kometa 18.11.05, 11:16 Czy mozecie polecic szpital we Wroclawiu, konkretnie do cesarki - ewentualnie czy jakis odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia33 Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 20.11.05, 18:35 Witaj. Ja miałam planowe cc w klinice na Chałubińskiego. Na forum "Szpitale" jest sporo megatywnych opinii, ale ja się z nimi nie zgadzam. Było bardzo dobrze. Cesarkę robił mój ginekolog, rewelacyjnie. Blizna obecnie to niewielka kreseczka (8 miesięcy po porodzie), a nie jestem bynajmniej szczupła. Bardzo sobie chawlę cały pobyt tam. (Oczywiście to stary szpital, państwowy, bez luksusów, ale wiem, że drugi raz też tam będę chciała rodzić.) Pzodrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
konradamama Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 20.11.05, 22:28 Ja mialam dwa razy cesarke. Pierwsza na Chalubinskiego - ODRADZAM, ten szpital jest obrzydliwy, rodzilam w grudniu, w sali bylo 29 stopni (kiedys byla wielka sala, ktora podzielono,a w tej, w ktorej lezalam ostal sie oggggromny kaloryfer, ktory obslugiwal wczesniej ten hangar), Lezalysmy we cztery, nie bylo okazji, aby wpuscic troche swiezego powietrza, a na noworodkach, tam gdzie dzieciaczki byly kapane, nie bylo wiecej niz 20 stopni. To cud, ze zaden nie zapadl na zapalenie pluc. Oprocz tego syf w toaletach, na salach (kolezanka rodzila w dlugi majowy weekend, to opowiadala, ze w toaletach gory podpasek i ligniny przesypywaly sie z kublow i walaly sie pod nogami, to i tak dobrze, ze mogla urodzic, w koncu byl dlugi weekend). To bylo cztery lata temu, moze teraz jest inaczej, ale raczej watpie. Drugi raz rodzilam na 1 Maja, pierwsza podstawową dla mnie zaletą byly male sale, jedynki i dwojki, czysciej, obsluga podobna, w mysl zasady, jaka placa taka praca, ale zdecydowalam sie ze wzgledu na Adamiaka, ktory robil mi ciecie - rewelacja. Mam porownanie, za pierwszym razem bylam zszyta "na okretke" szybko i byle jak, mialam gruba, brzydka i tkliwa blizne, rana goila sie bardzo dlugo. Za drugim razem Adamiak zszyl mnie warstwowo, mam cieniutka kreseczke (wycial tamta wstretna blizne) a goilo sie blyskawicznie, juz na drugi dzien siedzialm po turecku i karmilam malego. Do samego ciecia polecam Adamiaka, co do szpitala, to bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 01:37 A ja słyszałam, że na 1 Maja już nie ma porodówki? Co do klinik, to jak powiedziałam wcześniej, nie dam złego słowa powiedzieć. Owszem, gorąco, ale na odziale noworodków też bardzo ciepło! Toaleta okropna, fakt, ale łazienka obok całkiem przyjemna i wraz z pozytywną toaletą:-). Plus 2 pokoje VIP (1-osobowe z łazienką). A wracając do cięcia: byłam vięa o 11.30, o 22.00 już chodziłam.A zagoiło się jak na psie:-). Odpowiedz Link Zgłoś
atunia Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 12:45 Ja byłam cięta na Brochowie ponad trzy lata temu i średnio mogę polecić. Przede wszystkim w kołchozach to nie ma szansy na to, żeby od razu po cięciu mieć dziecko w zasięgu. Doba rozdzielenia i koniec. Ponoć w Trzebnicy jest inaczej, ale dopiero będę robiła zwiad. Łóżko na Brochowie miałam beznadziejne, uchwytów oczywiście żadnych nie ma, więc siadanie i wstawanie do dziecka to jeden koszmar. Gorąco jak diabli, pielęgniarki w większości zalatane i nieprzyjazne (nawet wynajęcie nie pomaga, oszukują!). No ale bliznę mam ładną, salę miałam jednoosobową (chyba zaczęłam wtedy być zwolenniczką dwójek...). Atunia Odpowiedz Link Zgłoś
kometa Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 21.11.05, 12:51 atunia napisała: > Ja byłam cięta na Brochowie ponad trzy lata temu i średnio mogę polecić. Przede > wszystkim w kołchozach to nie ma szansy na to, żeby od razu po cięciu mieć > dziecko w zasięgu. Doba rozdzielenia i koniec. Ponoć w Trzebnicy jest inaczej, > ale dopiero będę robiła zwiad. No ja tez robie zwiad w kierunku Trzebnicy i np. Strzelina, ale o Strzelinie jest malo opinii (za to wszystkie pozytywne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Gdzie cesarka we Wroclawiu? 25.11.05, 11:02 spokojnie na klinikach, mialam we wrzesniu. znakomicie zszyta, bez komplikacji. Sa dwie sale jedynki jesli Cie to interesuje, odplatne, ale komfort calkowity. Odpowiedz Link Zgłoś