Dodaj do ulubionych

Gdzie cesarka we Wroclawiu?

18.11.05, 11:16
Czy mozecie polecic szpital we Wroclawiu, konkretnie do cesarki - ewentualnie
czy jakis odradzacie?
Obserwuj wątek
    • joasia33 Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 20.11.05, 18:35
      Witaj. Ja miałam planowe cc w klinice na Chałubińskiego. Na forum "Szpitale"
      jest sporo megatywnych opinii, ale ja się z nimi nie zgadzam. Było bardzo
      dobrze. Cesarkę robił mój ginekolog, rewelacyjnie. Blizna obecnie to niewielka
      kreseczka (8 miesięcy po porodzie), a nie jestem bynajmniej szczupła. Bardzo
      sobie chawlę cały pobyt tam. (Oczywiście to stary szpital, państwowy, bez
      luksusów, ale wiem, że drugi raz też tam będę chciała rodzić.)
      Pzodrawiam
      Asia
      • konradamama Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 20.11.05, 22:28
        Ja mialam dwa razy cesarke. Pierwsza na Chalubinskiego - ODRADZAM, ten szpital
        jest obrzydliwy, rodzilam w grudniu, w sali bylo 29 stopni (kiedys byla wielka
        sala, ktora podzielono,a w tej, w ktorej lezalam ostal sie oggggromny kaloryfer,
        ktory obslugiwal wczesniej ten hangar), Lezalysmy we cztery, nie bylo okazji,
        aby wpuscic troche swiezego powietrza, a na noworodkach, tam gdzie dzieciaczki
        byly kapane, nie bylo wiecej niz 20 stopni. To cud, ze zaden nie zapadl na
        zapalenie pluc. Oprocz tego syf w toaletach, na salach (kolezanka rodzila w
        dlugi majowy weekend, to opowiadala, ze w toaletach gory podpasek i ligniny
        przesypywaly sie z kublow i walaly sie pod nogami, to i tak dobrze, ze mogla
        urodzic, w koncu byl dlugi weekend). To bylo cztery lata temu, moze teraz jest
        inaczej, ale raczej watpie.
        Drugi raz rodzilam na 1 Maja, pierwsza podstawową dla mnie zaletą byly male
        sale, jedynki i dwojki, czysciej, obsluga podobna, w mysl zasady, jaka placa
        taka praca, ale zdecydowalam sie ze wzgledu na Adamiaka, ktory robil mi ciecie -
        rewelacja.
        Mam porownanie, za pierwszym razem bylam zszyta "na okretke" szybko i byle jak,
        mialam gruba, brzydka i tkliwa blizne, rana goila sie bardzo dlugo. Za drugim
        razem Adamiak zszyl mnie warstwowo, mam cieniutka kreseczke (wycial tamta
        wstretna blizne) a goilo sie blyskawicznie, juz na drugi dzien siedzialm po
        turecku i karmilam malego. Do samego ciecia polecam Adamiaka, co do szpitala, to
        bez rewelacji.
        • joasia33 Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 01:37
          A ja słyszałam, że na 1 Maja już nie ma porodówki?
          Co do klinik, to jak powiedziałam wcześniej, nie dam złego słowa powiedzieć.
          Owszem, gorąco, ale na odziale noworodków też bardzo ciepło!
          Toaleta okropna, fakt, ale łazienka obok całkiem przyjemna i wraz z pozytywną
          toaletą:-). Plus 2 pokoje VIP (1-osobowe z łazienką).
          A wracając do cięcia: byłam vięa o 11.30, o 22.00 już chodziłam.A zagoiło się
          jak na psie:-).
    • atunia Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 12:45
      Ja byłam cięta na Brochowie ponad trzy lata temu i średnio mogę polecić. Przede
      wszystkim w kołchozach to nie ma szansy na to, żeby od razu po cięciu mieć
      dziecko w zasięgu. Doba rozdzielenia i koniec. Ponoć w Trzebnicy jest inaczej,
      ale dopiero będę robiła zwiad. Łóżko na Brochowie miałam beznadziejne, uchwytów
      oczywiście żadnych nie ma, więc siadanie i wstawanie do dziecka to jeden
      koszmar. Gorąco jak diabli, pielęgniarki w większości zalatane i nieprzyjazne
      (nawet wynajęcie nie pomaga, oszukują!). No ale bliznę mam ładną, salę miałam
      jednoosobową (chyba zaczęłam wtedy być zwolenniczką dwójek...).

Atunia
      • kometa Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 12:51
        atunia napisała:
        > Ja byłam cięta na Brochowie ponad trzy lata temu i średnio mogę polecić. Przede
        > wszystkim w kołchozach to nie ma szansy na to, żeby od razu po cięciu mieć
        > dziecko w zasięgu. Doba rozdzielenia i koniec. Ponoć w Trzebnicy jest inaczej,
        > ale dopiero będę robiła zwiad.

No ja tez robie zwiad w kierunku Trzebnicy i np. Strzelina, ale o Strzelinie
        jest malo opinii (za to wszystkie pozytywne ;))
    • faq Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 25.11.05, 11:02
      spokojnie na klinikach, mialam we wrzesniu. znakomicie zszyta, bez komplikacji.
      Sa dwie sale jedynki jesli Cie to interesuje, odplatne, ale komfort calkowity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka