Dodaj do ulubionych

Jazda na pamięć grozi śmiercią

IP: *.reja.osiedla.net 22.03.06, 21:29
Sprawa prosta jak konstrukcja dyszla.Przedłużyć barierki od wysepki do
koścoła, lewoskęt z św.Katzrzyny będzie wtedy zamknięty , wjazd z Wita
Stwosza też i już po sprawie!!!Wtedy motorniczym postawić znak :uwaga nisko
przelatujące samoloty i gaz do dechy!Przepraszam prąd do silnika.
Obserwuj wątek
    • Gość: JotKa Zgadzam się - tylko barierki są rozwiązaniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:53
      Jak już dawałem temu wyraz na tym formum, zmiana organizacji ruchu w tym miejscu
      z powodu pieszych, którzy mieli nawyk przechodzić na czerwonym świetle mnie nie
      uszczęśliwia, ale skoro już to zrobiono, to się pogodziłem. Jeżdzę tamtędy
      codziennie i dzisiaj widziałem trzech kierowców na raz, którzy wcale nie w
      ostatniej chwili, tylko bezczelnie powoli przejeżdzali przez to skrzyżowanie na
      wprost. Pewnie jeszcze mieli radochę, że tacy naiwni jak ja objeżdzają to
      skrzyżowanie wokoło. Za to policjanta od 3 dni nie widziałem tam żadnego.
      A tak przy okazji - piesi i tak robią swoje. Dzisiaj na pasach przy galerii mimo
      zmiany świateł jeden facet rozstrzygał po środku ulicy ze swoim mniej więcej
      3-letnim dzieckiem jakąś różnicę zdań co do kierunku marszu, zamiast na
      przjeściu wziąć dziciaka na ręce. Nadal stoję na stanowisku, że jeśli powodem
      zmiany organizacji ruchu ma być fakt, że ktoś przechodzi przez ulicę na
      czerwonym świetle, to jest to nagradzanie głupoty i pochwalanie łamania prawa. W
      tym przypadku sytuację rozumiem tylko ze względu na to zwiększone natężenie
      ruchu tramwajów.
      • Gość: Irlandia Polnocna Zgadzam się - tylko siekiery są rozwiązaniem! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.03.06, 22:22
        Wszystkiemu winni piesi i cyklisci, zydow juz wymordowaliscie w 68
        • Gość: JotKa Re: Zgadzam się - tylko siekiery są rozwiązaniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:52
          Człowieku - skąd się urwałeś z tymi tekstami. Słyszałeś o racjonalnej i
          kulturalnej dyskusji. Każdy ma prawo do własnej opinii - najlepiej jeszcze
          popartej faktami i zdrowym rozsądkiem.
          pozdrawiam.
          • Gość: cyklista Re: Zgadzam się - tylko siekiery są rozwiązaniem! IP: *.e-wro.net.pl 22.03.06, 23:02
            Piesi sa winni, cyklisci sa wporzo, sam jezdze rowerem nie autem jak sie robi
            cieplej, ekologgicznie i ekonowmicznie, a na pewno szybciej!! Jak tramwaje
            wroca na dawne trasy, z wita powinno sie dalej moc jezdic na wprost!!!!!
            • Gość: Irlandia Polnocna Re: Zgadzam się - tylko siekiery są rozwiązaniem! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.03.06, 23:11
              Zabronic pieszym poruszania sie po ulicach, zostawic tylko samochody.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Zgadzam się - tylko barierki są rozwiązaniem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.06, 23:30
        Jeśli powodem zmiany organizacji ruchu w tym rejonie byli piesi przechodzący
        przez jezdnię na czerwonym świetle to nie wiem dlaczego to zmienili - to był
        dobry sposób na naturalną selekcję. Idioci sami się eliminowali.
    • jb.wroc Cfaniak w cieniasie!!! 23.03.06, 00:28
      Dzisiaj ok 11 widziałem jak młody cFaniaczek w białym cieniasie z uśmiechem na
      ustach przejechał tamtędy tuz przed dzwoniącymi tramwajami. gdyby nie
      ostrożność motorniczych, to ten debil zostałby zmielony przez dwa tramy. Za ten
      cwaniacki uśmiech, jaki miał na ustach kierujący cieniasem, powinien kiedyś w
      końcu wylądować na drzewie ze skutkiem Ś.P., bo jak nie to kiedyś kogoś innego
      zabije!
      • Gość: Irlandia Polnocna Re: Cfaniak w cieniasie!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.03.06, 01:15
        ale zazdroscisz - frajerzy zawsze zazdroszczą
        • jb.wroc Re: Cfaniak w cieniasie!!! 23.03.06, 07:33
          Gość portalu: Irlandia Polnocna napisał(a):

> ale zazdroscisz - frajerzy zawsze zazdroszczą

A Ty tak zazdrościłeś swojemu chłopakowi czyszcącemu kible w Dublinie, że
          pojechałeś za nim!
          Niemiłego dnia w gó..anej robocie życzę:P
          • Gość: Irlandia Polnocna Re: Cfaniak w cieniasie!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.03.06, 19:16
            tzn zarabiam 25F/h - a ty?
            • Gość: Eustachy Re: Cfaniak w cieniasie!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.06, 23:07
              25/F na h - buahahahahahahahah
              • Gość: Irlandia Polnocna Re: Cfaniak w cieniasie!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 24.03.06, 23:22
                To znaczy za malo dla ciebie czy za duzo? :)

W przyszlym tygodniu robimy nabor, moze sie zglosisz?
                Potrzebny jest spec od kontaktow z mediami, pensja w granicach 31000F/year

W ogole pracy tu sporo, zachecam do wyjazdu, bo szkoda marnowac zdrowie i siły
                na budowanie urzędniczego państwa polskiego, n-tej RP.
            • jb.wroc Re: Cfaniak w cieniasie!!! 25.03.06, 15:28
              Gość portalu: Irlandia Polnocna napisał(a):

> tzn zarabiam 25F/h - a ty?

Wystarczająco dużo, że nie muszę tak jak _ty_ być czarnuchem!
    • almac Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią 23.03.06, 03:49
      Zmiana organizacji ruchu miała na celu (podobno) poprawienie bezpieczeństwa na
      tym skrzyżowaniu. Z tego co widać jest gorzej niż było (już w pierwszych dniach
      zmiany groźny wypadek). Może lepiej wrócić do poprzedniego rozwiązania? Czy
      faktycznie przez ostatnich kilka lat dochodziło tam do poważnych wypadków?
      • Gość: Irlandia Polnocna Wroclaw mowi nie swoim mieszkancom IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.03.06, 03:54
        Bylem we wro miesiac temu, i ze zdziwieniem patrzylem na to skrzyzowanie, ze
        piesi sa wystawieni na strzal pedzacego od Hali Targowej tramwaju - dla mnie
        cudem bylo, ze nikogo nie zabilo. Inzynieria ruchu po polsku - czyli wszystko
        przeciw zwyklym ludziom.

Obecny pomysl dalszego wymuszania pierwszenstwa dla samochodow i tramwajow jest
        dla mnie paranoiczny i powinno sie zamknac do wariatkowa jego autora. W ogole
        zabroncie ludziom przechodzenia przez centrum Wroclawia, niech lataja nad ziemia
        albo porzadnie jezdza samochodami, jak to robi władza.
        • Gość: JotKa Re: Wroclaw mowi nie swoim mieszkancom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:48
          Irlandia Polnocna! Zdaje się, że jak każdy neofita zachłysnąłeś się widokiem
          obcego kraju, co chętnie podkreślasz. Ale poza zachłyśnięciem niewiele na tym
          zyskałeś. Spójrz na swoje wypowiedzi i rozumowanie, które w nich prezentujesz.
          Generalnie jesteś po stronie pieszych. Ok. Ale następnie naskakujesz na
          człowieka,który krytykuje idiotów przejeżdząjących na wprost przez to
          skrzyżowanie. A najbardziej mi sie podoba uwaga o Żydach "wymordowanych w '68" -
          zupełnie nie wiem, jak ona się ma do problemu tego skrzyżowania. Wprawdzie
          urodziłem się po '68 i mogę się mylić, ale nawet dziś mówi się tylko o zmuszeniu
          Żydów w tamtym okresie do wyjazdu z Polski.
          Po tego typu uwagach i konstrukcji Twoich zdań wnioskuję, że edukacja nie była
          pasją Twojego życia. Ale podróże kształcą.
          • Gość: godsavethequeen Re: Wroclaw mowi nie swoim mieszkancom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.06, 08:49
            Daj spokój, co będziesz smarkowi odpowiadał.
    • bolocks Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią 23.03.06, 10:11
      przywali w tramwaj kilka razy az sie w koncu nauczy!! ;-)
    • Gość: kotb ale po co wogóle zmieniano cokolwiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:40
      poprzednia organizacja ruchu byla bardzo dobra! a teraz
      - wprowadza się niepotrzebny zamęt
      - zwiększa się korek!!!!! na swiatłach przy pl.dominikańskim- ci, ktorzy
      pojechaliby prosto teraz ładują się na to skrzyzowanie i zabierają miejsce!
      - zwiększono niebezpieczeństwo dla pieszych, zamiast je zmniejszyc- skoro teraz
      ludzie jezdza tamtedy lamiac przepisy..

bez sensu, jak cos jest dobre, to trzeba to spieprzyc:(
      • Gość: * Re: ale po co wogóle zmieniano cokolwiek? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.06, 10:48
        Ciekawe, kiedy będzie pierwszy alarmistyczny artykuł o piratach drogowych,
        którzy wjeżdżają pod tramwaje zawracając na tym skrzyżowaniu. Oczywiście to
        znowu będzie stuprocentowa wina kierowców, bo przecież gdzieś tam stoi znak,
        więc zarządca drogi może umyć ręce.
        • piast9 Re: ale po co wogóle zmieniano cokolwiek? 23.03.06, 12:00
          Gość portalu: * napisał(a):

> Ciekawe, kiedy będzie pierwszy alarmistyczny artykuł o piratach drogowych,
          > którzy wjeżdżają pod tramwaje zawracając na tym skrzyżowaniu.
          BTW, czy tam czasem na pasie do lewoskrętu nie ma sygnalizatora kierunkowego w
          postaci strzałki w lewo? Jeśli jest, to zdaje się, że nie wolno tam zawrócić.

Ostatnio ładują te sygnalizatory gdzie popadnie. Chcąc zawrócić zgodnie z
          przepisami trzeba się mocno nakombinować.
          • dwdk Re: ale po co wogóle zmieniano cokolwiek? 24.03.06, 19:35
            Nie ma strzałki kierunkowej. Spokojnie można zawracać.
    • fiamma ----OzNaKoWaNiE!---- 24.03.06, 10:58
      Żenujące są te "problemy". W niemczech każda zmiana organizacji ruchu na jezdni
      jest sygnalizowana żółtymi znakami poziomymi wyznaczającymi nowe tory jazdy.
      Naturalną rzeczą jest, że więcej osób patrzy na ziemię niż w niebo prowadząc.

Dotatkowo trzeba nakleić odblaskowe żabki ukierunkowujące ruch i zastawić
      czerwono- białym plastikowym puzzle-płotem przejazd na wprost. Nad tym płotem
      powinien stać znak "nakaz jazdy w prawo" -czyli biała strzałka na niebieskim
      tle. A na sygnalizacji świetlnej strałka na wprost powinna być przekreślona
      biało czerwonymi paskami i obok zaiewszona strzałka w prawo. Powiem brzydko -
      ale to chyba każdy idiota jest wstanie wykombinować.

Ale nie! Tu nie o bezpieczeństwo chodzi. Policja tam stoi żeby wlepiać mandaty.
      NIEDOBRZE SIĘ ROBI JAK SIĘ WIDZI TAKĄ NIEUDOLNOŚĆ I CIEMNOTĘ.

Poza tym czy czaem wg prawa unijnego nie ma obowiązku postawienia tablicy
      informacyjnej o zbliżającej się zmianie organizacji ruchu? Coś mi się wydaje że
      jest tylko partactwo służb drogowych w tym kraju sięga zenitu!

I do tego mają czelność rozkładać ręce i spokojnie liczyć poszkodowanych!
      • fiamma Re: ----OzNaKoWaNiE!---- 24.03.06, 11:11
        Nie wiem czy dopuścili skręt od strony Nowego Targu. ale jeśli nie, co byłoby
        logiczne przy całej wyłożonej ideologii ochrony pieszych, to spytam dla kogo
        więc stoi kawałek dalej ŻÓŁTY TRÓJKĄT i ŻÓŁTY KWADRAT Z RYSUNKIM SKRZYŻOWANIA
        (widać do na zdjęciu na tle Galerii). Podporządkowanie dla pieszych?! czy to
        taki wabik dla zbłąkanych kierowców? No to może jeśli nie czerwone puzzle
        ustawić po prostu BIAŁE KÓŁKO Z CZERWONĄ OBWÓDKĄ. Większość kierowców rozumie
        ten znak.

Jak widać- DA SIĘ.

Nikt zdroworozsądkowy nie powinien przyjmować mandatu za przejazd na wprost
        tylko zgłosić sprawę do Sądu Grodzkiego. I wszystko na ten temat.
    • dwdk Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią 24.03.06, 19:40
      Nie wiem, dawno nie jechałem tamtędy. Może rzeczywiście dla zwiększenia
      płynności ruchu tramwajów trzeba było zrobić tę zmianę.

Dla GW mam inną nowinę: NIKT nie stosuje się do zakazu skrętu w lewo na
      skrzyżowaniu Sienkiewicza i Piastowskiej. Jest on w obu kierunkach i ma na celu
      zwiększenie przepustowości skrzyżowania - skręt w lewo wymaga czekania, aż z
      przeciwka będzie wolne, i blokuje cały pas ruchu na skrzyżowaniu. Jak jest tępy
      kierowca a za nim ciężarówka, to blokuje oba pasy. Wczoraj szlag mnie trafiał
      bo dwóch facetów przede mną (w tym jeden taksówkarz) stało na środki i czekało,
      aż będą mogli skręcić. A ja stałem za nimi i robiłem dyskotekę klaksonem. Za
      mną stało mnóstwo innych samochodów, które już dawno mogły przejechać gdyby nie
      dwóch przesadnie wygodnych. To jest jedyne większe skrzyżowanie na objeździe
      Placu Grunwaldzkiego, na którym nie ma Policji ani Straży Miejskiej. A akurat
      tutaj by się przydali.
      • inessta Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią 24.03.06, 21:54
        wiesz dlaczego nie ma tam policji ani straży miejskiej? Bo wszystkie patrole w
        podwójnej ilości pilnują przejśc dla pieszych wzdłuż Wyszyńskiego!! Rozumiem to
        i doceniam troskę naszych władz o bezpieczeństwo pieszych ale dlaczego rano
        zawsze widzę po dwóch policjantów albo strażaków po jednej i drugiej stronie
        ulicy??? W sumie jednego przejścia pilnuje czterech stróżów prawa. Pytam się po co??
    • Gość: BUŁA Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.03.06, 04:41
      Jazda na pamięć rzeczywistość dnia codziennego we Wrocławiu i nie tylko. ZDiK
      powinien ustawić tutaj barierkę (takie jakie są zamontowane na przejazdach w
      ciągu ul.Powstańców Śl.).Dziwię się, że pomysłodawca zmiany nie brał pod uwagę
      tego co się dzieje teraz. Tyle czasu było dobrze, a tu naraz niebezpieczeństwo
      pieszych? Niech piesi przechodzą przez zielone , a nie czerwone światło!!!
      Ciekawe gdzie jest POLICJA lub STRAŻ MIEJSKA. Narazie to chodzą jak "dziki" do
      odstrzału, a na nich polują kierowcy.
      • piast9 Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią 25.03.06, 10:14
        Barierki na Powstańców powinny Twoim zdaniem być??? Toż to kolejny idiotyzm. Aby
        zawrócić czy skręcić w lewo trzeba się najeździć. Straż pożarna czy pogotowie
        też musi nadkładać drogi.
        • Gość: Irlandia Polnocna Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.03.06, 12:18
          Na kazdej autostradzie potrzebne sa barierki.

Samochody maja absolutny priorytet, nikt nie powinien osmielac sie zaklocac
          majestatycznego spokoju kierowcow! A piesi niech latają albo siedza w domach.
          • Gość: amar| Re: Jazda na pamięć grozi śmiercią IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.06, 16:09
            a jak sie nie podoba pieszym to rozjedziemy ich wszystkich, na poczatek
            proponuje male dzieci, zatrzymamy w ten sposob przyrost naturalny w
            najblizszych latach. Pozatym co za beszczelnosc zwracac uwage na kierowcow
            ktorzy nie patrza na znaki mkna 80 po miescie i sie jeszcze piesi dziwia ze nie
            potrafia wychamowac jak sie wychodzi na jezdnie powinno sie pierw upewnic czy
            nic nie jedzie w obrebie okolo 200metrow a pozniej najlepiej i tak poszukac
            jakiegos tunelu!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka