Dodaj do ulubionych

To namnie zrobilo wrazenie

IP: *.telia.com 18.11.02, 20:06
Jak zwykle synek poprosil Tate do pokoju i powiedzial siadaj i zobacz.
Bylo sciagniete z internetu zamknietego czyli prywatnego dochodzi ale tylko
do pewnych ludzi.
Stockholm- Gävle 75km w 15minut na motocyklu.Facet ma kamere umocowana gdzies
kolo piersi widac droge i licznik z duzym digital predkosciomierzem.Staruje z
przedmiesc Stockholmu na polnocy w kierunku Gävle.Motor odrazu wchodzi na
280km/h i potem oscyluje predkosc miedzy full gaz 299km/h a jak przymyka na
moment to 275km/h.Jak trzy file zapchane to bierze po wolnym pasie awaryjnym
po prawej stronie albo miedzy 3 cim a drugim pasem na wcisk lub kolo bandy na
betonowym juz poboczu za biala linia.Naprawde mrozi krew w zylach.Wiecie jak
auta jada w odleglosci co 300m z predkoscia 110kim/h to on mija je slalomem
tylko pochylajac motor w lewo lub w prawo raz z jednej lub z drugiej
strony.Oczywiscie majac na liczniku ponad 290km/h.Film posiada pojemnosc
1GB.Na niego sklada sie duzo innych wyczynow roznych ludzi w europie.
Pzdr.Michal
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie 18.11.02, 20:16
      mozna go sciagnac z jakiegos serwera, czy tylko mozna kupic plytke?
      • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 18.11.02, 20:22
        Prolokokcie!
        Zapytam sie syna ,uprzedzil mnie ze nie jest dostepny publicznie,sam posiada na
        swoim disku.Zmienil teraz na ponad 100GB,takze duzo filmnow moze
        zmiescic.Rozmawialem z nim mowi ze nie mozliwe jest sciagniecie z FTP.
        Najwyzej popatrze dokladnie i Wam opisze.Pzdr.Michal
        • polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie 18.11.02, 20:25
          Ok, bylbym wdzieczny
          Bo wiem ze filmy z tej serji sa dostepne tylko za oplata :( A w necie za free
          sa dostepne tylko krotkie reklamowki a sa naprawde ciekawe :)
          Pozdrawiam
    • Gość: wujek Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.crowley.pl 18.11.02, 20:37
      Fakt to rzeczywiście ciekawe że rajdowiec przeżył taką podróż
      Inaczej mógłby stać się dawcą narządów do transplantacji
      • Gość: verte Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 62.233.163.* 18.11.02, 20:45
        Przy 300km/h nie mógłby być nawet dawcą.
    • greenblack Re: To namnie zrobilo wrazenie 18.11.02, 21:17
      I Ciebie takie coś fascynuje? A gdyby ten głupek pędzący 300km/h walnął w
      samochód z Twoją żoną i dzieckiem w środku, to też byś tu polecał te "wyczyny"?
      • Gość: polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 80.50.63.* 18.11.02, 21:21
        greenblack napisał:

> I Ciebie takie coś fascynuje? A gdyby ten głupek pędzący 300km/h walnął w
        > samochód z Twoją żoną i dzieckiem w środku, to też byś tu polecał
        te "wyczyny"?

Alez Greenblack, przeciez Michal niczego nie polecal i do niczego nie zacheca.
        Podzielil sie ta informacja ze cos takiego obejzal, nawet napisal "mrozi krew w
        zylach". A nigdzie slowem nie wspomnial ze to fajne i poleca. Zapuscil tylko
        taka informacje i tyle.
        • Gość: is300 Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.dyn.optonline.net 19.11.02, 00:15
          Popieram przedmowce, nie wiem czego Greenback sie czepiasz.
          Michal niczego tu nie reklamuje.
          Tylko podzielil sie swoja opinia co widzial.
          Wiesz ze wszedzie sa ludzie co maja troche zamieszane w glowie, i to nigdy sie
          nie zmieni.
          Kiedys ogladalem taki film, w podobnym stylu.
          Byl tez gdziesc z Europy, jak gosc swoim Sportowym samochodem, chyba Ferrari,
          ciagnal jakiesc 280Km/h na drodze i potem wlasinie wypuscil kasete o tym
          rajdzie, ludzi wyprzedzal tak jak by stali w miejscu.
          Michal daj znac jak bedzie ten filmik mozna skad sciagnac.
          Jeden tylko problem ze jest strasznie duzy az 1GB, wow, jakie to dlugie
          Godzine ?
          Mam dobre polaczenie, ale mimo woli zajmie to od licha czasu i miejsca.
          Raczej chyba tez nie da rady, bo wykupic tyle miejsca na serveze bedzie
          kosztowalo kupe szmalu.
          PZRW.
          • Gość: polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 80.50.63.* 19.11.02, 00:37
            Ale jak ktos ma stale IP w domu to zaden problem :), tylko trza by ograniczyc
            ilosc sciaganych kopi co by lacze sie nie zapchalo
            Pozdrawim i rowniez czekam
    • remo29 Re: To namnie zrobilo wrazenie 19.11.02, 08:57
      Jakby ktoś reflektował na podobny (acz krótszy) filmik z 300 km/h na zegarze to
      polecam t3m.pl/300km.avi
      • Gość: polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.pjwstk.edu.pl 19.11.02, 09:02
        Mam pytanko co bym na darmo nie sciagal. To jest ten film co gosc bordowym
        sciagaczem jedzie po autostradzie z kamera na baku? i mija tiry, a pozniej
        ostre hamowanie przed samochodem? potem dalej jedzie, a na koniec sie
        zatrzymuje i staje przed motorem i cos gada do kamery? Bo jesli tak to go mam.
        • Gość: Hiszpan Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 213.25.43.* 19.11.02, 09:29
          tak to jest okrojona wersja testowania CBR 1100 XX...
    • Gość: Xander Cage Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 217.153.121.* 19.11.02, 09:31
      Gość portalu: Michal napisał(a):

> Jak zwykle synek poprosil Tate do pokoju i powiedzial siadaj i zobacz.
      > Bylo sciagniete z internetu zamknietego czyli prywatnego dochodzi ale tylko
      > do pewnych ludzi.
      > Stockholm- Gävle 75km w 15minut na motocyklu.Facet ma kamere umocowana gdzies
      > kolo piersi widac droge i licznik z duzym digital predkosciomierzem.Staruje z
      > przedmiesc Stockholmu na polnocy w kierunku Gävle.Motor odrazu wchodzi na
      > 280km/h i potem oscyluje predkosc miedzy full gaz 299km/h a jak przymyka na
      > moment to 275km/h.Jak trzy file zapchane to bierze po wolnym pasie awaryjnym
      > po prawej stronie albo miedzy 3 cim a drugim pasem na wcisk lub kolo bandy na
      > betonowym juz poboczu za biala linia.Naprawde mrozi krew w zylach.Wiecie jak
      > auta jada w odleglosci co 300m z predkoscia 110kim/h to on mija je slalomem
      > tylko pochylajac motor w lewo lub w prawo raz z jednej lub z drugiej
      > strony.Oczywiscie majac na liczniku ponad 290km/h.Film posiada pojemnosc
      > 1GB.Na niego sklada sie duzo innych wyczynow roznych ludzi w europie.
      > Pzdr.Michal

A tu sa zdjecia takiego, ktoremu sie nie udalo.

poetry.rotten.com/all-kings-horses/
      • remo29 Re: To namnie zrobilo wrazenie 19.11.02, 09:45
        Nawet nie zaglądam... Kiedyś przypadkowo wszedłem na jakiś link z fotkami z
        tego co zostało po ferrari po blaszce przy 280 km/h... Flaki mielone z blachą
        rozsmarowane na barierkach austrady śniły mi się po nocach. Dziękuję, dalej
        pójdę pieszo...
      • Gość: młody największy hardcore jaki widziałem afuj! IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 19.11.02, 15:02
        Ale ten kolo nie jechał wcale tak szybko...sporo zostało ;-)
        • polokokt Re: największy hardcore jaki widziałem afuj! 19.11.02, 15:11
          dokladnie, jakby jechal np 250km/h to by nie bylo co zbierac tylko by go
          zyletkami od asfaltu odrywali. Mial pecha i krzywo sie walnal, albo moze w
          ogole bez kasku przycinal. Zabojcza predkosc 60 km/h to mozna na rowerze
          osiagnac i jak sie przy tej predkosci wywali to tez skutki moga byc pdobne.
          Ale nie polecam ogladania ludziom o slabych nerwach, bo zdjecia sa delikatnie
          mowiac dyrastczne

• ziolek73 Re: To namnie zrobilo wrazenie 19.11.02, 10:20
      Czesc.
      A ja slyszalem (potwierdzone) opowiesci jak to robia chlopaki ze wsi obok
      ktorej mamy fabryke. Trasa dwu pasmowa Warszwa-Grojec, przecina ja na
      przestrzal cienka asfaltowka ze wsi do wsi. Jeden lub kilka motorow, pare
      flaszek taniego wina i..... Rozpedza sie gosc na drodze w jednej wsi
      przelatuje przez dwu pasmowke na "slepo" i staje w drugiej.
      O ile wyczyny goscia jadacego 300 po autostradzie mozna nazwac brawura lub
      brakiem odpowiedzialnosci to to tylko bezdenna glupota.
      Respect.
      • Gość: Pitz Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.u.mcnet.pl 19.11.02, 10:27
        ziolek73 napisał:

> Czesc.
        > A ja slyszalem (potwierdzone) opowiesci jak to robia chlopaki ze wsi obok
        > ktorej mamy fabryke. Trasa dwu pasmowa Warszwa-Grojec, przecina ja na
        > przestrzal cienka asfaltowka ze wsi do wsi. Jeden lub kilka motorow, pare
        > flaszek taniego wina i..... Rozpedza sie gosc na drodze w jednej wsi
        > przelatuje przez dwu pasmowke na "slepo" i staje w drugiej.
        > O ile wyczyny goscia jadacego 300 po autostradzie mozna nazwac brawura lub
        > brakiem odpowiedzialnosci to to tylko bezdenna glupota.
        > Respect.

Mojego kolego ojciec jedzil tirem (starem). Kiedys spotkal takiego, tylko, ze
        robili to Maluchem. Wyjelo mu cala os spod kabiny, a w maluchu cztery pijane
        trupy.
      • Gość: dziubek Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: thebe* / 10.56.142.* 19.11.02, 11:05
        ziolek73 napisał:

> Czesc.
        > A ja slyszalem (potwierdzone) opowiesci jak to robia chlopaki ze wsi obok
        > ktorej mamy fabryke. Trasa dwu pasmowa Warszwa-Grojec, przecina ja na
        > przestrzal cienka asfaltowka ze wsi do wsi. Jeden lub kilka motorow, pare
        > flaszek taniego wina i..... Rozpedza sie gosc na drodze w jednej wsi
        > przelatuje przez dwu pasmowke na "slepo" i staje w drugiej.
        > O ile wyczyny goscia jadacego 300 po autostradzie mozna nazwac brawura lub
        > brakiem odpowiedzialnosci to to tylko bezdenna glupota.
        > Respect.
        Dla mnie jedno i drugie to bezgraniczna glupota. Prawdopodobienstwo wypadku i
        jego skutki moga byc takie same...
        • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 20.11.02, 20:58
          Film dokladnie obejrze w niedziele i dam znac.Jedno jest pewne,ze motocykla nie
          prowadzil amator tylko ktos z licencja wyscigowa.Amator tak nie potrafi
          jechac,tej koncentracji planowania drogi przejazdu miedzy pojazdami,po prostu
          on wiedzial ze sie musi udac.To byla autostrada 3 filowa z pasem
          awaryjnym.szeroka takze nie porownujcie z normalna zatloczona szosa.Ludzie
          jezdza po srodku kazdego fila,ciezarowki rowniez.Takiej jazdy jak naprzyklad
          przy lini co sie czesto widzi w polsce to tutaj uczen obleje egzamin,na prawo
          jazdy.Porzadek plynny ruch ,tutaj wchodzila w rachube blyskawiczna ocena
          sytuacji,reflex i umiejetnosc prowadzenia pojazdu w bardzo ekstremalnych
          warunkach.Opowiadalem Wam jak instruktorzy mojego syna w Enduro na swoich
          motocyklowych mastodontach (mam film) rozpedzaja motor na jednym kole ,przy tym
          zmieniajac biegi ciagle kontynuujac jazde do 175km/h.Myslicie ze to oseski to
          faceci po 50 dziesiatce.Syn moj trenowal jazde na jednym kole przez miesiac
          efekt moze jechac ile chce, sprawa balansu.Tego wymaga sztuka enduro.Tylko
          prosze nie nasladowac nie probowac tych sztuczek bez instruktora ktory posiada
          licencje.To sa ludzie co wszystko wiedza o technice jazdy.Sami bedziemy
          dochodzic dziesiatki lat i raz sie noga powinie i bedziemy pisac klepsydre.
          Duzo tych MB ale swietna rozdzielczosc i jakosc tego filmu. W gornym rogu w
          trakcie jakies trudnej operacji w pare sekund pozniej jest pokazywana ta
          operacja zblizona i w zwolnionym tempie.Swietnie zredygierowany film.Tez musial
          robic profs.
          Pzdr.Michal
    • Gość: Johny Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.1000lecie.pl 20.11.02, 22:09
      Jechałem tą trasą pare razy ma napewno z 50 km więcej, ma w większości dwa
      pasy, leci na pewnym odcinku prawie przez środek miasta, przy 300km może być
      to droga kręta, chętnie bym zobaczył ten filmik , pozdr
    • Gość: lrd Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 64.37.254.* 21.11.02, 01:05
      A moze to smierdziel, zeby troszke kaski nastukac? Nie przyszla panom do glowy
      taka wersja?
    • Gość: Kierowiec Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: proxy / 212.6.124.* 21.11.02, 10:23
      Hi

> Stockholm- Gävle 75km w 15minut na motocyklu.Facet ma kamere umocowana gdzies
      > kolo piersi widac droge i licznik z duzym digital predkosciomierzem.Staruje z
      > przedmiesc Stockholmu na polnocy w kierunku Gävle.Motor odrazu wchodzi na
      > 280km/h i potem oscyluje predkosc miedzy full gaz 299km/h a jak przymyka na
      > moment to 275km/h.Jak trzy file zapchane to bierze po wolnym pasie awaryjnym

A jestes pewien, ze predkosciomierz nie ma wsadzonej malej przekladni razy 1,5?

> Pzdr.Michal

Pozdr.

K.
      • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 21.11.02, 10:56
        Jonny!
        On startowal z kantu miasta i do kantu ten kawalek co widzialem byl 3
        filowy,calego filmu nie obejrzalem z powodu braku czasu.
        Kierowiec!
        Tez w pierwszej chwili tak myslalem,ale przygladajac sie blizej to nie jest to
        autentyk.Pamietaj ze zycie zaczyna sie po przekroczeniu 195km/h tzn uzyskujemy
        zjawisko tak jakby w zwolnionym tempie.Jest to cholernie zdradliwe ,wydaje sie
        ze inne auta stoja w miejscu czesto to przezywam jak jestem na wolnej
        autobahnie w niemczech.
        Wiem ze na tym filmie sa tez inne .Zobacze i opowiem i zrobie co sie da abyscie
        chociaz kawalek zobaczyliPzdr.Michal
        • Gość: crespo Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.11.02, 15:14
          w warszawie jest paru kolesi, którzy bujają sie w miescie na pewnych odcinkach
          300 km/h. jeden z nich kiedys za szybko wszedl w zakret na trasie ak (podobno
          jechal ponad 200km/h) i skonczyl na barierce przedzielającej jezdnie rozerwany
          na 4 części.
        • polokokt Re: To namnie zrobilo wrazenie 21.11.02, 18:09
          Raczej to predkosc autentyczna. Jest tam taki fragmencik, ze widac maly
          czerwony punkt, gosc juz zaczyna ostre hamowanie, widac ze motocyklem lekko
          zaczyna bujac (nie az jakos strasznie, ale nie zachowuje sie juz tak plynnie
          jak przy tych 300) i slychac jak kola juz jada na granicy przyczepnosci (lekkie
          popiskiwanie). Okazuje sie ze to samochod ktory jedzie lewym pasem, a gosc
          motorem ledwo zdazyl wychamowac do tych 100km/h, tak wiec jesli nawet licznik
          jest przeskalowany to nie jest to duzy blad. Jak mija TIR-y tez jest to bardzo
          szybko.
          Ja obstaje przy tym ze to autentyk.
          Pozdrawiam
          • Gość: lrd Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 64.37.254.* 21.11.02, 18:16
            Szwedzka policja(bardz sprawna)pozwala na jazde 300km/h po autostradzie w
            okolicach stolicy?Wiecie jak prostacko proste jest robienie takich filmikow?
            • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 21.11.02, 19:39
              Tutaj sie niezgodze ze sprawnoscia policji.Policja ma bardzo obciete
              fundusze.Tak jak dawniej to na jesieni byly kontrole na opony na szybkosc stan
              techniczny,teraz to wszystko jest wek.Nic nie uswiadczysz na ulicach na
              szosie.Dlatego naprzyklad srednia miedzy Malmö a Gårdstånga jest w przyblizeniu
              130km/h ludzie sami sie dopasowuja do przepisow EU unas dozwolona max jest
              11okm/h.
              Wracajac do tych wyscigow,to musze przyznac ,ze nigdy niewidzialem motocyklisty
              jadacego w miescie wiecej jak 50km/h,za miaste naogol jezdza ile fabryka daje
              to troszke mniej.Policja ostanio osaczyla naszego kolege w Malmö po miescie
              wariowal na prostych do 200km/h stanal przed jakims swiatlem i bylo chyba z 7
              radiowozow.Byl zamyslony i zdziwil sie ze tak nagle jest niebiesko mruga i sie
              rozejrzal to zobaczyl z pod chelmu te auta.Poprosili o okazanie prawa jazdy
              nastepnie dostal upomnienie ustne ze to miasto i nic wiecej.Oczywiscie byl
              trzezwy.Dlacego zapytacie ,zaden sad nie uznalby tej winy poniewaz nie bylo
              dowodu zdjecia ,lub z radaru.Na szczescie jego niemieli zadnego tego typu
              urzadzenia w zadnym radiowozie.Inaczej stracilby prawo odrazu.Obecnie sie
              opanowal,mlody chlopak (21 lat) polsko-rosyjskiego pochodzenia ikra w nim jak u
              slowian.Kiedys swoim Mitsubischi 2000GT model 1989 poo przebiegu
              200kkm.wykrecil do Göteborga z Malmö cos troche ponad 1 godzine,flaki wypruwal
              z tej sportowej maszyny turba cos tam pozniej ponawalaly.Ciagnol ponad 240km/h
              cala droge i caly czas piekna autostrada.Troche ponad 200km.Pzdr.Michal
              • Gość: lrd Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.chicago-24rh16rt.il.dial-access.att.net 21.11.02, 23:45

> Tutaj sie niezgodze ze sprawnoscia policji.Policja ma bardzo obciete
                > fundusze.Tak jak dawniej to na jesieni byly kontrole na opony na szybkosc
                stan
                > techniczny,teraz to wszystko jest wek.Nic nie uswiadczysz na ulicach na
                > szosie.Dlatego naprzyklad srednia miedzy Malmö a Gårdstånga jest w
                > przyblizeniu
                > 130km/h ludzie sami sie dopasowuja do przepisow EU unas dozwolona max jest
                > 11okm/h.
                > Wracajac do tych wyscigow,to musze przyznac ,ze nigdy niewidzialem
                motocyklisty
                >
                > jadacego w miescie wiecej jak 50km/h,za miaste naogol jezdza ile fabryka daje
                > to troszke mniej.Policja ostanio osaczyla naszego kolege w Malmö po miescie
                > wariowal na prostych do 200km/h stanal przed jakims swiatlem i bylo chyba z 7
                > radiowozow.Byl zamyslony i zdziwil sie ze tak nagle jest niebiesko mruga i
                sie
                > rozejrzal to zobaczyl z pod chelmu te auta.Poprosili o okazanie prawa jazdy
                > nastepnie dostal upomnienie ustne ze to miasto i nic wiecej.Oczywiscie byl
                > trzezwy.Dlacego zapytacie ,zaden sad nie uznalby tej winy poniewaz nie bylo
                > dowodu zdjecia ,lub z radaru.Na szczescie jego niemieli zadnego tego typu
                > urzadzenia w zadnym radiowozie.Inaczej stracilby prawo odrazu.Obecnie sie
                > opanowal,mlody chlopak (21 lat) polsko-rosyjskiego pochodzenia ikra w nim jak
                u
                >
                > slowian.Kiedys swoim Mitsubischi 2000GT model 1989 poo przebiegu
                > 200kkm.wykrecil do Göteborga z Malmö cos troche ponad 1 godzine,flaki
                wypruwal
                > z tej sportowej maszyny turba cos tam pozniej ponawalaly.Ciagnol ponad
                240km/h
                > cala droge i caly czas piekna autostrada.Troche ponad 200km.Pzdr.Michal

E, to jeszcze nic bracie, ja zrobilem Palwaukee - Panama beach FL w 6 godzin, a
                to troche ponad 1000 mil, jakies 1700km. Tylko powietrze gwizdalo.
    • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie /filmy/ IP: *.telia.com 23.11.02, 14:21
      Obejrzalem caly.Teraz naprawde jestem pod wrazeniem.CD zawiera 5 filmow
      swietnie zredygierowanych ,widac ze uzyto profesjonalnej apparatury.Tytul filmu
      Ghost czyli Duch "nieuchwytny" moj dopisek.Wstep jest pokazanie z bliska
      Stockholmu ruch miejski kanaly ,parki pelna sielanka oczywiscie w lecie.Na
      rozgrzewke w pierwszej czesci pokazany jest "Duch" jak opuszcza brame pewnego
      domu miejskiego.Ubrany na czarno. Czarny chelm,kombinezon i buty.Oczywiscie
      wylozone wszystko kolfibrem w srodku.Motocykl tez czarny bez najmniejszego
      oznakowania,po blizszym kontakcie wzrokowym widac ze jest to maszyna wyscigowa
      torowa.Nie motocykl uzytkowy.
      Duch wykonuje pare startow w ruchu ulicznym mijajac na jednym kole cale
      skrzyzowania oczywiscie ,aby bylo pikantniej na czerwonym swietle przy pelnym
      ruchu wielkomiejskim Stockholmu.Nastepnie wypada na obwodnice i tam rwie jak
      szalony tez zeby bylo ciekawiej podnosi kolo przy 175km/h ,huk jest potezny tej
      maszyny widac cztery gary pracujace w zakresie 6-10tys/obr/minute.
      Start z jednego swiatla przy wyjezdzie z utkantu miasta Stockholmu w kierunku
      Uppsali.70km czystej autostrady 2 filowej trzeci fil jest przy zjazdach i
      wjazdach.
      Motocykl jest straszny odrazu ,reaguje na gaz odrazu,start i odrazu 120km/h
      potem posczegolne biegi i jest na 260km/h.To co opisywalem poprzednio znakomite
      planowanie,wyjscie umiejetne z kazdej sytuacji.Raz zajezdza mu droge VWBuss on
      spokojnie do bandy i mija majac okolo 270km/h.Nastepnie gaz motor wchodzi na
      9tys/obr i na ostanim biegu pokazuje licznik 299km,pozniej wskazowka sie
      przesuwa obrotomierza do 10.000obr/min ale predkosc jest rowniez 299km/h,czyli
      licznik pokazuje ten cyfrowy do 299 nie wiecej motor jedzie szybciej.Na pelnej
      prostej i pustej facet wariat ,kladzie lewa noge na bak tuz za owiewka.Predkosc
      299km/h.Widac ze ten gosciu urodzil sie w motocyklu.Facet ponad 40lat zonaty
      dzieciaty,zawodnik,ale kto nikt nie wie.Duzo jest sytuacji naprawde
      ciekawych.Dobija do Uppsali do rondla tam gdzie sie konczy autostrada czas
      14.55 minut i 55 sekund. srednia predkosc 275km/h odleglosc 68km.
      Nastepny opowiada jak to Duch pokazal sie kolo palacu krolewskiego w centrum
      Sztokcholmu.Najpierw spokojnie na jednym kole przejechal cala odleglosc nad
      kanalem na przeciwko palacu ,a wracajac hamowal przednim hamulcem dobry gaz i
      tylnie kolo w poslizgu dymiace niemilosiernie raz przejechal i zawrocil zrobilo
      sie niebiesko na ulicy,motocykl jak kon posluszny lekkim trawersem posuwal sie
      do przodu dymiac niemilosiermnie.Straz krolewska podniosla swoje AK4 z
      bagnetami i sie zjezyli niewiadomo,terorysci, czarny duch postraszyl nam
      krolika.Czyt.Krola.
      Nastepny Spotkanie motocyklistow i weteranow motorow w jednym z parkow.Muzyka
      slicznie przygrywa nad kanalem duzo ludzi mlodziezy pelna niedzielna
      sielanka.Oczywiscie przy kazdym wyjezdie moc policji na swoich Saabach 95 i
      Volvach i na motorach BMW.Nagle z nikad pojawia sie duch wypada kolo takiej
      rogatki pelnej glin na jezdnie i ryk jego poteznej maszyny i na jednym kole
      znika lawirujac pomiedzy pojazdami,mknacymi juz po ulicy z barierka w
      srodku.Droga 70km/h Duch wyrywa 170km/h nagle swiatlo zwalnia do 90 i myk przed
      jakims autobusem oczywiscie na czerwonym. I znow na jednym kole huk jego motoru
      jest slyszalny z duzej odleglosci.Nagle zrywaja sie spiace Niebiesko biale
      Saaby 95 wyrywaja za nim Duch podpuszcza do siebie na 5 m .Bidacy
      prosza ,machaja ,swieca lampami niebieskimi,lampa czerwona w srodku auta
      nakazujaca natychmiast zatrzymac sie ,Duch spokojnie ,nagle podryw swego
      potwora i na jednym kole pomiedzy autami wrywa do przodu ile jego klub koni w
      te maszyne wpakowal.Odjezdza z 1km i natychmiast zawraca po drugim filu.Dobry
      kawal czasu minelo zanim zobaczyl kawalkade wyjacyh i blyskajacyh Saabow.
      Nastepny.Miasto Stockholm posiada obwodnice polaczonych autostrad i zwyklych
      szos.Znowu szalencza jazda.Troche przypominajaca Polske ruch dwukierunkowy, nie
      nie bede opisywal abyscie nie nasladowali.
      Nastepny Dosiada motoru Hayabusa /Suzuki/silnik ma tylko dwa turba i moc ponad
      270KM.
      Troszke pochulal znowu po Stockholmie ,majac za soba stado bialo niebieskich
      Volv i Saabow.Na prostych na autostradzie dawal do 345km/h,naprawde to szybko
      mozna sie posikac tylko patrzac na te wyczyny.Ciekawostka do stuwy w dwie
      sekundy lub cos kolo tego.
      Nastepny. Dzwoni do policji ,ze bedzie na spotkaniu motocyklistow w pewnym
      parku.Gliny sciagnely niesamowita ilosc patroli osaczyli caly Park i okolice.
      Nagle z krzakow wyjezdza Duch w pelnym rynsztunku na malutkim dziecinnym
      rowerku .Jedzie po ulicy ,gdzie niewolno ludziom jezdzic na rowerach.Nagle
      jeden z glin widzi rowerzyste wsrod motorow i aut na ulicy i lapie go pod reke
      na bok odstawia i poucza jakie on niebespieczenstwo wprowadza,jadac tym
      wehikulem po ulicy.
      Ostani pokazuje spotkanie fanow sportu motocyklowego na lotnisku.Tam chlopaki
      pokazuja jak za motocyklem jedzie sie na rolach z predkoscia 300km/h.Faceci
      totalnie narabani,Jezdza na stojaca przy duzej predkosci tak hamuja recznym ze
      motor przesuwa sie do przodu tylnia czesc i jedzie na przednim kole.To juz
      wyzsza szkola jazdy.Wykonuja ewolucje ktore nie istnieja w fizyce,czyt.
      straszne.
      No i film sie konczy.Warty jest obejrzenia ,mozna sie wiele nauczyc ,jak sobie
      radzic w sytuacji wydawaloby sie krytycznej.Poza zaspokojeniem niskich
      instyktow fanow predkosci naprawde filmik jest wart obejrzenia.Zrobie cos
      abyscie mogli chociaz prywatnie zobaczyc.Prollokokt zglos sie na prywatny moj e-
      maill.Byl na forum poszukaj.
      • greenblack Re: To namnie zrobilo wrazenie /filmy/ 23.11.02, 18:31
        Gość portalu: Michal napisał:

