                  >
                                  > Każdego trzeba wysłuchac ale nie z każdym sie trzeba zgadzać!!!
                                  To prawda aczkolwiek nie uzyłem pod twoim adresem ani adresem gazet jakie czytasz wyrażeń uznanych
                                  za conajmniej nieapetyczne ze względu na szacunek dla adwersarza
                                  > Ponadto nie wszystko można tolerować(kłamstwa,obłudy raczej Nie)
                                  tekst komentowany dotyczył zespołu tatu i odnieś się bezpośrednio do niego - zatem oczekuję gdzie w
                                  podanym tekscie pojawiło się kłamstwo lub tzw"błędna informacja" - pisze to całkiem poważnie
                                  ponieważ mam ten fragment przed sobą - w którym miejscu jest kłamstwo?
                                  Każdemu zdarzają się błędy - sam jestem tego ofiarą jesli chodzi o wątek dotyczący płyty gdzie zarzuciłem
                                  plagiat.Przyznałem sie do tego i przeprosiłem.
                                  > > Po drugie nigdzie nie napisałem że jestem dumny bo pomijając fakt że z
                                  > natury
                                  > > nie jestem jak paw tylko z
                                  > > tego powodu że czytam co innego niż ty to w naturze mej nie leży
                                  > komentowanie t
                                  > > ego co ktoś inny czyta a
                                  > > jedynie treści w tym zawartych.Sam fakt negowania źródła wiadomości niszcz
                                  > y
                                  > jak
                                  > > ąkolwiek zdrową i
                                  > > kulturalną forme wymiany poglądów do czego np forum służy.
                                  >
                                  > Fakt negacji rodzi dyskusje :-)
                                  tak ale jak wyzej zaznaczylem wole negacje informacji a nie zrodla
                                  > tak to prawda tylko dlaczego zaczynająca się tak niemiło?
                                  > Pozdrawiam
                                  jakożywo ja też i życzę miłego łikendu - jadę na szkolenie co po polsku okresla się mianem ochlaju więc
                                  pojawię się w niedzielę
                                  bonk
                                  • pafik Re: isis maria!! 04.10.02, 12:58

> co wiecej dziwnym
                                    > trafem zarzuty pod
                                    > adresem źródła czyli NIE padały tylko jesli chodzi o sam periodyk a nie
                                    > treści w nim zawate tak miało to miejsce w artykule o expo

Dziwnym trafem nie przeczytales najwyrazniej tego:
                                    www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=1874184&a=1894413:]]]
                                    • pafik Re: isis maria!! 04.10.02, 13:03
                                      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=1874184&a=1894413
                                      Oczywiscie tak mial wygladac poprawny link :>
                                      • Gość: bonk no i o to chodzi IP: *.acn.pl / 10.132.128.* 06.10.02, 18:54
                                        i o to chodzi.podajesz rzeczowe argumenty za i przeci bez negowania z góry
                                        danego źródła.To prawda ,że artykuł wspomniany porusza wybrane aspekty expo we
                                        wrocławiu i w tym świetle możńa je odczytać negatywnie.Jest to rzecz , która
                                        jak najbardziej mnie przekonuje.Potrafisz z nimi rzeczowo polemizować punktując
                                        słabe strony.Co do miejsca realizacji expo jednoznacznie opowiadam się za
                                        Wrocławiem bez względu na to czy przyniesie straty czy korzyści wymierne.Wiem
                                        jednak a to akurat z przecieków prasy i mediów zagranicznych a nie NIE ,że
                                        takowe nieoficjalnie zostało na szczycie 7-ki obiecane Putinowi.Bardzo
                                        chciałbym by media te myliły się ale tak to już jest ,że światem tym rządzi
                                        polityka i pieniąze a nie kultura czy chęći.W oczekiwaniu na grudniowe
                                        rozstrzygnięcie podrawiam serdecznie
                                        Bonk
      • Gość: Kociątko Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 12:04
        > Co Wy chrzanicie jeden przez drugiego??? Czy wyście się kiedykolwiek uczyli
        > rosyjskiego, że wypisujecie takie BREDNIE!!!??? Jak Brytnisia, jacy
        BSBoysi???
        > Gdzie kaleczenie języka??? Po pierwsze poszukajcie sobie tłumaczeń
        > (niedoskonałych niestety), ja mam na tyle dobrze, że rozumiem dziewczęta bez
        > słownika, a przekonacie się, że ich teksty na pewno nie są tak płaskie, jak
        > zachodnia komercja... A poza tym ich rosyjski jest wporzo!

cóż za znawca-lingwista. zanim zaczniesz komuś wypominać brak znajomości
        rosyjskiego, to polskiego się doucz. chyba zwracasz uwagę tylko na teledyski
        panienek z tatu, a nie na to jak śpiewają. KALECZĄ JĘZYK PRZEOHYDNIE. i nie
        udawaj ze to nie jest produkt całkowicie komercyjny. podoba ci się to sobie
        słuchaj (byle cicho) ale nie rób ze sztucznego tworu ideału.
        • Gość: FanTa-tu Re: Tatu... IP: *.biskupin.wroc.pl 03.10.02, 13:49
          Mam 37 kawałków (bez mixów) w wykonaniu Tatu, więc nie ograniczam się jak
          większość do teledysków. I nie śmierdzą komercją.
          Jak się nie znasz, to nie zabieraj głosu. Obrzucić błotem jest łatwo, ale
          argumenty na to trudno znaleźć...
          A może znasz jakiś chochlo-rosyjską odmianę języka?
        • acho Re: Tatu... 03.10.02, 17:03
          > cóż za znawca-lingwista. zanim zaczniesz komuś wypominać brak znajomości
          > rosyjskiego, to polskiego się doucz. chyba zwracasz uwagę tylko na teledyski
          > panienek z tatu, a nie na to jak śpiewają. KALECZĄ JĘZYK PRZEOHYDNIE.

Ja się tam na muzyce klubowej znam mniej niż średnio, a na rosyjskim prawie w
          ogóle. No i Tatu mnie w ogóle nie grzeje.
          Ale jakoś tak dziwnie mi brzmi, jak Polacy piszą, że dwie Rosjanki kaleczą
          język rosyjski przeohydnie... No ale jak mówiłem ja się nie znam, więc możecie
          mnie poprawić.

acho
          • Gość: Kociątko Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 17:34
            acho napisał:
            > Ale jakoś tak dziwnie mi brzmi, jak Polacy piszą, że dwie Rosjanki kaleczą
            > język rosyjski przeohydnie... No ale jak mówiłem ja się nie znam, więc
            możecie mnie poprawić.
            > acho

co w tym dziwnego? naprawde kaleczą ten piękny język, a znam go na tyle, ze
            umiem to ocenić.
            • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 18:22

> co w tym dziwnego? naprawde kaleczą ten piękny język, a znam go na tyle, ze
              > umiem to ocenić.

a Ty Kociątko czego słuchasz?
              pozdr.
              • Gość: Kociątko Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 18:41
                > a Ty Kociątko czego słuchasz?
                > pozdr.

DOBREJ muzyki ;P
                • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 18:48

> > a Ty Kociątko czego słuchasz?
                  > > pozdr.
                  >
                  > DOBREJ muzyki ;P

odpowiedz hehe
                  nie wymigasz się heh ;-)
            • Gość: ja Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 20:16
              Dla mnie to jednak trochę bez sensu: kaleczą język. Zapewnie tak samo jak każdy
              (prawie) z nas, a także jak wiele polskich artystów "kaleczy" nasz piękny
              polski język. No i co z tego? Tak, ja na egzaminach też muszę mówić tak ładnym
              czystym rosyjskim jak tylko potrafię, z odpowiednią intonacją, akcentem,
              akaniem, ikaniem itd idp, ale język jest przecież żywy, zmienny i ta piękna
              literacka wersja to tylko jego część. Tak mi sie wydaje. I myślę też, że nawet
              jeśli kiedyś będę świetnie mówic po rosyjsku, zastanowię sie kilka razy zanim
              stwierdzę ze robię to lepiej niz rodowity Rosjanin. Pozdrawiam.
          • szarykot Re: Tatu... 05.10.02, 17:32
            > Ale jakoś tak dziwnie mi brzmi, jak Polacy piszą, że dwie Rosjanki kaleczą
            > język rosyjski przeohydnie...

znam Polaków którzy po rosyjsku mówią niebo lepiej niż niejeden Rosjanin.
            • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 19:03
              szarykot napisał:

> > Ale jakoś tak dziwnie mi brzmi, jak Polacy piszą, że dwie Rosjanki kaleczą
              >
              > > język rosyjski przeohydnie...
              >
              > znam Polaków którzy po rosyjsku mówią niebo lepiej niż niejeden Rosjanin.

czy to jest jakis przytyk do SLD? heh

• szarykot Re: Tatu... 05.10.02, 20:57
                > czy to jest jakis przytyk do SLD? heh

??? od polityki to ja się daleko trzymam...
            • isis! Re: Tatu... 06.10.02, 01:34
              szarykot napisał:

> znam Polaków którzy po rosyjsku mówią niebo lepiej niż niejeden Rosjanin.

Znam Włochów, którzy sami stwierdzili, że ja mówię lepiej po wlosku niz oni.
              A propos -

> GriggioGatto

raczej - gatto griggio
              • waldek.s Re: Tatu... 06.10.02, 01:59
                isis! napisała:

> szarykot napisał:
                >
                > > znam Polaków którzy po rosyjsku mówią niebo lepiej niż niejeden Rosjanin.
                >
                > Znam Włochów, którzy sami stwierdzili, że ja mówię lepiej po wlosku niz oni.
                > A propos -
                >
                > > GriggioGatto
                >
                > raczej - gatto griggio

samochwała w kącie stała.....i się obżerała.
              • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.02, 14:22
                isis! napisała:

> szarykot napisał:
                >
                > > znam Polaków którzy po rosyjsku mówią niebo lepiej niż niejeden Rosjanin.
                >
                > Znam Włochów, którzy sami stwierdzili, że ja mówię lepiej po wlosku

tekst tygodnia hehehehhe
    • Gość: Мартин Re: Tatu... IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.10.02, 16:31
      ewencja napisała:

> Tatu co o nich sądzicie?

Говно, вот что я об этом думаю:)
      • Gość: drug Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.02, 17:06
        ub oi iogbv iogbuv ukitsx uyf m8ijtj ktgkjb,ig jgkuyoi ktbkjh kgsijg hrhchi.
        • Gość: Мартин Re: Tatu... IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.10.02, 23:47
          Gość portalu: drug napisał(a):

> ub oi iogbv iogbuv ukitsx uyf m8ijtj ktgkjb,ig jgkuyoi ktbkjh kgsijg hrhchi.

To miało być śmieszne?
    • ewencja nelka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.02, 17:52
      Błagam o jedną wejściówkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ewa
    • ewencja Dla nelki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.10.02, 20:40
      Jeszcze jestem:)))))))))))))
      • nelka ewencja !!! 04.10.02, 10:19
        jeszcze nic nie wiem, nawet nie wiem o której jest ten koncert.
        dam znać , zaraz jak sie wyjasni.
        • nelka Re: ewencja !!! 04.10.02, 12:41
          Sorki, ewencjo, że narobiłam apetytu, ale w tej chwili dowiedziałam sie, że
          musze podac nazwisko mojego dziecka, bo będzie na jakiejś tam liście, a na
          dodatek Agatka jednak wyrobi sie ze wszystkim i będzie mogła pójśc. Widzisz to
          jest wejście za frajer, dlatego takie ceregiele.
          Przykro mi, bo miałam szczerą ochotę zrobić Ci przyjenność.
          Sama się trochę boję, że będe musiała iśc z nią, jako obstawa, a szykowałam się
          na wieczór na Dżem.
          • Gość: cyfer nell, a nie lepiej... IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 04.10.02, 14:59
            nelka napisała:

>a szykowałam się na wieczór na Dżem.

... jutro na TSA? o niedzieli nie wspomne :)))) dzem bez ryska to jednak nie to... pozdrawiam.
            • nelka nie, nie lepiej .... 04.10.02, 15:13
              Gość portalu: cyfer napisał(a):
              >
              > ... jutro na TSA? o niedzieli nie wspomne :)))) dzem bez ryska to jednak nie
              to... pozdrawiam.

TSA całkiem mnie nie kręci, a "Whisky ..." wszyscy śpiewali w pociągu, jak
              jechaliśmy do Jarocina. I potem muzycy przysiadywali przy ogniskach i
              śpiwealiśmy razem.
              • Gość: cyfer skads to znam... IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 04.10.02, 15:20
                nelka napisała:

> "Whisky ..." wszyscy śpiewali w pociągu, jak jechaliśmy do Jarocina. I potem muzycy przysiadywali przy ogniskach i
                śpiwealiśmy razem.

jak w temacie :) jednak dalej bede sie upieral, ze bez riedla to nie ten sam "dzem". a tak na marginesie: sprobuj zapewnic taki klimat muzyka(?) tatu... bleeeeeh...
                • nelka Re: skads to znam... 04.10.02, 15:43
                  znasz to ? może tez jechałes wtedy tym pociągiem ? :-))))

Jasne, ze to nie to samo, ale to nie znaczy, że coś gorszego. Ja ich muzykę
                  bardzo lubie i w cichości ducha licze na jedną balladę ....
                  • Gość: cyfer tym samym pociagiem raczej nie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.02, 15:51
                    ...ale doswiadczenia jakby podobne :) milej zabawy i oby zyczenie sie spelnilo :)
    • wromario Re: Tatu... 03.10.02, 21:05
      ewencja napisała:

> Tatu co o nich sądzicie?

przepraszam, czy to jest może to śmieszne ruskie gdakanie? ;>
      • arvena Re: Tatu... 05.10.02, 18:47
        Dyskusja w tym wątku nieco odbiegła od głównego tematu a ja właśnie do niego
        chciałabym dodac swój głos!W związku z modą na ten zespół pozyczyłam od kolegi
        płytę i od około 3 godzin jej słucham!Powiem krótko: jestam pod duzym
        wrażeniem!Sa dwa utwory typu disco a reszta to bardzo miłe, przyjemne melodie,
        wcale nie ogłupiająca papka, charakterystyczne słowiańskie melodie :P i
        bardzo miły dla ucha język rosyjski!!!
        Przyznaję że nie rozumiem ani słowa ale troszkę oburza mnie stwierdzenie ,że
        kaleczą język: w końcu są rosjankami to jak mogą go kaleczyć??Chyba w ten sam
        sposób w jaki polskie zespoły kaleczą polski a angielskie angielski!!!
        Przypomina mi się stwierdzenie mojej germanistki ,że Polacy są lepszymi
        specjalistami od niemieckiego niż Niemcy- dlatego trudniej zdac tu egzamin na
        Certyfikat...
        Ale sama odbiegam od tematu!!
        Myślę że krzywdą jest porównywanie Tatu do Britnej i innych takich!
        A ich preferencje seksualne mało mnie obchodzą- słucham muzyki a nie
        konkretnych osób, charaktery mnie mało obchodzą...Gdyby obchodziły to
        musiałabym zrezygnować z połowy ukochanych wykonawców:P
        Pozdrawiam
        Sorki za taką epistołę!!
        • szarykot Re: Tatu... 05.10.02, 19:01
          > Myślę że krzywdą jest porównywanie Tatu do Britnej i innych takich!

wiesz, jedno i drugie jest sztucznie stworzone, wypromowane przez tzw. wielkie
          wytwórnie, atutem obydwu jest tylko i wyłącznie ładne opakowanie bo wartości
          artystyczne są znikome. jedno i drugie zniknie wkrótce na zawsze.

a słowiańskie melodie to można posłuchać na płytach typu "russkije narodnyje
          piesni" (polecam!) bo co jest słowiańskiego w Tatu - nie mam pojęcia. BTW -
          panny nie znają ludzi, którzy im pisali piosenki, tak więc mogą to być np.
          Amerykanie/Niemcy/Papuasi/BógWieKto...
          • arvena Re: Tatu... 05.10.02, 19:10
            w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć naturalnie utworzony zespól a co dopiero
            tak samo promowany...Te same zarzuty możesz mieć w stosunku do połowy
            dzisiejszych wykonawców!!
            co do słowiańskości to może proponuję posłuchać płyty -bo akurat te dwa
            utwory ,które można posłuchać w radio sa najbardziej
            zachodnioeuropejskie...reszta ma w sobie bardziej przyjemny klimacik...
            nie znam się na tyle na muzyce żeby dokładnie ja opisywać!Po prostu
            zauważam ,że wiele osób ocenia zespół wysłuchawszy jednego lub dwu utworów!!!
            Pozdrowionka
            • szarykot Re: Tatu... 05.10.02, 19:15
              > w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć naturalnie utworzony zespól
              to mnie bardzo boli...

> co do słowiańskości to może proponuję posłuchać płyty
              słuchałem, słuchałem...
              • arvena Re: Tatu... 05.10.02, 19:20
                jednym słowem można to wszystko podsumować tak: rock is dead:(
                a do sztucznych tworów, wiśniewskich , lesbijek i plastikowych barbie czas się
                przyzwyczajać:)
                ciekawe czego słuchac będą nasze dzieci:)

smutne ale prawdziwe...
                • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 19:25
                  arvena napisała:

> jednym słowem można to wszystko podsumować tak: rock is dead:(
                  > a do sztucznych tworów, wiśniewskich , lesbijek i plastikowych barbie czas
                  się
                  > przyzwyczajać:)
                  > ciekawe czego słuchac będą nasze dzieci:)

wzruszające hehe
                  Może niech każdy słucha tego co mu się podoba.
                  Zwycięży to co sie będzie podobało!!!
                  >
                  > smutne ale prawdziwe...
                • szarykot Re: Tatu... 05.10.02, 19:28
                  > a do sztucznych tworów, wiśniewskich , lesbijek i plastikowych barbie czas
                  > się przyzwyczajać:)

yyy... a co mają lesbijki do Wiśniewskiego i Barbie???

> ciekawe czego słuchac będą nasze dzieci:)

ja słucham mniej-więcej tego, czego moi rodzice...
                  • Gość: Kociątko Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 22:08
                    szarykot napisał:
                    > ja słucham mniej-więcej tego, czego moi rodzice...
                    >
                    • Gość: cyfer Re: Tatu... IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 05.10.02, 22:33

> przede wszystkim to ty słuchasz mnie ;P

futrzak pod pantoflem???? niezle, niezle... :))
                    • Gość: Rafis Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 23:02

. dla porównania proponuję posłuchać Okudżawy - on po
                      > rosyjsku śpiewa idealnie, a nie skrzeczy.

idealnie dla kogo?
                      • waldek.s Re: Tatu... 05.10.02, 23:07

> Gość portalu: Kociątko napisał(a):
                        >
                        > . dla porównania proponuję posłuchać Okudżawy - on po
                        > > rosyjsku śpiewa idealnie, a nie skrzeczy.
                        >
                        > idealnie dla kogo?

jesli juz to śpiewał bo od pieciu lat nie zyje i do tego wspaniale grał na
                        gitarze :)
                      • szarykot Re: Tatu... 07.10.02, 18:04
                        > idealnie dla kogo?

idealnie w sensie językowym. dykcja, akcent, wymowa... (już nie wspominam o
                        czysto artystycznym przekazie :)
                        • Gość: cyfer Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 18:11
                          szarykot napisał:

> idealnie w sensie językowym. dykcja, akcent, wymowa... (już nie wspominam o czysto artystycznym przekazie :)
                          >
                          >
                    • Gość: ja Re: Tatu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.02, 21:35
                      No ale na czym polega to kaleczenie?
    • ewencja Re: Tatu... 05.10.02, 20:27
      Do ARVENY!!! Popieram!!!
      Do nelki!!!
      NIe ma za co wkońcu nic nie obiecywałaś...
      Pozdrawiam
      Ewa
      • nelka Ewencjo, nie ma czego ... 07.10.02, 08:38
        ewencja napisała:

> Do ARVENY!!! Popieram!!!
        > Do nelki!!!
        > NIe ma za co wkońcu nic nie obiecywałaś...
        > Pozdrawiam
        > Ewa

żałować, że się nie widziało tego na żywo, więcej napiszę na watku, który
        załozyła Isis.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka