Dodaj do ulubionych

Sprzymierzency zla !!! ?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 10:04

Wprawdzie Ameryka jest synonimem wolnosci i demokracji, ale Bush zostanie
synonimem gwaltu, mordu i narzucania swej woli innym narodom.
Kiedys to robila ZSRR a Polska wmaszerowala z nia do Czechoslowacji (Czesi
nie zapomnieli Wam tego do dzisiaj)wtedy wierzylem , ze Polacy zmuszeni byli
do tej HANBY, dzisiaj w to juz nie wierze.
Lubia sie chowac za mocnymi plecami i chlubic czyims zwyciestwem, z
Napoleonem sie nie powiodlo.

pyrsk
ballest
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Zmartwiłes mnie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.01.03, 10:29
      Tym, że masz rację.
      • Gość: qwerty Re: Zmartwiłes mnie. IP: *.tlsa.pl 30.01.03, 10:45
        Gość portalu: duzY napisał(a):

> Tym, że masz rację.
        pomijajac wszystkie roznice pomiedzy ta i tamta sytuacja, nie wypada sie z tym
        nie zgodzic. niestety :(
        • Gość: ballest Re: Zmartwiłes mnie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 12:18
          Dzieki za poparcie, dlaczego nie organizujecie "Protestow" przeciw polityce
          Busha i Kwasniewskiego ???

Pyrsk
          ballest
          • Gość: ballest Re: Zmartwiłes mnie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.03, 22:52
            Czy ktos o tym w Polsce wie, ze juz dzisiaj przecietnie 10 nalotow dziennie na
            Irak prowadzonych bedzie !!!
            Pyrsk
            ballest
            • Gość: Yani Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: *.proxy.aol.com 01.02.03, 07:30
              Gość portalu: ballest napisał(a):

> Czy ktos o tym w Polsce wie, ze juz dzisiaj przecietnie 10 nalotow dziennie
              >na Irak prowadzonych bedzie !!!

Moze tak zapytasz czy ktos wie, ze Niemcy sa #1, dostarczycielem broni do
              Iraku!!! Gazety w Niemczech o tym nie pisza??? Przez kilka miesiecy, duzo bylo
              w niemieckich mediach o kooperacji niemieckich kompani z rezimem Saddama
              Husseina i nagle wszystko ucichlo na poczatku grudnia, po dostarczeniu przez
              Iraq, WMO (Weapons of Mass Destruction) deklaracji do ONZ-u. W sumie Iraq
              przekazal 12tys. stron deklaracji o swoim programie nad bronia masowego
              razenia, nie pochwalisz sie co zawieraja te dokumenty? Pomoge Tobie. Zawieraja
              one m.in. liste 80-ciu niemieckich kompani, plus kilkanascie prywatnych i
              panstwowych laboratoriow badawczych z Niemiec, liste osob prywatnych, ktore
              pomimo embarga dostarczaly rezimowi Saddama czesci, polproduktow a nawet calych
              urzadzen, ktore moga byc przydatne przy produkcji broni atomowej, chemicznej i
              biologicznej. Przeciwko komu ma to zostac uzyte lub komu za posrednictwem Iraku
              dostarczone? Niemieckie ministerstwo finansow oswiadczylo, ze jak tylko
              dostanie dokumenty od Security Council of the UN, natychmiast rozpocznie
              dochodzenie. Jednoczesnie oswiadczylo ono, ze po 1990r znane jest jemu tylko
              kilka przypadkow zlamania embarga przez niemieckie firmy. Niemieckie Federalne
              Biuro Statystyk wydalo juz raport, ze niemieckie militarne kompanie w ostatnich
              latach, z roku na rok zwiekszaly export do Iraku. Na przestrzeni lat 1997 do
              polowy 2002 zwiekszyly go o 15 razy! Firma elektroniczna "Siemens" w 2002 na
              handlu z Saddamem osiagnela kilkuset milionowe zyski (euro), dostarczajac
              urzadzen na ktore jest embargo zarowno z Sanctions Council of the UN jak i BAFA
              (Federalne Biuro Kontroli Ekonomii i Exportu). Firma ta m.in. dostarczyla
              urzadzenia, ktore moga sluzyc jako detonator w bombie atomowej. Reuters
              napisal, ze jezeli dochodzenie potwierdzi Iracka deklaracje odnosnie pomocy
              Niemiec nad zbrojeniowym programem Iraku, to agresja na suwerenny kraj bedzie
              nicznym, w porownaniu do kryminalnej dzialalnosci Niemiec. Nie badz naiwny
              Ballest, chcesz przedstawic Niemcy jako "kochajacy pokoj narod" a za plecami
              swiata, pomaga zbroic podobnego sobie zbrodniarza. A moze Iraq chce podlozyc
              swinke, najbardziej "oburzonemu" na wojne krajowi :)) Pomysl, jaki interes
              maja Niemcy, i co dla nich zostanie po obaleniu rezimu Saddama. Moze zapytasz
              tez, czy prasa w Polsce pisze o ostatniej rozmowie telefonicznej Joschka Fischer
              (niemiecki Minister Spraw Zagranicznych) z ministrem Iranu - Kamal Kharrazi.
              Ministerstwo niemieckie cos niecos wydukalo o tej rozmowie, minister Iranu
              ujawnil nieco wiecej. Kolejny kraj, ktory chce podstawic noge "kochanym"
              Germanom? Nikt nie lubi wojen (Niemcow nie wliczam), ale czasami sa one
              niezbedne dla pielegnowania pokoju.
              Pozdr :)

• Gość: Alen Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: proxy / *.i-one.at 01.02.03, 09:49
                Nie zgodzę się z Twoim twierdzeniem iż Niemcy są sprzymierzeńcem zła . W
                każdym razie jeśli już podejmiemy taką logikę myślenia , to powiedział bym że
                Niemcy nie są tym sprzymierzeńcem numer jeden . Wiodącą rolę w sianiu po całym
                świecie materiału do zabijania ma przecież Ameryka. A nawet Bin Laden dostał
                skrzydła przypięte przez USA. Długi czas USA dostarczała mu broń do
                zabijania, lecz tak długo jak długo on zabijał tych co Ameryka sobie życzyła,
                był on sprzymierzeńcem USA.
                Yani , żyjesz w Ameryce to zapewne są Tobie znane głosy amerykańskich
                intelektualistów .
                Według nich Ameryka idzie w kierunku kraju faszystowskiego , prognozują oni
                iż już za kilka lat w USA będziemy mieli faszyzm.
                Ameryka zmieniła się bardzo po 11 listopada 02 , i to wydarzenie przyspieszy
                pewien rozwój socjologiczny którego płodem będzie właśnie faszyzm. Na pewno
                znasz Amerykańskiego pisarza który aczkolwiek jest kontrowersyjny , jednak
                właśnie tacy ludzie są solą głębokich rozważań które z reguły są trafne.
                Pisarz ten nazywa się Norman Mailer, właśnie w poniedziałek miał 80-te
                urodziny.
                Uważaj Yani żebyś nie zabrnął tak daleko, że wierzysz w „ Twoją” Amerykę
                tylko i wyłącznie dla tego bo chcesz wierzyć .
                Wolał bym nie nawiązywać do końcowych efektów zachodzących w psychice
                ludzkiej, takich oszukiwań samego siebie. Są one bowiem bardzo smutne .

Alen
                • Gość: Alen Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: proxy / *.i-one.at 01.02.03, 10:06
                  Yani, Norman Mailer opisuje dokładnie przypadki cenzury w USA. Zajmuje się
                  analizą ewolucji tego zjawiska . I na konkretnych przykładach z życia
                  udawadnia iż właśnie mamy do czynienia z upadkiem . W konsekwencji ten upadek
                  doprowadza do ograniczeń swobód obywatelskich i stopniowej redukcji swobód .
                  Już wielu Amerykanów obawia się mówić to co myślą , czują się zagrożeni i
                  obawiają się konsekwencji.
                  Właśnie o tych zjawiskach tu na forum już rozmawialiśmy, wtedy wielu z nas
                  miało takie zdanie jak Norman Mailer , ja również. Ty jednak bałeś innego
                  zdania.

Alen
                  • Gość: Yani Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: *.proxy.aol.com 01.02.03, 16:21
                    Gość portalu: Alen napisał(a):

> Yani, Norman Mailer opisuje dokładnie przypadki cenzury w USA. Zajmuje się
                    > analizą ewolucji tego zjawiska . I na konkretnych przykładach z życia
                    > udawadnia iż właśnie mamy do czynienia z upadkiem . W konsekwencji ten upadek
                    > doprowadza do ograniczeń swobód obywatelskich i stopniowej redukcji swobód .
                    > Już wielu Amerykanów obawia się mówić to co myślą , czują się zagrożeni i
                    > obawiają się konsekwencji.
                    > Właśnie o tych zjawiskach tu na forum już rozmawialiśmy, wtedy wielu z nas
                    > miało takie zdanie jak Norman Mailer , ja również. Ty jednak bałeś innego
                    > zdania.
                    >
                    > Alen

Sfrustrowany blazen :)))
                    • Gość: Alen Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: proxy / *.i-one.at 01.02.03, 17:04
                      Gość portalu: Yani napisał(a):
                      >
                      > Sfrustrowany blazen :)))
                      >
                      Dziękuję za komplement.
                      Myślę Yani że w taki to prosty sposób sam się zakwalifikowałeś do ludzi którzy
                      odrzucają przemyślenia wybitnych umysłów tego świata.
                      Ja wiem że wybitni należą do mniejszości, jednak to jeszcze nie oznacza że oni
                      nie mają racji.
                      Twoje bezkompromisowe odrzucanie wszystkiego co może kolidować z Twoim
                      światopoglądem , jest wyznacznikiem ……

Alen.
                • Gość: Yani Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: *.proxy.aol.com 01.02.03, 16:02

> Nie zgodzę się z Twoim twierdzeniem iż Niemcy są sprzymierzeńcem zła . W
                  > każdym razie jeśli już podejmiemy taką logikę myślenia , to powiedział bym że
                  > Niemcy nie są tym sprzymierzeńcem numer jeden . Wiodącą rolę w sianiu po
                  całym
                  > świecie materiału do zabijania ma przecież Ameryka. A nawet Bin Laden dostał
                  > skrzydła przypięte przez USA. Długi czas USA dostarczała mu broń do
                  > zabijania, lecz tak długo jak długo on zabijał tych co Ameryka sobie
                  życzyła,
                  > był on sprzymierzeńcem USA.
                  > Yani , żyjesz w Ameryce to zapewne są Tobie znane głosy amerykańskich
                  > intelektualistów .
                  > Według nich Ameryka idzie w kierunku kraju faszystowskiego , prognozują oni
                  > iż już za kilka lat w USA będziemy mieli faszyzm.
                  > Ameryka zmieniła się bardzo po 11 listopada 02 , i to wydarzenie przyspieszy
                  > pewien rozwój socjologiczny którego płodem będzie właśnie faszyzm. Na pewno
                  > znasz Amerykańskiego pisarza który aczkolwiek jest kontrowersyjny , jednak
                  > właśnie tacy ludzie są solą głębokich rozważań które z reguły są trafne.
                  > Pisarz ten nazywa się Norman Mailer, właśnie w poniedziałek miał 80-te
                  > urodziny.
                  > Uważaj Yani żebyś nie zabrnął tak daleko, że wierzysz w „ Twoją”
                  > Amerykę
                  > tylko i wyłącznie dla tego bo chcesz wierzyć .
                  > Wolał bym nie nawiązywać do końcowych efektów zachodzących w psychice
                  > ludzkiej, takich oszukiwań samego siebie. Są one bowiem bardzo smutne .
                  >
                  > Alen

Sfrustrowany blazen :)))
                  • Gość: Alen Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: proxy / *.i-one.at 01.02.03, 16:50
                    Pozwolę sobie zauważyć iż wyraziłem tylko obawy amerykańskich
                    intelektualistów, którzy bardzo się martwią o swoją Ojczyznę. Podzielam ich
                    zdanie i uznaje ich autorytet , są to bowiem mimo podeszłego wieku , bardzo
                    błyskotliwi i niesamowicie witalni umysłowo ludzie. Ich analityczne umysły i
                    błyskawiczny sposób kojarzenia faktów , a szczególnie niezależnie myślenie,
                    świadczy o ich wybitności.
                    Zyczył bym Tobie Yani żebyś Ty potrafił bardziej niezależnie myśleć, i
                    potrafił prawdzie spojrzeć w oczy.
                    I nie staraj się być bardziej amerykański niż sami Amerykanie . Myśl o
                    przyszłości swoich dzieci i staraj się mieć na nią wpływ.

Alen.
                    • Gość: Yani Re: Niemcy-sprzymierzency zla!!! IP: *.proxy.aol.com 01.02.03, 21:01

> Zyczył bym Tobie Yani żebyś Ty potrafił bardziej niezależnie myśleć, i
                      > potrafił prawdzie spojrzeć w oczy.
                      > I nie staraj się być bardziej amerykański niż sami Amerykanie . Myśl o
                      > przyszłości swoich dzieci i staraj się mieć na nią wpływ.

Amerykanie to wzor, jak powinno funkcjonowac demokratyczne spoleczenstwo.
                      Nie sa mi potrzebne rady sfrustrowanego "obywatela" drugiej kategorii jak mam
                      zyc tutaj.
                      Bye!
    • mjot1 Re: Sprzymierzency zla !!! ? 31.01.03, 23:18
      Przebacz mi smutna Bratysławo...
      To przykre...

Najniższe ukłony!
      Zasępiony M.J.
    • Gość: bonk licytacja IP: *.acn.pl / 10.69.0.* 01.02.03, 10:29
      za komuny była tylko czechosłowacja - bez ofiar
      za niepodległej Rp - bałkany, afganistan, ameryka środkowa /grom/ i irak..co
      jeszcze?
      to jako ciekawostkę podaję
      bez komentarza
      • Gość: Rafis Re: licytacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.03, 10:55
        Gość portalu: bonk napisał(a):

> za komuny była tylko czechosłowacja - bez ofiar
        Oprócz tych ludzi którzy zostali zabici przez pijanych polskich wojaków.
        > za niepodległej Rp - bałkany, afganistan, ameryka środkowa /grom/ i irak..co
        > jeszcze?
        Myśle,że jeszcze dużo :)
        > to jako ciekawostkę podaję
        > bez komentarza
      • Gość: Yani Re: licytacja IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 07:00
        Gość portalu: bonk napisał(a):

> za komuny była tylko czechosłowacja - bez ofiar

1956r.-Polska, kilkudziesieciu zabitych
        1970r.-Polska, kilkuset zabitych
        1981/82-Polska
        We wszystkich tych latach, polskie wojsko zostalo uzyte przeciwko wlasnej
        ludnosci cywilnej, do zwalczania demokracji (w Czechoslowacji rowniez do walki
        z demokracja)... hanba!

> za niepodległej Rp - bałkany, afganistan, ameryka środkowa /grom/ i irak..co
        > jeszcze?
        > to jako ciekawostkę podaję
        > bez komentarza

W tych przypadkach, polskie jednostki wchodzily w sklad sil sprzymierzonych,
        ktore walczyly przeciwko dyktatorskim rezimom, przeciwko ludobojcom, przeciwko
        agresorom na inne narody...

• Gość: Alen Re: licytacja IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 12:00
          Yani , czy Ty wiesz ile dyktatorskich rządów zostało stworzone przez USA.
          Ile ofiar istnień ludzkich to kosztowało, USA przoduje w tej dziedzinie na
          świecie.
          Ja już zdążyłem zauważyć że Ty Yani nie możesz sobie pozwolić na ten
          psychiczny luksus co się nazywa „ obiektywność” . I jesteś zwolennikiem
          patrzenia na medal tylko z jednej strony, tej strony która się Tobie podoba.
          Nie uciekniesz od prawdy , a przyszłość przygotuje Tobie wielkie rozczarowanie.

Co do zakładania rządów marionetkowych , to obecnie na Węgrzech w obozie
          zamkniętym są szkoleni przez USA ludzie, do tego żeby przejąć władzę w Izaku.
          To się właśnie nazywa demokracja amerykańska.
          Zawsze amerykanie będą mogli się wyprzeć że to nie oni, bo przecież to było na
          Węgrzech.
          Podobnie jak z UFO sektą i wielu innymi dwuznacznymi organizacjami.

Alen.
          • Gość: Yani Re: licytacja IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 20:21

>I jesteś zwolennikiem patrzenia na medal tylko z jednej strony, tej strony
            >która się Tobie podoba. Nie uciekniesz od prawdy , a przyszłość przygotuje
            >Tobie wielkie rozczarowanie.

Czy mam sie juz bac, ze beda mnie przesladowac za poglady w nowej
            faszystowskiej Ameryce? :)) Za kilka lat zamkna mnie w obozie ? :))
            Zajmij sie lepiej swoja frustracja, wylecz sie z kompleksow, ktore spustoszyly
            Twoja psychike po tylu latach przebywania wsrod nacjonalistycznej nacji. Nie
            bedziesz musial sam siebie oszukiwac i swojej chorej psychiki wypelniac
            neofaszystowska propaganda. A jak juz Twoj dzieciecy mozdzek osiagnie etap jak
            u dojrzalego osobnika, sprobuj ze zrozumieniem przeczytac noweliste jak Norman
            Mailer :)) Mozesz tez nadal utozsamiac sie z Don Kichot'em, liczyc
            wystraszonych, pozbawianych swobod amerykanow i podniecac sie wypisujac steki
            bzdur. Mnie to nie przeszkadza.

Bye :)

• Gość: Alen Re: licytacja IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 21:03

>
              > Czy mam sie juz bac, ze beda mnie przesladowac za poglady w nowej
              > faszystowskiej Ameryce? :)) Za kilka lat zamkna mnie w obozie ? :))
              >
              Poczytaj sobie amerykańskich intelektualistów, wtedy może zrozumiesz o czym
              ja piszę.
              >
              > Zajmij sie lepiej swoja frustracja, wylecz sie z kompleksow, ktore
              spustoszyly
              > Twoja psychike po tylu latach przebywania wsrod nacjonalistycznej nacji. Nie
              > bedziesz musial sam siebie oszukiwac i swojej chorej psychiki wypelniac
              > neofaszystowska propaganda. A jak juz Twoj dzieciecy mozdzek osiagnie etap
              jak
              > u dojrzalego osobnika, sprobuj ze zrozumieniem przeczytac noweliste jak
              Norman
              > Mailer :)) Mozesz tez nadal utozsamiac sie z Don Kichot'em, liczyc
              > wystraszonych, pozbawianych swobod amerykanow i podniecac sie wypisujac
              steki
              > bzdur. Mnie to nie przeszkadza.
              >
              Twoja uporczywość nie dopuszcza żadnych krytycznych opinii o Ameryce.
              Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak chciał bym się mylić, jednak mój stosunek
              do prawdy jest bezpardonowy . Nie mam bowiem żadnych blokad psychicznych,
              dlatego nazywam wszystko po imieniu . A ponieważ mam respekt przed każdym
              Userem ,nie uciekam się do takich słów pomocniczych jak Ty to próbujesz.
              Ale nie martw się, nie jestem obraźliwy. Powiem więcej , nie spotkałem
              człowieka który by mnie potrafił obrazić. Natomiast martwi mnie tylko to , że
              ludzie ludziom szykują taki los, że ludzie traktują innych jako piorunochron
              dla swoich frustracji .
              A skoro tak często używasz tego słowa „Frustracja „ , to muszę Ci powiedzieć
              iż Twoje blokady są właśnie oznaką takiego zjawiska.
              Popracuj nad sobą Yani, nie korzystaj z tekstów których nie rozumiesz, staraj
              się samodzielnie wyciągać wnioski.

Alen.

• Gość: Yani Re: licytacja IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 21:11

> Gość portalu: Yani napisał(a):

> > Czy mam sie juz bac, ze beda mnie przesladowac za poglady w nowej
                > > faszystowskiej Ameryce? :)) Za kilka lat zamkna mnie w obozie ? :))

> Poczytaj sobie amerykańskich intelektualistów, wtedy może zrozumiesz o czym
                > ja piszę.

Masz na mysli twardoglowego komuniste z rozwiazanej komunistycznej partii w USA
                Normana Mailer? :)))
                Widzisz do czego doprowadzila juz Ciebie flustracja :)) Siegasz juz do takich
                nowelistow, dalej sie oszukujac, a jak to sie konczy, widac juz po Tobie :))

Yani.

• Gość: Alen Re: licytacja IP: proxy / *.i-one.at 02.02.03, 21:56
                  >
                  > Masz na mysli twardoglowego komuniste z rozwiazanej komunistycznej partii w
                  USA
                  > Normana Mailer? :)))
                  > Widzisz do czego doprowadzila juz Ciebie flustracja :)) Siegasz juz do
                  takich
                  > nowelistow, dalej sie oszukujac, a jak to sie konczy, widac juz po Tobie :))
                  >
                  Nie wiem czy on jest byłym komunistą czy nie .
                  Mnie interesuje tylko co on ma do powiedzenia , a co do twardej głowy to się
                  bardzo mylisz . Albo nie mówimy o tam samym Normanie albo nie miałeś z nim
                  optycznego kontaktu np. podczas wywiadu. Człowiek jest bardzo elastyczny w
                  myśleniu.
                  A nawet gdyby był kiedyś członkiem zakazanej dzisiaj w USA partii
                  komunistycznej , nie zmienia to dzisiaj sensu jego wypowiedzi.
                  Poza tym Mailer nie jest jedynym w USA co uważa iż USA idzie w kierunku tym
                  co kiedyś byli dyktatorzy . I rozwija się na państwo faszystowskie.

Alen.
                  • Gość: Yani Re: licytacja IP: *.proxy.aol.com 03.02.03, 06:41

> Nie wiem czy on jest byłym komunistą czy nie .
                    > Mnie interesuje tylko co on ma do powiedzenia , a co do twardej głowy to się
                    > bardzo mylisz . Albo nie mówimy o tam samym Normanie albo nie miałeś z nim
                    > optycznego kontaktu np. podczas wywiadu. Człowiek jest bardzo elastyczny w
                    > myśleniu.

Tylko osobnik z okrojonym umyslem, moze uwazac komunistycznego noweliste za
                    przedstawiciela amerykanskich intelektualistow :))) Tlumaczenie sie, ze nie
                    wiesz kim on jest, jeszcze bardziej potwierdza Twoja umyslowa ulomnosc.
                    Podobnie bez sensu operujesz cytatami z neofaszystowskich zrodel, nazywajac je
                    prasa zachodnia. Juz wskazywalem Tobie to kilka razy. Tobie wystarczy podsunac
                    ksiazke Hitlera z usunietym tytulem, a zaczniesz ja uzywac jako mysli
                    genialnego niemieckojezycznego intelektualisty. I nie powoluj sie na innych
                    amer. intelektualistow powstalych w Twojej urojonej wyobrazni. O Ameryce nie
                    masz zadnego pojecia, ba, Ty nawet nie wiesz co sie dzieje w Austrii:)))
                    Myslenie Twoje nie wychodzi poza poziom dzieci z podstawowki. Dowdow bylo
                    dziesiatki, w tym na web-stronie poswieconej Twojemu umyslowi, ktora od paru
                    tygodni juz nie istnieje, ale z coraz wiekszym powodzeniem sam ja
                    kontynulujesz :) I nie ucz mnie jak mam myslec, powolujac sie na
                    neofaszystowskich "intelektualistow" z Austrii, na ich anonimowe publikacje, na
                    skrajnie lewicowych komunistow lub wymyslane przez siebie bzdury. Zatruwaj sie
                    nimi sam , tak dlugo jak mozesz :)
                    Moj czas dla frustranta wyczerpany.
                    Bye!

• Gość: map4 Re: licytacja IP: *.swm.de 03.02.03, 10:07

> Tylko osobnik z okrojonym umyslem, moze uwazac
                      komunistycznego noweliste za
                      > przedstawiciela amerykanskich intelektualistow :)))

Tlumaczenie sie, ze nie
                      > wiesz kim on jest, jeszcze bardziej potwierdza Twoja
                      umyslowa ulomnosc.
                      > Podobnie bez sensu operujesz cytatami z
                      neofaszystowskich zrodel, nazywajac je
                      > prasa zachodnia.

Twoja optyka - "ten ma rację, kto stoi po odpowiedniej
                      stronie wylotu lufy" jest akceptowalna, tak długo, jeśli
                      stoisz po odpowiedniej stronie lufy. Dla Ciebie, nie dla
                      mnie. Nie wiem tylko, czemu. Brak wyobraźni ?

Juz wskazywalem Tobie to kilka razy. Tobie wystarczy
                      podsunac
                      > ksiazke Hitlera z usunietym tytulem, a zaczniesz ja
                      uzywac jako mysli
                      > genialnego niemieckojezycznego intelektualisty. I nie
                      powoluj sie na innych
                      > amer. intelektualistow powstalych w Twojej urojonej
                      wyobrazni. O Ameryce nie
                      > masz zadnego pojecia, ba, Ty nawet nie wiesz co sie
                      dzieje w Austrii:)))

Masz zupełną rację. Też mam od czasu do czasu ochotę
                      "przywrócić wolność" (kulawe tłumaczenie z ang. "to
                      endure freedom") Alen'owi :-)
                      Zrzućmy mu bombkę !

> Myslenie Twoje nie wychodzi poza poziom dzieci z
                      podstawowki. Dowdow bylo
                      > dziesiatki, w tym na web-stronie poswieconej Twojemu
                      umyslowi, ktora od paru
                      > tygodni juz nie istnieje, ale z coraz wiekszym
                      powodzeniem sam ja
                      > kontynulujesz :) I nie ucz mnie jak mam myslec,
                      powolujac sie na
                      > neofaszystowskich "intelektualistow" z Austrii, na ich
                      anonimowe publikacje, na

Jest pewna różnica, pomiędzy nielubieniem obcych ( tu w
                      znaczeniu innych narodów), a wysyłaniem ich do gazu.
                      Nielubienie obcych jest brzydkie, fe i w ogóle, lecz
                      istnieje. Przeważnie wśród bednych, niedouczonych,
                      sfrustrowanych bezrobotnych lub w pracy poniżanych
                      pracowników fizycznych, czyli generalnie wśród ludzi,
                      którzy nie lubią samodzielnie myśleć.
                      W Polsce tacy jednoczą się wokół o. Rydzyka a w USA wokół
                      prezesa Moskala i Yani'ego.

> skrajnie lewicowych komunistow lub wymyslane przez
                      siebie bzdury. Zatruwaj sie
                      > nimi sam , tak dlugo jak mozesz :)
                      > Moj czas dla frustranta wyczerpany.
                      > Bye!

Nazywanie Alena frustratem to tak jak określanie Yaniego
                      intelektualistą, jeśli do poziomu inwektyw schodzimy.
                      W jednym masz rację. Czas się skończył.
                      • Gość: Yani Re: licytacja IP: *.proxy.aol.com 03.02.03, 20:06
                        map4 napisal:

(....)

Nie dziwie sie, ze juz od dluzszego czasu, tresci pisane do Alena, odnosisz do
                        samego siebie.
                        Po zaprezentowaniu wczesniej, swojej umiejetnosci kojarzenia faktow, w
                        tym "szczytu intelektu" odnosnie relacji pozyczka - kupno nieruchomosci (np.
                        domu w USA), moze kiedys zrozumiesz moja ignoracje, na Twoje infantylne posty.

Yani.
    • hen Re: Sprzymierzency zla !!! ? 01.02.03, 11:13
      Gość portalu: ballest napisał(a):

>
      >
      > Wprawdzie Ameryka jest synonimem wolnosci i demokracji, ale Bush zostanie
      > synonimem gwaltu, mordu i narzucania swej woli innym narodom.
      > Kiedys to robila ZSRR a Polska wmaszerowala z nia do Czechoslowacji (Czesi
      > nie zapomnieli Wam tego do dzisiaj)wtedy wierzylem , ze Polacy zmuszeni byli
      > do tej HANBY, dzisiaj w to juz nie wierze.
      > Lubia sie chowac za mocnymi plecami i chlubic czyims zwyciestwem, z
      > Napoleonem sie nie powiodlo.
      >
      > pyrsk
      > ballest

Ciągle Wy i Wy. Ty chyba nie jesteś Polakiem. (?) Piszesz w obcym języku,
      uważaj żeby Ci to w krew nie weszło. A Ty misiu lubisz się chować za czyimiś
      plecami, udajesz inny naród, który nigdy nie ponosił żadnej odpowiedzialności.
      Chcesz być Ślązakiem?

Co masz na myśli mówiąc, że "Polska wmaszerowała" i "Wam nie wybaczą". Że niby
      wielkopololanie, dolno-ślązacy, mazowszanie i pomorzanie mają ponosić
      odpowiedzialność i zbierać pogardę Czechów, a ślązacy nie? Przez wiele lat
      ludzie ze Śląska współrządzili, lub mieli "większość" we władzy ludowej tego
      państwa co nazywasz je Polską. Myslisz też pewnie, że w Czechach ślązaków nie
      było, że Ślązacy woleli zdezerterować z wojska, mając przekroczyć granicę z
      Czechami. (?)

Jeśli lubisz stosować uogólnienia i odpowiedzialność zbiorową - należysz, czy
      chcesz czy nie to tej zbiorowości.
      • Gość: ballest Re: Sprzymierzency zla !!! ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.02.03, 21:12
        NIE, wszyscy jestescie winni, oczywiscie Slazakow nie mozesz wina obarczac, bo
        ich wtedy juz nie bylo, na ich miejscu byli kresowiacy i inni.
        Polacy nie powinni sie za plecami USA chowac i mocnego kolegi szukac, niech
        pokaza co potrafia , byc moze wtedy zwroca na siebie uwage i beda powazani.
        Za plecami innych maszerowac kazdy potrafi, chocby w Iraku 100 polakow zginelo
        a Amerykanow tylko 2 to o tych dwoch bedzie wiecej na SWIECIE pisano jak o 100
        POLAKACH.
        Pyrsk
        ballest
        • Gość: feran Re: Sprzymierzency zla !!! ? IP: *.txucom.net 03.02.03, 06:57
          Wojsko Polskie w Iraku, aby sprzeciwic sie polityce panstwa Niemieckiego to nic
          nowego.Juz bylo to sama (no prawie) w 1943.Niemcy popierali i wywolali
          powstanie antybrytyjskie.II korpus gen.Andersa pilnowal pol
          naftowych,rozstrzeliwywal powstancow i pomocnikow z SS.

Do dzisiaj uwaza sie,ze Polacy byli po wlasciwej stronie.W wielkiej polityce to
          Niemcy lubia sie mylic.Trudno przywyknac do idei Niemcow jako arbitrow
          demokracji,moralnosci i wlasciwego zachowania sie w stosunkch z sasiadami.

Pyrsk

• a_o_s tak sie tylko zastanawiam 03.02.03, 10:30
            mam pytania

czy od waszych poczatkow zycia, czuliscie kiedys strach, obawe, ze usa moze
            uzyc broni masowej przeciw wam?

po co irakowi prowadzenie prac nad bronia masowej zaglady?

w jakim celu prowadzi sie takie prace w kraju o ogromnym potencjale
            gospodarczym - znaczy sie posiadajacym rope - w sytuacji gdy gloduja tam ludzie?

???
            • ballest Re: tak sie tylko zastanawiam 03.02.03, 18:00
              a_o_s napisał:

> mam pytania
              >
              > czy od waszych poczatkow zycia, czuliscie kiedys strach, obawe, ze usa moze
              > uzyc broni masowej przeciw wam?
              >
              > po co irakowi prowadzenie prac nad bronia masowej zaglady?
              >
              > w jakim celu prowadzi sie takie prace w kraju o ogromnym potencjale
              > gospodarczym - znaczy sie posiadajacym rope - w sytuacji gdy gloduja tam
              ludzie

Ludzie opamietajcie , sie Irak to nie Polnocna Korea, on nie ma potencjalu ,
              zeby taka bron produkowac, on nawet broni do wlasnej armii produkowac nie
              potrafi.
              Oni z glodu umieraja, tu chodzi o moralnosc a nie o oblude !!
              Dlaczego USA Korei nie zaatakuja ??? Tam nie ma ropy i Firmom na Korei nie
              zalezy !!!

pyrsk
              ballest
              > ?
              >
              >
              > ???
              • a_o_s Re: tak sie tylko zastanawiam 04.02.03, 08:51
                > Ludzie opamietajcie , sie Irak to nie Polnocna Korea, on nie ma potencjalu ,
                > zeby taka bron produkowac, on nawet broni do wlasnej armii produkowac nie
                > potrafi.
                > Oni z glodu umieraja, tu chodzi o moralnosc a nie o oblude !!

1.potencjal zeby produkowac ma. ma specjalistow, sa kwity na zakupy substancji
                bedacych polproduktami do broni biologicznych czy chemicznych.
                kraj ten nie jest zagrozony w tej chwili w zaden sposob, procz usa z ktorymi i
                tak szans w starciu nie ma. po co wiec sie zbroi i kupuje sprzet wojskowy kiedy
                jak sam powiedziales wyzej ludzie umieraja z glodu???

2.sa powazne przeslanki aby podejzewac ze bron taka moze byc uzyta:
                - scudy nad tel avivem
                - potrute wioski kurdyjskie
                - wojna z iranem
                - inwazja na kuwejt
                - prace nad technologiami nuklearnymi w latach '80

malo powodow?

3. nie odpowiedziales w koncu na moje pytanie, tylko wykreciles sie od niego
                jakas niedorzecznoscia.
                a co do umierania z glodu i zbrojen, to sam piszesz cos co jest
                niedorzecznoscia i bezsensem logicznym. wedlug ciebie irak sie nie
                zbroi: "...on nie ma potencjalu,zeby taka bron produkowac, on nawet broni do
                wlasnej armii produkowac nie potrafi.Oni z glodu umieraja..." jesli tak jest
                jak piszesz, to wytlumacz mi fenomen koreii polnocnej. nie maja ropy, nie maja
                wielkich bogactw naturalnych ani rolnictwo nie jest u nich na wysokim poziomie,
                ani eksport, ludzie zywia sie trawa i korzonkami a stac ich na rozwijanie
                programow jadrowych... wedlug ciebie te sprawy sie wykluczaja w przypadku
                iraku, ktory nei watpliwie jest panstwem bogatrzym od koreii.

pozdrawiam
                • ballest Re: tak sie tylko zastanawiam 04.02.03, 23:52
                  Technologie Iraku mozna porownac z Albania, tylko jak USA Albanie zaatakuja, to
                  dostana wiecej problemow , jak z Irakiem.
                  Dlaczego Polski do tego potrzebuja, to zeby historia kiedys napisala caly swiat
                  tego chcial.
                  D L A T E G O PIONKOW P O T R Z E B U J A ::::
                  Wy chyba nimi jestescie !!! nie Anglia , bo to tez Anglosasi !!
                  • a_o_s Re: tak sie tylko zastanawiam 05.02.03, 09:07
                    > Technologie Iraku mozna porownac z Albania

albania nigdy nie uzywala broni masowego razenia i nigdy nie walila w sasiednia
                    jugoslawie pociskami ziemia-ziemia. do tego podkreslam jeszcze raz, bo widze ze
                    czytasz pobieznie zauwazajac tylko to co chcesz, ALBANIA NIE MA ROPY a irak ma.
                    a ropa to KASA

> tylko jak USA Albanie zaatakuja, to dostana wiecej problemow , jak z Irakiem.

rownie dobrze moglbys odpisac ze sliwki rosna na wierzbie i mialo by to taki
                    sam sens jak powyzsze zdanie. a jaki to ma zwiazek ze sprawami
                    bliskowschodnimi?

> Dlaczego Polski do tego potrzebuja, to zeby historia kiedys napisala caly
                    > swiat tego chcial.D L A T E G O PIONKOW P O T R Z E B U J A ::::

polski do tego potrzebuja? a co im polska da? grom wysle??? maja swoje wlasne
                    jednostki. da takie wsparcie polityczne i autorytet ze innym sie glupio zrobi?
                    wolne zarty.
                    poparcie polski jest czysto symboliczne, wydaje mi sie ze wynika z tego ze
                    europa zachodnia zbyt bardzo zasklepila sie w soich pancerzykach pokoju i
                    dobrobytu, tracac umiejetnisc trzezwego spojzenia na wiele spraw - patrz
                    srebrenica i zachowanie wojsk "pokojowych" holenderskich.
                    co zas si etyczy niemiec to sprawa jest bardziej skomplikowana. majac na swoim
                    terytorium tak duza mniejszosc islamska, trzeba uwazac co sie robi. tyle.

> Wy chyba nimi jestescie !!! nie Anglia , bo to tez Anglosasi !!

kolejne zdanie bez wiekszego sensu...

mimo wszystko pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka