Dodaj do ulubionych

Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode...

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 14:50
te 40 mln ktorych nie załacił Zdrojewski
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 14:59
      Poznań oddajcie te wszystkie pieniądze ,które w latach 1945-1989 szły zamiast
      na realizację inwestycji drogowych we Wrocławiu ,na inwestycje w Poznaniu (min
      za pieniądze dla Wrocławia wybudowano WIADUKT OBORNICKI). Ponadto oddajcie
      kilkaset dzieł sztuki wywiezionych z Wrocławia po wojnie do Poznania ,a
      znajdujących się obecnie w Waszych muzeach (np w Muzeum NARODOWYM).
      Na drugi raz zastanów się co piszesz ,a póżniej wpisuj to na forum!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pyra Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 17:21
        wiadukt obornicki sie rozsypal a w muzeum sa ciuchy z dwudziestolecia...
        ciekawe jakbys chcial zreszta zindeksowac ta kase heh... a roznica jest taka ze
        poznan nic wam nie ukradl tylko wszystko poszlo z tzw dyrektyw gory a gdzie
        jest gora to wiemy
        • Gość: Janek Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 19:54
          Przez ciekawość zapytam, a jak sprawa jeziora Malta sie zakończyła. Słyszałem,
          że proboszcz środkowy pas tego jeziora ma Poznaniowi zabrać. Czemu nie ćwierć
          lub pół ,a tylko środkowy pas? Poozdrawiam.
          • Gość: Radost Re: Ja o o czyms troche innym..do Janka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 10:47
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Przez ciekawość zapytam, a jak sprawa jeziora Malta sie zakończyła. Słyszałem,
            > że proboszcz środkowy pas tego jeziora ma Poznaniowi zabrać. Czemu nie ćwierć
            > lub pół ,a tylko środkowy pas? Poozdrawiam.
            To jest to czego wiele miast sie obawia! Kościół sowjej ziemi nie sprzedaje!
            żada "tylko" odszkodowania!W Poznaniu jest sporo takich miejsc gdzie powstaly
            osiedla i inne rozmiate budynkia ziemia nalzey do władz kościelnych! Co prawda u
            nas 80% roszczeń załtwilo oddanie akcji prywatyzowanych przedsiębiorstw(niezla
            kasa) ale nadal sa z tym problemy! jak np. z Malta(parafia pod wezwaniem św.Jana
            Jerozolimskiego)
            Mam pytanie w zwiazku z tym czy znacie jakies przypdki u was tego typu ?lub
            gdziekolwiek w Polsce??(jak rozwiazano tam sprawe?) pozdro

• Gość: Janek Re: Janek do Radosta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 16:51
              Prawo własności to rzecz święta i jasne jest, że jeżeli komuś coś bezprawnie
              zabrali to należy bezwzględnie zwrócić. Ja zapytałem przez ciekawośc dlaczego
              18,4 hektara środkowego pasa Jeziora Malta w/w parafia się dopomina. Tego nie
              rozumiem. Własność w środku, a czemu nie po bokach? Czemu nie wydzielono części
              jeziora przy brzegu? We Wrocławiu szpital zakażny m.in. kościołowi zwrócono,
              szpital Czerwiakowskiego i wiele innych obiektów. Jeżeli będą służyć celom
              charytatywnym tak jak z hospicjum przy wspomnianej parafii to bardzo dobrze. Na
              ogónopolskim forum wyczytałem, że istnieje mapa Polski, na której wytyczone są
              obiekty i grunty co do których kościół wnosi roszczenia. Jest to podobno 15 %
              obszaru kraju. Niestety nie widziałem tej mapy ani nie podano żródła gdzie to
              można znależć. Pozdrawiam.
              • roberto65 Re: Janek do Radosta 14.10.01, 20:11
                15% pow Polski chce sobie zabrać kościół ???
                O MÓJ BOŻE...PO CO IM TEGO AŻ TYLE ???
        • Gość: bromden Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 20:27
          No wlasnie, te 40 mln, gdybysmy oddali, tez poszloby do gory.
          Wiec chyba rozumiesz, dlaczego nie chcemy oddac. Nie lubimy wyrzucac pieniedzy
          w bloto.
    • Gość: wędzonka Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... IP: 156.24.17.* 13.10.01, 22:09
      Gość portalu: ring napisał(a):

> te 40 mln ktorych nie załacił Zdrojewski

Czy mowisz o tych ktorych nie zaplacil a potem po niekorzystnej interpretacji
      sadu splacil wraz z wszystkimi odsetkami?
      Jesli tak to czy to jest poznanskie rozumienie "bycia na czasie", czy moze to
      tylko Ring poskladal sobie wreszcie wszystkie literki w artykule ktory zaczal
      czytac trzy lata temu? :)

Pozdrawiam nierychliwych ale konsekwentnych w dazeniu do ustalonych celow! :)
    • roberto65 Re: Wrocław oddajcie tylko te 40 mln VAt i dajemy sobie na zgode... 13.10.01, 22:25
      Gość portalu: ring napisał(a):

> te 40 mln ktorych nie załacił Zdrojewski

Ring, pytanie zasadnicze: CZY JESTEŚ SĘDZIĄ na procesie Zdrojewskiego o VAT, ze
      wypowiadasz się tak jakby już zapadł w jego sprawie jakiś wyrok ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka