Dodaj do ulubionych

fiat PUNTO

11.06.06, 22:12
Przymierzam sie do zakupu takiego autka-nie nowego rocznik
2002,dwudrzwiowy,czerwony... Czy ktoś moze mi poradzić czy to naprawde dobry
wybór... DZIEKI
Obserwuj wątek
    • Gość: misio Re: fiat PUNTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:16
      odradzam, psują sie, znajomy miał, wogóle fiata odradzam. Polecam z tych modeli
      corse lub jakiegoś małego japońca. Wiem że troszke droższe ale pojeżdzą dłużej
      i mniej kolizyjnie

"fiat i ford gów... wort"
      • Gość: handlowiec Re: fiat PUNTO IP: 82.160.155.* 11.06.06, 22:45
        > odradzam, psują sie, znajomy miał, wogóle fiata odradzam.
        >

Taaa, "znajomy mial". A ja mam fiata, Stilo, nowke z salonu. Jezdze nim od 3 lat
        i to dosc intenstywnie (po ok. 500 km tygodniowo). W tym czasie mialem JEDNA
        usterke zawiniona przez sam samochod (elektryka centralnego zamka padla - to
        podobno przypadlosc tego modelu w naszym klimacie) i JEDNA usterke spowodowana
        zatankowanym lewym paliwem (jakis paproch zatkal dysze i sie krztusil na niskich
        obrotach). Dodatkowo oczywiscie wymiana elementow zawieszenia co 40000, ale to
        standard w Polsce. Oraz przynaje, ze z elektryka czasami sa drobne acz
        upierdliwe problemy (np. zapalajaca sie kontrolka uszkodzenia poduszki
        powietrznej), ale zwykle w takich wypadkach pomaga... doscisniecie wtyczek -
        wiec znow jest to raczej wina stanu polskich drog a nie samego samochodu.
        Samochodzik jest serwisowany tylko w ASO i wszystkie przeglady zgodnie z ksiazka
        serwisowa wylacznie na oryginalnych czesciach.

Pozostawie bez komentarza - to po prostu sa FAKTY.

Jak bralem tego Fiata to znajomi tez boki zrywali ze smiechu a potem to mina im
        troche taka dziwna sie robila jak rozmawialismy o tym kto co u siebie naprawial.
        Fiat dzisiaj to naprawde nie to samo, co Fiat 10 lat temu...

• wielki_czarownik Zawieszenie 11.06.06, 23:19
          Zawieszenie robione co 40 tysięcy? I to ma być standard w Polsce? To ja chyba w innej Polsce żyję, bo w Oplu zrobiłem gumy przy wahaczach dopiero po niemal 120 tysiącach kilometrów. A amorki i cała reszta wciąż oryginalne.
          No więc skoro faktem jest, że Fiacik wytrzymuje jedynie 1/3 tego czasu, to ja dziękuję.
    • Gość: jm Re: fiat PUNTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:22
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20
      • Gość: wrocławianka Re: fiat PUNTO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.06, 23:03
        Witam. Od kilku miesięcy jestem posiadaczką Fiata Punto i muszę stwierdzić, że autko jest naprawdę kapitalne. Szczerze polecam.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Zenek Wypierd Re: fiat PUNTO IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.06, 23:12
      Nie pytaj tutaj o coś takiego. Odpowiedzi będą przeróżne. Jeśli piszesz że auto
      jest czerwone, a nie podajesz istotniejszych cech to dowód że na autach nie
      znasz się (nic obraźliwego, nie musisz). W takim razie poszukaj kogoś
      kompetentnego, najlepiej jakiegoś mechanika, bo kupując sama możesz kupić
      przysłowiowy złom. I nie dlatego że Fiat, tylko taki egzemplarz. Punto z 2002
      używany, ale dobrze wcześniej utrzymywany, bezwypadkowy, ma swoje zalety.
    • wielki_czarownik Beznadzieja 11.06.06, 23:14
      Fiat od około 20 lat robi fatalne pojazdy. Niezwykle szybko tracące na wartości, awaryjne itp. Jedyne zalety Fiatów to cena i stylistyka. Poszukaj lepiej jakiejś Japonii - to pojeździ o wiele dłużej od Fiata. Może Micra albo Swift?
    • robak_wroc Re: fiat PUNTO 12.06.06, 16:10
      ja znam tylko punto 1. jak dla mnie bomba. twarde i malo palace autko. jezdzilem
      takowym swego czasu i naprawde bardzo sympatycznie sie smigalo. najbardziej
      fascynowalo mnie spalanie. moja astra wpieprza 8l/100km a punciak siorbal
      4.5-5.5l/100km w zaleznosci czy depnalem czy nie. byl tylko jeden mankament ze
      powyzej 120km/h auto zachowywalo sie jak samolot, ale to pewnie z racji tego ze
      amory byly tam tylko wspomnieniem.
    • Gość: Maxikaz Re: fiat PUNTO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:23
      A, jeśli czerwony to bierz bo warto! :-)

A tak na serio to nie kupuj aut których nazwa zaczyna się na literkę F, czyli :
      Fiatów, Fordów i Francuskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka