Gość: swistak gra dla idiotów pozbawionych życia rzeczywistego IP: 83.168.74.* 20.04.06, 19:23 tyklo debile w to grają potem muzgi macie zryte lol2 lepiej zagrajcie w football managera:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheDarthVader Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.smgr.pl 20.04.06, 19:24 Na moje to gra internetowa Ogame bardzij wciąga niż Tibia.. grałem kiedyśm w Tibua ale sybko mnie znudziła a od Ogame nie da sie oderwac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tas Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:24 w tibie gram 2.5 roku (aktualnie dalem se spokoj ;p) ale takiego czegos nie slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Einu de'vrie Tibia rox IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 20.04.06, 19:24 tibia uzaleznia tych co sie daja gram w to 2 lata i sie nie uzaleznilem. Jakis koles mowl ze lepiej grac w tibie niz uzywac uzywki typu alkohol papieorsy narkotyki. A ci co pisali ten temat sie nie znaja tego kolesia matka co zostala pobita mogla uzyc twardszej reki !!! a nie poblazac ze gra do rana i do szoly nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze heh Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:25 redaktorzy jak zwykle naklamali co wy dajecie ludzie all nie prawda!!! co prawda w tibie juz od ponad 2 miesiecy nei gram bo juz mi sie to znudzilo ale tak jak jest napisane powyzej 70% to nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniu Re: Tibia - gra, która wciąga jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:31 Ludzie! zajmijcie sie czyms porzyecznym, a nie grą! Mozna to sobie tak tlumaczyc: nie pije nie pale tylko gram, ale jest jeszcze cos wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cylou Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:32 qrwa redaktor to pojeb jakis qrwa japie..e oszlolom to wogule co innego niz jest opisane co ty dajesz koles wes to wykasuj bo normalnei jak se na to patrze to mnei na rzygi bierze wes czlowieku ic sie lecz bo tak nie mozna normalnie ic to psychiatry.!!!! ja juz mam normalnie se 48lvl i jest gitara gitarzysce git gites a jak mnie zaje..ia no to wtedy moze byc badowsko ale qrwa nie zawsze wes te potworki laginy ze postac zostaje w grze "gadzety"<----heuhehe to paranoja falsze i ......CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavcio --.-- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:38 czemu uczepili sie tibii? w takim postalu lby latają wszedzie i nikt sie nie czepia --. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 20.04.06, 19:39 'Rówieśników jego zachowanie nie zdziwiło: - Zdenerwował się, bo mama zabiła bohatera, którego mógł sprzedać za kilkaset złotych.' Każdy kto grał w gre wie przecieżże postać NIE MOŻE zginąć na zawsze.Odradza sie w depo a po śmierci traci tylko przedmioty które postać miała przy sobie oraz troche doświadczenia.Jeśli byłby dobrym graczem nie nosiłby przy sobie najlepszego ekwipunku tylko zapasowy więc strata nie byłaby taka duża (exp przecież łatwo można zdobyć ponownie).A co do sprzedawania postaci za kase to cuż , każdy chce zarobić więc sie nie dziwie że sie zdenerwował ale to przecież tylko gra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 82.160.79.* 20.04.06, 19:41 omg sic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.olsztyn.mm.pl 20.04.06, 19:41 Huahauah Ale wy jestescie Walnieci,leje na to ze ona wciaga ale jest najlepsza gra Online. Inne nie maja szans Aktualnie mam 80+ lv :) MS Nick Iron Nostradamus. Ale mamy nie bije <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platonikus Eh nie przesadzajcie z ta kasa... IP: *.inter / *.inter-c.pl 20.04.06, 20:10 Po pierwsze witam. Jestem Senior Tutorem w Tibie gram prawie 2 lata. Zasady Tibi wyraznie mówią iż sprzedawanie postaci jest ZABRONIONE. Należy ona tylko i wyłącznie do twórcy postaci <nie moze on jej ani sprzedac ani oddac za darmo>. Podobnie ze sprzedawaniem przedmiotów tez nie mozna tego robic. Z moich obserwacji wynika jedno. Wiekszosc z ludzi nie gra dla tego ze chca zarobic zł tylko dlatego ze nie umieja przestac. Pamietac musimy ze jesli chcemy miec jaki kolwiek komfort gry to musimy kupic Premium Account < 20 Euro za 3 miesiace> Posiadania P. Acc. Umożliwia łatwiejsza gre i łatwiejsze zwiększanie levelu. W Tibie graja ludzie 90% to faceci nie ma granicy wiekowej znam ludzi ktorzy maja 8 lat ale i zarówno 40 lat. Respect <szacunek> w grze zalezy od wiedzy czy levelu. Osoba która jest w pewnym srodowisku wyizolowana czy tez czuje sie gorsza, słabsza, inna. Stara sie w Tibi dokonacz tego czego nie jest w stanie zrobic w normalnym swiecie. Bywaja przypadki ze 10 latek moze zachciec od innego gracza np. haracz <mimo tego ze to jest zabronione> osoba taka czuje moc. Wie ze moze cos dokonac wie ze inni ja szanuja. itp. Jednak to tlyko wyobraznia.... Odnosnie Tibia.pl jest to jedna z najgorszych stron fanowskich tibi.... osobiscie nie przepadam za nia ale poczatkujacy gracz moze zdobyc tam sporo informacji. Nalezy jednak pamietac ze NA ZADNEJ STRONIE FANOWSKIEJ CZY TEZ OFICJALNEJ NIE MA OSTRZEZENIA " UWAGA TA GRA MOZE ZNISZCZYC TWOJE ZYCIE" . Na papierosach sa napisy to dlaczego na takim czyms w trakcie sciagania nie mogly by byc?? I tutaj jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Kazdy proboje zrobic na tym biznes np. strony fanowskie oprocz reklam zajmuja sie sprzedawaniem Premium account oczywiscie drozej niz 20 euro . w Koncu nie kazdy ma karte kredytowa w szczegolnosci gdy mowimy o nie pelnoletnich osobach. I tak to sie kreci. To co najgorsze. Najgorsze jest to ze ta gra NIE MA KONCA. Grasz grasz grasz grasz i jeszcze raz grasz nie da sie do konca dojsc no chyba ze jestes Chuckiem Norrisem on juz tego dokonal dwa razy <giggle>. Gracz chce byc najlepszy na jego serverze i dlatego stara sie poswiecaj jak najwiecej czasu .... i tak dalej. Sa osoby ktore graja nie po 10 godzin ale po 20 dziennie przez np. tydzien. Nalezy jednak pamietac ze twórcy chcieli wypelnic nude jaka czasem dotyka userow internetu. Miala to byc tylko zabawa i tak tez bylo gdy TIbia byla w powijakach. Trzy osoby zrobily swietna prace tworzac Tibie jednak nie mogli oni przewidziec ze po 9 latach od jej stworzenia dojdzie do takiej sytuacji. W miescie gdzie mieszkam Piła nie ma osoby ktora by nie slyszala o Tibi. Jest tutaj hmm kilka set graczy. Miasto to zaledwie 75 000 mieszkancow. Nie stety Tibia jak i inne gry ktore znajduja sie w sieci dopiero zaczynaja kosic umysly... Nie wiem czego mozemy spodziewac sie za kolejne 9 lat. WIele mogl bym jeszcze pisac na temat Tibi itp. Sorry za błedy ort. i gram. ale nie moglem sie powstrzymac od pisania tego posta :P a sprawdzanie czy jest poprawny to nie moje hobby. Jesli kto kolwiek ma pytanie mozecie pisac w Tibi ... ps. zeby zrobic postac ktora byla by warta 2700 zl to potrzeba by bylo okolo hmm roku intensywnej gry jak nie wiecej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Butori Re: Eh nie przesadzajcie z ta kasa... IP: 213.17.223.* 20.04.06, 20:30 w tibię gram od 2 lat ale nie czuje zeby owładnęła moim życiem,nie siedze długo przy tibii,a poza tym zawsze na 1 miejscu nauka i jakies spotkania ze znajomymi potem tibia:)to parwda ze ta gra może zniszczyc życie znam kilka osób które nie pokończyły szkół przez tibię,ale jak ktos umie sobie dozować i ma jakis próg wytrzymałości nie będzie grał na siłe i bedzie wiedział kiedy przestać.po drugie tibia nie jest gra dla dzieci,wazna jest znajomośc angielskiego i troche pomyslunku:)piszę w tym roku maturę i nie myśle zeby tibia mi w jakis sposób przeszkadzała w tym,jak mam czas to gram,a jak nie mam to nie,sa przecież ważniejsze rzeczy niz biegające po ekranie ludziki i potwory p.s Pozdro dla ziomków z Berylii ;) zal panie zal :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateq Tibia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:43 Hahahaha, ja to bym byl wkurzony ale bez przesady -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baq Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:44 Osobiście uważam się za maniaka Tibi gdyż gram w tą gre od 3 lat. Nie podoba mi się to, że gram nałogowo po 3-5 h dziennie chociaż pocieszam się tym, że inni grają po 7-8 h ale nie o to chodzi. Przez Tibię opuściłem się w nauce czego żałuję... :( Teraz próbuje coś z tym zrobić ale będzie cieżko... Tibia dosłownie działa jak narkotyk... Odradzam tą grę każdemu, który sądzi, że będzie grać dla zabawy bo po pierwszym deadzie (śmierci) nie załamiecie się tak jak byście deadneli (umarli) po 2 latach grania tą samą postacią na znacznie wyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateq Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:44 Ja bym sie tez troche zdenerwowal :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <@DI> Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: 213.155.163.* 20.04.06, 19:47 Pierdoly... jak sie nieumie nad soba panować, to juz nie muj problem... czasem potrafie grać pare dni pod rzad a jak mi sie niechce to niegrać wcale... kwestia samego siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
milisa Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk 20.04.06, 19:47 Sam kiedyś grałem i tylko w weekend i jakoś ten weekend mi starczał. Jak wy to mówicie mój BOHATER był też dużo warty i jakoś mnie okradli i miałem to dłembko w pompie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTIBIA.GLT.PL Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:53 WWW.ANTYTIBIA.GLT.PL ---> Wypowiadac sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <@DI> Zajebiste PiErDoŁy!!:D IP: 213.155.163.* 20.04.06, 19:53 Pierdoly... jak sie nieumie nad soba panować, to juz nie muj problem... czasem potrafie grać pare dni pod rzad a jak mi sie niechce to niegrać wcale... kwestia samego siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eksgracz Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 20.04.06, 19:53 Ja gralem w Tibie po 5-6 godz. dziennie. Olewalem szkole, zeby moc tylko zagrac. Opuscilem sie w nauce. Moja mama probowala reagowac ale to nic nie dawalo. Dawala mi kary ale po kilku tyg. znowu gralem i gralem. Ciagnelo sie to przez 2 lata. Wkoncu pogadalismy z mama, ale ja niej nie sluchalem. Lecz, po pewnym czasie sam zrozumialem, ze ta gra jest bezcelowa i ze nic mi nie daje. Po tej mysli zaczelem powoli, powoli konczyc z ta gra obnizajac granie. Wkoncu oddalem bohatera i skasowalem ta gierke. Mysle, ze da to wielu osobom w moim wieku wiele do zrozumienia. Nie gram juz w ta gierke od 6 miech. i jestem z siebie zadowolony. Podciagnelem sie w nauce, mama juz nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garian Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:57 Tibie stworzono zeby siedziec wiecej przy kompie... kto to wymyslil ? gram w tibie i spedzam przy kompie czasu tyle ile chce a nie na sile... jak mam wybierac miedzy pojsciem z kumplami na dwor to ide na dwor a nie gram tylko nie ktorzy siedza przy tym jak nie powiem co bo nie maaj nic do roboty w zyciu prywatnym... szukaja szczescia w grze co wplywa na ich psychike bo moga pasc i miec nie wesole kontakty z gildia ktora panuje na serwerze. Tyle ;) xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eternal Re: uważam.... IP: *.x.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 20.04.06, 20:01 uważam że...każdy robi to co lubi a grając w tibie mozna dodatkowo zarobić ...gram w tibie od roku i narazie zarobilem odtwarzacz mp3 ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Did Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:05 sam w to gralem, zachowanie tego mlodzienca jest normalne (jezeli patrzec w kategorii graczy tibii), tez spedzalem przed ta gra godziny, czasami bardzo duzo godzin (ponad 12h) lecz w grze poznalem ludzi spedzajacych i 48h a nawet 72h bez przerwy. Ci gracze nie graja po to by sprzedac ta postac, bynajmniej nie wszyscy. To rzadza i chec bycia 1 w statystykach decyduja o ilosci spedzanego czasu w tibii. Nie radze nikomu w ta gre grac, ja na szczescie skonczylem, ale nie bylo latwo. Jezeli jakis rodzic to czyta, nie pozwol swojemu dziecku grac w ta gre, to sie dobrze nie skonczy na pewno... Co do zachowania ww mlodzienca, jak juz napisalem jest normalne, jak mi mama wylaczala (zdazalo sie tak) to rowniez wpadalem w furie i wscieklosc. Co prawda nigdy nie mialem zamiaru zaatakowac matki. Ale to ja, ktos inny moze inaczej zareagowac, a naprawde gdy ten czlowiek jest nabuzowany to nietrudno o tragedie. Do rodzicow: nie pozwolcie dzieciom grac w ta gre Do graczy: jezeli zaczales i jeszcze sie nie wkreciles, to zostaw ta gre w spokoju, bo igrasz z ogniem jezeli jestes slaba wole. Wlasciciele tibii tylko bija pieniadze na graczach, a niedlugo gracze zaczna sie zabijac w rl z powodu tibii. To tyle. Did Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleshar gordian Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.04.06, 20:06 gadanie tibia jak każda gra wciąga albo i nie. TYrzeba tylko umieć dostrzec granicę, ja grywam pare godzin dziennie choć mugłbym i cały dzień siedzieć ale nie jestem nałogowcem;/. Tibijczycy wszystkich światów łączcie się nie damy sie tym skomercjalizowanym producentom tanich tandetnych gier;)komuś sie po prostu nie podoba popularnośc tej gry!!! Pozdro dla OBSIDIA world, a w szczególności dla all gordian family, odyna i reszty ziomków;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.sdl.vectranet.pl 20.04.06, 20:13 Bez przesady, grać można tylko nie 16 godzin dziennie, to lekka przesada ale żeby pobić swoją matke krzesłem to trzema mieć nie równo pod sufitem :/ PS. Postaci nie sprzedaje sie po 2000zł śerdnia cena to 50-200zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZZI Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:14 Popieram ze Tibia wciąga grałem w tą grę jakieś 2 lata i bardzo się wciągnełem. Rodzice odcinali mi internet blokowali hasłami lecz zawsze znalazłem jakieś rozwiązanie! Na początku zaczeło się niewinnie troszke pogram nic mi sie nie stanie a będę miał co opowiadać kolegom i grałem dwa lata! Opuściłem się w nauce. Teraz jestem wolny od tego nałogu już około miesiąca i moje oceny w szkole podniosły się a ja mam inne zainteresowania mam czas na spotkanie z kolegami na rozmowe z rodzicami! Jeśli masz zamiar zacząć grać nie graj ! Pozdrawiam IZZI16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:21 brawo izzi swieta prawda bo po co w to grac i tracic tyle czasu? lepiej sie z ludzmi spotkac w realu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:24 ludze z tego co widze graja srednio 2 lata ja gralem 3 miechy Miło jest widziec wypowiedzi ludzi ktozy rzucili to i zyje im si lepiej i tego nie zaluja :P PS. do zobaczenia w RZECZYWISTOSCI tibijczycy moze kiedys sie wam uda powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Tibia - gra, która wciąga jak jak narkotyk IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:25 ludze z tego co widze graja srednio 2 lata ja gralem 3 miechy Miło jest widziec wypowiedzi ludzi ktozy rzucili to i zyje im si lepiej i tego nie zaluja :P PS. do zobaczenia w RZECZYWISTOSCI tibijczycy moze kiedys sie wam uda powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś