Dodaj do ulubionych

Szempliński i Kowalczyk

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.06, 23:50
Czy to jest normalna sutuacja, że dziennikarz piszący o drogach jest
jednocześnie kuzynem dyrektora NCC - JANUSZ KOWALCZYKA.
Obserwuj wątek
    • preslaw Re: Szempliński i Kowalczyk 20.01.06, 23:58
      A co w tym jest nienormalnego?
      • Gość: Ja Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.06, 00:16
        A jechałeś może po ul. Mickiewicza wykonanej przez tę firmę (NCC).
        Jak nią jadę to mam wrażenie, że jadę ulicą wykonywaną 15 lat temu. Równości
        nie mogę wyczuć (za durze wstrząsy), studzienki 3-4 cm poniżej nawierzchni itp.
        A jego kuzyn, znawca tematyki drogowej, ani słówka o tym nie napisze. Twoim
        zdaniem to jest normalne.
        • Gość: Jurek Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:24
          Przy takim toku rozumowania okazałoby sie, źe nie ma kto pracować, bo wszyscy jakoś są tam powiązani.
          Ale na pewno redaktorzy powinni unikać subiektywnego podejścia do pewnych tematów.
          • preslaw Re: Szempliński i Kowalczyk 21.01.06, 15:16
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> A jechałeś może po ul. Mickiewicza wykonanej przez tę firmę (NCC).
            > Jak nią jadę to mam wrażenie, że jadę ulicą wykonywaną 15 lat temu. Równości
            > nie mogę wyczuć (za durze wstrząsy), studzienki 3-4 cm poniżej nawierzchni
            itp.
            >
            > A jego kuzyn, znawca tematyki drogowej, ani słówka o tym nie napisze. Twoim
            > zdaniem to jest normalne.

Gdyby Szempliński napisał o tym, że po Mickiewicza jeździ się cudownie, to
            wówczas byłoby nienormalne. Ale skoro nic nie napisał, to jeszcze nienormalne
            nie jest. Choć oczywiście, jeśli uważa się za dziennikarza obiektywnego nie
            powienien unikać pisania nawet o swoim krewnym krytycznie jeśli do krytyki są
            podstawy. Ale większe nienormalności się zdarzają.
            • svarte_sjel Re: Szempliński i Kowalczyk 21.01.06, 20:37
              preslaw napisał:
              > wówczas byłoby nienormalne. Ale skoro nic nie napisał, to jeszcze nienormalne
              > nie jest. Choć oczywiście, jeśli uważa się za dziennikarza obiektywnego nie

Gdyby pan Sz. w ogóle nie pisał o niedoróbkach remontów i nie napisał też o tej
              to by nie było niczego nienormalnego. Ale tak nie jest
              • Gość: xx Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.06, 23:29
        • mi.chal Re: Szempliński i Kowalczyk 22.01.06, 00:13
          Gość portalu: Ja napisał(a):

> A jechałeś może po ul. Mickiewicza wykonanej przez tę firmę (NCC).
          > Jak nią jadę to mam wrażenie, że jadę ulicą wykonywaną 15 lat temu. Równości
          > nie mogę wyczuć (za durze wstrząsy), studzienki 3-4 cm poniżej nawierzchni itp.
          >
          > A jego kuzyn, znawca tematyki drogowej, ani słówka o tym nie napisze. Twoim
          > zdaniem to jest normalne.

Duzo wieksze nierownosci sa na Sienkiewicza, ktora przeszla gruntowna przebudowe. Nie zapominaj, ze na Mickiewicza kladziony byl tylko nowy asfalt, podbudowa oraz studzienki zostaly takie jakie byly.
          • Gość: Ja Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.06, 00:38
            Chyba jechałeś ul. mickiewicza w innym mieście. Albo jesteś Kowalczyk z NCC lub
            jego kuzyn.
            • Gość: darao Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 22.01.06, 01:20
              Ostatnio widzę tu na tym forum zmasowaną akcję pracowników pana Z.

Naprawdę radzę przejechać się Sienkiewicza. To wtedy pogadamy.
            • mi.chal Re: Szempliński i Kowalczyk 22.01.06, 11:40
              Jechalem wczoraj i Sienkiewicza i Mickiewicza i naprawde duzo wieksze nierownosci sa na Sienkiewicza. Na Mickiewicza nierownosci sa praktycznie niewyczuwalne. I nie jestem ani Kowalczykiem, ani jego kuzynem, ani zadnym jego sympatykiem. Jestem zwyklym kierowca, ktory jezdzi po wroclawskich drogach.
          • Gość: Ali Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.06, 01:17
            A jechałeś może Karkonowską. Tam też kładziona była tylko warstwa ścieralna. Na
            jednej nitce kładł ją ZIAJKA a na drugiej SKANSKA. I obie nitki są położone
            dużo równiej niż ul. Mickiewicza
          • Gość: Ali Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.06, 01:31
            To, że na Mickiewicza układano tylko nowy asfalt nie znaczy, że można go
            połorzyć tak nierówno. A studnie wypadałoby wyregulować bez względu na to czy
            jest to ulica przebudowywana kompleksowo czy nie. To akurat nie jest żaden
            problem. Przynajmniej dla niektórych.
            • Gość: Kuzyn Kowalczyka:) Re: Szempliński i Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:46
              o rany, ludzie troche powagi, prosze:) Szempliński nie jest żadnym kuzynem
              Kowalczyka, jak czegoś się nie wie to sie o tym nie dyskutuje chyba, prawda?
              Ale piszcie dalej, zawsze można tu wejść i od razu ma sie lepszy humor:)

Aha, a tak naprawde to Kowalczyk i Szempliński to ta sama osoba....naprawde...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka