Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 09:20 Najwyższy Czas! 15.12.2004 r. nczas.com Zdrowia życzę Rafał A. Ziemkiewicz Wieść o chorobie Adama Michnika przyszła w samą porę, aby po raz kolejny powstrzymać wzbierającą falę krytyk czy wręcz kpin z oberautoryteta. W samą porę, bo to, co mówi się przed Komisją Śledczą i co przecieka do gazet dzień po dniu, pokazuje, jak szkodliwym błaznem okazał się w krótkich dziejach III Rzeczypospolitej ten, który u jej zarania mniemał się być ponad wszystkie mocarze świata tego. Gdyby publicyści prawicy mieli bardziej zajazgliwe usposobienia, mogliby do każdego zdania Pęczaka, Kuny, Żagla, Millera, Kulczyka i innych świadków degeneracji naszego państwa dobierać odpowiednie cytaty, już to z samego oberguru, już z innych publicystów prowadzonej przez niego gazety, i powtarzać do znudzenia: a nie mówiliśmy? I kto dziś wychodzi na oszołoma, ci, którzy do zdarcia gardeł przestrzegali przed wpływami komunistycznych specsłużb, przed penetracją świata polityki przez mafijny pseudobiznes, przed uzależnianiem Polski od rosyjskich dostaw ropy i gazu - czy nawiedzony obrońca tolerancji dla komunistów, który tokując o wybaczeniu i etyce, własną piersią osłaniał budowę postkomunistycznej, kartoflanej republiki? Uparcie wierzę, że Michnik działał wyłącznie jako „pożyteczny idiota”. Zresztą afera Rywina pokazała koniec końców, że bardziej idiota niż pożyteczny. Pokazała też, do jakiego stopnia niejednoznaczne bywają ludzkie wybory i jak Pan Bóg potrafi się do swych celów posługiwać nawet tymi, którzy niespecjalnie się na to godzą. Rozgrywający Układu, kalkulując, jak na gangsterów przystało, logicznie uznali, że skoro Michnik nie ujawnił natychmiast posiadanego nagrania, tylko wdał się z nimi w szacherki, to mają go w kieszeni. Ograł się sam, pomyśleli, pozwodzimy go jeszcze miesiąc, trzy, a potem powiemy: teraz się bujaj, nie możesz już tej taśmy ujawnić, nam może i zaszkodzisz, ale sobie bardziej. To była trafna kalkulacja, bo tak się w końcu stało, ale nie brała pod uwagę, że Michnik autentycznie uwierzył we własny pijar i do głowy mu nie przyszło, że ktoś ośmieli się wątpić, sprawdzać, że zamiast wypełnić jego wskazania, powstanie jakaś sejmowa komisja, która jego, Michnika, ośmieli się przesłuchiwać... Tym sposobem człowiek bodaj najbardziej zasłużony dla przerobienia III RP na kartoflaną republikę - uruchomił lawinę, która tę republikę, mam nadzieję, w końcu pogrzebie. Doceniam to i ciesząc się, że Michnik wyszedł już ze szpitala, życzę szczerze, aby żył tak długo, aż zdoła naprawić wyrządzone Polsce zło. A to znaczy, że życzę mu, by żył naprawdę długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:31 pozdrowienia i życzenia zdrowia dla pana michnika,dzieki że pan JEST ten kraj bez pana byłby ubogi, Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Michnik we Wrocławiu 28.02.06, 10:34 >> ten kraj bez pana byłby ubogi a tak kraj jest bardzo ubogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 10:50 pan michnik to mądry człowiek,mądrość to w tym kraju rzadki przypadek, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 28.02.06, 11:02 Nie na tyle mądry jednak, żeby w swoim czasie trzymać się z daleka od Urbana. Bratanie się symbolu opozycji z symbolem komuny to było danie znaku, że moralność w tym kraju nie obowiązuje. I tak już zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 11:06 To akurat było bardzo rozsądne. Gdyby takie postępowanie było normą, bylibyśmy daleko dalej, niż jesteśmy. Ale niestety przeważyła opcja szczeniackiego wytykania palcami "czerwony, czerwony" pod dowolnymi pretekstami, no i mamy takie szambo, jakie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 12:35 Urban - kompan do kielicha, Kiszczak - człowiek honoru, Jaruzelski - mąż stanu. A gdzie sprawiedliwość? Komuna mordowała, niszczyła ludzi i to ma być bez kary? Nie chodzi o zemstę, ale o sprawiedliwość! Szanowny Pan redaktor zrobił wszystko, aby modrecom włos z głowy nie spadł. Ja mógłbym wybaczyć, ale najpierw: Wyznanie win (łącznie ze szczegółami), Żal za grzechy (szczery), Naprawienie szkód. To takie proste. Szanowny Pan redaktor w imieniu wszystkich wybaczył bandziorom i ma pretensje, że ludzie się z tym nie zgadzają. Jeszcze raz proszę dokładnie przeczytać Ziemkiewicza. PS. Jak tam sprawa w sądzie z P. Ziemkiewiczem? Najpierw na wabia został zatrudniony w TOK FM, a potem do sądu za poglądy!! To jest demokracja i wolność słowa!!! Ponieważ nie będę na spodkaniu, mam nadzieję, że ktoś zapyta o tą sprawę i GAYzeta Wybióracza to dokładnie opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 12:57 marzy się stosik ? zmów paciorek,to grzech ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 13:07 Michnikarze Wy jesteście chorzy!!!! To lepiej zlikwidować wszystkie sądy, bo każda kara to stos!!! Co robili Wasi idole Stalin, Michnik (Stefan), Che i inni ludobóstwo!!! I to ma być bez kary! Te dziesiątki milionów ofiar mają pozostać zapomniane, bo to jest dla Was niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:12 uspokój się biedaku,spokojnie wszak oni wszyscy pójdą do piekła,o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja28 kogo obchodzi kumpel od kieliszka Urbana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:28 Tylko słabej próby ironiczne aluzje do religii - to wszystko co masz polemicznie do powiedzenia o panu Michniku? No to kiepsko... chyba zbyt powierzchownie kochasz swojego guru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 13:11 Lepiej "ścieżka zdrowia", wycieczka na Syberię, kula w tył głowy! To metody stosowane przez komuchów. Ale im było wolno, bo oni chcieli dobrze tylko głupie narody nie dały się uszczęśliwić!!! Ale idea Marksa, Lenina, Stalina i Michnika nie zginęła i jeszcze opanuje świat!!! Niech żyje lewacto wszystkich krajów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 14:14 No właśnie. Latają po Polsce takie oszołomy, co by tylko chciały wysłuchiwać jakichś wyznań win (w 99% "win" tylko w ich przekonaniu), robią zadymy, czepiają się ludzi, a potem jest wielkie zdziwienie, że wszyscy się żrą i nikt z nikim normalnie nie współpracuje. Oszołom zaraz wtedy oświadcza, że to wina zbrodniarzy, którzy mu ze szczegółami nie opowiedzieli swoich "win" i znowu rusza w kurs, robić zamęt i skłócać ludzi. A podstawy ma do tego takie, jak Rokita piętnaście lat temu ze swoją listą rzekomych morderstw. Pewnie już tego nikt nie pamięta, ale machał takim spisem ponad stu jakoby zamordowanych osób, a zostały z tego potem z trzy, co do których nie udało się znaleźć sprawców. Rzecz jasna oszołom teraz zawoła, że brak sprawców to stuprocentowy dowód na to, że zabił jakiś komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 11:03 A po czym tak konkretnie poznajesz tę mądrość? Jakiś rzeczowy przykład? Mądrość, a nie łeb do interesów, wygadanie i posiadanie największej gazety w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 28.02.06, 16:28 Zgadzam sie. Aby tak wyrolowac spoleczensto i przy tym tak sie oblowic, to trzeba byc b. madrym...draniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (nie)POPRAWNY Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wa.bigpond.net.au 01.03.06, 03:33 Jasiu a to wszystko Masz zapisane w "kajeciku"?Pojdz na spospotkanie z I oszolomem III i nastepnej RP i zapisz jeszcze wiecej "madrosci" I oszooszoloma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:34 jaś to prosta chłopina,widzi mądrego mówi mądry,widzi głupka mówi głupi,w kajeciku jasia zapisane "zawsze nazywaj rzeczy po imieniu" ot jaś zielone ucho, Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Michnik we Wrocławiu 28.02.06, 11:25 O Adasiu Michniku można pisać wiele. Także to, że alkoholik, narcyz, megaloman, szaleniec - inaczej wariat. Jestem w stanie się z tym zgodzić, co w niczym nie umniejsza mojego szacunku dla niego. On ma prawo być takim, jakim jest! Ma prawo, bo tyle dobrego zrobił kiedyś dla mnie, że żadne jego współczesne niby-winy, czy wręcz łże-winy niczego nie umniejszą. Lubię go i tyle. Piszą też o nim (także w tym wątku), że wygadany cwaniak, ma Gazetę... Wygadany? Oh, tak! Więcej - przemądrzały. Ale ludzie! - nie cwaniak! I czy on tak ma tę Gazetę? Niestety dla Gazety, ale coś słabo to widzę - zwłaszcza ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 11:37 i ja lubię michnika,dla mnie to mądry potrzebny temu krajowi człowiek, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorek Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 28.02.06, 16:44 Jezeli komus nie wystaczaja bilbordy z Michnikiem i chce koniecznie na zywo zobaczyc guru rozowego salonu, to niech mu zada pytanie dlaczego nie wytoczyl procesu W. Lysiakowi za ksiazke RAECZPOSPOLITA KLAMCOW. SALON. I niech nie wierzy, ze to dlatego, aby Lysiakowi nie robic reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Michnik we Wrocławiu IP: 81.219.159.* 01.03.06, 22:29 Wstyd się przedstawić, frustracie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo 0 szacunku dla podzegaczy wojennych 28.02.06, 09:37 0 szacunku dla podzegaczy wojennych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: 0 szacunku dla podzegaczy wojennych IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 13:19 Widzę, że autorzy tych postów reprezentują romantyczną naiwną wiarę w rolę jednostek w życiu narodu. Tak naprawdę to ani pan Michnik ani żaden inny pan nie mają wpływu na to, co się globalnie dzieje w kraju, świecie i wszechświecie.Rządzą tym skomplikowane mechanizmy ekonomiczne, społeczne, historyczne i jakieśtam bliżej niepoznane, nad którymi tak naprawdę to tylko Pan Bóg panuje ( dla niewierzących jest to zatem królestwo chaosu i entropii).A panu Michnikowi nie przypisujcie nadprzyrodzonej władzy, bo to naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: 0 szacunku dla podzegaczy wojennych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:32 niby racja agatko,jednak dla mnie polska bez michnika byłaby mniej barwna,smutniejsza,może dlatego że go lubię, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: 0 szacunku dla podzegaczy wojennych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 13:44 Oj, poziom pracowników GW jest denny! Co będzie jak to AM przeczyta? Nie będzie premii! On wymaga więcej niż cielęcych oczu i bezgranicznej miłości. Trzeba trochę intelektu!! Ale czego spodziewać się po bezmyślnych miernotach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: 0 szacunku dla podzegaczy wojennych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:56 pewno że jestem miernota,bez wykształcenia,michnik się nie obrazi że go taka miernota jak ja lubi,ty za to byś się obraził i zawstydził,co? Odpowiedz Link Zgłoś
najglupszy-nick Nie lubię Michnika 28.02.06, 15:56 Wprost go nie znoszę. Jest rudy i się jąka. Żeby jeszcze jąkał się w jakiejś sprawie, a on się jąka tylko poto by nabzdyczyć swoje ego. Nie znoszę faceta bo kiedyś mnie nabrał - wiele lat wydawało mi się, że jemu chodzi o tzw. dobro, a to nie jest prawdą, jemu chodzi o to by być ważnym, mądrym i by się wypowiedzieć, inteligentnie się wypowiedzieć, z wielką erudycją się wypowiedzieć... Ja go ze swojego świata najchętniej bym wyrzucił. Na razie jeszcze nie udało mi się, ale cel jest wyznaczony. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: 0 szacunku dla podzegaczy wojennych 28.02.06, 13:52 Gość portalu: agata napisał(a): > Widzę, że autorzy tych postów reprezentują romantyczną naiwną wiarę w rolę > jednostek w życiu narodu. Tak naprawdę to ani pan Michnik ani żaden inny pan > nie mają wpływu na to, co się globalnie dzieje w kraju, świecie i > wszechświecie.Rządzą tym skomplikowane mechanizmy ekonomiczne, społeczne, > historyczne i jakieśtam bliżej niepoznane, nad którymi tak naprawdę to tylko > Pan Bóg panuje ( dla niewierzących jest to zatem królestwo chaosu i > entropii).A panu Michnikowi nie przypisujcie nadprzyrodzonej władzy, bo to > naiwne. Zacytowałem w całości, bo jakoś ważne. Ale jednak różne jednostki mają różny wpływ - większy, mniejszy, nigdy żaden, nigdy przemożny. Dalej w następnym poście... bo temat jakby trochę inny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... 28.02.06, 14:06 Ja nienawidzę Jaruzela. Mój stosunek do reszty panów tworzących ancien regime jest równie negatywny. Adaś M. twierdzi jakby coś innego. Nie zgadzam się z nim i tyle. Ale go lubię. Mamy prawo pozostać przy swoich zdaniach. Ja z Urbanem chyba (z uwagi na moje alko-skłonności piszę chyba) nie byłbym w stanie się napić. A może byłbym, bo - dobra - zdarzyło mi się pić z Panem KTT i wcale tego nie żałuję, bo to była dobra przygoda intelektualna. Ale sednem wszystkiego jest to, by te upiory ancien regime'u wreszcie zasnęły snem wiecznym. Żeby przestały budzić te wszystkie emocje. Aby tak się stało, konieczny jest uczciwy osąd. Uznajmy, że popełnili zbrodnie. Wtedy ja pozostanę przy swojej nienawiści, albo im wybaczę, a każdy inny - w tym Adaś - przy swoim. I niech tak zostanie. P.S.: Do szaleńców - nie jestem pracownikiem f-my Agora S.A. - proszę mnie nie obrażać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 14:38 Drogi(-a) kolejar!Nie pielęgnuj w sobie tych nienawiści, bo tak naprawdę obracają się przeciwko Tobie i nie pozwalają Ci być w pełni szczęśliwym.Bardziej skup sie na sobie a wymienionych panów traktuj jak twory wirtualne, które tyle z tobą mają wspólnego, co wilk z bajki o czerwonym kapturku.Gdyby nie było telewizji, to nigdy być może nie usłyszałbyś o nich i ich sprawkach. Świata nie zbawimy przeżywając każdą krzywdę, która sie na nim dokonała. Musimy go przyjąć takim jakim jest- niedoskonałym. Przepraszam, ze sie tak mądrzę, ale chcę Ci pomoc.trzymaj sie ciepło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... 28.02.06, 15:43 Gość portalu: agata napisał(a): > Drogi(-a) kolejar!Nie pielęgnuj w sobie tych nienawiści, bo tak naprawdę > obracają się przeciwko Tobie i nie pozwalają Ci być w pełni > szczęśliwym.Bardziej skup sie na sobie a wymienionych panów traktuj jak twory > wirtualne, które tyle z tobą mają wspólnego, co wilk z bajki o czerwonym > kapturku. I właśnie tak ich traktuję. I o to mi chodzi - żeby nie było emocji. Przy okazji odpowiem też na następny post. Nie chodzi mi o sąd, a o osąd. To takie moje retoryczne rozróżnienie - skrót, by zaznaczyć, że nie o skazanie mi chodzi, a tylko o uznanie win. I to wszystko. Po co te dziady w rozsypce miałyby jeszcze kiwać? Niech będa osądzeni (dla potomnych - żeby nasi potomkowie nie zastanawiali się, że może w PRL było lepiej, bo NIE BYŁO!) i niech w spokoju doczekają Sądu Ostatecznego. Dalej Gość portalu: agata napisał(a): Gdyby nie było telewizji, to nigdy być może nie usłyszałbyś o nich i > ich sprawkach. Gdyby nie było tv (chociaż w mojej chacie), to może nie zobaczyłbym w niedzielę o 9 rano Jaruzela, jak obwieszcza wojnę. Ale sprawki i tak bym widział, słyszał i czuł - i tak pewnie dostałbym pałą, wylądował na dołku, w areszcie itp. I tak nie dostałbym paszportu na wyjazd do Francji na testy TGV-Atlantique z Vmax = 300 km/h i na planowe jazdy elektrowozem CC6500 z Vmax = 200 km/h... Musiałem czekać do upadku. TGV zaliczyłem na... CMK Kr - Wawa - też "jazda testowa", ale PKP nie SNCF i 10 lat później :). Tyle lat mam teraz mniej, więc proszę mnie czasem nie uważać za dziadka (nie mam jeszcze nawet dzieci), tylko ewentualnie za dziada (lirnika - bo i gram). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 14:39 Osąd nic tu nie da. Jak pozamykasz całą PZPR na dwadzieścia lat, to wylezie hurma pyskaczy "czemu nie na pięćdziesiąt". Jak wszystkich powywieszasz, to ta sama hurma znajdzie sobie innych winnych i zacznie od nich domagać się przepraszania, na przykład za rodziców. Jak już oni przeproszą, to pyskacze powiedzą, że przeprosiny to za mało. Bo pyskacze sami z siebie nic nie umieją, poza wskazywaniem winnych tego, że nic nie umieją. A są w tym tak dobrzy, że udało im się całkiem sporo ludzi przekonać, że po dwudziestu prawie latach "rozliczenie z przeszłością" ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie. Chociaż tak naprawdę, to pyskaczy jest zaledwie nikły promil, ale wiadomo, że jak się głośno krzyczy, to się wydaje większym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 15:36 Wszystko co było należy traktować jako wirtualne, nieistniejące zjawisko? To czego się czepiacie Jedwabnego, żądacie zapłaty 60 mld USD za mienie, za które juz zapłacili Niemcy? Przecież to wirtualne, zmyślone historie. Plakaty w tramwajach w Poznaniu, to niedopuszczalna prowokacja, a parada homosiów, to wolność wyrażania poglądów? Filozofia Kalego!!! PS. Sposób myślenia wskazuje na mózg całkowicie wyprany przez Agorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 18:47 Wszystko co było należy traktować jako wirtualne, nieistniejące zjawisko? To > czego się czepiacie Jedwabnego, żądacie zapłaty 60 mld USD za mienie, za które > juz zapłacili Niemcy? Przecież to wirtualne, zmyślone historie. > Plakaty w tramwajach w Poznaniu, to niedopuszczalna prowokacja, a parada > homosiów, to wolność wyrażania poglądów? Filozofia Kalego!!! > > PS. Sposób myślenia wskazuje na mózg całkowicie wyprany przez Agorę. > Ja bym jeszcze się czepiła Krzyżaków za bitwę pod Grunwaldem i Szwedów za Potop i różnaych takich dupereli, co to się mają do mojego życia jak pięść do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 20:29 Brawo!!!! O to chodzi, żadnych zasad, żadnych wartości, zadnych idei tylko korytko! Może jeszcze jointa, jakaś lesba dla przyjemności. Przecież wszystko wolno!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 10:33 Niby że zyxi coś takiego napisał(a)? Ty bierz te proszki lepiej, bo jak zapominasz to popatrz, jakie głupoty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpinak Re: Michnik, Jaruzel, Kiszczak, Urban... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 10:34 Znaczy się ola napisała, nie zyxi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba bez Fidela Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:16 Michnika ma czego się wstydzić, Wyborcza też. My nie jesteśmy wściekli, tylko oburzeni wyczynami tego pana. Niech wyśle swoja książkę na Kubę do Fidela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryk Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 01.03.06, 15:35 Mnie tez ogarnia wstyd i wscieklosc, ze kiedys temu panu zaufalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 28.02.06, 16:22 Michnik - ten czlowiek zrobil dla naszego kraju tak wiele zlego, i nadal robi, ze powinien byc skazany na banicje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 28.02.06, 16:24 Spotkanie z Michnikiem powinno sie zbojkotowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:49 A co zrobił złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A czy go ktos rozliczył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:42 za całokształt? Mnie sie ten pan nie podoba,Duzo krzyczy a nie wiele robi.Ot karierowicz.gdzie wiatr powieł tam był. Teraz jak sie obłowił siedzi cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarn Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 21:06 Lepiej tam nie iść. Jeszcze kogoś nagra na taśmę i znowu komisja śledcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Nowakowski Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:23 Jak Świat długi i szeroki i jak głębokie jest może gustów, zawsze znajda się jakieś pro i contra, oczywsitość. Jednak mimo wszystko pieniacze z jednej i drugiej strony, będą prowadzili zaciekły spór, nierzadko stosując śmieszne argumenty; zamiast pozostawić srpawę własnemu biegowi, mając w pamięci, że jeżeli nie będziemy w nią ingerować, to pogląd faktycznie słuszny pozostanie. Spójrzcie na kwestię publicznych morderstw za wiarę, poglądy, zdradę. Obecnie w sporej większości orzekniemy, że nie jest to adekwatne rozwiązanie problemu, a przede wszsytkim niehumanitarne - stąd wynika, że wygrał, z upływem lat, ludzki rozum. Nie ukrywam, że zdecydowanie bliżej mi do środowisk "lewackich", ale nie nieneguję i zakazuję istnienia moich Opozycjonistów, wręcz przeciwnie dobrze, że istnieją, bo bez nich nie wiedział bym czym jest lewicowość, i bez możliwości zapoznania się z Ich poglądami i z konfronotowania z moim nie znałbym potrzeb ludzkich, nie mógłbym wysnuć rozsądnego poglądu na świat. dziękuje;) Natomiast co do spotkania, to i owszem wybieram się, istnieje tu pewna dowolność nie każdy musi iść. Pana Michnika nie dażę wielką sympatią, nie mniej jednak jest to persona, która bądź co bądź ma wpływ na nasze społeczeństwo; być może w związku z tym warto by wiedzieć co ma do powiedzienia? pozdrawiam wszystkich, a szczególnie jak to wpisał Platon w usta Sokratesa - "mędrków" takich jak ja:) trochę rozwagi i krytki w stosunku do siebie nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.06, 00:43 Bardzo głęboka wypowiedź! Nawet coś z Platona. Ale to głębokie "może", to zupełna poruta. Pomijając oczywiście inne literówki. Nie można się dziwić lewackiemu wykształceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.06, 00:45 Szanowny Pan zapisał: "ale nie nieneguję i zakazuję istnienia moich Opozycjonistów" Nie wiem o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Nowakowski Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:47 "a na drzewie zamiast liści będą wisieć komuniści" - w ten sposób mniej więcej postrzegam stosunek, niektórych prawicowych przedstawicieli do swocih przeciwników. Przy czym zauważam, iż ta agresja po drugiej stronie sceny jest dużo mniejsza. W to celowała ma wypowiedź. za literówki przepraszam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 11:05 A czy nie zasłużyli? Na poważnie, gdzie te stosy i szubienice? Mordy komuchów, to jednak było tak niedawno. Przepraszam, że zakłócam dobre samopoczucie i bezmyslną beztroskę. Wy (lewacy) nie macie nic. Sumienia, wartości, wrażliwości (poza udawną). Was nawet nie mozna obrazić, bo nie ma takiej rzeczy, która może być dla Was na tyle cenna, aby zrobiła wrażenie. Nawet nazwanie Kuronia trockistą (a kto to taki?) nie wzbudzi szczerego oburzenia. Hucpa z gejami, "tolerancja" są tylko po to, aby utrzymać się na powierzchni i omamić jednokomórkowych żółtodziobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub N. Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:59 "A czy nie zasłużyli? Na poważnie, gdzie te stosy i szubienice? Mordy komuchów, to jednak było tak niedawno." generał Franco i III Rzesza, też nie tak dawno. "Przepraszam, że zakłócam dobre samopoczucie i bezmyslną beztroskę." Czuję się urażony, czyżby opisywana przeze mnie post wcześniej agresja i chęć upodlenia oponenta wychodziła na jaw? Wy (lewacy) nie macie nic. Sumienia, wartości, wrażliwości (poza udawną). Was nawet nie mozna obrazić, bo nie ma takiej rzeczy, która może być dla Was na tyle cenna, aby zrobiła wrażenie. Mam, mam dużo... i sumienie i wartości i wrażliwość (nieudawaną)p.w. Nawet nazwanie Kuronia trockistą (a kto to taki?) nie wzbudzi szczerego oburzenia. (Szkoda, iż wątpi Pan w moją wiedzę.) Takie porównanie może oburzyć, ale... Hucpa z gejami, "tolerancja" są tylko po to, aby utrzymać się na powierzchni i omamić jednokomórkowych żółtodziobów. Chciałby Pan aby lewicy nie było? i na koniec jedna być może mała złośliwośc, ale zrodzona w śmiechu, nie agresji zestawienie słów "jednokomórkowy" i "żółtodziób" budzi u mnie jedno skojarzenie... kaczory widzę, że Pan także "mędrek" jesteś - może ma Pan ochotę na dalszą polemikę i konfrontację poza forum gazety? pragnąłbym bardziej wnikliwej i mniej skrótowej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Nowakowski Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:51 morze, oczywiście "rz", aż wstyd się przyznać, ta podwójną negacja, chwilię później, to tez śmieszna kostruckja i nie zamierzona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Michnik we Wrocławiu no i co z tego? IP: *.dint.wroc.pl 01.03.06, 08:07 Dzisiaj jest środa popielcowa idziemy do kościoła czy na spotkanie z ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyxi Re: Michnik we Wrocławiu no i co z tego? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 11:07 A może jako wyraz wdzięczności dla Kościoła, który pozwolił w pewnym momencie historii na przetrwanie i wykorzystanie do swojej gry Pan A.M. pójdzie do najbliższej świątyni i posypie sobie głowę popiołem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blase Re: Michnik we Wrocławiu IP: 81.210.82.* 01.03.06, 09:01 To wielkie wydarzenie w historii miasta i jakaż nobilitacja! Kręt, lewak, Eurosługus i piewca politycznej poprawności we Wrocławiu. Jajkami w niego! Odpowiedz Link Zgłoś
tos123 Komercyjne spotkanie na UW... 01.03.06, 10:29 ... to pewnie Pan Michnik zapłacił Uniwerkowi za wynajęcie sali do promowania swego biznesu ??? Ciekawe jakie stawki pobiera teraz UW ? A może uczelnia ma udział z zysku ze sprzedaży tego wybitnego dzieła obywatela RP Adama M. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Komercyjne spotkanie na UW... IP: 213.199.196.* 01.03.06, 15:17 Niestety nasz Uniwersytet schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 01.03.06, 15:12 Protestuje przeciwko rzucaniu jajkami w Michnika. Szkoda jajek...chyba ze nieswieze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:39 Każdy ma prawo do swoich poglądów. Adam Michnik też. Myślę, że należy do nielicznych ludzi w kraju, któych stać na niezależność. Świadczy o tym całe jego życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gil Re: Michnik we Wrocławiu IP: 213.199.196.* 01.03.06, 15:20 Wiecej bilbordow mial tylko Tusk. Gazeta Wybiorcza nie zaluje pieniedzy na pranie mozgow spoleczenstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
aks75 Re: Michnik we Wrocławiu 01.03.06, 22:51 Wstydze sie za wszystkich, ktorzy wypowiadaja sie lekcewazaco o Michniku. Nie moglibyscie nawet czyscic mu butow. Przerasta Was inteligencja, madroscia i klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelel Re: Michnik we Wrocławiu IP: *.dint.wroc.pl 03.03.06, 15:41 No i wzrostem też. Odpowiedz Link Zgłoś