Gość: julkaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:51 Potzrebuje namiary na dobrego!!! pediatre-alergologa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jijo Re: pediatra-alergolog IP: *.e-wro.net.pl 12.06.06, 21:56 Polecam dr Irena Kagan-Grzesiak, Poradnia Alergologiczna Dolnosląskie Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu, na NFZ, krótkie terminy, świetny fachowiec (ma 3 specjalziacje pediatrię, alergologię i pulmonologie) i bardzo miły człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marettimo Re: pediatra-alergolog IP: *.54.18.40.telsat.wroc.pl 15.06.06, 10:07 A możesz podać jakiś numer telefonu do rejestracji? Gdzie (ulica) przyjmuje polecana dr Irena Kagan-Grzesiak. Czy idąc na pierwszą wizytę trzeba już mieć jakieś badania dziecka (4 lata - podejrzewany o astmę oskrzelową- kaszlową) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jijo Re: pediatra-alergolog IP: *.e-wro.net.pl 20.06.06, 20:16 ul. Grabiszyńska 105, wejście C do szpitala Wejście C (lewe skrzydło), parter, lok. 11, 12, 13 Telefon rejestracji: 071 334 96 84 lub 83 (7.45-17.30) Przychodnia czynna jest codziennie od godz. 8 do 19.00, od poniedziałku do czwartku pacjenci przyjmowani są od godziny 8.00 do 18.00, zaś w piątek od godziny 8.00 do godz. 15.00 Tyle znalzłem informacji Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier8 Re: pediatra-alergolog 23.06.06, 14:36 Witam, czy ta Pani doktor robi może testy malutkim dzieciom (synek ma 16 miesięcy)? Jedna z Pań, u której byliśmy powiedziała, że testów nie wykona, bo jest za mały :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jijo Re: pediatra-alergolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:54 Najlepiej zadzwonić i zapytać. Ale myślę że nie ma raczej rzeciwskazań jeśli chodzi o taki wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: pediatra-alergolog IP: 194.54.21.* 26.06.06, 08:18 zrobiła testy skórne mojemu dziecku 2-letniemu w przychodni i zalecial badanie z krwi IgE, ale to jest płatne i lepiej wykonywać u dzieci conajmniej 2-letnich. Pani dr jest super, naprawde warto sie udac. przyjmuje tez prywatnie wtorki i soboty na Sadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Dr Kagan jest rzeczywiście znakomita IP: *.ks.k.pl / *.korbank.pl 25.06.06, 20:01 Dr Kagan jest znakomita. Przed laty wyciągnełamojego dzis juz dorosłego syna z aklergii (na szczęście stopień uczulenia dawał szanse na takie wyjście). Zanim do niej dotrałam (prywatnie) chodziła do "państwowej" poradni. Syn chlał zaditen i latem przez kolejne trzy lata przechozdił koszmarne zapalenia płuc, nie mówiąc o innych perypeetiach. Testów oczywiście nie chciano mu zrobić - za mały (4 lata). Dr Kagan oczywiście zaczęła od testów, odpowiedni dobór leków, systematyczne wizyty, testy i - odpukać, od lat juz kompletnie nic się nie dzieje. Oczywiście, od razu po usawieniu leków przestał latem chorować, wreszcie mógł zaszaleć np. z lodami, pływaniem - czego przedtem obawialiśmy sie koszmarnie. jak zaczynał rzęzić, to szybko inhalator i było ok. Wprawdzie każdy letni wyjazd oznaczał osobną torbę na medykamenty, na specjalną tubę do wziewów, ale najważniejsze - przestał chorować i nie trzeba go było faszerować antybiotykami. Dr Kagan jest zreszta uznawanym alergologiem w srodowisku, z wyrobionym autorytetem. No bardzo miła kobieta (mama nadzieje, że się nie zmieniła). A z tydzień temu farmaceutka w aptece =- przy rozmowie o kupowaniu na własną rękę leków typu Zyrtecu (tym razem dla siebie) - poleciła stosunkowo nowy nabytek Dolmedu przy Legnickiej - alergologa z tytułem profesorskim. Nie wiem tylko, czy to lekarz dla dorosłych czy dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś