Dodaj do ulubionych

Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:48
Może jednak ziajka nie jest taki zły jak go opisują.
Najlepszy przykład, że tutaj nie ma wymienionych winnych z nazwy a śmiem twierdzić, że gdyby cokolwiek na tej budowie robił ziajka to ZDIK razem z gazetą przypisał tę winę ziajce bez zbadania przyczyn powstania tych dziur.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolo Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:51
      A dodam jeszcze, że firma która była wykonawcą tej budowy robiła również ul. Traugutta przy poczcie głównej gdzie po kilkunastu miesiącach nawierzchnia drogi też się miejscami posypała.
      • Gość: jaaaaja GENERALNY DROGOWIEC p. SZEMPLINSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:04
        GENERALNY DROGOWIEC WROCŁAWIA p. SZEMPLINSKI nie wie kto jest winien? Nie zna
        firmy ktora te roboty wykonywala, albo nie chce nam powiedziec? Bo wie ale nie
        powie. Wstyd p. GENERALNY DROGOWCU! (A moze winien jest znowu PD Ziajka bo
        przejezdzal samochodem jak wielu innych przez most Grunwaldzki po remoncie).
        Wiecej obiektywizmu GENERALNY DROGOWCU WROCŁAWIA
    • Gość: t Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.230.219.81.magma-net.pl 20.02.06, 21:09
      >>Ekstremalne temperatury, które nas gnębiły tej zimy, dały się wielu
      >>konstrukcjom we znaki.

Temperatury wcale nie były ekstremalne. Jeżeli ktoś uważa, że -22 stopnie we
      Wrocławiu to ekstremum, to po prostu nie ma racji.
      Fakt, tegoroczna zima była bardzo mroźna, ale nie ekstremalna.
      A poza tym ja zimę bardzo lubię i uważam, że tegoroczna była fantastyczna. No
      może do pełni szczęścia brakowało paru nocy z temperaturami poniżej -25 stopni.
      • andzelo50 Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy 21.02.06, 13:14
        Myślę ze osoby które zajmują się sprawami dróg w mieście powinny da sobie czas
        na odpoczynek.To co wymyślają i jak realizują nie ma zadnego sensu.Przez tyle
        lat lepienia i łatania układ komunikacyjny jest dalej niedrożny a jak
        egzekwowane jest wykonawstwo prac to widzimy wszyscy.Przypuszczam że te osoby
        nawet nie czytają naszych uwag gdyż poprawy nadal nie widac.
    • Gość: wic Bóg winny dziurom na ulicach wrocławia IP: *.chello.pl 20.02.06, 21:33
      to Bóg zsyła na miasto ekstremalne zjawiska pogodowe- mróz, śnieg i odwilż w
      zimie i 30-sto stopniowe upały w lecie, gdyby nie one drogi byłyby idealne,
      wszak mamy unikatowy w skali światowej zarząd dróg i komunikacji i równie
      unikatowe firmy drogowe pracujące pod czujnym okiem inspektorów tej pierwszej
      instytucji. Niestety Bóg zsyła na miasto i te podmioty plagi, przy których
      plagi egipskie to pikuś był, dlatego powinniśmy złożyć Bogu ofiarę- najlepiej z
      głów tej ferajny.
      • w_wiener kolejny przekręt 20.02.06, 21:39
        dyletanci i przekrętasy zajmują się drogami w tym mieście- usuneli z mostu
        całkiem dobrą nawierzchnię, która miała co prawda z 15 czy 20 lat, ale dziury
        na niej robiły się sporadycznie,a kolein raczej też nie było- położyli jakieś
        g... za które zapłacili partaczom z drobudu jakieś grube miliony i nawet ich
        nie skontrolowali. na ten most powinna wejść ABW i zabezpieczyć go jako dowód
        przestęsptwa
    • piast9 Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy 20.02.06, 21:44
      Oprócz wyrwy dość dziwne jest to, że wjeżdżając na most od strony centrum jest
      hopka - nie są zgrane poziomy jezdni na nabrzeżu i samego mostu. Nie ma uskoku,
      ale wygląda jakby ktoś zorientował się w błędzie i poziomy usiłował wyrównać na
      ostatnich 20cm przed mostem. Nie sądzę, aby to wychodziło na dobre mostowi.
    • Gość: AndreL Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 20.02.06, 22:53
      Większość wrocławskich dróg nie wytrzymała zimy. Własnie wróciłem z Czech.
      Drogi w górach, w których zima była o wiele gorsza niż u nas są w lepszym
      stanie. W miastach też lepiej. Może zrobić raz a dobrze a nie co roku lać sam
      asfalt w dzury i liczyć że jakoś wyrzymają a jak nie to zwalimy winę na surową
      (mokrą, upalną itp.) zimę lub inną porę roku.
    • Gość: sprawiedliwy Tylko beton IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 00:23
      ludzie, beton! tylko beton nas może uratować !
      • Gość: amar| Re: Tylko beton IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.06, 10:16
        Dopuki mamy tak skonstruowane prawo przetargowe to nadal beda tak
        przeprowadzane remonty, niestety jak cos jest najtansze to musi byc
        najgorsze... (nie uwazam zaraz ze najdrozsze jest najlepsze, ale jak cos jest
        tansze od reszty ofert o pare milionow to musza byc gdzies te oszczednosci a to
        na materiale a to na fahowcach a to na sprzecie..)
        • brody Re: Tylko beton 21.02.06, 10:55
          tylko, że w kryteriach przetargowych można zapisać np. jakie wymogi musi
          spełniać droga po remoncie. i jak te nie są spełnione to karać wykonawcę
          (finansowo i/lub zakazem startów w kolejnych przetargach). obecne prawo na to
          zezwala, ale w ZDiKu ludziom nie chce się porządnie pracować i dlatego mamy
          takie a nie inne drogi we Wrocławiu
          • Gość: qba DROBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:56
            Generalny wykonawca robot powinien swiecic oczami i niech na podwykonawcow nie
            zwala winy. Czemu Szemplinski nie wymienil nazwy firmy ?? Czyzby nie dotarl do
            informacji nasz EKSPERT OD DROGOWNICTWA.
          • svarte_sjel Re: Tylko beton 21.02.06, 12:04
            brody napisał:
            > (finansowo i/lub zakazem startów w kolejnych przetargach). obecne prawo na to
            > zezwala, ale w ZDiKu ludziom nie chce się porządnie pracować i dlatego mamy

Widziałeś kiedyś SIWZ, że tak twierdzisz?
            • brody Re: Tylko beton 21.02.06, 17:10
              svarte, o co ci dokładnie chodzi? o to czy
              1. można karać finansowo
              2. można zakazać startu w przetargach
              3. czy o to, że w ZDiKu pracują nieporządnie
              • svarte_sjel Re: Tylko beton 21.02.06, 17:22
                brody napisał:
                > svarte, o co ci dokładnie chodzi? o to czy

O twoją sugestię jakoby w wymaganiach przetargowych nie było zapisanej
                wymaganej jakości materiałów.
                • brody Re: Tylko beton 21.02.06, 18:25
                  svarte_sjel napisał:
                  > O twoją sugestię jakoby w wymaganiach przetargowych nie było zapisanej
                  > wymaganej jakości materiałów.

ja nic wcześniej nie sugerowałem, bo wiem, że takie wymagania są ujęte przez
                  ZDiK. jeżeli odebrałeś to jako sugestię to mnie źle zrozumiałeś. poza tym ja
                  tam nie pisałem o "materiałach" tylko o "drodze". mnie nie interesuje z czego
                  będzie ta droga zrobiona. mnie interesuje jakość tej drogi, tzn. jeżeli droga
                  będzie zrobiona np. z papieru marnej jakości, ale będzie równa, wytrzymała (nie
                  będą się robić koleiny, dziury) i bezpieczna (nie śliska) to ja wolę żeby ona
                  była z tego papieru marnej jakości.

i żeby było jasne, zdaję sobie sprawę z tego, że zazwyczaj im lepsze materiały
                  tym lepsza droga
    • impact007 " profesor- ekspert" 21.02.06, 12:13
      jak tam się czują pana wiadukty na taśmę klejącą profesorku? jeszcze się nie
      zawaliły? pewnie także mają wytrzymać 10 lat jak nawierzchnia heheh
      jak już szanowna redakcja cytuje "eksperta", to niech to będzie prawdziwy
      ekspert, a nie jeden ze współwinnych stanu wrocławskich ulic i mostów
    • Gość: swojak Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:30
      Przejedźcie się ulicą Zagony która jest też świeżo po remoncie. A najlepiej żeby dyrektor ZDiK-u pochwalił się tą ulicą prezydentowi Dutkiewiczowi. Jest to największa tandeta odstawiona na wrocławskich ulicach. Przy niej dziura w moście Grunwaldzkim to pestka
      • andzelo50 Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy 21.02.06, 13:21
        Nie tylko ulica Zagony jest tak sknocona.Wszystkie ulice które były robione w
        ramach budowy kanalizaci są nierówne i zrobione byle jak.A wida że na uwagi
        mieszkańców nikt nie reaguje.Przecież to częściowo pieniądze z unii
        europejskiej to można robi byle jak.Za dwa lata nawierzchnię wymienimy na koszt
        miasta i zrobi to firma zaprzyjażniona.
        • Gość: D.M. Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 14:44
          To skandal! Teraz ten wykonawca powinien na własny koszt na nowo wykonać
          nawierzchnię w tym miejscu a po naukę jakości robót razem z Ziajką niech jadą
          do Niemiec!
          • Gość: greg Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:56
            a ja mam propozycje... może by tak manifeścik w sprawie zmiany specjalistów w
            ZDiKu? albo w sprawie nawierzchni betonowych we Wrocq (popieram) ? Za
            przykładem popierających Ojca Dyrektora. Oni potrafili tak zrobić żeby
            prokuratura zmieniła zdanie to czemu my nie możemy? heh... Coś trzeba z tym
            zrobić ... tylko w tym kraju to trudno do czegoś dojść legalną drogą chyba :/
          • Gość: artek Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.02.06, 17:25
            > To skandal! Teraz ten wykonawca powinien na własny koszt
            to się nazywa naprawa gearancyjna

> na nowo wykonać nawierzchnię w tym miejscu

tu bym polemizował - na własny koszt, owszem, ale nie wykonać. zlecić komuś kto
            zrobi to lepiej.

nie wiem co się dzieje, zagony z dnia na dzień wygląda coraz gorzej, coraz
            bardziej pofałdowana i pozapadana.
            • Gość: hulio Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:32
              Ten Ziajka to wiele dróg robił i jakoś wporzo są.
              • Gość: artek Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:59
                oczywiście poza drogami które nie są w porzo
    • Gość: macio Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:50
      bractwo z ZDIK-u należy brać się do roboty i wymagać od siebie i innych
      udciwej pracy i fachowości. Jeżeli nie to nasze miasto będzie prowincionalnym
      grajdołem. więcej rzetelności w pracy za którą WAM płacą.
    • Gość: leon Re: Jezdnia po remoncie nie wytrzymała zimy IP: *.magma-net.pl 10.03.06, 21:23
      Pan Szemplinski dokladnie wie kto ukladal nawierzchnie na Moscie Grunwaldzkim.
      Niestety koligacje rodzinne nie pozwalaja mu byc obiektywnym. To jedna z
      najwiekszych firm wroclawskich NCC wykonala taki bubel, natomiast pan
      Szemplinski jest spowinowacony z jednym z szefow tej firmy i nie wypada mu
      wymieniac firmy. To proste dokopac konkurencji innym firmom, a u swioch jest
      sie slepym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka