Gość: kurtkanawacie IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 30.12.02, 15:37 Miał być wyciąg i igielit i co?Gó..o. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piegdoń Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.12.02, 23:49 Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > Miał być wyciąg i igielit i co?Gó..o. gdzie dokładnie jest to nasze Kilimandżaro? na tyłach Stadionu Olimpijskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 30.12.02, 23:56 Gość portalu: piegdoń napisał(a): > Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > > > Miał być wyciąg i igielit i co?Gó..o. > gdzie dokładnie jest to nasze Kilimandżaro? > na tyłach Stadionu Olimpijskiego? Niezupelnie.Na tylach kapieliska "Morskie Oko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 31.12.02, 00:10 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > Gość portalu: piegdoń napisał(a): > > > Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > > > > > Miał być wyciąg i igielit i co?Gó..o. > > gdzie dokładnie jest to nasze Kilimandżaro? > > na tyłach Stadionu Olimpijskiego? "Za Niemca" byla tam mala skocznia ze zjazdem w strone Odry.W 87r usypano niemal blizniacze wzgorze wzdluz walu.Wczesniej usunieto urzadzenia po torze motocrossu.( nakrecono film z Fedorowiczem na tym torze).Potem "Sparta" urzadzala rajdy "Enduro", a MOSIiR Polnoc rajdy rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegdoń Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.02, 00:27 Gość portalu: jajaccek napisał(a): > Gość portalu: jajaccek napisał(a): > > > Gość portalu: piegdoń napisał(a): > > > > > Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > > > > > > > Miał być wyciąg i igielit i co?Gó..o. > > > gdzie dokładnie jest to nasze Kilimandżaro? > > > na tyłach Stadionu Olimpijskiego? > "Za Niemca" byla tam mala skocznia ze zjazdem w strone Odry.W 87r usypano > niemal blizniacze wzgorze wzdluz walu.Wczesniej usunieto urzadzenia po torze > motocrossu.( nakrecono film z Fedorowiczem na tym torze).Potem "Sparta" > urzadzala rajdy "Enduro", a MOSIiR Polnoc rajdy rowerowe. Motodramę? To śmieszne było. Dziękuję za odpowiedź, to dość blisko mojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 31.12.02, 01:17 Gość portalu: piegdoń napisał(a): > Motodramę? To śmieszne było. > Dziękuję za odpowiedź, to dość blisko mojego domu. > Tak "Motodrama" to byla. !:)) dzieki za przypominek.Spac bym nie mogl.:) Na Kilimandzaro nigdy sie snieg nie trzymal, zwlaszcza na nowousypanym "siodle" poludniowy stok. A z igielitem nie probowano, bo stok zbyt lagodny i krotki.Ale na rowerowa przejazdzke niezla gorka i piekny widok na "Morskie Oko".Pozdrawiam.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtkanawacie Re: Górka Kilimandżaro. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 31.12.02, 12:17 Ze dwa lata temu był plan podwyższenia górki i budowy wyciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 31.12.02, 14:43 Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > Ze dwa lata temu był plan podwyższenia górki i budowy wyciągu. Aa!Nie wiedzialem o tym.A moze wiesz z czyjej inicjatywy i za czyje pieniadze mialy sie te plany spelnic?Pozdrawiam.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtkanawacie Re: Górka Kilimandżaro. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 31.12.02, 17:13 Inwestorem miał być chyba M.O.S.i R. czyli miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 31.12.02, 17:28 Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > Inwestorem miał być chyba M.O.S.i R. czyli miasto. No to jestesmy w domu.Oni sie teraz musza martwic o utrzymanie stanowisk.Tak dla przykladu, obecny domek na kortach przy Kilimandzaro, przetrwal , po zalaniu fundamentow 6 dlugich lat i gdyby nie powodz, straszylby do dzisiaj sterczacymi murami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtkanawacie Re: Górka Kilimandżaro. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 31.12.02, 17:46 Ale działki koło górki zlikwidowali.Już myślałem że faktycznie zrobią taki mały stok jak w Warszawie czy Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 31.12.02, 20:25 Gość portalu: kurtkanawacie napisał(a): > Ale działki koło górki zlikwidowali.Już myślałem że faktycznie zrobią taki mały > > stok jak w Warszawie czy Poznaniu. Dzialki zlikwidowali zaraz po powodzi.W miejscu dzialek po "Kamieniach Lupanych.":)Tam gdzie stala stalowa konstrukcja, mial byc hipodrom , siegajacy do zaplecza budynkow zakonnikow. Wszystkie projekty rozbijaja sie o niemoc( czyli brak kasy)Kilku prywatnych inwestorow bylo chetnych wykorzystac ten teren zgodnie z planami, ale tren jest wlasnoscia miasta. Na dzierzawy nikt nie pojdzie a na "nie swoim" to sie nawet patyka nie oplaca wbijac w ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot( vel Zyta) Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 12:26 JAJacku, czy możesz odezwać się do mnie? W sprawie Wrocławia i nie tylko? Pozdrawiam. M Odpowiedz Link Zgłoś
lalaccek Re: Górka Kilimandżaro. 03.01.03, 14:01 Gość portalu: Margot( vel Zyta) napisał(a): > JAJacku, czy możesz odezwać się do mnie? > W sprawie Wrocławia i nie tylko? > Pozdrawiam. M Hej!:)Co ja moge w " sprawie Wroclawia"?:)) Moze wiecej sie da zrobic w " i nie tylko". pozdrawiam.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot Re: Górka Kilimandżaro. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 12:14 Sory Winetou ( czyli lalacku) nie podszywaj się pod kolegę z Chicago, bo sprawa naprawdę jest na tyle poważna, że to wlaśnie z nim, i tylko z nim chcę się skontaktować. Pozdrawiam lalacka- też bardzo. Margot Odpowiedz Link Zgłoś
lalaccek Re: Górka Kilimandżaro. 05.01.03, 15:07 Gość portalu: Margot napisał(a): > Sory Winetou ( czyli lalacku) nie podszywaj się pod kolegę z Chicago, bo sprawa > > naprawdę jest na tyle poważna, że to wlaśnie z nim, i tylko z nim chcę się > skontaktować. > Pozdrawiam lalacka- też bardzo. Margot Margot, Ten adres bedzie z pewnoscia lepszy. Naprwde sie nie podszywam pod siebie:) Pozdrawiam .j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: Górka Kilimandz˙aro. IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.01.03, 11:58 Jedno pytanie. Dlaczego górka, która przez lata nazywalismy (my uczniowie sp 36 na Chopina) "Cymbo", nazywa sie Kilimandzaro? Moze ktos wie kiedy sie pozmienialy nazwy? pozdr. noworoczne pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaccek Re: Górka Kilimandz˙aro. IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 02.01.03, 13:39 Gość portalu: zwako napisał(a): > Jedno pytanie. Dlaczego górka, która przez lata nazywalismy (my uczniowie sp 36 > > na Chopina) "Cymbo", nazywa sie Kilimandzaro? > Moze ktos wie kiedy sie pozmienialy nazwy? > > pozdr. noworoczne > > pawel Pozdrawiam uczniow szkoly Nr 36 :)) Nazwy Cymbo uzywali Niemcy i wsrod mieszkancow Zalesia , Zacisza czy Sepolna wciaz jest w uzyciu, ale kto "skilimandzaril" to miejsce, to moze sie Bonczek wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Re: zaproszenie dla Bonczka IP: *.uc.nombres.ttd.es 03.01.03, 12:22 Gos´c´ portalu: jajaccek napisa?(a): "Cymbo", nazywa sie Kilimandzaro? > > Moze ktos wie kiedy sie pozmienialy nazwy? > Pozdrawiam uczniow szkoly Nr 36 :)) Dzieki, choc juz "pare" lat minelo:((( > Nazwy Cymbo uzywali Niemcy i wsrod mieszkancow Zalesia , Zacisza czy > Sepolna wciaz jest w uzyciu, ale kto "skilimandzaril" to miejsce, to moze sie > Bonczek wypowie. Zapraszam Bonczka wiec. pzdr. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot Re: Górka Kilimandz˙aro. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 12:18 JaJacku, nie bądź aż tak nieczuły, kiedy ...kobieta Cię prosi o kjontakt. Bo różni tacy inni ( ale nie klony, broń Boże podszywają się pod Ciebie w celu nawiązania kontaktu. Czy możesz jednak ( jeszcze i wciąż)odezwać się ?bTo naprawdę nie boli. Pozdrawiam Margot. Odpowiedz Link Zgłoś
lalaccek Re: Górka Kilimandz˙aro. 05.01.03, 15:12 Gość portalu: Margot napisał(a): naprawdę nie boli. No nie wiem, nie wiem.??:) Pozdrawiam Margot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtkanawacie Re: Górka Kilimandżaro. IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 03.01.03, 12:02 Ciekawe czy można połączyć Kilimandżaro z górką istniejącą między ZOO a stadionem Ślęzy kolejką linową,tak jak w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś