Gość: 1950 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:36 Najpierw należy się rozliczyć z tymi, którzy stosując terror i zastraszanie wyciągali informacje, a potem dopiero oczyszczać życie publiczne z donosicieli! Esbecy się teraz śmieją, bo za ich postępowanie nie spotkała ich żadna kara. Taka wystawa może być jedną z form ukarania - dowiedzą się o tym ich rodziny, znajomi, zostanie przeprowadzony wobec nich ostracyzm. Mam nadzieję że zostaną zepchnięci na margines społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Chorzy z urojenia! IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 02.06.06, 02:31 Demmokracja nie wszystkim na dobre wychodzi. Dzisiaj rozliczycie sie z UB i SB. Jutro przyjda nowi i rozlicza sie z IPN i Kosciolem Katolickim. Po nich przyjda nastepni i tez sie rozplicza. Paranoja! Zamiast budowac sami niszczycie to co juz osiagneliscie. "I komu to jest potrzebne?" Wam psychiatra jest potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Chorzy z urojenia! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 07:59 A swoją drogą, dziwi mnie bardzo skąd tylu zaciekłych obrońcow ubecji? Skad taki lęk przed prawdą? Skąd tyle czułych serduszek i wzruszajacej wrażliwości na potencjalną krzywdę oprawców? I skąd taka zapiekła wrogość wobec IPN? Oj, bandyci i ich pogrobowcy trzymają się mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altówka Re: Chorzy z urojenia! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 08:10 Istotą demokracji jest dążenie do sprawiedliwości, a więc rozliczanie zła. Piętnowanie nieprawości nie jest paranoją i niszczeniem. To tobie potrzebny jest psychiatra, skrzypce 1. Miłość do ubeków jest naprawdę niebezpiecznym objawem - moralnym i psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYTANIE Dlaczego ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:16 DLACZEGO W POLSCE W ODRÓŻNIENIU OD INNYCH KRAJÓW PRZEZ KILKANAŚCIE LAT NIE ROZLICZONO TEGO ???? DLACZEGO ??? Nooo, przecież nie było żadnych tajnych układów w Magdalence, więc dlaczego tylko Polska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dlaczego ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 18:37 A o wartościach chrześcijanskich zapomniałeś? O wielkim KOCHAJMY SIĘ Adama Michnika, Tadeusza Mazowieckiego, Bronisława Geremka? O grubych krechach, o szacunku dla Generała, o honorowaniu Kiszczaka ("Kiszczak jest człowiekiem honoru" _ Adam Michnik)? Gniło to wszystko przez 17 lat, az zaczęły wpadac granaty do szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Dlaczego ???? IP: *.lauderhill-fl.gov 02.06.06, 20:49 Zeby zaczac mowic o wartosciach np. chrzescijanskich i byc zrozumianym, to trzeba wpierw wiedziec, czy sluchacze sa pojetni. W Polsce doszlo do kuriozalnej sytuacji, z jednej strony zadamy rozliczenia sie z ludzmi zwiazanymi z poprzednim systemem politycznym... Ciekawy jestem jak to zrobicie z 10 mln ludzi? Ba, w wiekszosci wasi ojcowie i matki, dziadkowie a moze przyjaciele i znajomi... Tak sama nagonke jak wy, robili to wasi dzisiejsi oskarzeni z tzw. wrogami socjalizmu, czyli z nami. A wiec, teraz przyszla kolej na was... A z drugiej strony okreslacie sie mianem polskich katolikow, ale jednoczesnie traci od was nienawiscia, kierujecie sie prymitywnym instynktem... Robicie z siebie blaznow w oczach wspolczesnego swiata. Czyzby juz wszyscy swiatli Polacy opuscili ten kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina skrzypek nie boj zaby,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.06.06, 00:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halorobert Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:32 Bezkarni ,robią to do dziś. Zakładają tylko rękawiczki.Niszczą przyzwoitych ludzi stojących im na drodze. Może to nie jest 0,5.mln , może 50,5, 0,5 tys.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Twarze oprawcow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.06.06, 00:30 Z jednej strony chcialabym aby pokazano twarze takich oszustow i oprawcow z drugiej strony jest wiecej osob, ktore nosza to samo nazwisko a byly przeciwne na przyklad dzialanosci takich osob.Tacy ludzie mogli szkodzic niektorym czlonkom swoich rodzin bardziej niz obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: do skrzypce1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 07:23 Porownanie ubecji z tzw. wrogami socjalizmu jest nie na miejscu.A poza tym ani mój ojciec, ani dziadek, ani żaden z przyjaciól nie był ubekiem. I wypraszam sobie takie retoryczne insynuacje. Jakos dziwnie nie boję się tych fotografii w rynku. I nikt z mojej rodziny ani przyjaciół również sie nie boi. Jeszcze trochę tej dyskusji i rozpłaczę się nad ciężką dolą ubeków oraz straszliwą niesprawiedliwością, jaka ich spotyka. A miało być tak pięknie! W najgorszych snach nie przypuszczali, ze kiedyś ich utajnione buśki zawisną na rynku. Myślę, że taka wystawa ma ogromne znaczenie prewencyjne i profilaktyczne. Teraz każda swołocz zastanowi się nad tym co robi i bedzie się bała, ze zostanie pokazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Twarz oprawcow - ktorych? IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 03.06.06, 12:45 Dzien dobry p. Ewo, Mam nadzieje, z dzien traktuje p. po bozemu. Proponuje spacer po pieknym Wroclawiu - dla zrelaksowania sie. Zyje p. w kraju, ktory jest kontynuacja - jak to nazwala jedna z osob - osusztow i oprawcow. Zgadzam sie z nia. Idac ulicami grodu nad Odra, prosze sobie wyobrazic, ze statystycznie co piaty (5) przechodzien popieral/wspolpracowal z dawna PRL. Wieszanie w Rynku zdjec, jest jawnym lamaniem prawa. Polska powinna byc krajem, gdzie mieszkajacy tam obywatele o roznych pogladach spoleczno-politycznych, religijnych powinni sie czuc bezpiecznie. O to walczylismy! Zycze milego dnia - dzisiaj wieszajac zdjecia, a jutro UB-ekow. Mam nadzieje, ze bedziecie mieli przy tym duzo zabawy. Niech wam Bog blowgoslawi. Odpowiedz Link Zgłoś
zupper a kiedy twarze będą aktualizowane 03.06.06, 13:03 O tych, którzy dziś donoszą wszelkim służbom na nas? To pętla bez końca, bo kto zagwarantuje, że dziś nie ma UBeków kryjacych się pod dumnymi nazwami UOP czy tym podobnych a wciąż nas inwigilujących i na nas donoszacych ? Jeśli wieszać to hurtem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Twarz oprawcow - ktorych? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 14:40 Drogie skrzypce1, "Polska powinna być krajem, gdzie mieszkający tam obywatele o różnych poglądach społeczno-politycznych, religijych powinni się czuć bezpiecznie". Ależ tak! Tylko co to ma wspólnego z byłymi ubekami, którzy tępili wszystkich i wszystko, co nie było zbrodnicza praktyką i ideologią komunizmu? Czy oprawcy i mordercy powinni się czuć bezpiecznie? Czy o to walczyliśmy? Czy ujawnienie ich twarzy nie jest najłagodniejszym potraktowaniem? Nie pomyślał Pan, że totalna bezkarność jest najlepszą drogą do recydywy? A nie uwaza Pan, ze wybaczanie tym, którzy nigdy o wybaczenie nie prosili jest zwykłą głupotą? A nie sądzi Pan, ze zapominanie o zbrodniach jest zbrodnią? Po wojnie, w latach 1944-1953 zginęło pół miliona Polaków - może Pan spać spokojnie ze swoją miłością do ubecji? Życze przyjemnego spaceru w Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Twarz oprawcow - ktorych? 03.06.06, 20:21 Piszesz ładnie. Ale poczytaj sobie fora, na których dawni czerwoni piszą o czasach swietnosci PRL. Tam pokory i przyznania sie do czegokolwiek nie znajdziesz. Istnieje jedynie poczucie zdrady i tesknota za utraconą władzą. Przyznaja sie otwarcie, ze gdyby mogli, robili by to samo. Dlaczego ich bronisz? Sama byłas w tej firmie? Dlaczego nie pomyslisz, o tych, ktorych oni mordowali? Rzadko, ktory został skazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Twarze oprawcow IP: *.fbx.proxad.net 03.06.06, 16:50 a moze zrobic wystawe"droga zyciowa pracownikow IPN...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Twarze oprawcow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 21:47 A niby po co? Kogo obchodzi droga życiowa pracowników IPN? Czym się zasłużyli lub narazili? Chyba, że masz na nich teczki czy haki - to wal śmiało, tu, na tym forum... Udowodnij, że ma sens takie kretyńskie zestawienie ubecji i IPN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze oprawcow - B-16 IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 03.06.06, 23:12 Amazonko polska, Nie tak dawno mieliscie nalot B-16 na Polske. Czyz w 1939 ten czlowiek nie sluzyl tym, co to w gescie wyciagali raczke do gory i mowili...daj mi piatke Adolfku. To wlasnie jego ziomkowie zmniejszyli liczebnosc Europy o polowe. Dzisiaj odwiedza Auschwitz i co...czy ktos go ukaral? Hej Ewciu! Czy wywiesilas zdjecie B-16 na Rynku wroclawskim? Jakby nie bylo oprawcy - nawiazujac do twego toku myslenia. Chetnie polazilbym po ulicach Wroclawia ale w twojej obecnosci. Moze kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigdy Re: Sorry, ale dla dzieci esbekow mowie nie... IP: *.wro.vectranet.pl 04.06.06, 15:54 Nie wybaczam i nie upowazniam nikogo aby wybaczal w moim imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: Sorry, ale dla dzieci esbekow mowie nie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 18:45 Skrzypce, daj już sobie spokójna tym forum, bo grasz fałyszwe nuty. Silisz się na elokwencję, a widać, że nic nie rozumiesz, albo jesteś zwyczajnym cynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Polowanie na czarownice IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 04.06.06, 21:28 Na elokwencje sie nie sile, bo i nie musze, a cynikiem jestem ale nadzwyczajnym. Jestem rowniez zwolennikiem teorii, jak karac to wszystkich winnych, bez wyjatkow (wlaczajac np. papieza Benedykta XVI za przynaleznosc do organizacji hitlerowskiej) lub wybaczyc wszystkim bez wyjatku (tak jak wyscie zrobili w Auschwitz, wybaczajac papiezowi) kontynuowac dalej nasza wedrowke przez zycie. NIe jestem natomiast zwolennikiem selektywnego karania. Ksiadz esbek - cacy, dawny urzednik SB/UB - morderca, oprawca, oszust. Czlonek hitlerowskiej organizacjji mlodziezowej - swiety, przywodca panstwa polskiego - morderca. Tylko Polak tak potrafi. W latach 50 w Stanach zrobiono ogolnonarodowa nagonke za zwolennikami komunizmu, zwanym powszechnie polowaniem na czarownice. Wypisz wymaluj Polska roku 2006. Dzisiaj, po wielu latach Ameryka przyznaje sie do winy, do krzywdzenia ludzi na tle politycznym. Nie podoba ci sie moja opinia o chorej Polsce, o chorym polskim spoleczenstwie, to nie czytaj, bo i tak nie zrozumiesz. Masz racje, ze gram falszywe nuty - w twoim odczuciu. A wiesz dlaczego? Bo, w Polsce nikt juz nie wie jak sie gra poloneza we wlasciwej tonacji. Dlatego piszecie to, co ulica wam podpowiada. Chcesz polemiki, elokwencji, cynizmu dam ci wszystkiego w nadmiarze. Jednego czego ci nie moge zaoferowac to spokoju. Przy najblizszej okazji zamontuj sobie wycieraczki na ekranie komputera, a noz bedziesz ich potrzebowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: Polowanie na czarownice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.06, 22:32 No to już wszystko jasne. Jesteś, wedle słów własnych, cynikiem i to nadzwyczajnym. Gratuluję dobrego samopoczucia, skromności i samouwielbienia, które przerasta bez wątpienia Twoją inteligiencję. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Polowanie na czarownice IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 05.06.06, 00:30 Hej tarzan, Tylko tyle masz mi do powiedzenia. Przeciez tu mialo byc o wieszaniu... Czyzbys stracil watek? Do diabla z moja inteligencja, nie twoj problem. A dobre samopoczucie mam, a skromnosc i samouwielbienie...nie przejmuj sie tym. Najwazniejsze, zebyscie powiesili wystarczajaca ilosc zdjec, osob zwiazanych z dawnym UB i SB. Proponuje przed wejsciem na sale ekspozycji powiesc napis, "PROSIMY NIE PLUC NA EKSPONATY". Tazetku drogi, czy ty skonczyles szkole z ocena zadawalajaca? "Dobra skromnosc", "dobre samouwielbienie", cosik mi sie widzi, ze z gramtyka stoisz na bakier, Polaku maly. Czy ty mieszkasz w wsrod ludzi, ktorzy mowia po polskiemu? Musze przyznac, ze znowu masz racje. Wszytko jest jasne jak podczas deszczowej nocy listopadowej. See you soon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Polowanie na czarownice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.06, 06:57 Wzruszasz mnie do łez. "Polowanie na czarownice", "krzywdzenie ludzi na tle politycznym", "nagonka" - i to wszystko w obronie ubeków!!! Znaj proporcję mociumpanie! - powiedziałby klasyk komediopisarz. Twoje argumenty są nierzetelne i nietrafione. Twoja postawa nie ma nic wspólnego z cynizmem - to silenie się na oryginalność, głupota albo desperacka obrona "swoich". Wypadam z tej dyskusji, bo sięgnęła moralnego i intelektualnego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Polowanie na czarownice IP: *.lauderhill-fl.gov 05.06.06, 13:29 Czy jestem cynikiem czy nie? - oto jest pytanie. Chcialbym wam przypomniec, ze tematem jest wieszanie...w Rynku... Ewciu nie mieszaj Olka w sprawy UB, SB, hitlerowskich organizacji mlodziezowych. Hrabia juz swoje powiedzial i niech golebie sie nim zajma. Wspolczuje ci, ze musialas siegnac samego dna...I jak tam bylo? Wkrotce bede we Wroclawiu. Moze sie pojednamy i zawrzemy jakis uklad, np. ja place a ty konsumujesz. Fredro jest moim ulubiencem, moge go cytowac w rozne strony, ale nie na tym forum. Zycze wszystkim Gniewnym milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Polowanie na czarownice 05.06.06, 21:58 Ale ty człowieku głupoty opowiadasz. to chyba wina tego Chikago, co? Porównywanie sbka z ksiedzem, ktory donosił, porównywanie B16 za to, ze należał do hjotu? Przeciez to czyste szalenstwo. Wiuesz mój cyniku, że w Rzeszy kazdy musiał do hjotu należeć, tak jak do pionierów w ZSRR. Nikt go nie pytał, po prostu Law is Order. A teraz takie pytanko. Czy można wybaczyć ludziom, którzy np. - przypadek znany, ponieważ standardowy - rozbierali przesłuchiwanego do naga i kazali mu kucnąc i podstawiali odwrócony do góry nogami taboret. Tak przesłuchiwano człowieka całymi godzinami. To np. przykład ze Skalskim. Mojemu ojcu wybito jedynie wszystkie zęby. Ten pan, który to zrobił jeszcze żyje, dosłużył sie stopnia gnerała MO i pobiera sutą rente. Ja nie chce zemsty. to bez sensu. Chodzi o zwykłe ludzkie przepraszam oraz normalną sprawiedliwość. Mordercy Pyjasa, Bohomolca i inni - nadal chodzą se i gwiżdżą. Gdzie tu polowanie na czarownice? Lepiej zostań już w Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:58 Panowie politycy przez małe "p" ma się rozumieć!!!! Naród potrzebuje pracy, chleba i wiary w to,że będzie kiedyś lepiej. Choć z tym ostatnim to sprawa wątpliwa. Dajcie spokój z tymi starymi historiami. Już mało kto chce tego słuchać. My chcemy pracy, a nie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:02 Uważam, że ludzie potrzebuja pracy, samozadowolenia, a nie głupich bzdur o przeszłości. Ludzie żyją dziś, i mdziś nie mają pracy, pieniędzy i co do gara włożyć. A wy pisiorki zamjmujecie się bzdurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.lauderhill-fl.gov 05.06.06, 16:11 Czlowieku skad ty sie wziales? Juz zupelnie stracilem wiare, ze uslysze opinie normalnego obywatela. Dziekuje. Od dluzszego czasu probuje otworzyc bizness we Wroclawiu. Byloby miejsce pracy dla wielu rodakow, mieszkancow Wroclawia, ale wciaz nie moge sie zdecydowac. To, co sie dzieje w Polsce, w miescie Wroclawiu odstrasza mnie, daje mi wiele do myslenia. Dlatego jeszcze raz chce odwiedzic grod nad Odra i osobiscie przekonac sie, czy rzeczywiscie jest tak zle. W moim interesie potrzebuje spokoju spolecznego, wzglednej stabilizacji na rynku i przede wszystkim chetnych do pracy ludzi, w roznym wieku, otwartych na nowe koncepcje, technologie... Czego nie szukam to: twardoglowych, zaplutych z nienawisci pseudo-konwersarzy, a nawet ten siedzacy an zdjeciu czlonek, reprezentujacy IPN nie pomaga w zlagodzeniu sytuacji. Sorry Polaku, chetnie bym pomogl tobie i wielu innym, ale nie chcialbym utopic moich pieniedzy w Odrze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Twarze bezpieki na Rynku 05.06.06, 22:03 A czego Ty w zasadzie koles chcesz? Założyć biznes - zakładaj. Nie założyć - nie zakładaj. To cie odstrecza, że ludzie zobaczą oprawców? Zarty se robisz koleś, czy jak? Jaka tu nienawiść? Ty facet pewnych rzeczy nie rozumiesz. Mieszasz wszystko ze wszystkim Mc Carthego z Hitlerjugend, Solidarność z Bezpieką. No tak, na prawdę przepraszam za te słowa, można jedynie po cracku postępować. Tu nawet nie chodzi o słynną dekomunizację, tu chodzi o odrobinę sprawiedliowści wobec ofiar, o tyci, tyci, tyci. O nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 06.06.06, 04:03 A po co ci ta sprawiedliwosc, "tenrok". Co z nia zrobisz? Czy sadzisz,ze jak bedziesz ja miec, to twojemu ojcu zeby odrosna, a tobie madrosci przybedzie? Jezeli mnie cokolwiek odstrecza , "tenrok", to tylko wypociny twoje i twoich przedmowcow. Wiesz, ta cala paplanina nie jest niczym innym, jak tylko prymitywnym odruchem nienawisci. To nie ma nic wspolnego ze sprawiedliwoscia. Czy ty, "tenrok", wciaz kapujesz o czym pisze? A zarty se robiem, bos cosik mi tu gwara zalatuje. A slowo "crack" nie jest juz tutaj w stylu. Wyleciales z obiegu, "tenrok". Och, jeszcze tyci komentarz, nie trac czasu na odpisywanie, ale wez ksiazke do reki i poczytaj se. Uwazam, ze jestes w bledzie. Twoje rozwazania nie przekonaly mnie, vice versa, jeszcze bardziej umocnily mnie w przekonaniach, ze wiekszosc z was okazuje wiecej agresji w swoich osadach anizeli zdrowego rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 08:00 "A po co ci sprawiedliwość (...) co z nią zrobisz?" No pewnie, ani do gara nie włożysz, ani nie zainwestujesz, ani nie wypijesz, żeby zaszemrało, ani zęby nie odrosną, żeby ugryźć sąsiada. Nie wiadomo, dlaczego głupia ludzkość tak o nią zabiega od początku swego istnienia. Podobnie jak o wolność na przykład. Dobrze, że skrzypce wytłumaczyły nam, ze to nie ma sensu. Można będzie zaoszczędzić na sądach, prokuraturach i filozofach. A "wypocinami" inaczej myślących nie trzeba się przejmować, bo to "paplanina" i "prymitywne odruchy nienawiści". "To nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością" - sprawiedliwość też zresztą nikomu nie jest potrzebna i więcej szkodzi niż pomaga (patrz wyżej). Ci, co nie "kapują" muszą uwierzyć skrzypcom, bo one mądrzejsze, czytają książki i pisać - w przeciwieństwie do pouczanego tenroka - umieją. A kto nie uwierzy w nauki mistrza, ten jest pozbawionym "zdrowego rozsadku agresorem". Ucz nas dalej, nauczycielu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.lauderhill-fl.gov 06.06.06, 14:39 Twoja wola jest moim przykazaniem, "jot". Dam ci lepszego nauczyciela, ktory dlugo przed moim przyjsciem na ten swiat, opisal sprawiedliwosc w jakze inny sposob, ktory dla niektorych z was jest wciaz nie do pojecia.Zamiast oferowac wam tutuly publikacji w jezykach obcych zaproponuje cos rodzimego, sienkiewiczowskiego - Krzyzacy, bracie Polaku. Jak masz czas, odswiez swoja pamiec. Zycze dobrej lektury. Zab za zab, oko za oko - tego chcecie? Mysle, ze Polacy moga sie wzniesc ponad prymitywne zachowania jak: nienawisc, agresja, zemsta, gniew. Ogladacie a duzo filmow made in USA, gdzie krew sie leje potokiem a zabic czlowieka jest jak splunac. Och, to polskie rycerstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Re: Twarze bezpieki na Rynku 06.06.06, 18:08 Facet, niczego nie kapujesz! comprendo! I przestac jechac gornolotnie. Daj nam zalatiwac swoje sprawy po swojemu. W tym nie ma nienawiscie. Comprendo? Mam w nosie Twoj wredny cynizm i przestan nas wreszcie nauczac. Facet, tu wiekszosc firm - tych wielkich gra nieczysto. Nie bede Ci wymienial, ktore, bo po co mi to. Powiem tylko Optimus i JTT contra warszawskie lobby computerowe. Warto byłoby to tałatajstwo przewietrzyc. Warto byłoby, aby ludzie Ci zaczeli sie choc przez chwile obawiac. Dlaczego, myslisz, PIS tak ostro idzie? Ty nic z tego nie rozumiesz. Owiewia Cie swawolny wietrzyk i myslisz sobie, ze w Polsce nadal, jak za czasów Juranda, Zbyszka z Bogdanca. Oj ty misiu naiwniaczku. Ty nie masz ani ISO 9001, ani znaku CE jako nauczycieli i mistrz - sorry Winnetou, sery to nie tu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Do skrzypiec1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 07:53 Och, Drogi Nauczycielu, toż Ty nie tylko znasz języki obce (u nas zupełnie nie znane), ale nawet przemyślałeś "Krzyżaków". Spróbuję przeczytać, choć z czytaniem u mnie nie za bardzo jakoś... Nie mogę też wznieś się ponad "prymitywne zachowania", a już Twój standard moralny jest całkowicie poza moim zasięgiem - "odświerzanie pamięci" nic tu nie pomoże. Oglądam tylko filmy amerykańskie, co nie przeszkadza mi pozostawać "polskim rycerzem". Wszystko mi się pokićkało, ale Ty szczęśliwie prostujesz moje ścieżki. Ucz nas dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Re: Twarze bezpieki na Rynku 06.06.06, 17:59 Kiedy brakuje argumentów - wowczas stajecie sie obrazliwi. Odnosnie mojej madrosci - wyposazony w nia jestem dostatnio, moglbym cie nia obdzielic! To czy crack jest out, czy trendy - nie interesuje mnie. Dobry argument natomiast to "po co ci ta sprawiedliwosc". Ano dobrze mi sie sie z nia zyje. Przyzwyczajony jestem do tego. Zbyt dlugo mieszkalem tam, gdzie to slowo cos znaczy. A Ty, jak widze, pewnie masz w korzeniach jakiegos goscia z tej firmy. Ty skrzypce grasz fałszywą cyniczna nute, nie wiem po co. Ludzie z emigracji nie maja o niczym pojecia. Z emgiracji swiat wyglada inaczej i kazdy moze sie wymadrzac. A tu jest inaczej. Wielu mlodych to nie interesuje, ale zyja w ukladach stworzonych przez brak sprawiedliwosci. To wlasnie ta gruba krecha spowodowała, drogie skrzypce, ze wczesniejsi bandyci z bezpieki zajeli sie biznesem, uprawiajac go dokładnie w ten sam sposob. A kiedy dowiesz sie, jak np. MSW zalatwiało kase na drobne wydatki, w ramach akcji "Zelazo", wówczas moze dojrzejejsz. Na razie niczego nie rozumiesz. I przy tym pozostanmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.lauderhill-fl.gov 06.06.06, 20:04 Kolejny... Ilu was tam... Wiec co chcesz wiedziec? Sprecyzuj swoje pytanie. O jaki smaku jestes lodowiec? Lubie truskawke. Czy prasa jest twoja literatura na bazie ktorej dorabiasz sobie teorie o wyzszosci nizszosci? Dobry mam ubaw z wami. A moje skrzypce powiekszyly sie juz do rozmiaru wiolonczeli. Hej, uwazaj nie goraczkuj sie tak, bo sie roztopisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Re: Twarze bezpieki na Rynku 07.06.06, 13:18 jestes nudny. Zostan w Ameryce. Z gośćmi, którzy handlują sprawiedliwością i moralność traktują jak towar, nie chce mi sie gadać! Twoje teksty to żanetka porażka! A jak chcesz coś pisać, to na temat. Jesteś głuchy, ślepy i niczego nie pojmujesz. Wcale nie jestes misiu smieszny, lecz lekko zalosny. A fabryki nie zakładaj nad Odrą, załóż sobie ją nad jakąs inną rzeką. Pa, pa, pa. Nasz rynek, nasz zamek!!!! Nie potrzebujemy tu koncertów cynicznych skrzypcowiolonczel na piszczącą bezpiekę i niewiadomego pochodzenia dolarki in molto incredibile (akcja śelazo?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.lauderhill-fl.gov 07.06.06, 14:31 Och, lodyowocowe sie roztopily. Jaka szkoda. A moze ty teraz bedziesz czlowiekiem z zelaza? Jestem gluchy i do tego slepy...i kulawy, cyniczny, poplecznik UB i SB, zenujacy, nudny, smieszny, itd... Jak ty, lodyowocowe2, mogles sie tak ponizyc i adresowac posty do mnie. Feeee. Nie mow tego nikomu, be bedziesz hanba dla rodziny. Zamykasz kraj przede mna...Oooo, pospiesz sie, bo w srode bede we Wroclawiu w UM. Az nie moge uwierzyc ilu utaletowanych komediantow zyje w miescie. A moze to nie komedianci? Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Twarze bezpieki na Rynku 07.06.06, 20:58 Co, przywozisz kase nagrabioną w Chicago z akcji zelazo???? Hurra patryjoty z esbecji nareszcie inwestują w Polsce!!!! Dzieki Ci. Hosanna na wysokosci. Jestes piekny, cnotliwy, wspaniały. Jestes boski!!!! O my nie godni Ciebie. Popiół na nasze łby!!!! O wielkość twa!!! O dobroć, ohhhhhhhh!!!! I jak to? Najpierw nie chcesz, a teraz chcesz? O basetla, basetla toz to schizofrenia, albo hiko komori!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.lauderhill-fl.gov 08.06.06, 14:48 Coz ci moge odpowiedziec...chyba tylko jedno. Po zakonczonej modlitwie powinnes dodac slowo - AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Twarze bezpieki na Rynku 08.06.06, 16:39 God bless America! In God we trust Piss on justice. Po przeczytaniu artykułu, jak to CIA ukrywała Eichmanna - wszystko zrozumiałem. Przepraszam, wszystko odwołuję. Stanowczo protestuję przeciw pokazywaniu wielkich synów narodu w rynku. Komu i czemu to służy. To woda na młych takich oszołomów, jak ja i paru innych. Amen. Czy to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghg Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:24 img509.imageshack.us/my.php?image=socpolradmaly6ad.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Twarze bezpieki na Rynku- przemyśleć! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 14:05 należy przemysleć decyzję o pokazaniu na wrocławskim Rynku ludzi tzw bezpieki i pomyslec o ew.szkodach moralnych i materialnych,jakie ta wystawa może nieśc ze sobą;nalezy w innym miejscu i innych okolicznościach zająć się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz bezpieka w Rynku czyli trup w szafie IP: *.e-wro.net.pl 08.06.06, 14:45 > Popieram zdanie pana Frasyniuka, ponieważ uważam, że wiecej szkody może taka > ekspozycja ucznić, a dobrego - zupełnie nic. komu wystawa uczyni szkodę ? > Pokazywanie twarzy to jeden > minus, a podpisywanie nazwiskami to drugi i jeszcze większy, bo może > skrzywdzić członków rodzin, potomków nie mających nic wspólnego z > działalnością ojca, dziadka, krewniaka. bez przesady, każdy opowiada za swoje czyny. Za czyny ojca odpowiada ojciec, za czyny krewniaka odpowiada krewnia za czyny dziadka odpowiada babka. >Taki ekshibicjonizm jest niezdrowy, oj, a przypomnij sobie definicję ekshibicjonizmu. > niczemu nie służy i wprowadza zdecydowanie dekonstruktywne nastroje. u kogo wprowadeza takie nastroje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Lekcja nr 2 - Attitude IP: *.lauderhill-fl.gov 08.06.06, 17:00 Poniewaz moja osoba, jak i zwiazane z nia wypowiedzi ciesza sie taka popularnoscia, ze nie mozna tego spalic na stosie, zdecydowalem sie kontynuowac wasza edukacje. Tym razem dam wam mozliwosc samoksztalcenia. Oferuje wam material do przemyslen i dyskusji. Wypowiedz ta zostala sformulowana by Charles Swindoll. Tekst jest w jezyku angielskim (nie tlumacze, robie to swiadomie, chce was zachecic do pracy). Mam nadzieje, ze niektorzy z was zainteresuja sie tym jezykiem a tych co go znaja, beda mieli okazje do przecwiczenia swoich umiejetnosci. Powodzenia. Attitude. "The longer I live, the more I realize the impact of attitude on life. Attitude, to me, is more important than facts. It is more important than past, than education, than money, than circumstances, than failures, than successes, than what people think or say or do. It is more important than appearance; giftedness or skill. It will make or break a company... a church... a home. The remarkable thing is we have a choice every day regarding the attitude we will embrance for that day. We cannot change our past... we cannot change the fact that people will act in a certain way. We cannot change the inevitable. The only thing we can do is play on the one string we have, and that is our attitude... I am convinced that life is 10% what happens to me and 90% how I react to it. And so it is with you... we are in charge of our ATTITUDES." Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Lekcja nr 2 - Attitude 10.06.06, 01:13 45-letni Dragan Zelenović jest oskarżony przez ONZ-owski trybunał ds. zbrodni wojennych w byłej Jugosławii o liczne gwałty i tortury. Podczas wojny w Bośni ten bośniacki Serb był jednym z dowódców sił paramilitarnych w Focza na wschodzie kraju. Zelenović został zatrzymany na Syberii jeszcze w sierpniu ubiegłego roku. W czwartek Rosja wydała Zelenovicia Bośni, a wczoraj sąd w Sarajewie zdecydował, że zostanie on przekazany do Hagi. dlaczego to zrobili - mistrzuniu??? Co tez sa nierozumnymi palantami????? Masz koncowke .gov - mniemam po prostu, ze jestes biednym malym rządowym cynikiem. Zalóż szkole j. angielskiego oraz marketingu politycznego metodą J. Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 09.06.06, 23:17 A co mnie obchodzą jakieś zakazane mordy sprzed 50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Twarze bezpieki na Rynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.06, 07:25 Jasne, wystarczy ci golonka i piwo. Ale nie do takich, jak ty adresowana jest ta wystawa. Odpowiedz Link Zgłoś