> No i film sie konczy.Warty jest obejrzenia ,mozna sie wiele nauczyc ,jak
        sobie
        > radzic w sytuacji wydawaloby sie krytycznej.Poza zaspokojeniem niskich
        > instyktow fanow predkosci naprawde filmik jest wart obejrzenia.

Widzę, że Tobie się to naprawdę podoba i imponuje! Zastanów się trochę nad Sobą!

Ilu było takich kretynów, którym kaseta z filmem z kamery wyskoczyła razem z
        mózgiem i flakami na 150m do przodu. Przy okazji pozbawili życia wielu
        NORMALNYCH ludzi, dla których droga publiczna stanowi drogę do pracy, szkoły.
        Taki kretyn kładący nogę na bak przy prędkości 300km/h powinien resztę życia
        spędzić w wariatkowie albo w pierdlu za usiłowanie dokonania seryjnego
        zabójstwa.

Jak takie asy z tych "duchów", to niech startują w normalnych zawodach
        sportowach albo występują w cyrku. Czy naprawdę myślisz, że obejrzenie tego
        filmu nauczy "radzenia Sobie w sytuacjach krytycznych"? Przecież ci ludzie
        spędzają pewnie na motocyklu kilkanaście godzin dziennie od kilkudziesięciu
        lat. A taki dzieciak obejrzy te wyczyny i spróbuje Im dorównać. Nie życzę Ci
        źle, ale jeśli w takim duchu wychowujesz Swojego syna, pewnego dnia przywiozą
        go w kilkunastu małych, foliowych woreczkach.

I jakież to uniwerslane wartości moglibyśmy podziwiać w tym filmie? Rozsądek,
        szacunek dla życia własnego i cudzego, poszanowanie zasad współżycia w
        społeczeństwie?

Zrobie cos
        > abyscie mogli chociaz prywatnie zobaczyc.Prollokokt zglos sie na prywatny moj
        e
        > -
        > maill.Byl na forum poszukaj.

Nie pozdrawiam
        • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie /filmy/ Greenblack IP: *.telia.com 23.11.02, 19:03
          Powiem Ci jedno,jezeli znajdziesz sie w krytycznej sytuacji na autobahnie w
          Niemczech jadac na przyklad ponad 200km/h autem to naprawde bedziesz wiedzial
          co zrobic,a tam niestey tak sie jezdzi.Nie osadzaj od wiary widzisz filmu
          niema ,najgorszych odcinkow nie opowiedzialem .Ja niemoge odpowiadac za Twoj
          kraj jak zescie sie przez 50lat nienauczyli jezdzic 50km/h w miescie to chyba
          cos to znaczy jakas patologia.A wyskok sportowca do filmu to czysta rozrywka.
          Pzdr.Michal
          • greenblack Re: To namnie zrobilo wrazenie /filmy/ Greenblac 23.11.02, 20:22

> Powiem Ci jedno,jezeli znajdziesz sie w krytycznej sytuacji na autobahnie w
            > Niemczech jadac na przyklad ponad 200km/h autem to naprawde bedziesz wiedzial
            > co zrobic,a tam niestey tak sie jezdzi.

Nie ucz Mnie jeżdzić ponad 200km/h. I co, według tego filmu przy 300km/h mam
            położyć nogę na deskę rozdzielczą i wyprzedzać pasem awaryjnym.

Nie osadzaj od wiary widzisz filmu
            > niema ,najgorszych odcinkow nie opowiedzialem .

A co jeszcze pominąłeś. Jazdę po dachach samochodów, czy po chodnikach?

Ja niemoge odpowiadac za Twoj
            > kraj jak zescie sie przez 50lat nienauczyli jezdzic 50km/h w miescie to chyba
            > cos to znaczy jakas patologia.

Tylko bez "patologii" tu! Nie powiesz chyba, że Ty jako rdzenny mieszkaniec
            Szwecji budowałeś ten kraj i jego porządek prawno-społeczny.

Pozdrawiam
          • Gość: sandwich Re: To namnie zrobilo wrazenie /filmy/ Greenblac IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 25.11.02, 10:25

A wyskok sportowca do filmu to czysta rozrywka.
            > Pzdr.Michal

Ostatnio w Stanach taki sportowiec przygotowywał się do olimpiady, ale to była
            inna dyscyplina. Strzelanie precyzyjne, czy coś takiego.
    • Gość: Mirek Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 20:43
      Nie pochwalam takich wyczynów na drogach publicznych, ale jest mnóstwo zjawisk
      zdecydowanie bardziej niebezpiecznych, lecz pozostających niezauważonymi a już
      na pewno nie wzbudzającymi takich emocji. Rowerzyści jeżdżący po pasach, pod
      prąd, bez oświetlenia. Piesi włażący wprost na maskę. Rozpadające się Żuki i
      spiący kierowcy TIR-ów. Itd. itp. Przypuszczam, że wałęsające się psy
      (niekoniecznie bezpańskie) stanowią DLA INNYCH większe zagrożenie niż
      motocykliści. Kto o tym pomyśli?
      Bardzo rzadko zdarza się aby motocyklista zrobił komuś krzywdę, natomiast
      motocyklistom inni - niestety bardzo często, szczególnie automobiliści. Może
      troszkę spokojniej w tych osądach?
      • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 24.11.02, 03:15
        Greenblack ale przylozylem sie uczciwie dó tego kraju,placac podatek co roku
        przez 25 lat.To mozna powiedziec ze mam swoja cegielke tutaj i mam prawo tak
        powiedziec.Odpusc sobie,milo jest poatrzyc na taki filmik ,kiedy za oknem wieje
        zimno i leje.Glosiki dochodza z olbrzymich glosnikow w fantastycznym
        allround,to naprawde jest przyjemnosc i oto idzie.Jest weekend trzeba sie
        odprezyc po tygodniu charowy.
        Wracajac do motocyklistow to sa ludzie co Ci zawsze pomoga w kazdej
        sytuacji.Kierowca auta nawet nie stanie,a za taka Hayabuse to mozesz kupic trzy
        auta.To sa ludzie tez ze statutsem ,ale mowiac jezykiem prostym majacym serce i
        uczucie co niektorym innym brak tego.
        Pzdr.Michal
        • greenblack Re: To namnie zrobilo wrazenie 24.11.02, 10:00

> Greenblack ale przylozylem sie uczciwie dó tego kraju,placac podatek co roku
          > przez 25 lat.To mozna powiedziec ze mam swoja cegielke tutaj i mam prawo tak
          > powiedziec.

Nie odbieram Ci prawa do nazywania się Szwedem. Chcę tylko powiedzieć, że to co
          dzisiaj tam widzisz, budowano przez ostatnie kilkaset lat i ten kraj nie doznał
          dobrodziejstwa stalinizmu i totalnego zniszczenia wojennego.

Odpusc sobie,milo jest poatrzyc na taki filmik ,kiedy za oknem wieje
          >
          > zimno i leje.Glosiki dochodza z olbrzymich glosnikow w fantastycznym
          > allround,to naprawde jest przyjemnosc i oto idzie.Jest weekend trzeba sie
          > odprezyc po tygodniu charowy.

Zatem traktujmy ten film wyłącznie jako rozrywkę, trochę S-F, ale nie jako film
          instruktażowy.

> Wracajac do motocyklistow to sa ludzie co Ci zawsze pomoga w kazdej
          > sytuacji.Kierowca auta nawet nie stanie,a za taka Hayabuse to mozesz kupic
          trzy
          >
          > auta.

Bez przesady! Hayabusa u Nas kosztuje 50tyś.

To sa ludzie tez ze statutsem ,ale mowiac jezykiem prostym majacym serce i
          >
          > uczucie co niektorym innym brak tego.
          > Pzdr.Michal

Pozdrawiam
          Greenblack
          • aka10 Re: To namnie zrobilo wrazenie-do Michala 24.11.02, 10:46
            Widzialam ten film.Policja miala okropny problem,jak to do nich doszlo,bo nie
            potrafili faceta zidentyfikowac.Pozdrowienia.
            • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie- Aka-10 IP: *.telia.com 24.11.02, 16:04
              Pamietasz w przedostatnim on zadzwonil do policji i powiedzial ze bedzie na tym
              träff(spotkaniu).Policja przedsiewziela niesamowite srodki i poszukiwali
              motocyklisty,ale ON sie pokazal tez w stroju ale jako rowerzysta z dzicinnym
              rowerkiem.Policja go zatrzymala i upomniala i nigdy sobie nie skojarzyla ,ze to
              wlasnie moglbyc ON Ghost. Po Hayabusie tez nie moga nic zrobic w Stockholmie
              tych motorow jest na peczki.Swietna rozrywka na sobotni wieczor.
              Pzdr.Michal
          • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie-do Greenblacka IP: *.telia.com 24.11.02, 16:09
            Czesc!
            Ja to odpoczatku bralem jako swietna rozrywke,ale nie sposob na zycie ani do
            nasladowania.Ludzie ogladajac taki film ,pozniej spokojniej jezdza po
            szosie.Wiedza ,ze to nie ich przegrodka i zostawiaja to tym co potrafia.tez
            metoda na rozladowanie napiec spoleczno drogowych.Powiedzialbym prawie
            wychowawczy.
            Pzdr.Michal
            • devote Re: To namnie zrobilo wrazenie-do Greenblacka 24.11.02, 16:46
              tez chcialbym to zobaczyc
              moze ktos poda jakis link
              • Gość: Michal Re: To namnie zrobilo wrazenie-do Greenblacka IP: *.telia.com 24.11.02, 16:49
                Nie da rady ponad 1GB.
                • devote Re: To namnie zrobilo wrazenie-do Greenblacka 24.11.02, 17:04
                  jesli to avi to zrob na mpeg
                  bedzie mniejszy plik
        • Gość: Hiszpan no i tu sie nie zgodze... IP: 213.25.43.* 25.11.02, 11:19
          za Hayabuse nie kupisz 3 aut, nawet 2 góra 1... cena w Polsce to około
          50.000,00zł czyli na 1 autko i to nie za bardzo "wypasione"...

PZDR!
          a co do opisu filmiku to wykonałeś "dobrą robotę" na miarę Andersena.

PZDR!
          • Gość: Michal To namnie zrobilo wrazenie IP: *.telia.com 25.11.02, 19:23
            Jako ciekawostka,film ten zostal opisany w jednym z tygodnikow i podanymi
            adresami do internetu,w celu sciagniecia wstawki reklamowej tego
            filmu.Nastepnie mozna zamowic i koszt jest za CD-plyte 250sek.
            Film jest jak najbardziej autentyczny,tylko wykonany w nie poszanowaniu prawa.
            Recenzje dostal bardzo dobra,jako sie wyzycie przed ekranem, a nie na szosie
            itutaj sie zgodze z recenzentem.Dzisiaj jezdzilem jak zwykle 50km/h i nic nie
            kusilo.W szedl do sprzedazy przed 5-cioma dniami.
            Pzdr.Michal
            P.S nie interesowalem sie nigdy Hayabusa dlatego moglem strzelic dobrego byka.
            Nazwa tygodnika "Fib Aktuelt" znawcy wiedza tam jest duzo nagich panienek.
            • Gość: lrd Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: 64.37.254.* 27.11.02, 02:53

> Jako ciekawostka,film ten zostal opisany w jednym z tygodnikow i podanymi
              > adresami do internetu,w celu sciagniecia wstawki reklamowej tego
              > filmu.Nastepnie mozna zamowic i koszt jest za CD-plyte 250sek.

> Film jest jak najbardziej autentyczny,tylko wykonany w nie poszanowaniu prawa.

Nie ma nieautentycznych filmow. 'Star Wars' tez jest autentyczny, nie? Zycie
              jest iluzja moj drogi, na szczescie nie kazdy ma mentalnosc 16 letniej panienki
              z zadupia, zeby sikac w majtki, zreszta nie takie rzeczy Bond wyprawial.

> Recenzje dostal bardzo dobra,

Nominacje do Oscara za specjal efects? Czy Lwy za poziom artystyczny?

jako sie wyzycie przed ekranem, a nie na szosie
              > itutaj sie zgodze z recenzentem.Dzisiaj jezdzilem jak zwykle 50km/h i nic nie
              > kusilo.W szedl do sprzedazy przed 5-cioma dniami.
              > Pzdr.Michal
              Tez lubie S-F
      • Gość: woo Re: co robić gdy takiego szaleńca zobaczysz IP: 195.94.193.* 26.11.02, 09:54
        Zgadzam się, niebezpieczeństw na drodze jest mnóstwo. Wariaci jadący motocyklem
        na jednym kole czy pędzący 200 km/h w mieście byli, są i będą. Jednak ważne,
        aby na ich widok nie panikować, bo wtedy o kraksę nietrudno. Ludzie jadący
        szybko i wyprzedzający "na styk" zakładają zawsze, że będziemy się zachowywać
        PRZEWIDYWALNIE i aby uniknąć kłopotów tak należy robić - nie hamować nagle ani
        nie przyspieszać gwałtownie, a jeśli zmieniamy pas ruchu to wcześniej trzeba im
        o tym powiedzieć kierunkowskazem - wtedy zdążą zareagować i (jeśli nie są
        nawaleni i znają możliwości swoich maszyn) nic się nie stanie. Krótko mówiąc -
        należy jechać normalnie, oni niech sobie pędzą.

A co widzę co dzień na drodze? Pełno niebezpiecznych sytuacji, gdy na widok
        kogoś komu się baaaaardzo spieszy (nie wnikam, czy do pracy, czy do grobu) inni
        głupieją, zaczynają robić gwałtowne ruchy i co chwila jest ostre hamowanie - a
        wystarczy po prostu normalnie jechać...

Poza tym zgadzam się, że motocyklista kontra samochód jest w o wiele gorszej
        sytuacji, więc on akurat nie będzie zbyt szarżował - jeśli uczył się jeździć,
        to ma za sobą parę wywrotek i poślizgów i zdaje sobie sprawę z konsekwencji.

Jedyny problem z ludźmi na motorach i skuterach, to czasem ich nieznajomość
        specyfiki jazdy samochodem. Miałem parę sytuacji, że motor albo skuter jechał
        za mną w tzw. "martwym polu" albo z boku tuż za zderzakiem(mały pojazd jest
        wtedy całkiem niewidoczny w lusterkach) i dopiero przy próbie moich manewrów
        robiło się gorąco...

Woo

> Nie pochwalam takich wyczynów na drogach publicznych, ale jest mnóstwo
        zjawisk
        > zdecydowanie bardziej niebezpiecznych, lecz pozostających niezauważonymi a
        już
        > na pewno nie wzbudzającymi takich emocji. Rowerzyści jeżdżący po pasach, pod
        > prąd, bez oświetlenia. Piesi włażący wprost na maskę. Rozpadające się Żuki i
        > spiący kierowcy TIR-ów. Itd. itp. Przypuszczam, że wałęsające się psy
        > (niekoniecznie bezpańskie) stanowią DLA INNYCH większe zagrożenie niż
        > motocykliści. Kto o tym pomyśli?
        > Bardzo rzadko zdarza się aby motocyklista zrobił komuś krzywdę, natomiast
        > motocyklistom inni - niestety bardzo często, szczególnie automobiliści. Może
        > troszkę spokojniej w tych osądach?
        • Gość: Michal Re: co robić gdy takiego szaleńca zobaczysz IP: *.telia.com 26.11.02, 11:13
          Krotko Ci odpowiem,to sie odbywa tak szybko ,ze wielu bylo by wstanie twierdzic
          ze nic nie widzialo.Zebys zobaczyl Hayabuse przy 360km/h,glowy nie zdazysz
          obrocic.Ci co robili ten film to wiedzieli co robia.Naprawde nikomu sie nic nie
          stalo.Normalny kierowca jakby chial zareagoweac to ten motor juz jest pol
          kilometra w przodzie.
          Pamietajcie to bylo do filmu.Tutaj naprawde w miescie jezdimy 30km/h i 50km/h
          na szosie 90km/h i na autostradzie 110km/h.Jezdzijcie tak samo, to zaraz bedzie
          bezrobocie w ambulansie,w ratownictwie drogowym ,policja nie bedzie miala czego
          robic i wezmie sie za bantytow.Beda tylko pozytywy.
          Pzdr.Michal
          • Gość: Michal teraz adress do krotkiej reklamy IP: *.telia.com 26.11.02, 19:24
            www.ghostridermovie.net/
            Patrzcie ile sie da ,ale po miescie prosze 50km/h a za miaste 90km/h zobaczycie
            o ile bedzie zycie cudowniejsze i bez zlych wrazen.
            Pozdr.Michal
            • Gość: greg Re: teraz adress do krotkiej reklamy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.11.02, 19:59
              No dzięki Michał! Rzeczywiście - koleś ma technikę....
              pzdr
              Greg
              • Gość: greg Re: teraz adress do krotkiej reklamy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.11.02, 13:34
                Mam! Brachol ściągną Imeshem!!! 53 minuty, Hayabuza itp.

Robi wrażenie.

Greg
            • Gość: polokokt Re: teraz adress do krotkiej reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 14:23
              Obejrzalem i rzeczywiscie koles wie co robi. Najlepsze jak wiezdza pomiedzy te
              dwie ciezarowki, zreszta slalomik tez jest niezly. Film w ktorym jest muzyka
              zamiast odglosow silnika i otoczenia juz nie wywarl takiego wrazenia.
              Pozdrawiam
            • Gość: Hiszpan sprostowanie: IP: 213.25.43.* 29.11.02, 15:58
              na podstawie filmu (pierwsze ujęcie z pierwszego sampla) stwierdzam, że
              motocyklem jest a i owszem Suzuki GSX ale nie Hayabusa lecz GSXR 1000! dla
              porównania obejżyjcie przody obu motocykli:
              GSXR 1000:
              www.bikepics.com/pictures/09170/
              jak widać ma reflektor dzielony w pionie na mijania i drogowe a
              GSXR 1300 Hayabusa:
              www.bikepics.com/pictures/01470/
              ta ma 2 reflektory umieszczone 1 nad drugim...
              moto na filmie to z całą pewnością więc GSXR 1000

PZDR!
              • Gość: Michal Re: sprostowanie: IP: *.telia.com 29.11.02, 19:18
                Hiszpan nie znam szczegolow,ale przypuszczam ze do filmu zostaly wprowadzone
                zmiany w celu utrudnienia ewentualnej identyfikacji,pamietaj wykonano swietny
                film ,ale lamiac poteznie przepisy drogowe.Wrazie zidentyfikowania
                podejrzewam ,bylaby konfiskata tych zabawek.Pzdr.Michal
                P.S oba linki nie dzialaja.
    • Gość: kierowca Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.11.02, 20:29
      Film właśnie obejrzałem i powiem tak: NIE MOGĘ PATRZEĆ NA TEGO DEBILA !!!
      Miałem kiedys wypadek czołowy z motocyklem. Koleś przy prędkości ok 150 -
      160km/h próbował wyprzedzać wciskajac sie między mnie, a auto z którym sie
      mijałem.Miałem jakies 100 km/h - jechałem wyjatkowo wolno, gdyz konczyła mi sie
      benzyna. Normalnie jechałbym tam z 200 km/h. Było strasznie wąsko i pomimo
      mojej próby ucieczki na pobocze nie zmiescił się. Chłopak oczywiście zginął na
      miejscu, ale myli sie ten kto uważa, że auto wyjdzie z takiej konfrontacji
      obronną ręką. Sam byłem zdziwiony. Moje auto (nie zadne cc ani maluch) było
      skasowane do przedniego fotela. Pzestrzeni na nogi praktycznie nie było. Miałem
      połamane nogi i musieli mnie wycinać z wraku, który sie na dodatek zapalił od
      rozlanego paliwa z motocykla. Siła była tak duża, że po uderzeniu obeóciło moje
      auto, który na koniec wydachowało. Spędziłem w szpitalu prawie pół roku, na
      nogi stanałem po 8 miesiacach, uciekłem smierci w ostatniej chwili.
      Auto, choć wcześniej bezwypadkowe wyglądało znacznie gorzej niż Seiciento po
      crash-teście wykonywanym przez ENCAP ( www.euroncap.com/details.php3?
      id=fiat_seicento_2000 ), po którym werdykt był jednoznaczny: zniszczenia
      konstrukcji dają niewielkie szanse na przeżycie...
      Oczywiscie każdy uwaza, że jego to nie dotyczy, jest niesmiertelny. Ja też tak
      myślałem.
      Uwielbiam sporty motorowe (choć wolę samochody), jednak po tym wydarzeniu
      przekonałem sie ostatecznie, że odpowiednim miejscem do wyszalanie sie jest tor
      wyscigowy, lub odcinek specjalny rajdu. Tam narażasz tylko siebie a i tak
      znacznie mniej niż na drodze publicznej.

Piszę to, bo moze choć jeden idiota sie opamięta (ja juz to zrobiłem, choć i
      dzis sa dni, że mam wiele sobie do zarzucenia). Moze dzięki temu apelowi nie
      spotkam na swojej drodze wiecej takich zabójców-kamikadze.
      Uwierzcie mi, sport motorowy jest piękny, ale szaleństwo na drogach z normalnym
      ruchem to debilizm.

Przebaczyłem już chłopakowi, każdy moze popełnic błąd, ale nikt już mu życia
      nie zwróci.

• Gość: kierowca Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.11.02, 20:35
        Acha zapomniałem napisac: gdybym jechał po swojemu czyli z 200km/h to nie
        pisałbym już teraz tego tekstu. Zreszta gdybym jechał ze 140 km/h to pewnie też
        nię.

Szanujcie swoje zycie (jeśli juz innych nie chcecie), bo macie je tylko jedno.
        • Gość: młody Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 29.11.02, 21:53
          Jest jednak różnica między tym kolesiem czy też Mr.X'em, którzy wykonują
          niesamowite(rajdowe) ewolucje w ruchu ulicznym a dzieciaczyną z Grójca, który
          tacie bi em dabelju zakosił i szpanuje nie mając pojęcia o jeździe, nie sądzisz?

Ale cóż ja chciałem...? Tragiczne jest to w setkach historii jakie życie pisze
          że przeciętnie inteligentny polski wataszka/rajdowiec_niedzielny musi
          doświadczyć tak przykrych zdarzeń jakie dotknęły Ciebie by zmienić styl jazdy.

pozdrawiam
          • Gość: kierowca Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.11.02, 21:59
            Gość portalu: młody napisał(a):

>przeciętnie inteligentny polski wataszka/rajdowiec_niedzielny

Rozumiem, ze to o mnie? Nie będę pisał Ci kim jestem, ale troszkę się pomyliłeś
            pisząc te słowa...
            • Gość: młody Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.acn.pl / 10.71.3.* 29.11.02, 23:42
              Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Gość portalu: młody napisał(a):
              >
              > >przeciętnie inteligentny polski wataszka/rajdowiec_niedzielny
              >
              > Rozumiem, ze to o mnie?

nie, nie tylko skoro już tak :) ale nie miałem zamiaru Ciebie obrazić

widzisz, nawet jeśli jutro wystartujesz na Karowej to i tak twoje umiejętności
              nic nie dały w konfontacji z niedzielnym_rajdowcem który od tatusia brykę/motor
              zwinął
              pozdrawiam
              • Gość: kierowca Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.11.02, 23:46
                I własnie do tego zmierzałem w moim wątku - nie ma nietykalnych na drogach.

Pozdr.
      • Gość: Mirek Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:59
        Gość portalu: kierowca najpierw napisał(a):

> Normalnie jechałbym tam z 200 km/h.
        Podkreślę słowo NORMALNIE.

Gość portalu: kierowca dalej rozwija:

> odpowiednim miejscem do wyszalanie sie jest tor wyscigowy, lub odcinek
        specjalny rajdu. Tam narażasz tylko siebie a i tak
        > znacznie mniej niż na drodze publicznej.
        >
        > Piszę to, bo moze choć jeden idiota sie opamięta
        > Uwierzcie mi, sport motorowy jest piękny, ale szaleństwo na drogach z
        normalnym
        >
        > ruchem to debilizm.

Gość portalu: kierowca chyba mówi to do siebie?

• Gość: kierowca Re: To namnie zrobilo wrazenie IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 29.11.02, 23:23
          Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Gość portalu: kierowca najpierw napisał(a):
          >
          > > Normalnie jechałbym tam z 200 km/h.
          > Podkreślę słowo NORMALNIE.
          >
          > Gość portalu: kierowca dalej rozwija:
          >
          > > odpowiednim miejscem do wyszalanie sie jest tor wyscigowy, lub odcinek
          > specjalny rajdu. Tam narażasz tylko siebie a i tak
          > > znacznie mniej niż na drodze publicznej.
          > >
          > > Piszę to, bo moze choć jeden idiota sie opamięta
          > > Uwierzcie mi, sport motorowy jest piękny, ale szaleństwo na drogach z
          > normalnym
          > >
          > > ruchem to debilizm.
          >
          > Gość portalu: kierowca chyba mówi to do siebie?

Słusznie zauważyłeś, kiedyś jeździłem jak prawdziwy idiota zupełnie
          bezkrytycznie wierząc w swoje umiejętności wyniesione z kontaktu ze sportem
          samochodowym. Wierzyłem, że uratują mnie one z kazdej opresji i pozwolą
          wyprostować wszystkie błedy innych. Jak sie okazało są jednak sytuacje bez
          wyjścia, gdzie nie pomoże juz nic. Im szybciej sie jedzie, tym trudniej te
          czyjes błędy wyprostować, raz sie uda innym razem juz nie, więc nie piszcie
          wiecej tekstów w stylu, że to był dobry zawodowiec więc sobie poradził - on
          miał zwyczajnego fuksa, że jeszcze żyje. Słowa "Normalnie" użyłem dla
          podkreślenia, że wtedy była to dla mnie sytuacja normalna. Jednak miałem
          szczęście, ze w momencie dzwonu jechałem NIENORMALNIE czyli przepisowo,
          stosunkowo wolno.

Teraz piszę jednoznacznie OD SZALENIA JEST TOR. Na drodze trzeba jedzić bez
          przesady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka