fenistil 14.01.06, 10:57 Media donoszą, że w gabinecie cieni PO funkcję ministra obrony pełni Bogdan Zdrojwski. Czy chodzi o naszego byłego prezydenta Wrocławia ??? Tego fachowca od samorządów i magistra filozofii ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @@@@ TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia PO IP: *.wroclaw.mm.pl 14.01.06, 11:02 :-X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:29 Z tego, co wiem żaden wojskowy nie może kandydować na posła, minister też musi być cywilny. W sejmie nie ma fachowców od obronności, chyba, że zbrojeniowi lobbyści. Wodzu filozofie, prowadź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.localdomain / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:33 > Z tego, co wiem żaden wojskowy nie może kandydować na posła, minister też musi > być cywilny. W sejmie nie ma fachowców od obronności, chyba, że zbrojeniowi > lobbyści. Wodzu filozofie, prowadź! nie czytaliscie artykolu? zdroju po prostu przewodzi sejmowej komisji obrony i w zwiazku z tym jest po prostu najbardziej na bierzaco z tymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działacz Re: TAK, przecież to członek wysunięty z ramienia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 11:35 tak ! Z ramienia ale na czoło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 11:39 atakireeeeen!!! i niech jakiś POseł powie, że PiS ma krótką ławkę kadrową. NIe jestem fanem PiSu, ale cały ten gabinet cieni jest trochę śmiesznym pomysłem po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni P. Generał $$$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:41 A gdzie jest tajna kasa do wydania? W woju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:00 A co Zdroju ma do krótkiej ławki PiS? Jak go znam poradziłby sobie lepiej na tym stanowisku niż Komorowski, Sikorski i Szmajdziński razem wzięci. Co do gabinetu cieni, to miałbys racje, gdyby nie to, że choć rzeczywiscie jesteśmy po wyborach, to tak naprawdę właśnie jesteśmy przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 13:17 ma to, że nie bardzo mi jakoś pasuje ten człowiek akurat na ministra obrony i wydaje mi się, że ne mają poprostu ludzi na niektóre stanowiska. nie wydaje mi się, żebysmy byliu przed wyborami. PiS ma za dużo do stracenia w razie przegranej, sondaże jak wiadomo nie sązbyt wiaryugodne i Jarek napewno sobie zdaje z tego sprawę, a to co robi to strachy na lachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:56 Zdroju jeszcze ministrem nie został a już dowodzi Piechotą! Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 14:59 wiesz ja dowodziłem piechotą we wannie od 3 roku życia i nie jestem w gabinecie cienii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:19 Ale ja mówię o Sławomirze Piechocie, kandydacie z naszego regiomu na ministra od opieki społecznej! Twoja piechota w wannie to musiała byc zupełnie inna piechota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 15:48 Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Doskonale sopisal sie w czasie powodzi we Wroclawiu. Ocalil miasto. Mam nadzieje, ze da sobie tez rade z fala w wojsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falapowodziowa Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 16:15 > Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu. Doskonale sopisal sie w czasie powodzi > we Wroclawiu. Ocalil miasto. Mam nadzieje, ze da sobie tez rade z fala w wojsku Z tym można by polemizować. Częściej go było widać w TV niż w komitecie ppowodziowym. Poza tym, jak tydzień przed powodzią hydrolodzy ostrzegali przed możliwością wystapienia dużej fali, nie zareagował. A miasto tak naprawdę to ocalili jego mieszkańcy, Pan Bóg i lokalne stacje TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedek jak to ocalil? przecież Wroclaw był zalany IP: *.chello.pl 14.01.06, 16:32 tzn. na polecenie BogdanaZ fala powodziowa się roztąpiła niczym Morze Czerwone przed Mojżeszem i omineła Wrocław zalewając np. Trzebnicę? bo o ile pamietam - Wrocław był dość poważnie podtopiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: To nieprawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 17:34 Wroclawiowi grozila powodz ale zdecydowane, skoordynowane i skuteczne dzialania wladz miejskich pod wspanialym kierownictwem Sloneczka Sudetow, Gwiazdy lokalnej telewizji TeDe, zapobiegly temu nieszczesciu. A filmy, na ktorych niby to Wroclawianie plywaja pontonami od Siechnicy do Kozanowa oraz brna po pachy w wodzie od Dworca Nadodrze az do Dworca Glownego to sprytny fotomontaz. Przedstawiaja one w rzeczywistosci zalana opadami monsunowymi Dakke stolice Bangladeszu z naniesionym twarzami mieszkancow naszego miasta.. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciorek Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 16:38 A czyz nie lepszym Misistrem Obrony zamiast Generała BZ, byłby Major S. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgd Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.e-wro.net.pl 14.01.06, 16:50 no i co z tego. ten gabinet cieni to działania pozorowane, pewnie nawet nigdy się nie zbierze, takie tam gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 14.01.06, 16:53 jest jeszcze jedna możliwość. skoro był pomysł, żeby przenieść obrady sejmu z inym marszałkiem do innej sali, to może to będzie taki równoległy rząd, działający w innej kancelarii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:37 A czy Wy wiecie co to jest gabinet cieni i po co się go tworzy? Widać że nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgd Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.e-wro.net.pl 15.01.06, 11:44 tworzy się go wyłącznie po to, by ludzie mieli o czym rozmawiać u cioci na imieniach i do następnych wyborów nie zapomnieli o politykach, którzy wchodzą w jego skład. dlatego tak podkreśla się nazwiska jego członków, żeby się ludziom utrwaliły. korzysta się przy tym z faktu, że ludzie uwierzą we wszystko co powiedzą w telewizji, nawet w to, że ten gabinet cieni ma jakiekolwiek znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:46 Dokładnie tak. Jest to zabieg marketingowy mający na celu pokazanie społeczęństwu/wyborcom że duga co do wielkości partia jest gotowa do przejęcia władzy i ma juz kandydatów na konkretne stanowiska ministerialne. Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kkooffee Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? 15.01.06, 16:52 Moze i tak ale dobrze jak sie zawsze ktos uwaznie rzadowi na rece patrzy (obojetnie kto go tworzy). Natomiast gabinet cieni -jesli dobrze pamietam- wywodzi sie z Wielkiej Brytani; tworzy go partia przegrana (ordynacja wiekszosciowa, 2 glowne partie) i jest on oplacany z kasy krolowej. Co nie znaczy ze u nas by to wyszlo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Tego sie nie spodziewalem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 17:02 Monarchia w Polsce! Krol Jaroslaw Sprawiedliwy. A co z krolowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: Generał Bogdan Zdrojewski ? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.06, 02:48 Wiemy po co! Wszak bez klawnow nie ma cyrku!Dziwi tylko jedno: jak do tego doszlo,ze niektorzy tak mogli zglupiec,ze pierwszy klown z Krakowa zrobil z nich cienkasow.Kompletne odmozdzenie! Odpowiedz Link Zgłoś