kereww 22.04.06, 00:03 czy wiecie co sie tam znajdowalo zanim na poczatku lat 70 zostal przejety przez u wr??? bo przed wojna miescilo sie tam gimnazjum sw. Elzbiety.. ale co z tym okresem 45- 1970 ??? z gory dzieki za inf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @@@@ Re: budynek psycho na dawida IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.06, 12:01 zobacz do atlasu architektury Wrocławia, tam powinna być ta informacja. Nie jestem pewien, ale chyba była tam jakaś szkoła. Ten sam architekt zaprojektował budynek przy ul. Prusa 55, obecnie Politechnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: budynek psycho na dawida IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.06, 13:52 Studium Nauczycielskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shagyax21 Re: budynek psycho na dawida IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.06, 18:14 Słyszałem, że technikum budowlane, ale to informacja bez gwarancji; mogło być i tak, że technikum budowlane mieściło się obok, tam gdzie teraz technikum kolejowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: budynek psycho na dawida 22.04.06, 20:19 Technikum kolejowe już nie istnieje. A technikum budowlane było pomiędzy kolejowką a uniwersytetem (a raczej wielozawodowe technikum takie to było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: budynek psycho na dawida IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.06, 23:13 Wiem, co piszę: było tam Studium Nauczycielskie. Technikum kolejowe, budowlane, szkoła fryzjerska itd - to instytucje mieszczące się od dawna w sąsiednim (bardzo podobnym architektonicznie!) budynku przy ul. Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś