Dodaj do ulubionych

fajny sklepik :))

10.01.06, 23:37
mam do Was dziewczyny pytanie
chcę otworzyć sklepik z odzieżą używaną ale tylko dla dzieciaczków, ciuszki
mają być tylko w bardzo dobrym stanie i renomowanych firm, niestety przez to
muszą być droższe - czy mam rację bytu??? czy to ma sens???
pzdr
Obserwuj wątek
    • dorotamoron Re: fajny sklepik :)) 11.01.06, 00:02
      Sama nie wiem, nie kupuję rzeczy w szmateksach, ale gdyby to były rzeczy
      posortowane, porządnej jakości to może. Z tego co kiedyś słyszałam to we Wrocku
      przy Sienkiewicza jest gdzieś szmateks z rzeczami dla dzieci (sorki, że tak
      szmateks piszę - ale to takie obiegowe określenie). Znam też komis w innym
      mieście, który sprzedaje m.in. ciuszki dobrej jakości i jakoś się trzyma.
      Problem w tym czy jeśli kogoś stać na droższe ciuchy to będzie miał ochotę na
      używane (ja np. kupuję generalnie tylko markowe ciuszki, ale te drogie głównie
      na wyprzedażach). Pytanie też co to znaczy droższe? Bo ze znajomych mi osób,
      które kupują używane rzeczy, wszystkie preferują rzecz za około 5zł (bluzka,
      spodenki). Rozpisałam się, a i tak nic ciekawego ci nie napisałam. Pozdrawiam i
      życzę powodzenia jeśli otworzysz biznes!
    • anciszka Re: fajny sklepik :)) 14.01.06, 10:35
      Ja patrząc na to jak kilka miesiecy temu, będąc w ciąży szukałam używanego
      wózka - dobrej firmy i innych rzeczy dla mojej Hanki (która teraz ma 6
      miesięcy), poradziłabym Ci tak - że w sklepie oprócz ciuszków powinnaś mieć
      różne inne uzywane rzeczy dla niemowlaków. Ten sklepik na Sienkiewicza jest
      obrzydliwy - brudny i śmierdzący, a we Wrocławiu brakuje miejsca, gdzie można
      by oddać w komis/ kupić fajne uzywane rzeczy.
      Ja oprócz wózka szukałam też uzywanego przewijaka, łóżeczka, kojca. Niestety,
      nic fajnego (porządnego) nie znalazłam - i musiałam kupic nowe...przewijak na
      internecie, łóżeczko i wózek w askocie...w sumie wydałam z 4 000 na wyprawkę!!!
      • kasiamw Re: fajny sklepik :)) 15.01.06, 00:33
        to fakt
        też to przeszłam
        myślałam też o zabawkach edukacyjnych, fatelikach samochodowych itp
        dzięki za info
        papa
    • mamai1 Re: fajny sklepik :)) 15.01.06, 16:06
      Witam! Ja kupuję w lumpeksach zarówno dla siebie jak i dla córeczki i
      uważam ,ze niektóre rzeczy sa naprawdę niezniszczone i ceny są dużo nizsze niz
      w sklepie. Mam ulubiony lumpeks na Swobodnej( tam są wlasnie ubranka na
      wieszakach , dobrej jakosci, dorych firm, w życiu nie byłoby mnie stac zeby
      kupić takie rzeczy w sklepie np.firmy george, next, lidybird- nawet takich
      sklepów we wrocławiu nie ma:-)). Myślę,że masz rację bytu i taki sklep ma sens-
      właśnie ,przez to ze rzeczy bedą przebrane. Ale mam radę, ja bym postawila na
      rzeczy dla starszych niemowlaków i dzieci w wieku przedszkolnym, bo ja bym
      noworodkowi i malusieńkiemu niemowlaczkowi nie kupiła rzeczy używanych.
      Pozdrawiam i zyczę powodzenia! :-)))

P.S> Napisz gdzie będzie sklepik, jezeli na Krzykach będę twoją pierwszą
      klientką :-))))
      • kasiamw Re: fajny sklepik :)) 17.01.06, 15:23
        na Krzykach nie ale jak wszystko dojdzie do skutku to dam znać....:))))
        pzdr
      • anarpi Re: fajny sklepik :)) 17.01.06, 21:37
        Na Gaju (Krzyki) jest coś takiego, na Ślicznej, nazywa się "Bienieski tulipan"
        (tak!), i są tam tylko ciuszki zagraniczne dla dzieci w różnym wieku, buciki
        (chyba w komis), troszkę zabawek, wózków. Ceny takie sobie jak na używane
        rzeczy, ale jak są obniżki do np. sweterek Peanuts za 10 zł jest ceną OK,
        zwłaszcza że wyprany i wyprasowany. Wszystko na wieszaczkach. I jest kącik dla
        dzieci, choć długo tam sie nie pobuszuje,bo to malutkie. Ale wg mnie taki
        pomysł jest bardzo OK.
        Poza tym na Orzechowej jest komis dla dzieci, ale kobita robi za duży narzut :(
    • mama_blizniakow Re: fajny sklepik :)) 17.01.06, 18:31
      Hej

wszystko zależy ile te ceny będą wynosić.
      Będąc w wakacje w Wągrowcu zajrzałam do ciucholandu z rzeczami
      angielskimi.Ciuszki fajne ale
      body Early Days w b.dobrym stanie lecz używane kosztowało 7zł a za sprowadzany
      7-pack z Angli płacę 6F -ok 36 zł.Nie bardzo mi się więc opłacało kupienie tego
      używanego.
      Jeżeli ceny będą znośne myślę że będzie ok ale weź też pod uwagę wyprzedaże
      posezonowe w firmowych sklepach-można tam wtedy kupić rzeczy za niskie ceny.
      I teraz pytanie czy jeżeli ktoś będzie widział u Ciebie używaną bluzeczkę
      (firmową) za 11 zł a na wyprzedaży będzie nowa za 13,14 zł to którą i gdzie
      kupi.
      Może bardziej opłacała by Ci sie sprzedac takich rzecxzy online?odpadły by
      koszta wynajmu,prądu itd.
      Jeżeli coś otworzysz daj znać:)
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
      Anna
    • pia_ Re: fajny sklepik :)) 27.01.06, 14:28
      Jest już na forum dziewczyna, która prowzdzi taki sklepik. Ja zrezygnowałam z
      zakupów w takich miejscach - powód prozaiczny - jestem fanką wyprzedaży, które
      pojawiają się bardzo często i jeśli mogę mieć nową, kolorową bluzeczkę z C&A za
      9,90, a w dziecięcym lumpeksie za używaną każą mi płacić od 8 do 12 zł, to dla
      mnie rachunek jest prosty. Ostatnio zauważyłam, że przy Bulwarze Ikara sklepik z
      używanymi ciuszkami dla dzieci został zlikwidowany - a wydawało się, że zawsze
      mnóstwo tam ludzi, świetny funkt, no i ciuszki mieli całkiem niezłe jakościowo.
      A tu klapa :-(
      • enya26 Re: fajny sklepik :)) 08.02.06, 15:52
        I co założylaś sklepik?
        • kasiamw Re: fajny sklepik :)) 08.02.06, 18:20
          wszystko na dobrej drodze- znaczy na pewno ale wkrótce :))
          nie omieszkam poinformować ;))))
          pzdr
          Kasia
    • iwonapa Re: fajny sklepik :)) 31.03.06, 17:51
      a bedziesz miała coś dla starszych dzieci, tzn. takich 7-11 lat?
      • kasiamw Re: fajny sklepik :)) 01.04.06, 18:59
        jasne właśnie przeglądam towar
        ciuszki do ok 146cm rożne różniste :) ale ogólnie w bdb stanie i świetne fasony
        jeśli chcesz dokładniejszych wiadomości kasiamw@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka