ubuntulinux 26.05.06, 08:56 Czy znacie może jakiś skuteczny schron przed atakiem B-16? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: manny Re: Schron przed B-16 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.06, 09:34 B-16 jest mało groźny, groźni są jego wyznawcy opętani obłędem. Radzę po prostu nie włączać TV i radia do poniedziałku, powinno zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Tylko las ;-) zawsze dawał pewne schronienie ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:09 Ewentualnie góry, a najlepiej las w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Schron przed B-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:48 Absolutnie żadnych polskich mediów nie bierz do ręki, jakoś przetrzymamy! Ale i tak rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar A przed czym się chronić? 27.05.06, 03:15 Nie widzę żadnego zagrożenia. Nie chowam się. Trwam i jest mi dobrze albo i lepiej. Trochę śmieszą mnie panikarze, a trochę im współczuję. Ale "Nie lękajcie się!"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepesza Strach otworzyć lodówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Schron przed własną głupotą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 15:38 A przed kim wy chcecie się chronić?Przed Bogiem?Bóg jest wszędzie i wszystko widzi,widzi również wasze złe postępki i ubolewa,że nie chcecie przyjąć Jego zaproszenia do waszych serc ale cierpliwie czeka jak Ojciec na syna marnotrawnego ale tylko do czasu.Przed Bogiem nie ma ucieczki. Ja z koleji nie szukam schronu przed złem i ateistami,przed tymi co świadomie z własnej wygody i nienawiści odrzucają Boga tylko staram się przekonać,że bez Boga ani do proga,człowiek prędzej czy póżniej będzie go pragnął a życie bez Niego jest jak życie zwierzęcia bez przyszłości,żeby tylko zaspokoić swoje instynkty,takie życie nic dobrego nie przynosi.Życie bez Boga jest pustką i prymitywne.Bóg daje mi radośći wiem,że to życie nie jest niczym w stosunku do tego co jest po śmierci,ale na to trzeba sobie zasłużyć.A nie zasłużysz sobie wyłanczając telewizor gdy w naszej Ojczyżnie jest Ojciec Święty Benedykt XVI i ignorując Jego naukę,która jest "głosem Bożym".Oby Chrystus po śmierci nie zwrócił się do Ciebie:"Pukałem do drzwi twoich a Ty mi ich nie otworzyłeś"bo to będzie Twoją tragedią. Wredny i arogancki ateizm jest dzisiaj naprawdę największym zagrożeniem i trzeba się nawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchosledzia Re: Schron przed własną głupotą IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.05.06, 18:21 gdzie mozna kupic to co palisz? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Uchośledzia - zapraszam na Katedralną 4 - IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.06, 00:23 - bez żadnych zobowiązań, możemy dyskutować na wszystkie tematy wyłączając religijne, serdecznie proszę, dobrej herbaty nie zabraknie! Brat Benedykt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho 2 Re: Uchośledzia - zapraszam na Katedralną 4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:27 ale herbaty się nie pali, braciszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba A ja myslalem ze ten niemiec to papiez nie Bog... IP: *.206.112.98.telsat.wroc.pl 29.05.06, 11:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Głupich nie sieją IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.06, 22:13 Aż strach pomyśleć, że są tacy durnie jak DM. To można wybaczyć ale oni naprawdę wierzą w te gusła jakby przejechany przez samochód kot nic im nie mówił. Podobnie kończy się życie człoweika. Pustka i atomy do dalszego obiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Trafił mnie! 28.05.06, 04:44 Wczoraj popołudniu na Błoniach udało Mu się mnie oświetlić laserem i posłać 900-kilówkę. Oberwałem. Jest mi dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: Trafił mnie! 28.05.06, 04:55 podobno be 16 juz wiecej nie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Trafił mnie! 29.05.06, 03:11 > podobno be 16 juz wiecej nie przyjedzie. to tylko zwiad, po nim nastapi zmasowany nalot be 52, wiec na rowery i chodu z miasta bezbozniki jedne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Schron przed B-16 28.05.06, 05:01 nie wiem jak to zrobiłem, ale mój kontakt z B16 ograniczył się do olewania nagłówków RSS na gazecie. starałem się omijać nawet pokój w którym jest telewizor, a radia w domu prawie nie mam. no i w samą porę przypałętało mi się ostre zapalenie ucha dzięki czemu nie wychodziłem z domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kod da Vinci Alarm odwołany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:29 Alarm bombowy odwołany, koniec ataku frontalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Alarm odwołany! 28.05.06, 23:53 Wszyscy podróżujący dzisiaj ok. 17:00 autostradą A-4 zmuszeni zostali do schowania sie przed b16 między jakimiś garażami w Chrzanowie - bo tamtedy prowadził objazd autostrady A4 zamkniętej na cześć przejazdu Białego Papki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka benka Re: Alarm odwołany! IP: 83.147.140.* 29.05.06, 03:02 a co wy od niego chcecie???Spoko gosc!! Czyta po polsku lepiej niz nasz prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Alarm odwołany! IP: *.CNet2.Gawex.PL 29.05.06, 07:03 Nietrudno widać czytać po polsku lepiej niż K., ale B16 odleciał wczoraj, a TVP nadal nic, ino papież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.M. Re: Alarm odwołany! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 11:00 Czy wam Papież w czymś zawadza że się go czepiacie?Zamiast bezmyślnie negować polecam się wsłuchać w to co On do nas przemawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Alarm odwołany! 30.05.06, 18:16 tak. zawadza mi. Przecież piszę. Przez wizytę papieża jechałem (jak i tysiące innych podróżnych) ponad 3 h z Katowic do Krakowa, kiedy jadąc zgodnie z przepisami można tą trasę pookonać w mniej niż godzinkę. Mój wujek mieszkający na Cichym Kąciku w Krakowie (tuż koło Błoni) nie mógł spać przez dwie noce (czy pielgrzymi idący o 5:00 rano na spotkanie z papieżem muszą spiewać "barkę" przez megafon? Czy nie są wystarczająco mądrzy żeby wpaść na to, że tam mieszkają ludzie, którzy nie mieli możliwości położyć się przed 3 rano?) i stratowali mu cały kilkuletni żywopłot rosnący na zewnątrz ogrodzenia... Przeszkadza mi, że nie ma żadnej innej informacji niż w temacie papieskim w trzech kolejnych programach informacyjnych, które oglądam w państwowej telewizji (Wiadomości o 19:30, Panorama o 22:00 i Kurier 3 po panoramie) Wkurza mnie, że odwiedzając moją rodzinę w Krakowie nie mogę sobie wypić z nimi piwka rozmawiając, jak to mamy w zwyczaju (na szczęscie znalazło się jakieś winko własnej produkcji...) Irytuje mnie, że na całym odcinku "gierkówki" od Warszawy do Katowic (gdzie jechałem w Sobotę) poza wylotem z Warszawy nie było żadnego policjanta, bo wszyscy pojechali pilnować papieża (w rezultacie widziałem tam TIRy grzejące po 120 km/h) Wkurza mnie, ze w kraju, w którym dzieci głodują wydaje się grube miliony na wizytę papieża (ciekawe ile kosztowało samo oznakowanie objazdów dla pojazdów pow. 12 ton, skoro pierwsze znaki pojawiały się na śląśku a i w Niepołomicach gdzie byłem także było ich mnóstwo) I wkurza mnie ze najprawdopodobniejszą odpowiedzią będzie 'lepiej byś posłuchał, co papież ma do powiedzenia" od kogoś, kto na pewno tego nie słucha bo jakby słuchał nauk poprzedniego papieża (w naukach tego sie nie wypowiadam, bo ich nie zna) to na pewno by to tak nie wyglądało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Schron przed B-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:57 teraz macie lekceważący stosunek do wiary, ale jestem pewna, ze w chwili zagrożenia życia Waszego lub Waszych bliskich tylko do NIEGO będziecie wołali o pomoc ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: Schron przed B-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:59 zapewniam cię ,że zamiast wołać białego ojca, jednak zadzwonię po pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Schron przed B-16 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 19:23 Pogotowie cię nie zbawi,możesz się go niedoczekać czego ci nie życzę.Teraz przy komputerze ci się łatwo gada,ale jak przyjdzie trwoga to będziesz szukał Boga ale uważaj bo może być dla ciebie za póżno.I żadnych głupich odpowiedzi i ośmieszania tego co święte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papjesz Re: Schron przed B-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:13 Nie znam pani doktor Trwogi, pracuje gdzieś na pogotowiu? A poza tym mnie nie strasz, bo pożałujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: Schron przed B-16 29.05.06, 21:10 tak szybko to nie bedzie z B-16 ,jeszcze dzis usmiechal sie z kazdego naglowka :p ale to i tak nic w porownaniu z nalotem JP-2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Schron przed B-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:22 "jak trwoga to do Boga" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Największy szoł TVP (Telewizji Papieskiej) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:01 Ponoć atak B-16 to była największa realizacja TVP w jej historii - podsumowując oczami fachowca - poszło bardzo słabo, obraz niestabilny, rwało klatki, ogólnie jakieś dofinansowanie z Watykanu by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Największy szoł TVP (Telewizji Papieskiej) IP: *.amuz.wroc.pl 30.05.06, 12:37 ... aż żal was czytać..... b/o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Największy szoł TVP (Telewizji Papieskiej) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:29 was czyli tych załogantów lotu B-16? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Czy możemy coś zrobić, żeby nas nie odwiedzał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:12 Czy jako obywatel mogę dać mu "misia" w niemiecki paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Czy możemy coś zrobić, żeby nas nie odwiedzał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:46 możesz, ale jemu nie sprawdzają paszportu, to jest prawie-bóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Czy możemy coś zrobić, żeby nas nie odwiedzał IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 16:04 Na czas nalotu ogłuchłam, oślepłam i chwaliłam pod niebiosa osobę, która wymyśliła DVD... i w sumie staram się czasowo głuchoślepnę w ciągu dalszym, ale czy ja wiem... czy to wina B16? Człowiek w sumie miły, odwiedził nas, czyta i mówi po polsku lepiej niż krajanie.. to w sumien nie jego wina, że pielgrzymi nie myślą, że władza nie myśli, że kierowcy tirów to już w ogóle... mam wrażenie, ze czepiamy się nie tej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HHH Niech niemiaszek tu nie wraca! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.06.06, 03:48 Benio Hitlerjugend won z Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NNN Re: Niech niemiaszek tu nie wraca! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.06.06, 12:29 a co sie stalo z AUDI papieskim? czy lepcio nim teraz jezdzi czy kaczucha? Odpowiedz Link Zgłoś