Gość: dobra osoba Tibia IP: *.174.wmc.com.pl 18.04.06, 20:35 ta gra powinna byc zablokowana dla nowych graczy a starzy powinni być eliminowania aby ta gra przestała istniec!! nie można narażać nikogo ona może naprwde wciągnąć jak narotyk. Tylko tylę, że narkotyk jest nielegalny a ta gra przeciwnie. 90% moich kolegów gra w ta gre!! Jeszcze rok i w tą gre bedzie grała co 2 osoba!! dlatego takgar powinna być zniszczona oczywiście nie odrazu bo było by pełno samogójstw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:31 dobrzy czlowieku powinienes byc zniszczony:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PatryQ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 87.207.168.* 18.04.06, 20:38 Tibia jest zła znam dużo ludzi co codziennie od rana gra dużo ludzi to przykre ale prawdziwe tą gre powinni usunac zablokować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Tibii ^^ Tibia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:58 Witam, czytam sobie te wszystkie argumenty i mi "żal dupe sciska" jak widze jak ktos sie wypowiada miedzy innymi taki ktos kto nigdy nie wlaczyl tibii i nie mial levela ( poziomu ) wiekszego niz 40... Na poczatku czyli 1-8 level ( poziom ) ta gra wydaje sie nudna, z bardzo slaba szata graficzna, nieznacznie po poziomie 8 wkraczamy na prawdziwa mape na ktorej znajduja sie miasta dla free account ( wolny account - czytaj. bez wplacania zadnych pieniedzy ) wchodza w nie : Carlin, Thais, Venore, Kazordoon, Ab'Dendriel oraz miasta dla premium account ( platne konto - za takie konto sie juz placi 90 złoty na 3 miesiace). Dlaczego ludzie kupuja platne konta ? A dlatego ze chca dostac sie na nowe tereny, takze zeby stoczyc walke z nieznanymi potworami do platnego konta wchodza miasta - Edron, Ankrahmun, Port Hope ( nie dawno wyszlo, w nastepnym update ( aktualizacji ) bedzie nieco powiekszone tak jak to zdradza nam Ci..oft ( czytaj. Sponsor Tibia ) i ostatnie miasto Darashia... - Do wszystkich co nie wiedza nic o tibii - Zamknijcie .... - Do wszystkich co mysla ze tibia to to zlo - Jezeli tibia to zlo to ja chce byc zly... Nie wiem co wy macie do tibii, wiekszosc nie miala z nia stycznosci albo miala ale byla tzw Noobem ( czytaj. nowicjuszem )... A tibia wciaga poniewaz ma klimat, mozna porozmawiac z duza iloscia ludzi z innych krajow ( Ja gram w tibie dla przyjaciół jakich poznalem, nie wyobrazam sobie zeby przestac z nimi rozmawiac... ) Takze ma w sobie to cos co przyciaga wielka ilosc graczy... No tak powiem sam ze jestem maniak, no ale w kazdej chwili moge odejsc od komputera, przyznam sie, gram w tibie po 3-12 godzin dziennie zaleznie od rzeczy robionych na dzien ( szkola itp ) ... Gram w nia od roku jedna postacia mam 90 + blisko juz do setki level ( poziom ) Pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strider Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.199.213.* 18.04.06, 20:40 no wciąga nieźle, ale jeżeli potrafi się nią ograniczyć i grac dla przyjemności wtedy jest ok, niezła zabawa z kumplami, polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Tibia czy narkotyk??? IP: 212.106.169.* 18.04.06, 20:42 Niestety mój syn też gra w tą bezsensowną grę. Lecz u nas w domu jest zasada taka że dzieci mogą grać tylko godzinę lub w soboty. Po tym jak go zhakowali wysłał swemu najlepszemu koledze takie podziekowania ze az mi w uszy poszło. Teraz ma wykasowaną tibie i sie skończyło granie "jeszcze troche tatuś". Żeby rodzice bardziej kontrolowali w co ich pociechy grają i gdzie wchodzą w internecie problemu by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o0_striker Re: Tibia czy narkotyk??? IP: .1:* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:30 lol nefp artur stfu and fu(zapytaj synka co to znaczy xD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 83.238.95.* 18.04.06, 20:44 huj z ta gra ona jest poje..a jak ciul :) tylko nacpani w nia grają bo sa poje..i hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastik Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.pronet.lublin.pl 18.04.06, 20:44 Ja gram w Tibie okolo 3-4 lata ale niegdy niespotkalem takiego przypadku zeby goscio za..... swoją starą krzeslem. Ten kolo musial być jakis stukniety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzzY Ludzie ja gram prawie 3 lata look...... IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.04.06, 20:47 Ludzie ja gram prawie 3 lata w tibie co za grzyb z typa jak zaczol bic matke krzeslem zato ze mu kompa wylonczyla jak gral.jest noobem i widocznie niewie ze jeszcze nieraz dednie. jak by gral na refugi bym go sam dedna chociaz ze to no- pvp ja mam takie kminy ze jak ktos mnie wkoza to pozniej dedzi i mu sie nudzi gra hehehe dobra rozpisalem sie cisne grac dalej :D jest poprostu wielkim GRZYBEM!!!! Ajego mamie wspulczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bran Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.04.06, 20:50 niezle kolesiowi odwalilo :) ahh jak sie raz w Tibie zagra... trudno od niej uciec:) [przekonalem sie na wlasnej skórze]. Na mnie tez rodzice krzycza ze gram zbyt dlugo ale jakos jeszcze pięści w ruch nie poszly:) Pozdrawiam wszystkich tybijczyków:) Solera ROX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koteq Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.pl / *.crowley.pl 18.04.06, 20:52 ja tez grałam w Tibie,ale zrezygnowałam i nie załuje.Ta gra wciąga nie ma co mozna całe zycie w nia przegrac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.04.06, 20:52 hm... rozumiem grac... sam w to gram (czasem dosc sporo) ale niektorzy zatracaja tutaj pojecie czasu i rzeczywistosci... -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedurion Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.bajtnet.lca.pl 18.04.06, 20:53 Gram w tibie juz dluszy czas... Gram nalogowo ale chcem z tym skaczyc musi mi sie udac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wico Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.srg.vectranet.pl / 217.153.136.* 18.04.06, 20:53 lol co za załośni ludzie ja gram w tibie od rkou i bym bugl zresetowac postac jak bym chciala i nie maniacze tak bardzo gram tylko 7godzin dziennie. ale to tylko gra a gier sie nie bierze na serrio bo mozna oszalec :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Royal Pally Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.range86-142.btcentralplus.com 18.04.06, 20:55 Powiem wam szczerze ze tibia jest nalogiem. Ale jesli umiesz sie do tego ustatkowac tak jak ja to jednak ta gra jest tylko zabawa (do tego jest potrzebny ktos bliski np. dziewczyna :P) Ale poprostu potrzebujemy innego zajecia zeby przestac grac w tibie. ------------------------------------- tibia przeslania ci oczy na swiat... otworzysz dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego... Dear Royal Pally Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:56 z wlasnego doswiadczenia wiem ze ten tekst nie jest przesada tylko swieta racja :) na wlasnych doswiadczeniach moge potwierdzci ze tibia wciaga bardziej niz jakakolwiek inna gra. Uwazac na te gre! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.stream.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:57 Uwazam, ze to bez sensu... nie rozumiem ludzi, ktorzy wydaja 800 czy 3000 zl, zeby kupic jakas durna postac z gry!! dla mnie to jest po prostu debilizm... trzeba miec cos z glowa, zeby zmarnowac taka kase na takie gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuber Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 18.04.06, 20:58 HAHA Tibia to naprawde świetna gra po necie, ale zabardzo wciąga. Najlepsze jest to że nei wciąga grafiką (daremna :P) ani muzyką (nie ma jej lol) ale klimatem jaki tworzą ludzie. Nie idzie grać w tą gre nie mając kontaktu z ludźmi. Dzięki tej grze poznałem wielu znajomych, do których mam całkowite zaufanie. Nieraz powierzaliśmy sobie konta warte po kilkaset złotych. Wiele razy pomagali mi finansowo w grze (nielada pieniądze), dawali itemki na urodziny, ratowali jak miałem problemy i ktoś chciał mnie zabić, lecieli po moje zwłoki pełne itemów i pieniędzy, ryzykując przy tym życia swoich bohaterów. Trudno było na takich ludzi trafić no ale po roku gry ja miałęm to szczęście. Niegram w Tibie od około roku ale kontakt ze znajomymi z Tibi pozostał i rozmawiam z nimi na gadu/przez kom do dziś. Są z drugiego krańca polski (a nawet paru z hiszpani, kuby czy usa) i żałuje że niemoge widzieć ich na codzień. W Tibi łatwiej rozpoznać charakter człowieka i jego stosunek do ciebie. Żeby tylko tak ławto szło oceniać ludzi w real life ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjalist Guardia Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.139.26.* 18.04.06, 20:59 Lole co wy macie do Tibi ?? ja mam 12 lat i nie tylko gram w tibie i zdaje i mialem srednia 4.75 Wiec lolki i nie gram caly czas a gram od 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Tibii ^^ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:59 Witam, czytam sobie te wszystkie argumenty i mi "żal dupe sciska" jak widze jak ktos sie wypowiada miedzy innymi taki ktos kto nigdy nie wlaczyl tibii i nie mial levela ( poziomu ) wiekszego niz 40... Na poczatku czyli 1-8 level ( poziom ) ta gra wydaje sie nudna, z bardzo slaba szata graficzna, nieznacznie po poziomie 8 wkraczamy na prawdziwa mape na ktorej znajduja sie miasta dla free account ( wolny account - czytaj. bez wplacania zadnych pieniedzy ) wchodza w nie : Carlin, Thais, Venore, Kazordoon, Ab'Dendriel oraz miasta dla premium account ( platne konto - za takie konto sie juz placi 90 złoty na 3 miesiace). Dlaczego ludzie kupuja platne konta ? A dlatego ze chca dostac sie na nowe tereny, takze zeby stoczyc walke z nieznanymi potworami do platnego konta wchodza miasta - Edron, Ankrahmun, Port Hope ( nie dawno wyszlo, w nastepnym update ( aktualizacji ) bedzie nieco powiekszone tak jak to zdradza nam Ci..oft ( czytaj. Sponsor Tibia ) i ostatnie miasto Darashia... - Do wszystkich co nie wiedza nic o tibii - Zamknijcie .... - Do wszystkich co mysla ze tibia to to zlo - Jezeli tibia to zlo to ja chce byc zly... Nie wiem co wy macie do tibii, wiekszosc nie miala z nia stycznosci albo miala ale byla tzw Noobem ( czytaj. nowicjuszem )... A tibia wciaga poniewaz ma klimat, mozna porozmawiac z duza iloscia ludzi z innych krajow ( Ja gram w tibie dla przyjaciół jakich poznalem, nie wyobrazam sobie zeby przestac z nimi rozmawiac... ) Takze ma w sobie to cos co przyciaga wielka ilosc graczy... No tak powiem sam ze jestem maniak, no ale w kazdej chwili moge odejsc od komputera, przyznam sie, gram w tibie po 3-12 godzin dziennie zaleznie od rzeczy robionych na dzien ( szkola itp ) ... Gram w nia od roku jedna postacia mam 90 + blisko juz do setki level ( poziom ) Pozdrawiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:01 gram w tibie od 2,5 lat okolo 10-16h dziennie xD i jestem zadowolony, i po 1 nie gram po to zeby ta postac sprzedac bo przez ten czas na ziemniakach bym wiecej zarobil, tylko dla przyjemnosci ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamba lamba Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.17.223.* 18.04.06, 21:02 tibia to gowno frajerzy w to graja wciagaja sie i siedza przed kompem przez 4 dni non-stop hahahahah poryte banie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Tibii ^^ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:09 Pocaluj psa w łancuch i wylacz komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:03 Buhaha, co za debil xD Ja rowniez gram w tibie od ponad 2 lat ale takiego zonka jeszcze nie widzialem, widac, ze psycha sie gosciowi zryla z deka xD Matol ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flowgi Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.jaskom.pl 18.04.06, 21:05 to prawda,że tibia wciąga,w końcu jest to fajna gra, ale bez przesady. To że jeden chłopak wpadł w szał to nieznaczy że nie można w nią grać. Nie można po prostu przekładać gry ponad wszystko. Uzależnić się można nawet od książek. Wszystko zależy od człowieka i jego psychiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rofl Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:05 Btw, niech autor artykulu zasiegnie lepszej wiedzy, gdyz nie jest prawda, ze postac z tibi "mozna" sprzedac. Blad. Nie mozna nwet nikomu dostepu do niej dawac. Nawet bratu :) Wiec skonczcie z pierd**niem, bo zal mi sie robi niektorych ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipka11 Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.04.06, 21:07 To jest jakieś chore :/ może i mam dopiero 16 lay ale wiem jakie gry są dobre a jakie nie :/ wg mnie to gra jest bez sesnu powinni ją zlikwidować ! sami widzicie co prezynosi robienie głupich gier :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Tibii ^^ Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:18 Boże, jak nie grales w tibie to sie nie wypowiadaj, tibia jest najstarsza kultową gra. A w jaka moze ty grasz gierke ? Ja wam powiem w jakie ja graem i tylko tibia mi sie spodobala ... Kazda gralem 2-3 miesiace " MuOnline, Guild Wars, Knight Online, RYL Online, RYL Online 2, Conquer, Lineage 2, Diablo II, Kal Online, R.O.S.E. Online, Supreme Destiny, SilkRoad, Tantra, Tales Weaver, Xiah " i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.elpos.net 18.04.06, 21:10 Moim Zdaniem Tibia to spoko gra na relax , jesli ktos gra dziennie 2 -3 godziny dziennie , chyba ze jest Noobem ktury gra 8-12 godzin dzienne przez to ze nabija level ginie traca2 i znowu odrabia starty i gra sie wydluza. Ja grajac 2- 3 godzinne dziennie przez 5 miesiecy mam 94 level na nowym serverze a ogólnie grajac przez rok mam 2 postacie 122 level kturego sprzedalem za 1500 zł sama postac i itemy za 700 zł a ta 2 gram do 110 level i tez sprzedam bo po zrobieniu wszystkich qóestów niewidze sensu dalej grac =). Odpowiedz Link Zgłoś