Dodaj do ulubionych

Lotnisko odblokowane

23.01.06, 18:07
A więc potwierdza sie hipoteza z mojej wypowiedzi bezpośrednio po awarii tegoż
samolotu. Nie chodziło o odblokowanie pasa i umożliwienie lotów innym
samolotom a tym samym wykonanie usługi,za którą zapłacili klienci.Chodziło li
tylko o odszkodowanie!!! Gratuluję podejścia do klientów.Dyrekcji zaś
proponuję przeczytać komentarze internautów na temat zaistniałego zdarzenia na
lotnisku czytaj lądowisku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Lotnisko odblokowane IP: 195.127.59.* 23.01.06, 18:26
      Jeśli to co działo się dzisiaj na lotnisku nazywa się normalnym ruchem to chyba
      komuś się definicja normalności pomyliła! Miałam lecieć wczoraj ale nie
      poleciałam a dzisiaj spędziłam tam 5 godzin rano i po południu i koniec końców
      jestem w domu bo loty były albo odwołane albo tak opóźnione, że szkoda gadać...
      • Gość: poL Re: Lotnisko odblokowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:46
        "Ciężki sprzęt ważący 1,5 tony".Eh te pismaki... :)
        • Gość: LOT Re: Lotnisko odblokowane IP: *.icpnet.pl 23.01.06, 22:37
          no Polenez z 4 pracownikami i kompletem opon do ATRa LOTu tyle waży:))
          • nepirg Re: Lotnisko odblokowane 24.01.06, 09:51
            Nie zapominajmy o zestawie kluczy francuskich ;P
      • miron73 Re: Lotnisko odblokowane 24.01.06, 18:01
        A mnie dziś, po ponad 48h (dokładnie po 56) udało się dotrzeć do Istambułu. W
        niedzielę - wiadomo. Najpierw mnie przebukowano na lot o 17tej a później...
        well... zostałem we Wrocłąwiu.

I teraz... Ten pan co się wypowiadał, że lotnisko funkcjonowało normalnie to
        albo po prostu bezczelnie kłamie, albo mam kompletnie odmienne wyobrażenie nt.
        "normalności".

Do Monachium miałem wylecieć o 7mej rano. Lot odwołano. Kolejny był Dublin
        (chyba centralwinga), który wystartował z paru(nasto) minutowym opóźnieniem.
        Kolejny do Warszawy stał na pasie PARĘ GODZIN (około 11tej przestałem go
        śledzić, chociaż miał start o 9tej). Lot z Warszawy (o 8:35) nie wylądował
        jeszcze w momencie gdy wsiadałem przed pierwszą na pokład. Acha... Lot do
        Warszawy o 12:10 został odwołany. Mówiąc szczerze to BARDZO się bałem, czy do
        tego Monachium dolecę.

I na koniec łyżka miodu do tej beczki dziegciu. W Monachium także mi odwołano
        lot do Stambułu :) I żeby nie było za słodko - tam 6 (w porywach do siedmiu)
        osób rebukowało jeden samolot (cała operacja zajęła niespełna godzinę łącznie z
        dojazdem do hotelu), a nie 2 (w porywach do 3) całe lotnisko (jak to było w
        niedzielę we Wrocławiu).
    • Gość: mjodzik dlaczego gazeta nigdy nie krytykuje dyrekcji??? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 23.01.06, 21:40
      to ciekawe, ze normalnie z byle powodu gazeta robi sensacje, a na dyrekcje
      lotniska nie napisze jednego zlego slowa - chociaz to juz chyba czwarty artykul
      ostatnio z ktorego widac ze to nasze "ladowisko" to wstyd i hanba dla wrocka (o
      negatywnych postach na forum nie wspominajac)
      • Gość: karol A to zdjęcie to z jakiego artykułu ... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 22:46
        Uhonorowanie jakiejś kobiety za wspaniałą akcję odgruzowania lotniska, czy może
        to kolejny bal mistrzów sportu ? :D
    • Gość: czas Re: Lotnisko odblokowane IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 23.01.06, 22:47
      Ja tez wypinam klate piersowa po medalik za odblokowanie lotniska. Bo w czym te
      zaslugi?, nasuwa sie pytanie.
      Czy jest granica tego absurdu, Panie Hrabio?
      ...obwodnica Pan powiesz?
      • Gość: IGLICA Re: Lotnisko odblokowane IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.01.06, 01:35
        Te ordery to kolejny geniusz z gazety, ktory juz kolejny raz przyfastrygowal
        zdjecie nie do tego artykulu. A tak nawiasem mowiac to za czasow PRL-u ktos by
        napewno dostal medal za akcje odblokowywania lotniska. Biedny Kopernik
        przewraca sie w grobie, ze jego imieniem nazwano taka instutucje, ktora nawet
        nie ma podnosnika do samolotow....Ryanair napewno zrobi baze.....jak jego
        samolot utknie to trzeba bedzie z tydzien czekac zanim przyjedzie "ciezki
        sprzet wazacy 1.5 tony" z Londynu. Polski kabaret kwitnie......
        • nepirg A może zmienić nazwe lotniska? 24.01.06, 10:00
          Zamiast Kopernika to Monty Pythona ;P i wszystko będzie się zgadzać.
    • map4 Re: Lotnisko odblokowane 24.01.06, 08:40
      skuba25 napisał:

> A więc potwierdza sie hipoteza z mojej wypowiedzi bezpośrednio po awarii tegoż
      > samolotu. Nie chodziło o odblokowanie pasa i umożliwienie lotów innym
      > samolotom a tym samym wykonanie usługi,za którą zapłacili klienci.Chodziło li
      > tylko o odszkodowanie!!!

Z odszkodowania będzie d. blada.
      Z bardzo prostego powodu: aby udowonić zaniedbanie czyli winę umyślną
      przewoźnika, co jest podstawą do żądania odszkodowania za utracone zyski trzeba
      byłoby wziąć pod lupę jego dział serwisu. Ponieważ zaś szefostwo lądowiska na
      Strachowicach trzęsie dupą przed PLL LOT to sprawa rozejdzie się po kościach.
      Zarząd lądowiska w ramach dupokrycia zleci prawnikom ekspertyzę "stanu
      prawnego", prawnicy powiedzą, że szanse na uwalenie LOT papierami LOTu "są
      niewielkie" i wszyscy będą nadal z zadowoleniem pierdzieć w fotele.
      C'est la vie, przecież.
      Przecież, jak sam raczyłeś zauważyć, nic wielkiego się nie stało.

Przecież chyba nikt z nas nie wierzy, że zarząd lądowiska narobi rabanu w ULC, a
      ten zleci przeszukanie bazy LOTu na Okęciu celem zabezpieczenia kwitów serwisowych ?
      ULC ma teraz inne problemy na głowie.

> Gratuluję podejścia do klientów.Dyrekcji zaś
      > proponuję przeczytać komentarze internautów na temat zaistniałego zdarzenia na
      > lotnisku czytaj lądowisku.

"
      - Ciekawe, co teraz będzie ...
      - Co ma być ?
      - bedzie tak samo, abo lepiej.
      "

"Psy", część pierwsza.
      • Gość: Andon Dobrze ze ten samolot nie spadł z 50m :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:11
        "ULC ma teraz inne problemy na głowie. " - 200m obok spadł pełny ludzi
        helikopter z 50 metrów, jest się czym zajmować.
        • Gość: Michal Podobno spalil sie smiglowiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:34
          Podobno dzisiaj na wroclawskim lotnisku spalil sie wojskowy smiglowiec.Czy to
          prawda?
          • nepirg Re: Podobno spalil sie smiglowiec? 24.01.06, 11:51
            Prawda. Ale nikomu się nic nie stało a lotnicho nie jest zablokowane.
            • almeraya LATAC WAM SIE CHCE BOGACZE CO ? CIERPCIE 25.01.06, 01:15
              Przywilej bogatych cierpieć ból pomimo posiadanej kasy....i chorych marzeń..
    • Gość: erni Re: Lotnisko odblokowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 07:48
      Bogacze latający za chlebem do Anglii i Irlandii w cenie biletów Intercity do
      Warszawy.
      He He.
      • Gość: frufru trochę nie na temat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.06, 10:39
        Nie wiem czy zauważyiście jaki inteligentny jest nowy neon na lotnisku: "Mikołaj
        Kopernik Airport". Trochę dziwne... niby po angielsku a to niby po polsku. Na
        stronie internetowej lotniska jest "Copernicus Airport" i tak by chyba było
        najlepiej dla cudzoziemców...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka