Dodaj do ulubionych

Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia

12.05.06, 20:42
Przepraszam, ale pomimo tego, ze mieszkam na Sepolnie, w nie wiem gdzie jest
hala Stulecia?
Stulecia czego?
Hala Ludowa to Hala Ludowa i niech taką pozostanie! W koncu niemcy przegrali
te cholerna wojne!
Pozdrawiam
MT
Obserwuj wątek
    • Gość: hundertjahr Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.06, 23:01
      jakto stulecia czego? zwycięstwa Prusaków nad Francuzami :)
      Hehe, ale jaja z tą halą stulecia.
      • Gość: Mabtra Re: Halą Stulecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:02
        Hala Stulecia to oryginalna nazwa tego obiektu.
        Hala Ludowa? PRL i zakłamanie historii mamy juz za sobą.
      • Gość: gosc Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:20
        Jako pracownik francuskiej firmy popieram to zwycięstwo.
        • Gość: szef francuz mamy twoje IP - nie pracujesz od poniedzialku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:33
          ha
    • Gość: maaw Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.06, 10:24
      Też jestem z Sępolna
      i jestm za Halą Ludową
      a nie Halą Stulecia (beznadzieja)
    • Gość: gościugościu Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.crowley.pl 13.05.06, 22:43
      to faktycznie jakaś paranoja... za chwilę okaże się, że mieszkamy w Breslau i
      Niemcy mieli rację ignorując nazwę Wrocław (patrz niemieckojęzyczne mapy,
      przewodniki, czy choćby strony z prognozą pogody)
      • Gość: kst Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.os1.kn.pl 14.05.06, 07:41
        > to faktycznie jakaś paranoja... za chwilę okaże się, że mieszkamy w Breslau i
        > Niemcy mieli rację ignorując nazwę Wrocław (patrz niemieckojęzyczne mapy,
        > przewodniki, czy choćby strony z prognozą pogody)

Co do nazwy hali: zgadzam się, że Ludowa, to Ludowa.

Jednak z nazwą miasta już nie. Wiadomo - dla nas Praga to Praga, a nia Praha,
        mówimy Monachium, nie München, Nowy Jork, nie New York, Paryż, nie Paris, Lwów,
        nie Lviv, itp.
        Jakiego kraju stolicą jest "Bedżing"? Chin. Czy Chińczycy się obrażają na nas,
        że nie używamy tej nazwy?

Nie bądźmy więc hipokrytami i nie wymagajmy od Niemców, żeby łamali sobie języki
        na oryginalnej nazwie miasta, które dla nich od wieków nazywa się Breslau.

Niemcy przegrali wojnę i Wrocław jest teraz nasz. Nawiasem mówiąc, jak widzimy,
        dobrze mu to służy. Nie powinniśmy mieć dziwnych kompleksów wynikających z nazwy
        "Breslau", bo historii nie zmienimy. Niestety, wielu znanych mi Wrocławian tego
        nie rozumie i to, drogi "Gościugościu", jest paranoja!

Pozdrawiam
    • anu_anu Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia 14.05.06, 09:34
      A ja tu zajrzałam szukając opinii o targach ogrodniczych...
      Był może ktoś? Warto pojechać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka