miecz23 12.05.06, 20:42 Przepraszam, ale pomimo tego, ze mieszkam na Sepolnie, w nie wiem gdzie jest hala Stulecia? Stulecia czego? Hala Ludowa to Hala Ludowa i niech taką pozostanie! W koncu niemcy przegrali te cholerna wojne! Pozdrawiam MT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hundertjahr Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.06, 23:01 jakto stulecia czego? zwycięstwa Prusaków nad Francuzami :) Hehe, ale jaja z tą halą stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mabtra Re: Halą Stulecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:02 Hala Stulecia to oryginalna nazwa tego obiektu. Hala Ludowa? PRL i zakłamanie historii mamy juz za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:20 Jako pracownik francuskiej firmy popieram to zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef francuz mamy twoje IP - nie pracujesz od poniedzialku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:33 ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maaw Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.06, 10:24 Też jestem z Sępolna i jestm za Halą Ludową a nie Halą Stulecia (beznadzieja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościugościu Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.crowley.pl 13.05.06, 22:43 to faktycznie jakaś paranoja... za chwilę okaże się, że mieszkamy w Breslau i Niemcy mieli rację ignorując nazwę Wrocław (patrz niemieckojęzyczne mapy, przewodniki, czy choćby strony z prognozą pogody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kst Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia IP: *.os1.kn.pl 14.05.06, 07:41 > to faktycznie jakaś paranoja... za chwilę okaże się, że mieszkamy w Breslau i > Niemcy mieli rację ignorując nazwę Wrocław (patrz niemieckojęzyczne mapy, > przewodniki, czy choćby strony z prognozą pogody) Co do nazwy hali: zgadzam się, że Ludowa, to Ludowa. Jednak z nazwą miasta już nie. Wiadomo - dla nas Praga to Praga, a nia Praha, mówimy Monachium, nie München, Nowy Jork, nie New York, Paryż, nie Paris, Lwów, nie Lviv, itp. Jakiego kraju stolicą jest "Bedżing"? Chin. Czy Chińczycy się obrażają na nas, że nie używamy tej nazwy? Nie bądźmy więc hipokrytami i nie wymagajmy od Niemców, żeby łamali sobie języki na oryginalnej nazwie miasta, które dla nich od wieków nazywa się Breslau. Niemcy przegrali wojnę i Wrocław jest teraz nasz. Nawiasem mówiąc, jak widzimy, dobrze mu to służy. Nie powinniśmy mieć dziwnych kompleksów wynikających z nazwy "Breslau", bo historii nie zmienimy. Niestety, wielu znanych mi Wrocławian tego nie rozumie i to, drogi "Gościugościu", jest paranoja! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anu_anu Re: Targi ogrodnicze pod Halą Stulecia 14.05.06, 09:34 A ja tu zajrzałam szukając opinii o targach ogrodniczych... Był może ktoś? Warto pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś