Dodaj do ulubionych

Generał Bogdan Zdrojewski ?

14.01.06, 10:57
Media donoszą, że w gabinecie cieni PO funkcję ministra obrony pełni Bogdan
Zdrojwski. Czy chodzi o naszego byłego prezydenta Wrocławia ???
Tego fachowca od samorządów i magistra filozofii ?
Obserwuj wątek
    • Gość: @@@@ TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia PO IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.06, 11:02
      :-X
      • Gość: Muniek Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:29
        Z tego, co wiem żaden wojskowy nie może kandydować na posła, minister też musi
        być cywilny. W sejmie nie ma fachowców od obronności, chyba, że zbrojeniowi
        lobbyści. Wodzu filozofie, prowadź!
        • Gość: | Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.localdomain / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:33
          > Z tego, co wiem żaden wojskowy nie może kandydować na posła, minister też musi
          > być cywilny. W sejmie nie ma fachowców od obronności, chyba, że zbrojeniowi
          > lobbyści. Wodzu filozofie, prowadź!

nie czytaliscie artykolu? zdroju po prostu przewodzi sejmowej komisji obrony i w
          zwiazku z tym jest po prostu najbardziej na bierzaco z tymi sprawami.
      • Gość: działacz Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 11:35
        tak ! Z ramienia ale na czoło :))
    • luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 11:39
      atakireeeeen!!!
      i niech jakiś POseł powie, że PiS ma krótką ławkę kadrową.
      NIe jestem fanem PiSu, ale cały ten gabinet cieni jest trochę śmiesznym
      pomysłem po wyborach.
      • Gość: Antoni P. Generał $$$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:41
        A gdzie jest tajna kasa do wydania? W woju :)
      • Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:00
        A co Zdroju ma do krótkiej ławki PiS? Jak go znam poradziłby sobie lepiej na
        tym stanowisku niż Komorowski, Sikorski i Szmajdziński razem wzięci. Co do
        gabinetu cieni, to miałbys racje, gdyby nie to, że choć rzeczywiscie jesteśmy
        po wyborach, to tak naprawdę właśnie jesteśmy przed wyborami.
        • luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 13:17
          ma to, że nie bardzo mi jakoś pasuje ten człowiek akurat na ministra obrony i
          wydaje mi się, że ne mają poprostu ludzi na niektóre stanowiska. nie wydaje mi
          się, żebysmy byliu przed wyborami. PiS ma za dużo do stracenia w razie
          przegranej, sondaże jak wiadomo nie sązbyt wiaryugodne i Jarek napewno sobie
          zdaje z tego sprawę, a to co robi to strachy na lachy
          • Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:56
            Zdroju jeszcze ministrem nie został a już dowodzi Piechotą!
            • luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 14:59
              wiesz ja dowodziłem piechotą we wannie od 3 roku życia i nie jestem w gabinecie
              cienii ;)
              • Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:19
                Ale ja mówię o Sławomirze Piechocie, kandydacie z naszego regiomu na ministra
                od opieki społecznej! Twoja piechota w wannie to musiała byc zupełnie inna
                piechota.
    • Gość: Emeryt Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 15:48
      Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Doskonale sopisal sie w czasie powodzi
      we Wroclawiu. Ocalil miasto. Mam nadzieje, ze da sobie tez rade z fala w wojsku.
      • Gość: falapowodziowa Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 16:15
        > Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Doskonale sopisal sie w czasie powodzi
        > we Wroclawiu. Ocalil miasto. Mam nadzieje, ze da sobie tez rade z fala w wojsku

Z tym można by polemizować.
        Częściej go było widać w TV niż w komitecie ppowodziowym.
        Poza tym, jak tydzień przed powodzią hydrolodzy ostrzegali przed możliwością
        wystapienia dużej fali, nie zareagował.

A miasto tak naprawdę to ocalili jego mieszkańcy, Pan Bóg i lokalne stacje TV.
      • Gość: bedek jak to ocalil? przecież Wroclaw był zalany IP: *.chello.pl 14.01.06, 16:32
        tzn. na polecenie BogdanaZ fala powodziowa się roztąpiła niczym Morze Czerwone
        przed Mojżeszem i omineła Wrocław zalewając np. Trzebnicę? bo o ile pamietam -
        Wrocław był dość poważnie podtopiony.
        • Gość: Emeryt Re: To nieprawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 17:34
          Wroclawiowi grozila powodz ale zdecydowane, skoordynowane i skuteczne dzialania
          wladz miejskich pod wspanialym kierownictwem Sloneczka Sudetow, Gwiazdy
          lokalnej telewizji TeDe, zapobiegly temu nieszczesciu. A filmy, na ktorych niby
          to Wroclawianie plywaja pontonami od Siechnicy do Kozanowa oraz brna po pachy w
          wodzie od Dworca Nadodrze az do Dworca Glownego to sprytny fotomontaz.
          Przedstawiaja one w rzeczywistosci zalana opadami monsunowymi Dakke stolice
          Bangladeszu z naniesionym twarzami mieszkancow naszego miasta..
    • gazeciorek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 16:38
      A czyz nie lepszym Misistrem Obrony zamiast Generała BZ, byłby Major S. ?
    • Gość: sgd Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.e-wro.net.pl 14.01.06, 16:50
      no i co z tego. ten gabinet cieni to działania pozorowane, pewnie nawet nigdy
      się nie zbierze, takie tam gadanie.
      • luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 16:53
        jest jeszcze jedna możliwość. skoro był pomysł, żeby przenieść obrady sejmu z
        inym marszałkiem do innej sali, to może to będzie taki równoległy rząd,
        działający w innej kancelarii???
        • Gość: erni Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:37
          A czy Wy wiecie co to jest gabinet cieni i po co się go tworzy?
          Widać że nie:)
          • Gość: sgd Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.e-wro.net.pl 15.01.06, 11:44
            tworzy się go wyłącznie po to, by ludzie mieli o czym rozmawiać u cioci na
            imieniach i do następnych wyborów nie zapomnieli o politykach, którzy wchodzą w
            jego skład. dlatego tak podkreśla się nazwiska jego członków, żeby się ludziom
            utrwaliły. korzysta się przy tym z faktu, że ludzie uwierzą we wszystko co
            powiedzą w telewizji, nawet w to, że ten gabinet cieni ma jakiekolwiek
            znaczenie.
            • Gość: erni Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:46
              Dokładnie tak. Jest to zabieg marketingowy mający na celu pokazanie
              społeczęństwu/wyborcom że duga co do wielkości partia jest gotowa do przejęcia
              władzy i ma juz kandydatów na konkretne stanowiska ministerialne. Nic poza tym.
              • kkooffee Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 15.01.06, 16:52
                Moze i tak ale dobrze jak sie zawsze ktos uwaznie rzadowi na rece patrzy (obojetnie kto go tworzy).
                Natomiast gabinet cieni -jesli dobrze pamietam- wywodzi sie z Wielkiej Brytani; tworzy go partia przegrana (ordynacja wiekszosciowa, 2 glowne partie) i jest on oplacany z kasy krolowej. Co nie znaczy ze u nas by to wyszlo ;)
                • Gość: Emeryt Re: Tego sie nie spodziewalem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 17:02
                  Monarchia w Polsce! Krol Jaroslaw Sprawiedliwy. A co z krolowa?
          • Gość: major Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.06, 02:48
            Wiemy po co! Wszak bez klawnow nie ma cyrku!Dziwi tylko jedno: jak do tego
            doszlo,ze niektorzy tak mogli zglupiec,ze pierwszy klown z Krakowa zrobil z
            nich cienkasow.Kompletne odmozdzenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka