Gość: wlot =/= wylot IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.02.06, 22:21 " ...przy trasach wylotowych z Wrocławia staną ujednolicone tablice ..." Znacznie lepszym pomysłem jest postawić tablice przy trasach wlotowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Uważny Re: Potrzebny jest System Informacji Miejskiej IP: *.devs.futuro.pl 16.02.06, 08:18 O.K. - ale tak naprawdę Wrocław potrzebuje kompleksowego systemu informacji o mieście. Spójnego graficznie, obejmujacego tabliczki z numerami umieszczanymi na budynkach, nazy ulic/dzielnic, najważniejsze obiekty, komunikację, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: 62.87.177.* 16.02.06, 10:07 o firmie, która projektowała piktogramy dla staregobrowaru w Poznaniu - tego samego, który dostał światową nagrodę dla najlepszego centrum średniej wielkości. dostał ją m.in. za spójność wizerunku. Czarne litery na białym tle - czy tak się nie oznacza nazw miejscowości czasem, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie 17.02.06, 14:45 Gość portalu: lemon napisał(a): > Czarne litery na białym tle - czy tak się nie oznacza nazw miejscowości czasem, Nie. Nazwy miejscowości oznacza się białymi literami na zielonym tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:05 Jaki malostkowy komentarz, kolega nie sprawdzi dobrze, nie wie o czym pisze, ale na sile koniecznie chce zablysnac i kogos poprawic. Otoz wg ustawy z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych miasto jest rodzajem miejscowosci w zwiazku z czym poprawne jest twierdzenie iz nazwy miejscowosci sa oznaczone czarnymi literami na bialym tle. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie 17.02.06, 16:48 Gość portalu: josip napisał(a): > Jaki malostkowy komentarz, kolega nie sprawdzi dobrze, nie wie o czym pisze, O sobie piszesz, tak? > Otoz wg ustawy z dnia 29 sierpnia 2003 r. o urzędowych nazwach miejscowości i o > biektów fizjograficznych miasto jest rodzajem miejscowosci w zwiazku z czym Otóż według rozporządzenia Ministrów Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych nie ma takiego znaku jak nazwa miejscowości czarnymi literami na białym tle. > rawne jest twierdzenie iz nazwy miejscowosci sa oznaczone czarnymi literami na > bialym tle. A świstak siedzi i zawija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:41 > O sobie piszesz, tak? Nie o sobie. Biala tablica z czarnymi napisami oznacza -miejscowosc- bedaca obszarem zabudowanym. Zielona tablica z bialym napisami oznacza miejscowosc nie bedaca obszarem zabudowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie 17.02.06, 20:26 Gość portalu: josip napisał(a): > > O sobie piszesz, tak? > Nie o sobie. Czyżby? > Biala tablica z czarnymi napisami oznacza -miejscowosc- bedaca obszarem zabudow Generalnie myślę, że byłoby dobrze gdybyś nie pisał o rzeczach, o któych nie masz pojęcia. Podałem ci namiary na stosowne rozporządzenie. Przejrzałeś? Chyba nie. Tutaj: www.kodeksdrogowy.pl/display.php?site=82 masz załącznik z wzorcami znaków. Znajdź na nim te swoje czarne nazwy na białym tle. Za znalezienie przewiduję nagrodę :^P Hint: początek terenu zabudowanego oznacza znak D-42, wygląda nieco inaczej niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:02 > Gość portalu: josip napisał(a): > > > O sobie piszesz, tak? > > Nie o sobie. > > Czyżby? Nie myle sie. Sugerujesz ze biała tablica z czarnymi literami wcale nie oznacza miejscowosci bedacej obszarem zabudowanym? Bo juz nie rozumiem za bardzo co chcesz mi udowodnic. Proponuje przejechac sie na rogatki miasta i sprawdzic empirycznie jak wyglada znak terenu zabudowanego. Ewentualnie pozniej sie wykrecac kodeksem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:04 Mam rozumiec ze nadal stoisz na stanowicku ze biala tablica z carnymi literami nie oznacza miejscowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie 17.02.06, 21:30 Gość portalu: josip napisał(a): > Mam rozumiec ze nadal stoisz na stanowicku ze biala tablica z carnymi literami > nie oznacza miejscowosci? Ja rzumiem, że ty dalej usiłujesz dyskutować z faktami. Bardzo mi przykro, ale to nie ma sensu. Na wypadek gdybyś dalej nie zrozumiał co piszę: białe tablice z nazwami miejscowości zostały zniesione 7 lat temu, przy poprzedniej zmianie rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów drogowych, a okres przejściowy dopuszczający ich używanie skończył się wraz z końcem ubiegłego roku. Początek miejscowości oznacza znak E-17a (białe litery na zielonym tle), bez względu na to, czy jest to teren zabudowany, czy nie. Teren zabudowany oznacza znak D-42, który wprawdzie ma białe tło, ale zdecydowanie nie ma na nim nazwy miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: polecam urzędnikom artyków w ostatnim Forbsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:57 Uwazam ze bardzo wielka sztuka i wyrazem odwagi jest zdolnosc do publicznego przyznania sie do bledu. Przyznaje sie. pozdrawiam): Odpowiedz Link Zgłoś