Dodaj do ulubionych

co się dzieje z tym forum?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 20:33
Witam1
Mam na imię Kaśka.To forum jako jedno z niewielu było do niedawna dla mnie
jedną z najwspanialszych lektur.Ciekawe wątki , riposty, tematy.Czemu to
umarło?
Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i inni?
Czy naprawdeę to koniec tych wakacyjnych klimatów?Czy tylko został
niedorozwinięty rafis , który nie dość ,że nie szanuje innych poglądów i nos
we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?Czy forum jakie pamiętamy już
nie wróci?Czy o wrocłąwiu monotematycznie będzie pisał piedgoń w roli zająca
redakcji czyli naganiacza tematów?
Proszę wszyscy w/w wracajcie, bardzo proszę bo forum umiera.
Pozdrawiam Kacha.
Obserwuj wątek
    • alka_xx Re: co się dzieje z tym forum? 03.01.03, 20:44
      Ta przypadlosc dotyka okresowo kazde forum...wiec badz dobrej mysli!
      Taka zreszta jest specyfika for/-ów? "Starzy" odchodza, przychodza nowi.
      A zamiast narzekac wrzuc jakis chwytliwy temat , wtedy i zajac redakcji
      troche odzipnie!

takze pozdrawiam
    • Gość: piegdoń Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.01.03, 21:05
      Czy o wrocłąwiu monotematycznie będzie pisał piedgoń w roli zająca
      redakcji czyli naganiacza tematów?

nie zając naganiacz tylko królik naginacz
      pozdrawiam serdecznie
      b.
      • chysek.litrusek Re: co się dzieje z tym forum? 03.01.03, 21:50
        Gość portalu: piegdoń napisał(a):

> Czy o wrocłąwiu monotematycznie będzie pisał piedgoń w roli zająca
        > redakcji czyli naganiacza tematów?
        >
        > nie zając naganiacz tylko królik naginacz
        > pozdrawiam serdecznie
        > b.
        Czy to ten z drugie strony lustra?? :0
        Nie buj sie kruliczku naciongaczku. "Nie o to chodzi by zlapac K., tylko by
        gonic go" (Skaldy).
        A jak Kacha nie ma wlasnego pomyslunku, i leci na latwizne, to niech sobie
        dalej tak krytikuje. To se ulzy!
    • Gość: predo Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.01.03, 23:07
      Gość portalu: Tarnogajowiczanka napisał(a):

> Witam1
      > Mam na imię Kaśka.To forum jako jedno z niewielu było do niedawna dla mnie
      > jedną z najwspanialszych lektur.Ciekawe wątki , riposty, tematy.Czemu to
      > umarło?
      > Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i
      inni?
      > Czy naprawdeę to koniec tych wakacyjnych klimatów?Czy tylko został
      > niedorozwinięty rafis , który nie dość ,że nie szanuje innych poglądów i nos
      > we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?Czy forum jakie pamiętamy już
      > nie wróci?Czy o wrocłąwiu monotematycznie będzie pisał piedgoń w roli zająca
      > Proszę wszyscy w/w wracajcie, bardzo proszę bo forum umiera.
      > Pozdrawiam Kacha.

jaa ty tez to zauwazylas... faktycznie.. nie bylo mnie jakis czas na forum,
      wracam i dupa. nikogo z ekipy ktora mialem przyjemnosc poznac osobiscie...
      a co z radkiem adminem, co z wszystkimi ktorzy jeszcze pol roku temu byli
      aktywni i obecni na tym forum... pamietacie kiedys watek o zmianach nazw ulic
      we wroclawiu... chyba wszyscy sie tam zapisali w ten lub inny sposob... i
      gdzie oni teraz sa? gdzie rywalizacja miedzy naszym forum a innymi w ilosci
      postow... przeniosla sie na bezmyslne przezucanie sie miesem gdzie jest
      lepiej? gdzie w koncu ten klimat spolecznosci forumowej... chlip ... nic nie
      zostalo?
      • Gość: Janek Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 23:16
        Oj Predo, Predo. Sejm zakazał reklamy alkoholu i w związku z tym Departament
        Nazewnictwa w Urzędzie miejskim nie wdrożył Twego i Ceglara pomysłu na zmianę
        ulic. Teraz Unia ustawiła limit mleka i i rajcy napewno nie wezma pod uwagę
        propozycji zmiany np. ulicy Sukiennice na Śmietankową. Co nam biednym
        pozostało? Inwestycje!!! W podukcję podrobów.
      • mastat Re: co się dzieje z tym forum? 03.01.03, 23:40
        Hej Predo:) Już w jednym z wątków na podobny temat założonym przez "escorpio" napisało kilka osób ( wraz ze mną) dlaczego występują rzadziej...Po prostu nie lubię obrzucać się błotem (a że czasami się uniosę to inna historia)...Pozdrowienia dla Ciebie i Ceglara oczywiście:)
        • Gość: Predo Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.01.03, 11:34
          mastat napisał:

> Hej Predo:) Już w jednym z wątków na podobny temat założonym
          przez "escorpio" n
          > apisało kilka osób ( wraz ze mną) dlaczego występują rzadziej...Po prostu
          nie l
          > ubię obrzucać się błotem (a że czasami się uniosę to inna
          historia)...Pozdrowie
          > nia dla Ciebie i Ceglara oczywiście:)

uff juz myslalem ze niezyjecie ;) no nic w takim razie zostaje tylko czytac
          uwaznie forum i zabierac glos w fajnych tematach ( czyli rzadko ) ew. samemu
          je zakladac...

A tak BTW to slyszeliscie o tej pomylce jezykowej w MR co to niby unia miala
          przeprowadzic rewizje ustalen dot. limitu mleka? buahahah w gazecie fajnie to
          opisali... review --> rewizja... boze jakie cepy siedza tam w warszawie....
          • Gość: balanescu Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.media4.pl 04.01.03, 12:02
            Gość portalu: Predo napisał(a):

> A tak BTW to slyszeliscie o tej pomylce jezykowej w MR co to niby unia miala
            > przeprowadzic rewizje ustalen dot. limitu mleka? buahahah w gazecie fajnie to
            > opisali... review --> rewizja... boze jakie cepy siedza tam w warszawie....

rany, jaki fajny temat - wreszcie! <ironia>
            • Gość: Predo Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.01.03, 13:11
              Gość portalu: balanescu napisał(a):

> rany, jaki fajny temat - wreszcie! <ironia>

hmm nie musisz pisac jak ci sie nie podoba, dla mnie to jest ciekawe a ironie
              to mozesz sobie wiesz gdzie schowac -> zaproponuj lepszy na forum, czekam... ;)
              • Gość: balanescu Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.media4.pl 04.01.03, 15:50
                Gość portalu: Predo napisał(a):

> hmm nie musisz pisac jak ci sie nie podoba, dla mnie to jest ciekawe a ironie
                > to mozesz sobie wiesz gdzie schowac -> zaproponuj lepszy na forum, czekam...
                > ;)

ten jest ciekawy dla ciebie, dla innych ciekawe są inne, więc nie zrzędź, że
                forum schodzi na psy - nie jest ono twoim prywatnym ogródkiem.
                i nie protestuj przeciw chamstwu na forum, skoro sam sie nim posługujesz (vide:
                schowaj sobie ironie w... itd.)
                no ale już się nie wtrącam, ponarzekajcie sobie skoro lubicie - zawsze to
                dobrze powspominać dawne czasy, jak w piosence Świetlickiego :
                "kiedyś było inaczej, kiedyś było lepiej"
                pozdrawiam
    • malinkamig Re: co się dzieje z tym forum? 03.01.03, 23:48

> Witam1
      > umarło?
      > Wymyśl coś ciekawego,a nie narzekaj jak stara baba.
      Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i inni?
      > we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?
      HEY!Uważaj na słowa Kacha-nie obrażaj mojego chłopca.Nie znasz go,nie wypisuj
      więc takich tu bzdur.On jest bardzo rozwinięty,nawet nie wiesz jak.Chce być na
      bierząco z informacjami.
      Czy forum jakie pamiętamy już
      > Pozdrawiam Kacha.
    • isis! Re: co się dzieje z tym forum? 04.01.03, 00:26

> Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i inni?

Ja jestem! Inni też, mozna poszukać :) A marsha w górkach chyba jeszcze :)))
      Pzdr...

• Gość: Rafis Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 10:07

> Witam1
      > umarło?
      > Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i
      inni?
      > we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?

Droga Kacho licz sie ze słowami bo jak na razie arogancka to jesteś Ty
      dziewczynko.
      Co do mnie to mam pewne przekonania i będe ich bronił.Do tego celu używam
      argumentów prawdziwych(danych i faktów).Nie obrażam nikogo jesli on mnie nie
      obraża.Jednak coraz więcej jest forumowiczów,którzy preferują głupkowate
      zaczepki w Twoim stylu.
      Jesteś kolejną osobą na tym forum,która potrafi tylko narzekać.Sama coś wymyśl
      i napisz skoro nie podoba Ci się to co zastałaś na forum.Jeśli natomiast
      chcesz dyskutować to musisz mieć argumenty a nie tylko język.
      pozdrawiam
      • isis! Re: co się dzieje z tym forum? 04.01.03, 13:43
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> coraz więcej jest forumowiczów,którzy preferują głupkowate
        > zaczepki w Twoim stylu.

Rafis, bez przesady, nikt nie odebrał wypowiedzi Kaśki jako głupkowatą
        zaczepkę. Po prostu nie każdy lubi pogawędki o inwestycjach. Zresztą chyba jest
        na nie jakieś podforum, prawda? Pzdr :)
        • Gość: Rafis Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 13:52
          isis! napisała:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          > > coraz więcej jest forumowiczów,którzy preferują głupkowate
          > > zaczepki w Twoim stylu.
          >
          > Rafis, bez przesady, nikt nie odebrał wypowiedzi Kaśki jako głupkowatą
          > zaczepkę. Po prostu nie każdy lubi pogawędki o inwestycjach. Zresztą chyba
          jest
          >
          > na nie jakieś podforum, prawda? Pzdr :)

Nie ma podforum wrrrrrrrr :-(
          Jeśli ktoś woli gadac o Maryni lub zmianie ulicy to jego sprawa.Jeśli uważa,że
          jest to ważniejsze niż inwestycje dzięki którym może dostac prace itp są
          tematem niegodnym to jego sprawa.Niech więc każdy rozmawia o tym o czym chce.
          Tak będzie najlepiej :-)
          • Gość: Janek Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 14:07
            Rafisku. Przecież to Urząd Miejski zmieniał nazwy ulic. Ziębicką na Wolność i
            Niepodległość, drugą obok na Narodowych Sił Zbrojnych, Aleję Pracy na Ojca
            Wiktora. Ulicę Piłsudskiego na na Aleje Piłsudskiego. Ładnie to tak krytykować
            prycynpałów? Jak zaproponowałem zmianę ulicy Sukiennice na Śmietankową to mi
            zaraz wytykasz. A przecież nie o limity mleka chodzi z UE tylko o fakt, że tam
            śmietanka miejska urzęduje. A może tylko śmietankę spijają zamiast inwestować?
            Jak myślisz? Pozdrawiam. :)
            • Gość: Rafis Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 14:14
              Gość portalu: Janek napisał(a):

> Rafisku. Przecież to Urząd Miejski zmieniał nazwy ulic. Ziębicką na Wolność
              i
              > Niepodległość, drugą obok na Narodowych Sił Zbrojnych, Aleję Pracy na Ojca
              > Wiktora. Ulicę Piłsudskiego na na Aleje Piłsudskiego. Ładnie to tak
              krytykować
              > prycynpałów?

Czyich pryncypałów? :-)
              Jesteś kolejną osobą myślącą,że mam coś wspólnego z UM?
              Nie mam nic wspólnego.Moje bronienie Um bierze się stad,że wszyscy tylko
              potrafią krytykować(najczęściej bezpodstawnie).Jeśli ktoś bezinteresownie może
              żywić taką nienawiść do Um to dlaczego ja dla równowagi nie moge go bronić w
              pewnych sprawach.
              Zmiana nazw ulic była głupotą.
              Co miałeś na myśli mówiąc o braku inwestycji? he he :-)
              • Gość: Janek Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 14:25
                Mieszkamy w tym samym mieście. Rządzi nami władza demokratycznie wybrana, która
                zarządza nie swoją kasą. Musi się więc liczyć z głosami opinii publicznej. Czy
                uważasz, że wszystko wiedzą i robią najlepiej? Jeżeli traktujesz krytykę
                niektórych, powtarzam niektórych, poczynań tej władzy jako krytykanctwo to na
                nie ma rady. Natomiasat inwestycje na tym forum były zawsze jednym z
                najciekawszych wątków. Nie wiem czy pamiętasz jak wspaniale pisał o nich
                Roberto. Jeszcze raz pozdrawiam :)
                • Gość: Rafis Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 14:35
                  Gość portalu: Janek napisał(a):

> Mieszkamy w tym samym mieście. Rządzi nami władza demokratycznie wybrana,
                  która
                  >
                  > zarządza nie swoją kasą. Musi się więc liczyć z głosami opinii publicznej.
                  Czy
                  > uważasz, że wszystko wiedzą i robią najlepiej? Jeżeli traktujesz krytykę
                  > niektórych, powtarzam niektórych, poczynań tej władzy jako krytykanctwo to
                  na
                  > nie ma rady. Natomiasat inwestycje na tym forum były zawsze jednym z
                  > najciekawszych wątków. Nie wiem czy pamiętasz jak wspaniale pisał o nich
                  > Roberto. Jeszcze raz pozdrawiam :)

Nie uważam naszych władz za nieomylne ani święta.Jednak teksty typu: gość x
                  kradnie a y bierze w łape mnie dobijają.
                  Po drugie na oceny wydaje sie na koncu a nie na początku kadencji.Dutkiewicza
                  oceni sie po tym co zrobił.Jeśli nie zrobi nic to sam bede go krytykował.
                  Co do Roberto to czasem się odzywa(wątek o basenie).Zgadzam sie nikt nie wie
                  tyle co Roberto:-)
                  Ja tymczasem czekam na podforum inwestycje.
                  pozdrawiam
    • Gość: Kociątko Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 14:30
      co, nadmiar dresów na dzielnicy na myślenie ci zaszkodził? ;)

zamiast zakładac kolejny wątek nt. "co się stało z tym forum" to spróbuj
      rozkrecić jakąś dyskusję. stara forumowa ekipa ma się dobrze, a ze nie pisze
      tu... moze każdego po kolei zapytaj? ;P
      • Gość: Alen Re: co się dzieje z tym forum? IP: proxy / *.i-one.at 04.01.03, 14:49
        Jest bardzo wiele ciekawych tematów . Np. w gazetach EU pojawiło się kilka
        artykułów na temat polskiego kandydata do EU .
        Może Was wyprowadzi to z letargu umysłowego i uskrzydli ducha twórczości na
        forum .
        Mały skrót:

Piszą że Polska jest największym krajem który wstąpi, że jest większy od
        Anglii a ma prawie tyle mieszkańców co Hiszpania, że w ostatniej minucie
        dostała ślubnego cukierka od EU w kwocie jednego miliarda Euro.
        Są również też ciekawe analizy na temat godnych celów polskiego rządu, godnych
        bo pieniążki te mają być zużyte na pomoc dla polskich chłopów, w innym
        przypadku nie przeżyją wstąpienie do EU.
        Z jednej strony rząd polski aby wyżebrać unijne pieniądze udaje matczyną
        opiekę nad swoimi obywatelami ze wsi . Następnego dnia kupuje 48 nowych
        samolotów F16, 380 Rakiet powietrze-powietrze AIM120, 180 Rakiet AMI9x, 280
        Rakiet ziemia – powietrze, 816 Maverick-AGM, 128 czołgów Leopard-2, 690
        fińskich Radpanzer Patria i wiele innych „bardzo potrzebnych” dla
        społeczeństwa polskiego zakupów.
        Tyle potrzebnego złomu do zabijania , i to w kraju gdzie istnieje 18,4 %
        bezrobocia , gdzie inflacja jest 5,3%.
        Kto będzie za to płacił ?
        Jeśli tylko rakiety dla samolotów kosztować będą dokładnie cztery miliardy
        dolarów.
        Takie zakupy robi przyszły kandydat do EU i żebra dla rolników jeden miliard
        Euro . Coś tu nie pasuje, kraj biedny ,nie może o własnych siłach zadbać o
        własne społeczeństwo, ludzie zamarzają na ulicy, traktuje EU jak czarodziejską
        torbę , z której można wyciągać pieniądze podatników europejskich.
        Przecież nie jeden kraj EU nie stać na takie zakupy jak robi Polska. A te
        rozwiązania offsetowe są po prostu śmiechu warte , i tak przyszły kandydat
        chce stworzyć miejsca pracy dla swoich obywateli ?
        Będzie Polska rozczarowana gdy dowie się że EU to nie koń na którego można
        wskoczyć, ale koń do powozu EU , który trzeba ciągnąć .
        Jak kolwiek nie będzie , EU nie ma zamiaru brać obciążeń głupich zakupów
        krajów kandydackich, na swoje barki. Polskie społeczeństwo będzie musiało samo
        przełknąć tą pigułkę.
        A może to jest to co Polska ma do zaproponowania dla narodów EU ?
        Bo na pewno nie jest tak jak minister Cimoszewicz powiedział , że najlepsi
        specjaliści niezbędni dla EU , znajdą pracę poza polską.
        Europa ma dość własnych specjalistów bez pracy, i to dobrych specjalistów.
        Dziwnie myślący człowiek ten Cimoszewicz, dziwnie rozumuje , ponieważ Polska
        potrzebuje specjalistów, ludzi z kręgosłupem , mysilących racjonalnie . A nie
        jak do tej pory skorumpowanych ,nieudolnych paralityków umysłowych ,którzy
        nieustannie kręcą bicz na własne społeczeństwo.

Tak wyglądają z grubsza obawy EU , i ta też piszą w gazetach.
        Wydaje się to Wam uzasadnione ??

Alen.

• Gość: Rafis Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 15:00
          Gość portalu: Alen napisał(a):
          >
          Po pierwsze inflacja wynosi około 0.6% a nie 5%
          Po drugie liczby na zakup uzbrojenia są zmyślone.
          Po trzecie wszystkie te pieniądze wrócą tu w postaci offsetu(nie tylko f-16
          ale i inne)a jak wiadomo przemysł zbrojeniowy(upadający)zatrudnia
          kilkadziesiąt tysięcy osób.Ten zastrzyk finansowy ożywi ten przemysł.
          Europa krytyjuje USA i Polskę a kto pózniej będzie musiał walczyc w obronie
          ziedoz\brojonej Europy? USA.
          • Gość: Alen Re: co się dzieje z tym forum? IP: proxy / *.i-one.at 04.01.03, 16:08

> Gość portalu: Alen napisał(a):
            > >
            > Po pierwsze inflacja wynosi około 0.6% a nie 5%
            >
            Rafis , to nie są moje dane, to są dane ekspertów zachodnich.
            Poza tym zastanów się kto ma racje , przecież to co się dzieje w Polsce jest
            zaprzeczeniem tych 0.6 %.
            Liczby tylko wtedy mają sens gdy w liczbach odzwierciedlona jest
            rzeczywistość , a nie pobożne życzenie. Nie zmienisz rzeczywistości zmieniając
            liczby ale zmienisz liczby zmieniając rzeczywistość.
            Wyjdź już z epoki rozumowania komunistycznego i spójrz na przeciętnego Polaka.
            >
            > Po drugie liczby na zakup uzbrojenia są zmyślone.
            >
            Zakładam że Twoje twierdzenie jest uzasadnione i że masz racje, to może nam
            zaprezentujesz prawdziwe liczby ?
            Niedawno twierdziłeś iż zawsze rzeczowo argumentujesz , masz właśnie szansę
            wykazać czy Twoje argumentacje są realne.
            >
            > Po trzecie wszystkie te pieniądze wrócą tu w postaci offsetu(nie tylko f-16
            > ale i inne)a jak wiadomo przemysł zbrojeniowy(upadający)zatrudnia
            > kilkadziesiąt tysięcy osób.
            >
            Zobaczysz jak wrócą , to jest tylko zasłona dymna dla prawdziwych spekulacji.
            W każdym razie ja ufam szybciej ekpertą zachodnim , a ci są innego zdania.
            >
            >Ten zastrzyk finansowy ożywi ten przemysł.
            >
            Ożywianie przemysłu na bazie produktów zbrojeniowych jest może dla Ciebie coś
            dobrego. Ale zastanów się czy jest to rzeczywiście dobre.
            Przecież przemysł zbrojeniowy potrzebuje rynków zbytu , a te potrzebują WOJNY.
            Wolisz produkować WOJNE , czy może dobra konsumpcyjne ?
            Dobra które jako produkt uboczny będzie miało trwałe miejsca pracy i będą w
            sumie uszczęśliwiały człowieka, a nie odwrotnie .
            >
            > Europa krytyjuje USA i Polskę a kto pózniej będzie musiał walczyc w obronie
            > ziedoz\brojonej Europy? USA.
            >
            Znany publicysta napisał że są kraje europejskie które stają do walki
            konkurencyjnej schlebiania się Ameryce , polska przoduje w tej walce. Polska
            jako kandydat do EU zachowuje się co najmniej dziwnie, tak jakby nie wiedziała
            czy chodzi jej o mocną Europę, czy o mocną Amerykę.
            Europa chcę budować dobrobyt swoich obywateli nie na krzywdzie innych krajów ,
            dojąc z innych krajów i udając świętego Mikołaja .
            Ciężko Ci Rafis to zrozumieć .

Alen.
        • Gość: asd Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 15:05
          spadać geje bo lasek redzinski czeka
          • Gość: kurtkanawacie Re: co się dzieje z tym forum? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 04.01.03, 15:31
            A co to forum,to słoik kiszonych ogórów?
        • Gość: Rafis dane dla Alena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:02

dane gospodarcze: www.stat.gov.pl/
          Jeśli jakis "ekspert"zachodni twierdzi,że u nas jest 5% inflacji no to poddaje
          się he he
          Inflacja: www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,1246027.html

a tu artykuł mówiący o tym ile będą kosztować te cacka,bardzo sceptyczny(tak
          jakby Alen go pisał :-)
          www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33203,1240136.html
          Według mnie przedstawia on najgorszy scenariusz.
          Napisałeś,że same rakiety będą kosztowały 3mld a tak naprawde bedą ok 1 mld.
          Ale tu już umowy offsetowe;
          www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33203,1241002.htmlhttp://www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33203,1241387.html

rynek zbytu dla polskiego przemysłu zbrojeniowego:
          www.pb.pl/artykul.asp?SEC=AKT&id=201602
          • Gość: Alen Re: dane dla Alena IP: proxy / *.i-one.at 04.01.03, 17:50
            Przyjacielu Rafis , ja wiem z jakich źródeł Ty korzystasz i wiem że one dla
            Ciebie są autorytatywne.
            Wprawdzie jest tam wiele nie prawdy, która jak wynika jest spuścizną
            poprzedniego systemu . Ale wierz mi , nie należy się temu dziwić . Bowiem
            autorzy dzisiejszej mizery byli liderami komunistycznego systemu . Oni właśnie
            ukształtowali Wam dzisiejsze wspaniałe realia, i karmią Was liczbami nie
            mającymi nic z rzeczywistością.

Pozwól że inni będą oceniać polskie osiągnięcia w dziedzinie gospodarczej , ci
            co nie byli
            pierwszymi sekretarzami podstawowej organizacji Partyjnej w Instytucie Badań
            Podstawowych Problemów Marksizmu Leninizmu przy Akademii Nauk Społecznych KC
            PZPR. A teraz się przemianowali na wielkich reformatorów budujących kapitalizm.
            Niech ocenię Polskę specjaliści z krwi i kości , a nie jakieś ideologiczne
            łamagi o ptasim mózgu .
            Jeśli w gazetach zachodnich jest napisane że w Polsce jest 5,3% inflacji, że
            jest 18,4% bezrobocia , że dochody przeciętnego Polaka nie dosięgają nawet 40%
            dochodów przeciętnego obywatela EU, to wierz mi nie jest to bajka.
            Solidność zachodnich umysłów może Tobie jest obca, ale nie mi . Ja mam
            zaufanie poparte realiami i doświadczeniem z rzeczywistością na zachodzie.

Jeśli sam się uważasz za światłego Rafis, to robisz błąd. Nie mowie że nie
            jesteś geniuszem , ale pozwól iż inni oceną Twoje możliwości.

Alen.
            • Gość: Rafis Re: dane dla Alena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:56

Wszystkie dane,które podałem pochodzą z instytucji uznawanych przez zachód za
              wiarygodne.
              Nawet wg.ostatnich danych dochód per capita zwiększył się do około 5000USD na
              głowe z 4500 w wyniku tego,że jak sie okazało jest nas o 1% mniej niż sądzono.
              • Gość: Alen Re: dane dla Alena IP: proxy / *.i-one.at 04.01.03, 18:26

> Gość portalu: Alen napisał(a):
                >
                > Wszystkie dane,które podałem pochodzą z instytucji uznawanych przez zachód
                za
                > wiarygodne.
                > Nawet wg.ostatnich danych dochód per capita zwiększył się do około 5000USD
                na
                > głowe z 4500 w wyniku tego,że jak sie okazało jest nas o 1% mniej niż
                sądzono.
                >
                Zachód wiele rzeczy uznaje, Polska bardzo zabiega o te uznanie. Zachód dał
                nawet Balcerowiczowi tytuły doktora honorowego, zachód dobrze wiedział co
                robi .
                Jednak należy odróżnić decyzje polityczne kierujące się przyszłym cichym
                zniewoleniem. Od niezależnych instytutów naukowych , gdzie polityka nie ma nic
                do szukania .
                Bardzo wiele razy przeżyłem jak zachodni polityk jechał do Polski i wychwalał
                polskie osiągniecia, jednocześnie gazety zachodnie śmiały się z tego. Polskie
                dzienniki dumnie komentowały uznanie zachodu.

Nie znasz Rafis realiów świata zachodniego i nie rozumiesz pewnych uzależnień .
                Zachód postępuje tak jak dany kraj na to pozwoli.
                Nie bez przyczyny Czesi i Węgrzy przegoniły Polskę, tam nie płaczą i nie
                zasłaniają się sytuacją kryzysową na świecie. I politycy tych krajów nie
                uprawiają takiej prostytucji politycznej .

Alen.
      • Gość: jekyll / hyde DLACZEGO KEBABKA NIC NIE PISZE? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 16:45
        Ona miała najwięcej rozumu z całego forum!
    • Gość: tarnogajowiczanka rafis kiedy urlop IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 15:23
      Przytoczyłam swoją opinię o tobie rafis popartąlekturą prawie każeego wątku w
      który nos wścibiasz.Udział praktycznie w każdym posćie - wątku cechuje ludzi
      albo niedowartościowanych albo głupków albowiem nie ma geniuszy znających sie
      na każdej sprawie choćby jednego miasta dotyczyła.Wymieniłam tych których lubie
      i szanuję i uważam że są twórczy.Ciebie nie lubię bo nie szanujesz innych
      poglądów nie przytaczając jakichkolwiek rzeczowych argumentów a do tego jesteś
      arogancki.Przykładów nie będę pisałą bo żal czasu.Napisałam jedynie,że klimat z
      wakacji był chyba szczytowym w okresie trwania i mojego czytania forum i
      świadoma tego jeszcze raz napiszę że choć 30 na karku nie wstydzę się napisać
      że tęsknię za postami duzego, arveny,bonka,alena,marshy , isiss mastata...za
      twoimi rafis nie zamierzam tęsknić ani czytać
      przepraszam pania piedgon za zle podanie plci
      Kaska
      • Gość: Rafis zwykła krzykaczka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 15:32
        Gość portalu: tarnogajowiczanka napisał(a):

Ciebie nie lubię bo nie szanujesz innych
        > poglądów nie przytaczając jakichkolwiek rzeczowych argumentów

Przykładów nie będę pisałą bo żal czasu.

Oczywiście,że nie przytoczysz ponieważ zadnych nie ma.Okazałaś sie kolejną
        krzykaczką,które myślą,że czym wiecej napiszą tym większą mają
        racje.Próbowałem Cię nauczyć,że jeśli się coś komuś zarzuca to trzeba mieć na
        to dowody.Niestety nie rozumiesz lekcji.Jest to smutne zważywszy na Twój wiek.

P.S. Skąd pomysł,że Twoja opinia mnie obchodzi więc przestań uszczęśliwiać
        mnie swoimi wynurzeniami-nikt nie zmusza Cię do czytania moich wątków.Niz
        nznam sie na wszystkim i nie we wszystkich dyskusjach biore udział.Tego już
        nie zauważyłaś bo po co.Jeśli uważasz,że piszę bzdury to mi je
        udowodnij,przytocz dane,liczby,fakty,dowody.Jeśli natomiast nie masz nic do
        powiedzenia to się nie odzywaj.Chciałaś zabłysnąć w towarzystwie pisząc o mnie
        w swoim poście? Gratuluje.
        • Gość: jajaccek Re: zwykła krzykaczka IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 15:40
          fajnie sie tutaj robi.:)) Pyskowka online.:))Nie popuszajcie!!!Do ataku!!!!!
          • Gość: Rafis I Ty Jajaccku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 15:45
            Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> fajnie sie tutaj robi.:)) Pyskowka online.:))Nie popuszajcie!!!Do ataku!!!!!

I Ty Jajaccku przeciwko mnie? ;-)
            • Gość: jajaccek Re: I Ty Jajaccku... IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 15:51

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):
              >
              > > fajnie sie tutaj robi.:)) Pyskowka online.:))Nie popuszajcie!!!Do ataku!!!
              > !!
              >
              >
              > I Ty Jajaccku przeciwko mnie? ;-)
              No cos Ty, Rafis.:) Gdzie przeciwko.
    • Gość: jajaccek Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 15:59
      Siedze (doslownie) w pracy i taka wymiana argumentow na Forum sprawia , ze
      coraz blizej do fajrantu.pozdrawiam.j.
      • Gość: cojones Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 16:16
        jest na tym forum- są różni ludzie i różne opinie - na nikogo nie należy się
        więc obrażać - wątki typu za mało ludzie piszecie i na nieciekawe tematy należy
        traktowAĆ z politowaniem - na pewno poziom dyskusji i tematyka jest ciekawsza
        niż w telewizji publicznej
        • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 16:30
          Gość portalu: cojones napisał(a):

> jest na tym forum- są różni ludzie i różne opinie - na nikogo nie należy się
          > więc obrażać - !!!

No wiec wlasnie,
          Traktowac Forum takim, jakim jest. Tym bardziej, ze nie mamy na to
          wplywu.Kto nie lubi moze nie odwiedzac.
          • Gość: Zuskas Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 16:39
            >
            > No wiec wlasnie,
            > Traktowac Forum takim, jakim jest. Tym bardziej, ze nie mamy na to
            > wplywu.Kto nie lubi moze nie odwiedzac.

Ja lubie odwiedac i czytac, ale 'wszechwiedzacego' i 'wszechmadrego' Rafisa to
            mam juz po dziurki w nosie.
            • Gość: Rafis Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:04
              Gość portalu: Zuskas napisał(a):

> >
              > > No wiec wlasnie,
              > > Traktowac Forum takim, jakim jest. Tym bardziej, ze nie mamy na to
              > > wplywu.Kto nie lubi moze nie odwiedzac.
              >
              >
              > Ja lubie odwiedac i czytac, ale 'wszechwiedzacego' i 'wszechmadrego' Rafisa
              to
              >
              > mam juz po dziurki w nosie.

Nie twierdze,że jestem wszechmądry,jeśli twierdzisz,że nie mam racji to podaj
              dane to stwierdzające.Jesli ja pisze,że ruszy budowa Legnicka Park to podaj
              dowody na to,że nie ruszy.
            • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 17:22

to
              >

Czy nie lubisz Rafisa bo:
              zazdroscisz mu czegos?
              znasz go w realu?
              Czy myslisz , ze gdyby przestal pisac, to zaczalbys go lubiec??
              Czy uwazasz, ze sa na Forum Forumowicze, ktorym poziom, jaki narzuca Rafis
              odpowiada, tak jak i Forumowicze, ktorym odpowiada poziom narzucany przez asd,
              Izis, ballesta.Tak jak znajdziesz Forumowiczow, ktorym odpowiada Ich wlasny
              poziom i musza sie , po prostu,wypisac. Wsrod Nas znajdziesz Swoich
              zwolennikow, a i pewnie przeciwnikow! I to jest wlasnie "Normalka"
              upubliczniania sie.pzdr.j
              • Gość: Zuskas Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:33

> Czy nie lubisz Rafisa bo:
                > zazdroscisz mu czegos?
                - tak - takiej ogromnej ilosci wolnego czasu, w ktorym moze pisac posty

znasz go w realu?
                - na szczescie nie :) Wydaje mi sie ze jest przemadrzaly a ja nie lubie
                takich ludzi po prostu.
                > Czy myslisz , ze gdyby przestal pisac, to zaczalbys go lubiec??

hmm nie wiem, za brak aktywnosci nie da sie lubiec/nie lubiec
                >

> Czy uwazasz, ze sa na Forum Forumowicze, ktorym poziom, jaki narzuca Rafis
                > odpowiada, tak jak i Forumowicze, ktorym odpowiada poziom narzucany przez
                asd,
                > Izis, ballesta.
                >Tak jak znajdziesz Forumowiczow, ktorym odpowiada Ich wlasny
                > poziom i musza sie , po prostu,wypisac. Wsrod Nas znajdziesz Swoich
                > zwolennikow, a i pewnie przeciwnikow! I to jest wlasnie "Normalka"
                > upubliczniania sie.pzdr.j

Normalne, ze kazdy tu ma zwolennikow i przeciwnikow. Jaki poziom wedlug Ciebie
                narzuca isis! ??? Dlaczego wrzuciles ja do jednego worka z asd i ballestem ??
                • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 17:45

Dlaczego wrzuciles ja do jednego worka z asd i ballestem ??
                  Takim "jednym workiem" jest wlasnie Forum. I ja tez w Nim jestem.
                  A co do przykladow? Kazdego, kto zaistnial, przez swoj wpis na Forum, mozna
                  dopisac .Moj wybor byl przypadkowy.
                  • Gość: watanacipie Re: wszystko w normie IP: *.autistici.org 04.01.03, 17:56

> Gość portalu: Zuskas napisał(a):
                    >
                    > Dlaczego wrzuciles ja do jednego worka z asd i
                    ballestem ??
                    > Takim "jednym workiem" jest wlasnie Forum. I ja tez w
                    Nim jestem.
                    > A co do przykladow? Kazdego, kto zaistnial, przez
                    swoj wpis na Forum, mozna
                    > dopisac .Moj wybor byl przypadkowy.

No i chwała, dzięki. !
            • Gość: Zuskas Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:33

> >
              > > No wiec wlasnie,
              > > Traktowac Forum takim, jakim jest. Tym bardziej, ze nie mamy na to
              > > wplywu.Kto nie lubi moze nie odwiedzac.
              >
              >
              to
              >

Rafis przepraszam, cos mi spadło ciezkiego na glowe (chyba sopel lodu z dachu)
              i mi sie z deka w glowie pojebalo. Jestes ok, po prostu mnie pojebalo (zreszta
              zdarza mi sie to co drugi dzien, ostatnio zaniedbuje swojego psychiatre,
              zreszta Kraszewskiego ostatnio czesto strajkuje).
              • Gość: Zuskas Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:36

> Rafis przepraszam, cos mi spadło ciezkiego na glowe (chyba sopel lodu z
                dachu)
                > i mi sie z deka w glowie pojebalo. Jestes ok, po prostu mnie pojebalo
                (zreszta
                > zdarza mi sie to co drugi dzien, ostatnio zaniedbuje swojego psychiatre,
                > zreszta Kraszewskiego ostatnio czesto strajkuje).

No pochlebia mi ze mam klona. Szkoda ze tak malo elokwentnego :(
                Rafis? Chyba to nie Ty znizyles sie do tego, co??
                • Gość: Rafis Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:51

> Gość portalu: Zuskas napisał(a):
                  >
                  > > Rafis przepraszam, cos mi spadło ciezkiego na glowe (chyba sopel lodu z
                  > dachu)
                  > > i mi sie z deka w glowie pojebalo. Jestes ok, po prostu mnie pojebalo
                  > (zreszta
                  > > zdarza mi sie to co drugi dzien, ostatnio zaniedbuje swojego psychiatre,
                  > > zreszta Kraszewskiego ostatnio czesto strajkuje).
                  >
                  >
                  > No pochlebia mi ze mam klona. Szkoda ze tak malo elokwentnego :(
                  > Rafis? Chyba to nie Ty znizyles sie do tego, co??

Nie,to klon który mnie klonuje od czasu do czasu.Chyba Cie polubił.Na tym
                  forum prawie każdy miał juz klona.
                  Jajaccek chyba nie miał :-)
                  • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 18:00

> forum prawie każdy miał juz klona.
                    > Jajaccek chyba nie miał :-)
                    Doprawdy nie ma sie czym przejmowac!:))Probowalem sie klonowac, jako:
                    Bandziory z obory, dziewczyna z krotoszyna i krowa z Krakowa, ale moje durne
                    IP, mnie zawsze zdradza.;)
                    • Gość: Rafis Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 18:02

>
                      > > forum prawie każdy miał juz klona.
                      > > Jajaccek chyba nie miał :-)
                      > Doprawdy nie ma sie czym przejmowac!:))Probowalem sie klonowac, jako:
                      > Bandziory z obory, dziewczyna z krotoszyna i krowa z Krakowa, ale moje durne
                      > IP, mnie zawsze zdradza.;)

no i klona tez zdradzi-trudno dzis we Wrocku dostać adres z Czikago :)
                      • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 18:18

trudno dzis we Wrocku dostać adres z Czikago :)
                        Sam widzisz , ze nie mam latwego zycia.
                        Na dodatek sam sie w to chikago wpakowalem.I dobrze mi tak.
                        • Gość: Rafis Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 18:20

>
                          > > Gość portalu: jajaccek napisał(a):
                          >
                          > trudno dzis we Wrocku dostać adres z Czikago :)
                          > Sam widzisz , ze nie mam latwego zycia.
                          > Na dodatek sam sie w to chikago wpakowalem.I dobrze mi tak.

a tak na serio to chcesz wrócić czy raczej na odwrót?
                          • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 18:35

>
                            > > Gość portalu: Rafis napisał(a):
                            > >
                            > > > Gość portalu: jajaccek napisał(a):
                            > >
                            >
                            > a tak na serio to chcesz wrócić czy raczej na odwrót?
                            Na serio ? Z setymentu chetnie wroce. A pomijajac sentyment, to zostane
                            tutaj jakis czas.Nie przyjechalem tu za "chlebem", a okazalo sie ze tego chleba
                            jest wiecej, niz zdolam zjesc na jedno posiedzenie.Wyjechalem z wyboru i z
                            milosci.Do przygod. Jak mi to przejdzie, zawsze moge wrocic, bo jest do Czego.
          • Gość: Kociątko Re: wszystko w normie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 17:32
            > Traktowac Forum takim, jakim jest. Tym bardziej, ze nie mamy na to
            > wplywu.Kto nie lubi moze nie odwiedzac.

cały urok tego forum polega na tym ze to my je tworzymy pisząc tu i to my mamy
            wpływ na to jakie jest. może nie odwiedzac a moze zmienić.

btw wolę chyże nutrie niz dyskusje o unii... :P
            • Gość: feran Re: wszystko w normie IP: *.txucom.net 04.01.03, 19:15
              Tobys Kociatko miala duuuzy problem w stanie Luizjana.Jest on -stan- zjadany
              przez nutrie.Systematycznie niszcza wysepki na bagnach i wybrzeze nie ma
              bariery przed zatoka.
              Nutrie sie nikogo nie boja.

Wyznaczono nagrode 4$ od ogona(reszta nie potrzebna);nikt nie chcial jesc miesa
              nutrii,pomimo propagandy.

Nutrie sprowadzono z Argentyny aby rozwinac przemysl futrzarski ale jakos nikt
              w futrze ze szczura chodzic nie chce.Nie chwycilo.A nutriom w Luizjanie sie
              spodobalo.

Tak wiec Luizjana ma dwa problemy: nutrie i przekupnych ,lapowkarskich
              politykow.
              • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 19:22
                Gość portalu: feran napisał(a):

>
                > Tak wiec Luizjana ma dwa problemy: nutrie i przekupnych ,lapowkarskich

> politykow.

I jeszcze jezyk maja trudny do pojecia.
                Wszystkiego Dobrego w 2003!:)
                Jadalo sie kielbaske sucha z nutrii z dodatkiem wieprzowiny, zeby za sucha
                nie byla.Calkiem jadalna.
                a chicago sloneczko i 33F, a jak w Texasie.?
                • Gość: feran Re: wszystko w normie IP: *.txucom.net 04.01.03, 19:34
                  W mojej czesci Teksasu 58 F i bardzo slonecznie.

Zdrowia w Nowym Roku;trzymaj sie Jajacku w Windy City.
                  • Gość: jajaccek Re: wszystko w normie IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 04.01.03, 19:57
                    Gość portalu: feran napisał(a):

> W mojej czesci Teksasu 58 F i bardzo slonecznie.
                    >
                    > Zdrowia w Nowym Roku......

Zastosuje sie i nawzajem.Cieplutko masz.:))

PS.Zadzwonil do mnie, w ostatni dzien grudnia, kolega Wlodek N., aktor( m.in.
                    w Misiu gral) zlozylismy sobie zyczenia. ja mu Zdrowia itd. a on mi opowiada,
                    ze zadzwonil do S. Tyma aktora ( tez w "Misiu" gral:))i tez mu Zdrowia...itd.,
                    a Stasiu mu na to " Ty mi szczescia zycz, bo na Titanicu , wszyscy zdrowi byli."
                    Nie wiem czy dac mu wiare???
    • Gość: Tarnogajowiczanka Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 18:40

> Witam1
      > umarło?
      > Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i inni?
      > we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?Czy forum jakie pamiętamy już
      > Pozdrawiam Kacha.

Witam, jestem niedopieszczoną przez swojego chłopaka nastolatką z pryszczami na
      twarzy wielkości arbuzów. Czy jest na tym forum jakiś miły chłopak, który
      pomógłby mi wycisnąć swoimi ząbkami i wylizać językiem te moje pryszcze?
      Pozdrawiam Kacha.
      • Gość: Kufajka Re: Frajer pompka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 19:48
        Klonuj się dalej chociaż z takim dowcipem to już nie śmieszy. :(((
        • Gość: Kufajka Re: Frajer pompka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.03, 20:35
          Gość portalu: Kufajka napisał(a):

> Klonuj się dalej chociaż z takim dowcipem to już nie śmieszy. :(((

Swędzi mnie moja muszelka! Pomocy dobrzy ludzie! Wibrator rozmiar xxl już mi
          nie wystarcza :(((
      • malinkamig Re: co się dzieje z tym forum? 04.01.03, 20:02

> Gość portalu: Tarnogajowiczanka napisał(a):
        >
        > > Witam1
        > > Mam na imię Kaśka.To forum jako jedno z niewielu było do niedawna dla mnie
        >
        > > jedną z najwspanialszych lektur.Ciekawe wątki , riposty, tematy.Czemu to
        > > umarło?
        > > Gdzie jest duzy, brezly, bonk, arvena, mastat, isis. nelka, marscha....i i
        > nni?
        > > Czy naprawdeę to koniec tych wakacyjnych klimatów?Czy tylko został
        > > niedorozwinięty rafis , który nie dość ,że nie szanuje innych poglądów i n
        > os
        > > we wszystko wsadza to jeszcze jest arogancki?Czy forum jakie pamiętamy już
        >
        > > nie wróci?Czy o wrocłąwiu monotematycznie będzie pisał piedgoń w roli zają
        > ca
        > > redakcji czyli naganiacza tematów?
        > > Proszę wszyscy w/w wracajcie, bardzo proszę bo forum umiera.
        > > Pozdrawiam Kacha.
        >
        > Witam, jestem niedopieszczoną przez swojego chłopaka nastolatką z pryszczami
        na
        >
        > twarzy wielkości arbuzów. Czy jest na tym forum jakiś miły chłopak, który
        > pomógłby mi wycisnąć swoimi ząbkami i wylizać językiem te moje pryszcze?
        > Pozdrawiam Kacha.

To było obrzydliwe,ffuj.Mam radę:"Idź do dermatologa"Chyba masz coś z
        głową.Biedactwo, nie umiesz nic lepszego wymyśleć.
        • Gość: Yani Re: dane dla Alena IP: *.proxy.aol.com 05.01.03, 08:30
          Gosc portalu: Alen napisal(a):

>Rafis, to nie sa moje dane, to sa dane ekspertow zachodnich. Poza tym zastanow
          >sie kto ma racje, poniewaz to co sie dzieje w Polsce jest zaprzeczeniem tych
          ɬ.6%.

Te 0.7% (tyle podaje strona wskazana przez Rafisa), dokladnie odzwierciedla
          sytuacje w gospodarce polskiej.
          Mierzenie inflacji jest trudnym problemem dla rzadowych statystykow. Na
          swiecie, w krajach wysoko rozwinietych, sa dwa podstawowe indeksy cen dla
          mierzenia inflacji:
          - CPI- Consumer Price Index (Indeks cen konsumenta, tzw. nasz koszyk), oraz
          - PPI- Producer Price Indexes- rodzina indeksow, ktore mierza srednia zmian cen
          produktow sprzedawanych przez krajowych wytworcow.
          W dluzszej perspektywie czasu, roznice pomiedzy PPIs i CPI wykazuja podobna
          rate inflacji, jednak z uwagi, ze PPIs czesciej wzrastaja przed CPI, inwestorzy
          na swiecie, generalnie mowiac, wola powolywac sie na CPI niz PPIs. W obecnych
          czasach, kraje rozwiniete probuja utrzymywac inflacje na poziomie pomiedzy 2-3%.
          Inflacja taka wskazuje, ze gospodarka rozwija sie. W pewnych sytuacjach, mala
          inflacja (czy nawet deflacja) moze byc tak zla jak wysoka inflacja (czy nawet
          hyperinflacja). Brak inflacji jest rowniez indykatorem, ze ekonomia jest
          slabnaca. "The Economist" -najbardziej na swiecie prestizowe pismo w
          dziedzinie ekonomii i gospodarki, podaje inflacje cen konsumenta w Polsce (CPI)
          za pazdziernik br. 1.1% w skali rocznej. Inflacja 0.7% w Polsce na koniec roku,
          jest rezultatem slabej ekonomii, mocnej zlotowki, obnizania cen zywnosci,
          bardzo niskich krajowych wymagan,itp. Krajowi statystycy wyliczyli inflacje w
          Polsce, tak samo jak zrobili to swiatowi experci. Inflacja 5.5% w skali
          rocznej, byla w Polsce w roku 2001.
          Powolywanie sie przez Rafisa na wiarygodne zrodla wypada korzystniej, niz jego
          wlasne przemyslenia w niektorych kwestiach, chociazby wniosek, ze Polska jest
          bogatsztym krajem od Chin, z uwagi ze, ma wyzszy PKB na jednego mieszkanca :)
          Na poczatku br. ma wyjsc przy wspolpracy czasopisma, chyba "Polityka", polskie
          wydanie publikacji "The Economist" - The World in 2003. Polecam tym wszystkim,
          ktorych interesuje ekonomia i inwestycje.

Part 2.
          W Europie Zach. zyje 50 mln. ludzi biednych, 17 mln. bez pracy i jest 3mln
          bezdomnych, mieszkaja tez ludzie, ktorzy pisza glupoty jak Alen.
          Wielu mieszkancow EU obawia sie swojego statusu spolecznego po rozszerzeniu EU
          na kraje Europy Wsch. Rozwijaja tam skrzydla partie o pogladach skrajnie
          prawicowych. Najwieksze tendencje w tym nurcie przejawia Austria, ktora ma
          jeden z najnizszych wskaznikow bezrobocia w Europie Zach. ale 26% jej
          spoleczenstwa popiera partie skrajnie prawicowe. Spoleczenstwo tego kraju,
          przepelnione rasizmem i xenophobia, zaszokowalo juz swiat wybierajac na
          przywodce kraju Joerg Haider'a wraz z jego ekstremalnie skrajnie prawicowa (neo-
          nazistowska)partia FPO. Dopiero oburzenie i naciski ze strony swiatowej opinii
          publicznej unormowalo pozornie sytuacje w tym kraju. Zjawiskiem tym zajela sie
          ECRI- Europejska Komisja Przeciw Rasizmowi i Nietolerancji przy Konsulacie
          Europejskim. Sondaze opinii publicznej w tym kraju przeprowadzone pod nadzorem
          BBC, "Guardian" oraz "Le Moude Diplomatique" zaszokowaly opinie publiczna
          ponownie. Z przeprowadzonych sondazy wynika, ze 44% Austriakow ( w tym 70%
          sympatykow FPO)opowiada sie za rzadami twardej reki, 16% Austriakow(27%
          sympatykow FPO)jest zwolennikami dyktatury, twierdzac, ze jest ona lepsza od
          demokracji.Potwierdzila sie jeszcze raz opinia, ze z Austrii nigdy po IIWW nie
          zostalo wyplewione zdanie "Wir brauchen einen kleinen Hitler" (potrzebujemy
          malego Hitlera). Po 11 sierpnia 2001 propaganda w Austrii zaczela sie zlewac z
          anti-American, anti-Zionist oraz anti-Israel naciskiem. Raport ONZ-u okreslil
          ta sytuacje jako wynik kombinacji; globalizacji,utozsamil to z przesileniem
          oraz psychoza socjalnego wykluczenia. Zasciankowa Austria jest w opinii
          swiatowej ropiejacym wrzodem na skorze Europy. Jak zmieszana z toksycznymi
          chemikaliami woda, zalewa europejski krajobraz polityczny, zatruwajac swiatowa
          opinie, naciskajac na poparcie i adaptacje partii o extremistycznych pogladach.
          Nie dziwmy sie wiec frustracja Alena, ktory w najmniejszym stopniu nie
          prezentuje zdrowej czesci zachodnio-europejskiej spolecznosci a na ktora tak
          czesto sie powoluje.
          Pozdr.
          Yani.
          • Gość: Alen Re: dane dla Yaniego IP: proxy / *.i-one.at 05.01.03, 12:12
            Gość portalu: Yani napisał(a):

)
            ) Te 0.7% (tyle podaje strona wskazana przez Rafisa), dokladnie odzwierciedla
            ) sytuacje w gospodarce polskiej.
            ) Mierzenie inflacji jest trudnym problemem dla rzadowych statystykow. Na
            ) swiecie, w krajach wysoko rozwinietych, sa dwa podstawowe indeksy cen dla
            ) mierzenia inflacji:
            ) - CPI- Consumer Price Index (Indeks cen konsumenta, tzw. nasz koszyk), oraz
            ) - PPI- Producer Price Indexes- rodzina indeksow, ktore mierza srednia zmian
            cen
            )
            ) produktow sprzedawanych przez krajowych wytworcow.
            ) W dluzszej perspektywie czasu, roznice pomiedzy PPIs i CPI wykazuja podobna
            ) rate inflacji, jednak z uwagi, ze PPIs czesciej wzrastaja przed CPI,
            inwestorzy
            )
            ) na swiecie, generalnie mowiac, wola powolywac sie na CPI niz PPIs. W
            obecnych
            ) czasach, kraje rozwiniete probuja utrzymywac inflacje na poziomie pomiedzy 2-
            3%
            ) .
            ) Inflacja taka wskazuje, ze gospodarka rozwija sie. W pewnych sytuacjach,
            mala
            ) inflacja (czy nawet deflacja) moze byc tak zla jak wysoka inflacja (czy
            nawet
            ) hyperinflacja). Brak inflacji jest rowniez indykatorem, ze ekonomia jest
            ) slabnaca. "The Economist" -najbardziej na swiecie prestizowe pismo w
            ) dziedzinie ekonomii i gospodarki, podaje inflacje cen konsumenta w Polsce
            (CPI)
            ) Gość portalu: Yani napisał(a):
            )
            […]
            ) Te 0.7% (tyle podaje strona wskazana przez Rafisa), dokladnie odzwierciedla
            ) sytuacje w gospodarce polskiej.
            ) Mierzenie inflacji jest trudnym problemem dla rzadowych statystykow.
            )
            Rządowy statystyk ?
            Nie wiedziałem że coś takiego jest w USA, w komunie owszem ale w wolnym
            świecie ?
            Kiedyś opisywałem problemy statystyków z partiami rządzącymi w Austrii , które
            przeżyłem w czasach akademickich studiując na uniwersytecie we Wiedniu.
            Miałem ten przedmiot w programie studiów i znam od podszewki próby manipulacji
            danymi statystycznymi dla korzyści partii rządzących.
            Dzieje się to jednak bez przyzwolenia profesorów statystyki , ale z ich
            stanowczym protestem. Dlatego też w tej walce na łopatki są położeni ci co
            próbują oszukać naród.
            Tak się dzieje w strefie niemiecko-języcznej . Natomiast nie mogę sobie
            wyobrazić iż w USA w konfliktach między interesami partii rządzących a
            instytutami wygrają ci drudzy.
            Swoje gazetowe mądrości statystyczne zachowaj dla swoich dzieci, ja ich nie
            potrzebuje.

W Ameryce myśli się tak, wszystko jest towarem. Np. Są uniwersytety które
            potrzebują szprycy finansowej. Są również koła interesów które chętnie dadzą
            tą szprycę finansową, jednak nie za darmo . Na przykład za przyznanie
            honorowych doktoratów byłam komunistą, dla ratowanie ich reputacji i przez to
            dla umocnienia swoich wpływów w danych krajach. Ameryka jest wiodącą siłą w
            tym procederze, jest to bowiem zgodne , jak szczekał Jeziorański w wolnej
            europie, zgodne z interesami USA.
            Tyle już było w tym temacie złamanych piór do pisania , Polska również jest
            tym dotknięta.
            )
            […]
            )
            ) Part 2.
            ) W Europie Zach. zyje 50 mln. ludzi biednych, 17 mln. bez pracy i jest 3mln
            ) bezdomnych, mieszkaja tez ludzie, ktorzy pisza glupoty jak Alen.
            )
            Czytelnicy "The Economist" nie są najlepiej informowani i dlatego
            niejednokrotnie żyją w świecie wyimaginowanym .
            Podam Ci tylko jedną informacje , Tylko w Hanowerze jest 2500 obywateli
            niemieckich bez dachu nad głową , a więc bezdomnych. Co dotyczy się
            bezrobotnych i biednych te dane zostawię Tobie , możesz je z liczby 2500
            wyprowadzisz , jeśli potrafisz maśleć.
            )
            ) Wielu mieszkancow EU obawia sie swojego statusu spolecznego po rozszerzeniu
            EU
            ) na kraje Europy Wsch. Rozwijaja tam skrzydla partie o pogladach skrajnie
            ) prawicowych. Najwieksze tendencje w tym nurcie przejawia Austria, ktora ma
            ) jeden z najnizszych wskaznikow bezrobocia w Europie Zach.
            )
            To jest nie prawda .
            Yani jesteś pod wpływem propagandy kongresu żydów , który tak chętnie na
            Austrie , jeszcze za Kurta Waldheima nie nawidzi.
            Przypominam Ci że Austria w tych czasach oficjalnie powiedziała ,że mamy dosyć
            mieszania się żydów i wewnęczne sprawy niezależnego państwa. A prezydent
            Austrii nie będzie wybierany ani w Izraelu ani przez kongres żydów.
            Wpływ żydów na media w USA jak widać jest nie bez znaczenia, ale to nic nowego.
            Dlatego też z wariata Haidera robi się faszyste , i widzi się wszędzie
            przejawy faszyzmu.
            Jesteś Yani wychowany przez takie media.
            )
            […]
            ) Zasciankowa Austria jest w opinii swiatowej ropiejacym wrzodem na skorze
            Europy.
            ) Jak zmieszana z toksycznymi chemikaliami woda, zalewa europejski krajobraz
            ) polityczny, zatruwajac swiatowa opinie, naciskajac na poparcie i adaptacje
            partii o
            ) extremistycznych pogladach.
            ) Nie dziwmy sie wiec frustracja Alena, ktory w najmniejszym stopniu nie
            ) prezentuje zdrowej czesci zachodnio-europejskiej spolecznosci a na ktora tak
            ) czesto sie powoluje.
            )
            Właśnie w taki sposób wrodzy żydzi, próbowali po wyborze Kurta Waldheima na
            prezydenta przedstawiać obraz Austrii w świecie.
            Niestety nie udało się to , Austria jest jak powiedział Papież wyspą dusz w
            europie . Tyglem gdzie od wielu pokoleń mieszają się narody ost europy.
            Nie bez przyczyny Wiedeń był opisywany wiele razy jako stolicą narodów
            wschodniej europy.
            Krajem gdzie bardzo chętnie z każdej strony świata przyjeżdżają turyści, gdzie
            mają w Alpach swoje prywatne rezydencje najmożniejsi tego świata, gdzie
            przestępczość jest niska i istnieje spokój socjalny.
            Gdzie jest największa na świecie gotowość pomocy bliźniemu i dlatego też
            Austriacy na statystycznego obywatela są mistrzami świata w datkach
            finansowych dla biednych.
            I żadna propaganda anty austriacka tego nie zmieni, to są bezsporne fakty o
            których można się na własnym ciele przekonać.

Apropos żydów, w Austrii był kanclerz Kraiski żydem, Kirschleger był
            prezydentem, również żyd. Byli to wybitni ludzie i bardzo szanowani .
            W Austrii nie jest ważne wyznanie , lesz człowiek i jego oddanie dla
            społeczeństwa.
            Dlatego też Austriacy w wyborach wybierali nie wyznanie człowieka lecz jego
            przydatność dla społeczeństwa.
            Twierdzenie Twoje Yani jest bezpodstawną propagandą wrogiego elementu, nic
            więcej .

Dam Tobie Yani dobrą radę, możesz się sam przekonać, wtedy będziesz bardziej
            odporny na propagandę . Chyba że chcesz sam siebie zredukować do istoty
            kierowanej przez propagandę o ptasim mózgu.

Alen.

) za pazdziernik br. 1.1% w skali rocznej. Inflacja 0.7% w Polsce na koniec
            roku,
            )
            ) jest rezultatem slabej ekonomii, mocnej zlotowki, obnizania cen zywnosci,
            ) bardzo niskich krajowych wymagan,itp. Krajowi statystycy wyliczyli inflacje
            w
            ) Polsce, tak samo jak zrobili to swiatowi experci. Inflacja 5.5% w skali
            ) rocznej, byla w Polsce w roku 2001.
            ) Powolywanie sie przez Rafisa na wiarygodne zrodla wypada korzystniej, niz
            jego
            ) wlasne przemyslenia w niektorych kwestiach, chociazby wniosek, ze Polska
            jest
            ) bogatsztym krajem od Chin, z uwagi ze, ma wyzszy PKB na jednego mieszkanca :)
            ) Na poczatku br. ma wyjsc przy wspolpracy czasopisma, chyba "Polityka",
            polskie
            ) wydanie publikacji "The Economist" - The World in 2003. Polecam tym
            wszystkim,
            ) ktorych interesuje ekonomia i inwestycje.
            )
            ) Part 2.
            ) W Europie Zach. zyje 50 mln. ludzi biednych, 17 mln. bez pracy i jest 3mln
            ) bezdomnych, mieszkaja tez ludzie, ktorzy pisza glupoty jak Alen.
            ) Wielu mieszkancow EU obawia sie swojego statusu spolecznego po rozszerzeniu
            EU
            ) na kraje Europy Wsch. Rozwijaja tam skrzydla partie o pogladach skrajnie
            ) prawicowych. Najwieksze tendencje w tym nurcie przejawia Austria, ktora ma
            ) jeden z najnizszych wskaznikow bezrobocia w Europie Zach. ale 26% jej
            ) spoleczenstwa popiera partie skrajnie prawicowe. Spoleczenstwo tego kraju,
            ) przepelnione rasizmem i xenophobia, zaszokowalo juz swiat wybierajac na
            ) przywodce kraju Joerg Haider'a wraz z jego ekstremalnie skrajnie prawicowa
            • Gość: Yani Re: dane dla Yaniego IP: *.proxy.aol.com 06.01.03, 07:52
              Jak zwykle swoja ulomnosc Alen probuje zasypac fura smieci.
              W Polsce inflacja w roku 2002 byla w granicach 1%(raczej ponizej 1%) a nie
              powyzej 5%. Reszta z Twojej pisaniny to glupoty pokroju, jak owe 5% inflacji w
              2002.
              Bye!
              • Gość: Alen Re: dane dla Yaniego IP: proxy / *.i-one.at 06.01.03, 11:06
                Gość portalu: Yani napisał(a):

> Jak zwykle swoja ulomnosc Alen probuje zasypac fura smieci.
                > W Polsce inflacja w roku 2002 byla w granicach 1%(raczej ponizej 1%) a nie
                > powyzej 5%. Reszta z Twojej pisaniny to glupoty pokroju, jak owe 5% inflacji
                w
                > 2002.
                > Bye!
                >
                Wybacz Yani moją ułomność jeśli Cię to zadowoli.
                Jednak co do inflacji to nie dam wiary polskiej statystyce. Jednak ta liczba
                1% ma owszem dla mnie pewną wymowę.
                Mam oczy otwarte i umie liczyć, obserwuje cały czas jak ceny rosną w Polsce.
                Bywam tam często ,opłacam świadczenia , płacę podatki za
                dom ,ogródek ,korzystam z usług rzemieślniczych jak np. ogrodzenie
                ogrodu ,elektryków, hydraulików itp. Wszystko jest takie drogie, a wykonanie
                kiepskiej jakości.
                Materiały przywożę z Austrii , są tańsze i leprze. A nawet wolę tankować
                benzynę poza Polską, znam bowiem ludzi którzy zniszczyli sobie silnik polską
                benzyną. Nie zawsze jest ona czysta.
                Co do innych artykułów konsumpcyjnych , to cóż wielu przyjaciół prosi mnie o
                przysługę żebym im u nas coś kupił. Bywa bowiem już tak że w Polsce wiele
                rzeczy kosztuje kilkakrotnie drożej niż gdzie indziej. Tak ceny wzrosły, a
                metr kwadratowy mieszkania w wielu regionach Polski kosztuje drożej niż na
                zachodzie.
                Rząd Polski niejednokrotnie manipuluje liczbami żeby się przypodobać
                zachodowi, zachód to akceptuje i prowadzi swoje statystyki. Zachód zaakceptuje
                wszystko co jest w jego interesie, śmiejąc się za plecami. Nie jest to czysta
                gra ze strony zachodu , ale tym co rozdał karty znaczone do tej gry, jest
                Polska.
                Przyjedzie komisarz do spraw rozszerzenia EU do Polski, po klaszcze , po
                głaszcze , wsłucha osiągnięć Polskich i pojedzie. Media polskie posiusiają się
                z radości , lecz jednak to co ten komisarz powie o Polakach osiągnięciach i
                Polakach na zachodzie , to polskie media milczą , bądź prawie milczą .
                Tłumaczenia są niejednokrotnie tendencyjne , o czym miałem się nie
                jednokrotnie przekonać.
                Wiele razy zastanawiałem się jak to jest możliwe, przy takich zarobkach takich
                wzrostach cen i taka mała inflacja. Na to jest prosta odpowiedź , taka
                inflacja to polityczna decyzja.

Żyj Yani w świecie amerykańskiej fabryki snów, i baw się w strusia.
                Nie zapomnij jednak że im głąbiej schowasz głowę w piasek , tym bardziej świat
                jest w porządku.
                Wtedy osiągniesz taki stan osobowości , że rzeczywistość będziesz podświadomie
                negował.

UŁOMNY Alen z pęknej Austrii.

• Gość: kebabka Re: co się dzieje z tym forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.03, 16:03
      Coby tu dużo nie mówić i pisać,-trochę już czytam to
      wasze wrocławskie forum i to właśnie wątki zakładane
      przez isis! oraz jej odpowiedzi na inne wątki sa dla mnie
      najciekawszą lekturą, od której zawsze zaczynam czytanie.
      Rafis jest zaś dziwny,- czasem pisze mądrze, a czasem
      wulgarnie i bez sensu. Myslę, że zależy to u niego od
      stanu trzeźwości,- kiedyś czytałam, że był na odwyku, czy
      czymś takim. isis!tak trzymaj, nie daj się frustratom,
      masz we mnie zwolenniczkę. ke-babka

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=3207447&a=3239221
      ;)
    • Gość: bonczek w końcu ktoś mnie lubi IP: *.acn.pl 05.01.03, 17:30
      miło się czyta ten tekst szczególnie biorąc poduwagę, że ktoś płci przeciwnej "tęskni" za taką wredotą jak
      ja.Co do forum nie wypowiadam się bo moja aktywność na nim wynosi 1 w skali do 10.Przyczyn jest
      wiele i nie czas i miejsce.Co do oceny postaci też się wsstrzymam choć osoby pokroju rafisa pieknie
      określają Rosjanie : "gijenij czistoj krasaty".Interpretacje pozostawiam dowolną.Co do temtów
      wrocłąwskich w rzeczy samej posucha ale czas nie stoi w miejscu i coś się zrodzi.
      pozdrawiam

bonk
      • predo Re: w końcu ktoś mnie lubi 05.01.03, 17:59
        bede teraz pisal z konta na gazeta.pl zeby nie bylo ze jakis glupi klon sie
        bedzie podszywal... to naprawde plaga na tym forum... ktos tam wczesniej mowil
        o klimacie wakacyjnym jaki panowal na forum kiedys... takk to bylo to a teraz
        doloze swoj glos do przeciwnikow Rafisa.... stary ja nie wiem czy ty nie
        pracujesz i sie nie uczysz ze masz czas caly bozy dzien siedziec przed kompem
        i czytac forum i wpisywac sie w kazdym watku? to zakarawa o nienormalnosc...
        • rowerto35 Re: w końcu ktoś mnie lubi 05.01.03, 18:11
          predo napisał:

> o klimacie wakacyjnym jaki panowal na forum kiedys... takk to bylo to a teraz
          > doloze swoj glos do przeciwnikow Rafisa.... stary ja nie wiem czy ty nie
          > pracujesz i sie nie uczysz ze masz czas caly bozy dzien siedziec przed kompem
          > i czytac forum i wpisywac sie w kazdym watku? to zakarawa o nienormalnosc...

Ale Ty Predo, to jestes za, czy przeciw temu, ze kazdy moze sie wpisywac do
          watku do jakiego mu sie podoba?? O jakiej chce godzinie, w jakim dniu, na
          siedzaco lub stojaco. Jedni potrafia siedziec caly bozy dzien w kosciele, inni
          wgapiac sie w TV czy robic na drutach.To co ? Czy oni wszyscy nienormalini sa??
          Jezeli facet ma takie zapotrzebowanie, to niech on sobie czyta to forum,
          zamiast wystawac w bramie. Tobie nic nie ubedzie przez to.
          • predo Re: w końcu ktoś mnie lubi 05.01.03, 18:20
            rowerto35 napisał:

> predo napisał:
            >
            > > o klimacie wakacyjnym jaki panowal na forum kiedys... takk to bylo to a te
            > raz
            > > doloze swoj glos do przeciwnikow Rafisa.... stary ja nie wiem czy ty nie
            > > pracujesz i sie nie uczysz ze masz czas caly bozy dzien siedziec przed kom
            > pem
            > > i czytac forum i wpisywac sie w kazdym watku? to zakarawa o nienormalnosc.
            > ..
            >
            > Ale Ty Predo, to jestes za, czy przeciw temu, ze kazdy moze sie wpisywac
            do
            > watku do jakiego mu sie podoba?? O jakiej chce godzinie, w jakim dniu, na
            > siedzaco lub stojaco. Jedni potrafia siedziec caly bozy dzien w kosciele,
            inni
            > wgapiac sie w TV czy robic na drutach.To co ? Czy oni wszyscy nienormalini
            sa??
            > Jezeli facet ma takie zapotrzebowanie, to niech on sobie czyta to forum,
            > zamiast wystawac w bramie. Tobie nic nie ubedzie przez to.

nie ale chodzi mi o ten konkretny przypadek, skoro on taki madry w we
            wszystkich dyskusjach bierze udzial to zastanawiajace jest jakie jest jego
            zycie poza forum, o ile wogle on istnieje... skoro co chwile rzuca jakimis
            liczbami i danymi to moze on jest jakims autorytetem ktorego wszyscy tutaj
            powinni sluchac... nie wiem, moze najlepiej jak on sam mi to wyjasni
            • Gość: Platformers Re: Dane o Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.03, 18:29
              Predo. Nie denerwuj się. Zostało nam w komitecie d/s organizacji EXPO trochę
              materiałów, które wysyłaliśmy za granicę. Szkoda je wyrzucać na makulaturę
              dlatego przekazujemy na forum. Jest to vademecum wiedzy o naszym mieście.
              Pozdrawiamy.
            • rowerto35 Re: w końcu ktoś mnie lubi 05.01.03, 18:39
              predo napisał:

>
              > nie ale chodzi mi o ten konkretny przypadek, skoro on taki madry ...

Moze nie tak? Np. W watku o "najwyzszym budynku swiata" Rafis przepisal
              tekst z Onetu. osobiscie bym dal linka i po robocie, albo skopiowal ze dwie
              linijki. Ale moze Rafis lubi grzebac w liczbach, w statystykach , formularzach
              i innych szpargalach. Do tego nie trzeba wielkiej mądrosci.! .Wystarczy
              podstawowa wiedza , (oprocz czytania i pisania) i to taka , jaka mozna znalezć
              w gazetach. Nawet w (przepraszam )w Wyborczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka