IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 06.10.01, 00:38
Właśnie zostałem wyrzucony z chatu oficjalnej strony Ich Troje
(http://www.ichtroje.pl/index2.html)choć nikogo nie obraziłem i nie posłużyłem
się łaciną polską. Zadałem im jedynie niewinne pytanie o autorstwo ich
największego przeboju: "A wszystko to, bo ciebie kocham..." i zaproponowałem
odwiedzenie strony niemieckiego zespołu Die Toten Hosen - kultowej kapeli,
która na początku lat '80 koncertowała z Republiką w Polsce.
Wchodźcie na ich czat i pytajcie, czy to nie przypadkiem utwór niemieckiego
zespołu "Die Toten Hosen"?
http://www.totenhosen.de/
PS Spytano też, czy nie jestem gojem.
Obserwuj wątek
    • Gość: EK Re: Ich Troje IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 06.10.01, 01:15
      To chyba niemozliwe, wspaniały zespół i publiczność, zresztą ostanio udzielał
      sie w kampanii Starej Ludowej Demokracji a Ci nie popełniają błedów.
      • Gość: Eli Re: Ich Troje IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 06.10.01, 01:18
        Gość portalu: EK napisał(a):

> To chyba niemozliwe, wspaniały zespół i publiczność, zresztą ostanio udzielał
        > sie w kampanii Starej Ludowej Demokracji a Ci nie popełniają błedów.

Dlatego mam u nich wilczy bilet!
        Ale Ty jeszcze nie!

• Gość: cojak Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 01:24
          Moim zdaniem szkoda słów żeby pisać o tym "zespole". Ale ten pomysł z czatem
          niezły.
          • Gość: Eli Re: Ich Troje IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 06.10.01, 02:08
            Gość portalu: cojak napisał(a):

> Moim zdaniem szkoda słów żeby pisać o tym "zespole". Ale ten pomysł z czatem
            > niezły.

Byłeś tam?

• repo Re: Ich Troje 06.10.01, 15:40
              Mnie aż tak nie potraktowano, ale stwierdzono, że nie wiedzą o co chodzi i nie
              chcą wiedzieć, co nasuwa podejrzenia oczywiście. Jeśli masz rację, to może
              należałoby zadać to pytanie komuś z zespołu. W sumie sprawa nieprzyjemna, ich
              piosenki są sympatyczne, szkoda tylko, że okazują się plagiatem.
              • Gość: duzY Re: Ich Troje IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.10.01, 15:09
                Jakbys się czytac uczył tobyś doczytał na okładce, że podają prawdziwego autora
                muzyki do tej piosenki. A żeby był plagiat toby musieli grac głupa jak
                Brathanki z czerwonymi koralami.Ale swoja droga kultowe Toten Hose nie
                potrafiły wypromowac utworu a Ich Troje sie udało.
                • Gość: el che Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 16:39
                  oj chlopcze nie znasz sie w ogole na muzyce tyle ci powiem
            • Gość: cojak Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 01:00
              Jeszcze nie, ale kiedys się wybiorę.
              • Gość: LadyBlue Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 18:06
                a ja powiem tylko tyle: nie dość że plagiat, to jeszcze bardzo daleko mu do
                klasy oryginału. a ta nowa wokalistka to po prostu żenada... kiedyś, dawno temu
                zapowiadali się całkiem ciekawie...
                • Gość: jarq Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 20:29
                  Gość portalu: LadyBlue napisał(a):

> kiedyś, dawno temu
                  >
                  > zapowiadali się całkiem ciekawie...

Ustalmy jeden fakt: Oni Nigdy nie zapowiadali sie ciekawie, nie zapowiadają się
                  ciekawie i nigdy zapowiadać się nie będą ciekawie! BRRRRRRR!
                  • fufek Re: Ich Troje 08.10.01, 08:30
                    Dlaczego ich tak krytykujecie. Przecież ich przeboje królują na każdym wiejskim
                    weselu w remizie.
                    • repo Re: Ich Troje 08.10.01, 12:15
                      No właśnie, każdy nastolatek nuci pod nosem. Może dlatego, że muzyka zerżnięta.
                    • Gość: orange Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.01, 13:51
                      ta nowa to jedyna, która tam potrafi śpiewć, a już ich talenty aktorskie na
                      scenie ( zwłaszcza tego czerwonego) to dopiero żenada.głupi nawiedzony i
                      niewyrobiony ćpun. A wszyscy którzy chodzą na te ich, pożal się Panie, koncerty
                      to tak samo niewyrobieni słuchacze jak fani disco srisco. Wstyd!!!
                      • Gość: dziubek Re: Ich Troje IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 08.10.01, 14:42
                        Gość portalu: orange napisał(a):

> ta nowa to jedyna, która tam potrafi śpiewć, a już ich talenty aktorskie na
                        > scenie ( zwłaszcza tego czerwonego) to dopiero żenada.głupi nawiedzony i
                        > niewyrobiony ćpun. A wszyscy którzy chodzą na te ich, pożal się Panie, koncerty
                        >
                        > to tak samo niewyrobieni słuchacze jak fani disco srisco. Wstyd!!!

Jak milo czyta sie takie "wyrobione" opinie. Cieszy mnie niezmiernie, ze
                        w "polskim" internecie kwitnie tolerancja.
                        • fufek Re: Ich Troje 08.10.01, 14:55
                          Moja prywatna definicja "niewyrobionego słuchacza" (można się z nią nie
                          zgodzić): Niewyrobiony słuchacz - osoba odbierajaca w sposób czynny dźwięki
                          muzyki, mowy i natury i reagująca na te dźwięki w sposób emocjonalny, np.
                          przytupywaniem, oklaskami lub tańcem, przy czym znajdująca się na najniższym
                          poziomie świadomości i rozumienia odbieranego przekazu. Etapy rozumienia
                          odbieranego przekazu można podzielić na trzy etapy: 1: etap odkrywania - zwany
                          czasami niewyrobieniem, 2: etap poznawania, charakterystyczny dla osób
                          próbujących zrozumieć przekaz i 3: etap dojrzały. Etap 1 charakterystyczny jest
                          dla osób czynnie przeżywających np. muzykę disco-polo, etap drugi - dla tych,
                          którzy słuchają tej muzyki, ale nie przyznają się do tego, etap trzeci - dla
                          tych którzy ja krytykują.
                          • Gość: dziubek Re: Ich Troje IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 08.10.01, 15:25
                            fufek napisał(a):

> Moja prywatna definicja "niewyrobionego słuchacza" (można się z nią nie
                            > zgodzić): Niewyrobiony słuchacz - osoba odbierajaca w sposób czynny dźwięki
                            > muzyki, mowy i natury i reagująca na te dźwięki w sposób emocjonalny, np.
                            > przytupywaniem, oklaskami lub tańcem, przy czym znajdująca się na najniższym
                            > poziomie świadomości i rozumienia odbieranego przekazu. Etapy rozumienia
                            > odbieranego przekazu można podzielić na trzy etapy: 1: etap odkrywania - zwany
                            > czasami niewyrobieniem, 2: etap poznawania, charakterystyczny dla osób
                            > próbujących zrozumieć przekaz i 3: etap dojrzały. Etap 1 charakterystyczny jest
                            >
                            > dla osób czynnie przeżywających np. muzykę disco-polo, etap drugi - dla tych,
                            > którzy słuchają tej muzyki, ale nie przyznają się do tego, etap trzeci - dla
                            > tych którzy ja krytykują.

Trudno sie z ta definicja nie zgodzic...
                            To jakis belkot.
    • Gość: duzY Re: Ich Troje IP: *.dtvk.tpnet.pl 08.10.01, 15:12
      Przecież to nie zespól pilnuje czata wiec nie wiem czemu ich oskarzasz. A
      autorstwa "A wszystko to ... " sobie zespol nie przypisuje tylko lojalnie pisze
      na okładkach kto skomponował. Poczytaj nim zaczniesz na kogos pluć.
      • Gość: jarq Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.01, 17:06
        Mogą to zaznaczać na czerwono i podkreślać szlaczkiem, ale DLACZEGO,
        gdziekolwiek bym się nie wybrał, musi dopadać mnie ta tandetna,
        pseudoartystyczna maszkara? Dlaczego ludzie muszą wszystko spłycać, lansować
        blady kicz? Ostatnio moja znajoma spytała się wokalisty Czarno-czarnych,
        dlaczego zarzucił granie w niebanalnej kapeli Bielizna i zaczął uprawiać
        kiczowate granie ww. zespole? Odpowiedź była prosta: "...u większości ludzi
        płat czołowy zanika i słuchają tylko badziewia w stylu Ich (tfu) Troje! Granie
        to jedyna rzecz, jaką potrafię, a muszę się z czegoś utrzymać" - nic dodać, nic
        ująć!
        • Gość: dziubek Re: Ich Troje IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 09.10.01, 11:42
          Gość portalu: jarq napisał(a):

> Mogą to zaznaczać na czerwono i podkreślać szlaczkiem, ale DLACZEGO,
          > gdziekolwiek bym się nie wybrał, musi dopadać mnie ta tandetna,
          > pseudoartystyczna maszkara? Dlaczego ludzie muszą wszystko spłycać, lansować
          > blady kicz? Ostatnio moja znajoma spytała się wokalisty Czarno-czarnych,
          > dlaczego zarzucił granie w niebanalnej kapeli Bielizna i zaczął uprawiać
          > kiczowate granie ww. zespole? Odpowiedź była prosta: "...u większości ludzi
          > płat czołowy zanika i słuchają tylko badziewia w stylu Ich (tfu) Troje! Granie
          > to jedyna rzecz, jaką potrafię, a muszę się z czegoś utrzymać" - nic dodać, nic
          >
          > ująć!
          Jesli chodzi o plat czolowy mozgu, to odpowiada on za wzrok a nie za sluch.
          Przeciez wystarczy tego nie sluchac, nie kupowac plyt, w radiu tego nie graja -
          problem z glowy!
          Dlaczego niektorzy ludzie musza znalezc sobie chlopca do bicia i sie na nim
          wyzywac? Dowartosciowuja sie? Sluchajcie sobie kapel mniej lub bardziej kultowo-
          odlotowych i OK.
          Muzyka dla ludzi a nie odwrotnie!
          • Gość: jarq Re: WHY???????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.01, 16:43
            Gość portalu: dziubek napisał(a):

> w radiu tego nie graja -

> Muzyka dla ludzi a nie odwrotnie!

Niestety grają :(((. Pytanie: dlaczego lubicie ten zespół? Nie potrafię znależć,
            choć odrobinę wartościowej, ani nawet wartej uwagi rzeczy!!!
            Chciałbym po prostu (bez ironii) pojąć - co lub kto Was zmusza do słuchania
            tego?????

• Gość: dziubek Re: WHY???????????? IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 10.10.01, 15:22
              Gość portalu: jarq napisał(a):

> Gość portalu: dziubek napisał(a):
              >
              >
              > > w radiu tego nie graja -
              >
              > > Muzyka dla ludzi a nie odwrotnie!
              >
              > Niestety grają :(((. Pytanie: dlaczego lubicie ten zespół? Nie potrafię znależ
              > ć,
              > choć odrobinę wartościowej, ani nawet wartej uwagi rzeczy!!!
              > Chciałbym po prostu (bez ironii) pojąć - co lub kto Was zmusza do słuchania
              > tego?????
              Sorry, nie jestem rzecznikiem fanow grupy Ich Troje. Moge jedynie domniemywac, ze
              nikt nikogo do niczego w tej kwestii nie zmusza. Tak mi sie wydaje.
              Natomiast jeszcze raz podkresle: wiecej tolerancji!!!
              • holyfido Re: WHY???????????? 10.10.01, 16:38
                A co to ma z tolerancją wspólnego?
                Czy wypowiedzenie nieprzychylnego słowa
                o czyjejś twórczości to nietolerancja?

Ich troje to szmira jakich mało,
                taka "awangarda" na sprzedaż,
                od początku do końca zrobione aby zarobić
                pieniądze, bez żadnej wartości muzycznej.

Nie piszcie mi, że nikt mi nie każe ich słuchać.
                Oczywiście, że nie każe, ale słyszałem i zdanie swoje na ich temat mam.
                Chlewik ze świnkami lepsze dzwięki wydaje i bardziej szczery jest
                niż ta pseudomuzyczna grupa.

holyfido - mam swoje zdanie i je ujawniam.
                • Gość: dziubek Re: WHY???????????? IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 10.10.01, 18:59
                  holyfido napisał(a):

> A co to ma z tolerancją wspólnego?
                  > Czy wypowiedzenie nieprzychylnego słowa
                  > o czyjejś twórczości to nietolerancja?
                  >
                  > Ich troje to szmira jakich mało,
                  > taka "awangarda" na sprzedaż,
                  > od początku do końca zrobione aby zarobić
                  > pieniądze, bez żadnej wartości muzycznej.
                  >
                  > Nie piszcie mi, że nikt mi nie każe ich słuchać.
                  > Oczywiście, że nie każe, ale słyszałem i zdanie swoje na ich temat mam.
                  > Chlewik ze świnkami lepsze dzwięki wydaje i bardziej szczery jest
                  > niż ta pseudomuzyczna grupa.
                  >
                  >
                  >
                  > holyfido - mam swoje zdanie i je ujawniam.
                  Za jedna rzecz jestem Panu Bogu naprawde wdzieczny. Za to, ze uszy mozna zatkac i
                  nie sluchac, czego sie nie chce sluchac. Polecam!
                  Zycze wielu uniesien przy sluchaniu muzyki stworzonej nie dla zysku, zamiast
                  unoszenia sie nad podlymi upodobaniami muzycznymi plebsu.
                  • Gość: holyfido Re: WHY???????????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 19:34

> Za jedna rzecz jestem Panu Bogu naprawde wdzieczny. Za to, ze uszy mozna zatkac
                    > i
                    > nie sluchac, czego sie nie chce sluchac. Polecam!
                    > Zycze wielu uniesien przy sluchaniu muzyki stworzonej nie dla zysku, zamiast
                    > unoszenia sie nad podlymi upodobaniami muzycznymi plebsu.

Muzyka stworzona dla zysku też może być i jest piękna Mozart pisał dla pieniędzy,
                    ale robił to dobrze.

Ech, nawet już wypowiedzieć własnego zdania nie można, bo ci zarzucą
                    nietolerancję :/

holyfido - nietolerancyjny.
                    • Gość: dziubek Re: WHY???????????? IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 11.10.01, 09:55
                      Gość portalu: holyfido napisał(a):

>
                      > > Za jedna rzecz jestem Panu Bogu naprawde wdzieczny. Za to, ze uszy mozna z
                      > atkac
                      > > i
                      > > nie sluchac, czego sie nie chce sluchac. Polecam!
                      > > Zycze wielu uniesien przy sluchaniu muzyki stworzonej nie dla zysku, zamia
                      > st
                      > > unoszenia sie nad podlymi upodobaniami muzycznymi plebsu.
                      >
                      > Muzyka stworzona dla zysku też może być i jest piękna Mozart pisał dla pieniędz
                      > y,
                      > ale robił to dobrze.
                      >
                      > Ech, nawet już wypowiedzieć własnego zdania nie można, bo ci zarzucą
                      > nietolerancję :/
                      >
                      >
                      >
                      >
                      > holyfido - nietolerancyjny.
                      Hej, holyfido, nie zalamuj sie. O tej nietolerancji, to przeciez nie bylo do
                      Ciebie. Przyznasz, ze "głupi nawiedzony i niewyrobiony ćpun. A wszyscy którzy
                      chodzą na te ich, pożal się Panie,koncerty
                      to tak samo niewyrobieni słuchacze jak fani disco srisco" to troche szczegolny
                      przejaw tolerancji.
                      • Gość: Orange Re: WHY???????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 14:24
                        Kochany ( a) Dziubku,
                        przeprawszam najmocniej, jeśli moje odczucia na temat znakomitego zespołu Ich
                        Troje nie są zbieżne z Twoimi. Mam tylko nadzieję, że to co Cię uraziło to nie
                        merytoryka wypowiedzi, a język plugawy jakim się posłużyłam. Za to przepraszam.
                        Niemniej nadal uważam, że propogowanie takiej "twórczości" nie jest dobrym
                        pomysłem. Latem nad wodą wielokrotnie słyszałam, jak dziewczątka od siedmiu do
                        siedemnastu lat wyśpiewywały " za pocałunek w tę noc i za stosunek w dzień".
                        Toć to skandal prawdziwy. Ten czerwony naprawdę wygląda na naćpanego( ciągła
                        jazda), a ten w okularach to rzeczywista i realna gwiazda disco - polo.
                        Pozdrawiam i raz jeszcze przepraszam za nieodpowiednie słownictwo w poprzednim
                        poście, to właśnie efekt słuchania takich zespolików.
                        • Gość: dziubek Re: WHY???????????? IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 11.10.01, 15:29
                          Gość portalu: Orange napisał(a):

> Kochany ( a) Dziubku,
                          > przeprawszam najmocniej, jeśli moje odczucia na temat znakomitego zespołu Ich
                          > Troje nie są zbieżne z Twoimi. Mam tylko nadzieję, że to co Cię uraziło to nie
                          > merytoryka wypowiedzi, a język plugawy jakim się posłużyłam. Za to przepraszam.
                          >
                          > Niemniej nadal uważam, że propogowanie takiej "twórczości" nie jest dobrym
                          > pomysłem. Latem nad wodą wielokrotnie słyszałam, jak dziewczątka od siedmiu do
                          > siedemnastu lat wyśpiewywały " za pocałunek w tę noc i za stosunek w dzień".
                          > Toć to skandal prawdziwy. Ten czerwony naprawdę wygląda na naćpanego( ciągła
                          > jazda), a ten w okularach to rzeczywista i realna gwiazda disco - polo.
                          > Pozdrawiam i raz jeszcze przepraszam za nieodpowiednie słownictwo w poprzednim
                          > poście, to właśnie efekt słuchania takich zespolików.

Rzeczywiscie, az zesztywnialem po tym, jak wyobrazilem sobie dziewczatka
                          podspiewujace sobie fragmenty tworczosci wiadomego zespolu (pozal sie Boze,
                          oczywiscie).
                          A propos czerwonego: moze jest chory? I nikt go nie kocha? I dlatego spiewa jak
                          spiewa?
                          • Gość: BreslY Z perspektywy zgreda (co jak byl w podstawowce to jeszcze Hendrix zyl) IP: *.chem.ou.dk 11.10.01, 16:43
                            ... to nie wiem czemu sie spieracie. Przeciez ten
                            zespol jest produktem jakiegos koncernu muzycznego i z
                            marketingowego punktu widzenia nie rozni sie od batonu
                            Mars, pastylek Tic-Tac czy Sprite'a Dry Lemon. Sie
                            przebadalo rynek, sie stwierdzilo ze klientela ma
                            potrzebe posluchania muzyczki danego typu/przegryzienia
                            mordoklejki/odswiezenia jamy ustnej. Sie przetestowalo
                            na paru focus group iles recepturek spelniajcych
                            wymagania, wybralo najlepiej oceniana, wymyslilo
                            opakowanie, puscilo na rynek z reklama, narobilo szumu.
                            Konsumenci konsumuja, pieniadze wplywaja, miejsca pracy
                            utrzymane, szara strefa usiluje podrabiac - wszystko
                            OK. Tylko niech to nie aspiruje do bycia jakimis
                            osiagnieciem kulinarnym, kulturalnym czy
                            cywilizacyjnym. Batonik do przegryzienia, muzyczka do
                            potupania - o co chodzi?
                            Przeciez w tych ludziach wszystko jest wymyslone od
                            poczatku do konca: fryzury, stroj, moze nawet imiona.
                            im prawdopodbnie bez zgody wytworni nie wolno na wlasna
                            reke odpowiedziec na pytanie "ktora godzina".
                            Potem sie zrobi z nimi film, panny moze sie pojawia w
                            Playboyu, potem zaczna reklamowac cos TV (dzielac sie
                            kasa z wytwornia) a potem juz bedziemy mieli nastepnych.
                            A w stajni wytworni jeszcze, tfu tfu, jakis boys-band,
                            cos "folkowego", jakas niegrzeczna pannica, raper i
                            zapiewajlo w srednim wieku dla babc odbiorcow
                            boys-bandu - jak w supermarkecie na sasiednich polkach.
                            Klient nasz pan, my mu podpowiemy co chce i to co chce
                            dostarczymy.

PS. Sam czasem biore Snickersa, jak jade gdzie dluzej
                            rowerem (cukier!) i nie mam pretensji ze nie jest to
                            tort Sachera mojej babci

Pozdr.
          • Gość: FIZi Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 21:29
            Płat potyliczny odpowiada za wzrok. A ten czerwony to pingwin z ogniskiem na
            głowie
        • Gość: duzY Re: Ich Troje IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.10.01, 16:42
          Najsmieszniejsze jest to, ze poki "A wszytko ..." bylo utworem tylko Toten Hose
          to bylo cool, ale wykonanie "Ich Troje", ktore zrobilo z tego (czy tego ktos
          chce czy nie) przeboj) totalnie utwor ten zdeprecjonowalo. Czyli nie wazne CO
          ale KTO spiewa?
    • Gość: Eli Wyjaśnienie IP: 192.168.1.* / *.waw.cdp.pl 10.10.01, 17:17
      Gość portalu: Eli napisał(a):

> Właśnie zostałem wyrzucony z chatu oficjalnej strony Ich Troje
      > (http://www.ichtroje.pl/index2.html)choć nikogo nie obraziłem i nie posłużyłem
      > się łaciną polską. Zadałem im jedynie niewinne pytanie o autorstwo ich
      > największego przeboju: "A wszystko to, bo ciebie kocham..." i zaproponowałem
      > odwiedzenie strony niemieckiego zespołu Die Toten Hosen - kultowej kapeli,
      > która na początku lat '80 koncertowała z Republiką w Polsce.
      > Wchodźcie na ich czat i pytajcie, czy to nie przypadkiem utwór niemieckiego
      > zespołu "Die Toten Hosen"?
      > http://www.totenhosen.de/
      > PS Spytano też, czy nie jestem gojem.

Gość portalu: Eli napisał(a):

> Właśnie zostałem wyrzucony z chatu oficjalnej strony Ich Troje
      > (http://www.ichtroje.pl/index2.html)choć nikogo nie obraziłem i nie posłużyłem
      > się łaciną polską. Zadałem im jedynie niewinne pytanie o autorstwo ich
      > największego przeboju: "A wszystko to, bo ciebie kocham..." i zaproponowałem
      > odwiedzenie strony niemieckiego zespołu Die Toten Hosen - kultowej kapeli,
      > która na początku lat '80 koncertowała z Republiką w Polsce.
      > Wchodźcie na ich czat i pytajcie, czy to nie przypadkiem utwór niemieckiego
      > zespołu "Die Toten Hosen"?
      > http://www.totenhosen.de/
      > PS Spytano też, czy nie jestem gojem.

Nie chodziło o zarzut plagiatu, tylko o to, że nie sposób znaleźć na ich stronach
      powyższe informacji.
      Chciałem też ich trochę podenerwować, co mi się nieźle udało!
      Bo ostatecznie to właśnie ich najpopularniejszy kawałek!
      Zaglądajcie tam w wolnych chwilach ;)
      (http://www.ichtroje.pl/index2.html)

PS Kiedy udało mi się tam wejść ponownie, zapytano dla odmiany, czy jestem
      obrzezany.

• Gość: Julietta Re: Wyjaśnienie IP: *.manhattan.gda.pl 11.10.01, 21:47
        Moj drogi! Z chatu wyrzucony zostales za niestosowne zachowanie a nie za
        wypowiedzi dotyczace piosenki "A wszystko to...". Co do, jak twierdzisz
        plagiatu, to pragne zauwazyc ze informacja o tym iz piosenka jest z repertuaru
        Die Toten Hosen pojawila sie na plycie "3". Swoja droga nie sadze abys
        pofatygowal sie to sprawdzic, a szkoda bo plyta jest bardzo dobra i mysle ze
        zupelnie inna stylowo od tej wydanej ostatnio.Mowisz ze na stronach nie ma
        informacji o autorstwie piosenki? Zajrzyj do dzialu "dyskografia" i poszukaj
        tam!!! Co do chatu, to wszyscy sa tam mile widziani. Wymagana jest jedynie
        kultura wypowiedzi a takze nie wolno reklamowac innych storn. Przyznaje ze
        niektorzy sa tam fanatykami ale wiekszosc bywlcow chata ich troje to
        sympatyczni ludzie z ktorymi mozna milo podyskutowac! Pozdrawiam i zapraszam -
        Julietta
    • Gość: Mycha Re: Ich Troje IP: *.glogow.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 22:14
      Wpawdzie w dyskusje z tym czlowiekiem mialam nie wchodzic, ale... Byc moze ten
      dziwny czlowieczek nie wie co to znaczy cover? Moge mu wyjasnic, ze to jest
      wykonywanie utworu, ktory pierwotnie napisany byl dla innego wykonawcy. Do
      takiegu utworu nalezy wykupic prawa. I zespol ich troje takie prawa do tej
      piosenki wykupil. Co wiecej: ich troje znaja sie bardzo dobrze z zespolem Die
      Toten Hosen. A zeby juz calkiem zamknac buzie dziwacznemu czlowiekowi, ktory
      robi afere z niczego ludzie, ktorzy byli na koncercie Die Toten Hosen w Polsce
      mowili, ze przy wykonywaniu utworu "Alles nur aus Liebe" zespol powiedzial, ze
      ludzie moga spiewac z nimi po polsku, bo przeciez znaja ten utwor w wykonaniu
      zespolu ich troje. Wiec niech te odkrycia dziwaczny czlowieczek schowa sobie
      gdzies. Byl nawet kiedy konkurs w tv, a pytanie zadawal zespol, wlasnie o to
      czyj utwor spiewaja na plycie "3". Moglbys dziwny czlowieczku zaszpanowac
      wtedy, ale nie teraz :-)

I jeszcze jedno. Z czata wyleciales za uzywanie wulgarnych slow, sama cie za to
      wywalilam, wiec nie wymyslaj tutaj bajeczek.
      • Gość: wind Re: Ich Troje IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 12.10.01, 00:48
        Droga Julietto i Mycho, myślę, że pozostałym osobom chodzi o to, że słuchanie
        ich troje jest jak czytanie nie urbana.
        • Gość: Birbant Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 05:24
          Co do zespołów ich troje to dużo lepsze było 2+1.
          • Gość: Jureek Re: Ich Troje IP: 62.8.156.* 12.10.01, 08:16
            Gość portalu: Birbant napisał(a):

> Co do zespołów ich troje to dużo lepsze było 2+1.

To i tak dobrze, że nikt nie oskarża zespół ich troje o plagiat nazwy. W końcu 2 + 1 = 3 :))
            J.
            • Gość: wind Re: Ich Troje IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 12.10.01, 13:13
    • Gość: LadyBlue Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 19:39
      heh, jeżeli chodzi o tolerancję, to ja jestem bardzo tolerancyjna, dopóki... no
      własnie, tegoroczne wakacje spędziłam na pięknym bałtykiem ; ) i tam byłam co
      wieczór katowana, bo inaczej tego nie nazwę , przebojami tej grupy. w każdej
      knajpie każdego wieczoru obowiązkowa dawka co najmniej kilku piosenek. a o
      prymitywach słuchających tejże muzy na kempingu o 3 w nocy i na pełny regulator
      to już nie wspomnę... i jak tu się dziwić, ze tego zespołu nie lubię...
      • Gość: SzaryKot Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 20:08
        Gość portalu: LadyBlue napisał(a):
        > tegoroczne wakacje spędziłam na pięknym bałtykiem ; )

mimo deszczu fajnie było, nie? ;-)
      • Gość: duzY Re: Ich Troje IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.10.01, 14:34
        I masz prawo ich nie lubic. Ale nie znaczy to, że i inni mają nie lubic czego
        chcą.
    • Gość: Eli do Juliette i Mychy IP: *.pppool.de 21.10.01, 10:53
      Julietta napisała:

Moj drogi! Z chatu wyrzucony zostales za niestosowne zachowanie a nie za
      wypowiedzi dotyczace piosenki "A wszystko to...". Co do, jak twierdzisz
      plagiatu, to pragne zauwazyc ze informacja o tym iz piosenka jest z repertuaru
      Die Toten Hosen pojawila sie na plycie "3". Swoja droga nie sadze abys
      pofatygowal sie to sprawdzic, a szkoda bo plyta jest bardzo dobra i mysle ze
      zupelnie inna stylowo od tej wydanej ostatnio.Mowisz ze na stronach nie ma
      informacji o autorstwie piosenki? Zajrzyj do dzialu "dyskografia" i poszukaj
      tam!!! Co do chatu, to wszyscy sa tam mile widziani. Wymagana jest jedynie
      kultura wypowiedzi a takze nie wolno reklamowac innych storn. Przyznaje ze
      niektorzy sa tam fanatykami ale wiekszosc bywlcow chata ich troje to
      sympatyczni ludzie z ktorymi mozna milo podyskutowac! Pozdrawiam i zapraszam -
      Julietta

Mycha napisała:

Wpawdzie w dyskusje z tym czlowiekiem mialam nie wchodzic, ale... Byc moze ten
      dziwny czlowieczek nie wie co to znaczy cover? Moge mu wyjasnic, ze to jest
      wykonywanie utworu, ktory pierwotnie napisany byl dla innego wykonawcy. Do
      takiegu utworu nalezy wykupic prawa. I zespol ich troje takie prawa do tej
      piosenki wykupil. Co wiecej: ich troje znaja sie bardzo dobrze z zespolem Die
      Toten Hosen. A zeby juz calkiem zamknac buzie dziwacznemu czlowiekowi, ktory
      robi afere z niczego ludzie, ktorzy byli na koncercie Die Toten Hosen w Polsce
      mowili, ze przy wykonywaniu utworu "Alles nur aus Liebe" zespol powiedzial, ze
      ludzie moga spiewac z nimi po polsku, bo przeciez znaja ten utwor w wykonaniu
      zespolu ich troje. Wiec niech te odkrycia dziwaczny czlowieczek schowa sobie
      gdzies. Byl nawet kiedy konkurs w tv, a pytanie zadawal zespol, wlasnie o to
      czyj utwor spiewaja na plycie "3". Moglbys dziwny czlowieczku zaszpanowac
      wtedy, ale nie teraz :-)

I jeszcze jedno. Z czata wyleciales za uzywanie wulgarnych slow, sama cie za to
      wywalilam, wiec nie wymyslaj tutaj bajeczek.

Wiele wydarzyło się tu od mojej ostatniej wizyty.
      Szkoda tylko, że wypisujecie półprawdy!
      Na początek: nigdzie nie napisałem, że zarzucam komuś plagiat. Chodzi tylko o
      fakt, że jedyny utwór tych szansonistów, przy którym uszy nie tak bardzo bolą,
      byli zmuszeni wziąć od kogoś innego!
      Prawdą jest natomiast, że podałem namiary na strony Die Toten Hosen - najpierw
      nie wiedząc, że zabronione jest to regulaminem, a na zakończenie celowo: kiedy
      niejaka Bali (operator) została wysłana przez innego uczestnika czatu, by
      ustawiła się w kolejce po rozum - zaproponowałem jej poszukanie go na tychże
      stronach.
      Prawdą jest też, Julietto, że wyrzucano mnie za niestosowne zachowanie, a więc
      za dopytywanie się o autorstwo wiadomego utworu.
      Niestety kłamstwem jest (to do Mychy), jakobym posługiwał się słownictwem
      nieparlamentarnym! Natomiast wspomniana już Bali (operator) nie miała problemu
      z posłużeniem się rasistowskimi odzywkami, które przytaczałem powyżej w PS-ach.
      Pewnie wszystko odbyłoby się inaczej, droga Julietto, gdyby operatorka
      postąpiła jak Ty, odsyłając mnie do odpowiedniego katalogu (może była
      niedouczona? Bo na wulgarności na pewno jej nie zbywało!). Szkoda jednak, że
      właśnie także Ty przekręcasz fakty (ciekawe skąd Twoja wiedza o nich? Jeśli od
      Bali, to nic mnie nie dziwi!)

A jeśli Ty, Mycho, faktycznie jesteś wspomnianą Bali, to łączę wyrazy
      współczucia!

Na koniec polecam odwiedzenie stron Die Toten Hosen, żeby usłyszeć, jak brzmieć
      może muzyka - i to nie ta kocia, prezentowana przez Waszych idoli!
      • Gość: Mycha Re: do Juliette i Mychy IP: *.glogow.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 00:54
        > Na początek: nigdzie nie napisałem, że zarzucam komuś plagiat.

Alez napisales na chacie sama to czytalam.

> Niestety kłamstwem jest (to do Mychy), jakobym posługiwał się słownictwem
        > nieparlamentarnym!

Nie jest klamstwem, bo mam na to swiadkow.

> A jeśli Ty, Mycho, faktycznie jesteś wspomnianą Bali, to łączę wyrazy
        > współczucia!

BALI i Mycha to dwie rozne osoby, ale widocznie masz za malo rozumku by to
        rozroznic, tak jak z plagiatem i coverem... No coz...

• Gość: Eli do Mychy IP: *.access.de.clara.net 05.11.01, 21:40
          Obelgi, klamstwa i "swiadkowie" :)
          Calkiem niezle, Mycha.
    • Gość: Stefano Re: Ich Troje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 21:50
      Niech tam sobie pitola te pierdoly . Slychac na mile , ze to plagiaty , ale
      skoro wies przy tym tanczy ... Chodzi tylko o pieniadze , jednego nie moge
      odzalowac , ze dorabia sie przy tym jakas ideologie i gwiazdorstwo ,
      szczegolnie TVP ma w tym zaslugi . Ludzie , to tylko taka mala trojeczka
      grajkow, ani tam poezji , ani muzyki , takie hopsi-siupsi albo dufti-dufti.
      O czym tu gadac . Lubisz to sluchaj wypij kole , zjedz hama i poogladaj
      A.Leppera w TVP , poczujesz sie moze lepiej, a jesli nie lubisz to pamietaj nie
      pierwsze fiolki w parlamencie i na estradzie , a jedno i drugie stoi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka