Dodaj do ulubionych

Dredy... gdzie?

05.03.06, 13:10
Pytanie, drodzy Wtocławianie: poszukuje dobrego salonu fryzjerskiego bądź
dobrego "zaplatacza" dredów. Już od dawna chodzę z zamiarem zrobienia sobe
czegoś takiego na głowie, ale nie wiem gdzie. Chce żeby były dobrze skręcone,
proste, cienkie ( nie chce mieć 5 dredów na głowie na krzyż). I jeszcze
chciałabym zagęścic i przedłużyć. no.. jak ktoś ma jakieś doświadczenia w tej
materii, proszę o informacje. I ceny też oczywiście jak się kształtują.
Obserwuj wątek
    • Gość: bbc1 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neta-si.pl 05.03.06, 17:36
      moze w dredowni?
      • Gość: b Re: Dredy... gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:47
        jak to gdzie?
        najlepiej na spojeniu łonowym
        :)))
        • mamadu Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:13
          Hmmm... w moim wypadku w sytuacji niemal zupełnej depilacji w tych miejscach ta
          opcja odpada. Ale rozważyłam ten szczeniacki dowcip, dzięki.
          • kklement Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:24
            mamadu napisała:

> Hmmm... w moim wypadku w sytuacji niemal zupełnej depilacji w tych miejscach
            ta
            >
            > opcja odpada. Ale rozważyłam ten szczeniacki dowcip, dzięki.

Well, natomiast skonstruowanie sobie na głowie kołtunów szczeniackie nie
            jest ? :]
            • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:26
              a co uważasz że jest? czy może wyrazem dojrzałości jest czoło lekko padające na
              plecy bądź łysy dekiel, co się od czapki wytarł?
              • kklement Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:28
                Gość portalu: 666 napisał(a):

> a co uważasz że jest?

Owszem, tak uważam.
                • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:29
                  a ja - nie.
                  • kklement Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:31
                    No to każdy pozostaje przy swoim. Ty przy dredach, ja przy szamponie i myciu
                    głowy :}
                    • mamadu Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:44
                      Drogi K.
                      Nie prosiłam o komentarz ani o opinie na temat odczuć każdego z osobna na temat
                      dredów i jego estetycznych odczuć. Pytam się o konkretną rzecz i oczekuja
                      konkretnej odpowiedzi. Jeśli nie jesteś w stanie jej udzielić- po prostu się
                      nie odzywaj.
                      A poczucie etstetyki dredów jest rzeczą relatywną ... w przeciwieństwie do
                      Twojego chamstwa.
                      • kklement Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:54
                        A czyż o estetyce była mowa ? :} Trochę o dojrzałości ( akurat Ty ten wątek
                        rozpoczęłaś ), mała dygresja na temat higieny ... A czy to ładne ? De
                        gustibus ... I w tym się zgadzamy :D

Natomiast musisz pogodzić się z Faktem, że to forum publiczne, otwarte, i nawet
                        założyciel wątku nie ma prawa ograniczać wypowiedzi do owego wątku
                        przyklejanych. Poruszyłaś temat dredów, ot i zaczęła się mała dyskusja. Twoje
                        nadymanie się, a nawet imputowanie chamstwa, niczego w tym zakresie nie
                        zmienią :)
                      • Gość: zuzu43 Re: Dredy... gdzie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 09:08
                        Zapłaciłaś za usługę uzyskania informacji na temat kołtuna na głowie? Jak nie,
                        to nie marudź, że ci się nie podobają te, które dostałaś.
                        • mamadu Re: Dredy... gdzie? 06.03.06, 19:01
                          bez komentarza....
                          • Gość: zuza4 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:11
                            Jakże typowa, nadęta odpowiedź mająca zastąpić kąśliwe odgryzienie się, na
                            które brak umiejętności.
                            • Gość: mamadu Re: Dredy... gdzie? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.06, 07:58
                              nie wiem, ale nie bawi mnie przesiadywanie na forum i czekanie na sposobnosć
                              kąśliwego odgryzienia się komus. Mam własne zycie w realnym świecie. a jesli ty
                              nie masz i tak się rekompensujesz, to przykro mi.
                        • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:10
                          co się przypierdaIasz? przeszkadza Ci w czymś ten temat? weź się w gaść i nie
                          szukaj dziury w całym. polaczków na forum jest już pod dostatkiem.
    • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:48
      dredolina.prv.pl/
      • mamadu Re: Dredy... gdzie? 05.03.06, 18:46
        Pytanie: czy może korzystałeś z zrobienia dredów w dredolinie? Jeśli tak to
        zadowolony(a) ?
        • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:50
          wiem, że to dobra marka. możesz to sprawdzić na forum dreadsystem.com

a tak pozatym to innych dreadmakerów z wrocka nie znam.
          • Gość: inc. Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:54
            Olina jest droga, sa inne osoby ktore robia rownie dobrze ale taniej
            A wystarczy wpisac w googlach "dredy wrocław" i wyswietla sie strony ludzi
            ktorzy dredami sie zajmują.
    • Gość: w. Re: Dredy... gdzie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 09:29
      wystarczy przejść się do Przejścia Garncarskiego :)
      no i pełno ulotek o dreadach wisi w knajpach i na uczelniach

a generalnie polecam Białego;)
      • mamadu Re: Dredy... gdzie? 06.03.06, 18:59
        Oooo... o Białym akurat też słszałam wiele dobrego :-)
        • Gość: 666 Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:07
          Biały również sprawny dreadmaker, ale nie wspomianałem o nim, bo nie mogę podać
          na niego namiaru.
          • Gość: josip Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:03
            Ja robilem u Bialego. Cenowo nie jest rewelacyjnie. Ale placisz za dobra jakosc. Natomiast kategorycznie odradzam wszelkie salony fryzjerskie - wlasnie to oprocz komentarza klementa jest szczeniackie:)
            • jah.rastafari.jest.mym.panem Szukaj dredmejkerów 06.03.06, 23:35
              Sam zdredziłem z 5 głów w swoim życiu. To jak... chrzest.
              Mamkumpla w legnicy. Robi dredy. Jak chcesz adres to pisz na priv.
              • cheza_78 Re: Szukaj dredmejkerów 07.03.06, 09:02
                Olina (dredolina) rzeczywiście jest dozyć droga, a Biały jest stanowczo
                przereklamowany - za 250zeta zrobił dziewczynie 30 dredów na głowie...porażka.
                A to było ze 2 lata temu,nie wiem ile teraz bierze.
                Jak chcesz dużo dredów na głowie i tanio to zapraszam - 150 zł.
                • Gość: brUNo Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:53
                  tylko zanim się umówisz, zainwestuj z dziesięć zł w mopa. stań przed lustrem,
                  przystaw do głowy i się jeszcze raz zastanów. piepryć kwestie higieny - Twój
                  wybór. ale lepiej się głęboko zastanowić, czy chcesz dredy bo chcesz i będziesz
                  w nich dobrze wyglądać, czy ulegasz modzie. bo co by nie powiedzieć dredy to
                  taka sama moda jak buty w szpic w zeszłym sezonie, tylko dotyka innej grupy
                  ludzi. a nie wszyscy wyglądają dobrze z dredami. z obserwacji wynika, że mniej
                  niż połowa, ale może się czepiam... tyle. pozdrawiam
                  • Gość: inc. Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:40
                    bruno ma racje niestety :) wielu osobom dredy nie pasują... Tylko ze nikt kto
                    robi dredy Ci tego nie powie. No bo jak? "Nie rob sobie dredów - bedziesz
                    brzydko wygladać" Do tego wiele osób zapomina ze o dredy sie dba a to zajmuje
                    duuuzo czasu. Wiem bo mialam :) i prawie kazdego dnia musialam je dokrecac aby
                    nie wystawaly mi z nich wlosy. Pare postów wyzej ktos napisal ze dredy to brak
                    higieny... hmmm to juz akurat zalezy od osoby która je nosi. Ja swoje mylam
                    bardzo czesto i zawsze byly pachnace i czyste :)
                    • mamadu Re: Szukaj dredmejkerów 07.03.06, 19:38
                      Też tak się zasnatnawiam, czy mi pasują... ale myslę, że jednak tak. Chociaż z
                      dredami jest taki problem, że ludzie co cię znają od lat i raptem zobaczą w
                      dredach mogą powiedzieć : nie kobieto, to nie to... . A ktoś kto cię zobaczy na
                      ulicy pomyśli : super, fajnie.Pewnie dlatego, że cie nie widział z okresu przed
                      dredami...
                      • Gość: małpa Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:40
                        Olina bierze tyle co Biały a nawet mniej,robi więcej dredów na głowie a
                        płacisz tak samo
                        • Gość: brUNo Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:15
                          hmmm... to ja sugeruję się jeszcze zastanowić:) albo zapytaj kilku osób, może
                          coś powiedzą. jakby co, to chętnie wyrażę możlwie obiektywną ocenę:) no i
                          pamiętaj, koleżanka, która przyznała mi rację, też ma rację: masz za dużo czasu-
                          zrób sobie dredy. chyba, że lubisz smrodek:)
                          • Gość: josip Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:11
                            Nie sluchaj tych moherowcow:) Rob co radzi ci dusza. A co do "pasowania dredow do osoby" - nikt nie jest w stanie tego ocenic dopoki nie zobaczy dredow juz zrobionych na glowie.
                            Wlosy wbrew pozorom ODRASTAJA wiec nie jest to decyzja na cale zycie:)
                            A smrodek to maja tylko ci co nie myja - i dotyczy to rowniez a moze przede wszystkim posiadaczy "zwyklych" wlosow.
                            pozdrawiam
                            • Gość: inc. Re: Szukaj dredmejkerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:21
                              ok josip "niemoherowcu" :) Mi chodzi jednak o to ze myc dredy nalezy i to
                              czesto. Niestety kazde mycie - zwlaszcza na poczatku, zanim dredy sie zbija -
                              powoduje ze beda wyłazic z nich wlosy.A jak chcesz miec ladne i równe dredy,
                              bez odrostów, odstajacych wlosków to praktycznie po kazdym myciu musisz je
                              dokrecac. A to jest naprawde czasochłonne. Dredy nie sa fryzura nie wymagajaca
                              pielegnacji. Wrecz przeciwnie! Wiekszosc osob sie pewnie zdziwi ale zeby miec
                              ladne i zadbane dredy to trzeba wlosy w nie mase pracy i czasu. Nie doradzam
                              nikomu dredów :) Wrecz przeciwnie :) Pisze tylko o PLUSACH i MINUSACH tej bądz
                              co bądz fryzury. A wiem co pisze bo dredy nosilam prawie 4 lata
    • Gość: Karola Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:47
      zapraszam :)
      dredy-wro.blog.onet.pl
      • Gość: karola Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:48
        no to mi sie podlinkowało :/
        dredy-wro.blog.onet.pl
        taki w kazdym razie jest adres
    • Gość: mufa111 Re: Dredy... gdzie? IP: *.media4.pl 20.03.06, 13:30
      www.dredolina.prv.pl
      • Gość: i Re: Dredy... gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:17
        {{{{{}}}}}}{{{{{{}}}}{}{}{}{}{}{((())))<{>()>{)(<{}_(
    • artysta21 Dredy we Wroclawiu 04.10.13, 16:56
      Robiłem dredy u Białego. Generalnie ceny ma takie same jak wszyscy dreadmakerzy we Wrocławiu (oczywiście Ci co robią je profesjonalnie) Korzystałem z usług innych dreadmakerów i uważam, że Biały robi dredy bardzo dobrze. A jeśli ktoś pisze komentarz, że on robi slabo i zapraszam do siebie za 150zł, to chyba o czymś świadczy. Jego strona nietrudna do zapamiętania www.dredy.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka