Dodaj do ulubionych

Nocne tramwaje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:13
Wiem, że temat jest już przeterminowany, ale zapytuję w nim o to, czy linie
tramwajowe nocne od 30 do 40P są zawieszone czy zlikwidowane? Pamiętam, że na
przystankach była informacja o zawieszeniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: perian Re: Nocne tramwaje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.07.06, 22:43
      Zawieszone.
      • tram_ktos Re: Nocne tramwaje 05.07.06, 00:14
        To jak tak dalej pójdzie będziemy mieli nową definicję pojęcia "zawieszony".
        Zupełnie zgubiony zostanie aspekt tymczasowości.
        • svarte_sjel Re: Nocne tramwaje 05.07.06, 12:09
          tram_ktos napisał:
          > To jak tak dalej pójdzie będziemy mieli nową definicję pojęcia "zawieszony".

Jaka ona tam nowa. Dobrze sprawdzona w GOP-ie od lat.
          • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:30
            Skoro zawieszone, można w takim razie jeździć na imienne np. na 32, czy 40L? A
            poza tym, tak w ogóle to chyba 23 jest dłużej zawieszona od tych "nocek".
    • 1410_tenrok Re: Nocne tramwaje 06.07.06, 12:01
      Dodam tylko, ze argumentowano, ze tramwaje sa glosne, a autobusy będą ciche. Z
      perspektywy czasu, ktory minął od wprowadzenie zawieszenia, moge powiedziec, ze
      autobusy są głosniejsze! Koło mnie jest przystanek. W nocy jeżdżą gruchoty.
      Kiedy próbują zatrzymać się na przystanku, mam strach, że wreszcie wybuchną,
      taki powstaje żałosny klekot, hurkot, krąbot i żężenie. Aż mi żal tych złomów.
      • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:44
        Nie mieszkam przy samej ulicy, a mimo to słysze głośny jazgot silników Jelczy-
        trupów i podobnych im Ikarusów.
        • Gość: g625 Re: Nocne tramwaje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 16:05
          ciekawe, czy mozna podac mpk za zaklocanie ciszy nocnej? albo zdik za
          dopuszczenie do uzytkowania ulicy tak zniszczonej, ze przejazd samochodow nia
          powoduje przekroczenie norm halasu. chyba w ten sposob argumentowano przy
          slynnej akcji z ul. bezpieczna?
          • piast9 Re: Nocne tramwaje 06.07.06, 19:25
            Gość portalu: g625 napisał(a):

> (...)ze przejazd samochodow nia powoduje przekroczenie norm halasu
            Wątpię. Wtedy Legnicką pomiędzy Zachodnią a Kwiska tramwaje by już w ogóle nie
            jeździły.
            • Gość: g625 Re: Nocne tramwaje IP: *.Slowianska.k.pL 06.07.06, 19:31
              ale powiedzmy ze zglosze ze jest za glosno. przyjdzie pan akustyk i zbada. no i
              co - kara albo zakaz ruchu. akurat tramy nie jezdza w nocy. ale tiry czy
              traktory tak.
              • piast9 Re: Nocne tramwaje 06.07.06, 21:14
                Gość portalu: g625 napisał(a):

> akurat tramy nie jezdza w nocy.
                Ostatni jedzie koło 1 w nocy, pierwsze pojawiają się po 4.
                • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:50
                  Parę miesięcy temu było tak, że tramwaje kursowały już od 3 z hakiem.
                  • Gość: Marecki Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:55
                    Jezdza... na Powstancow jak ruszaja z zajezdni :P:P
                    • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 13:39
                      Ja koło 3 godziny widywałem na Kołłątaja tramwaje linii 5 i 9. Oczywiście ten
                      "hak" o którym wspomniałem wcześniej był bardzo duży.
                      • Gość: Gienio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:51
                        One tez z zajezdni...
                        • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:09
                          > One tez z zajezdni...

No przecież nie z warsztatu samochodowego...
                          • Gość: Gienio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:02
                            Hulio porazila mnie twoja wstawka po prostu padlem... zabiles mnie swoim zartem
                            i glupota... ale chyba takie typy jak ty tak maja... Jestes z PiSu???? Czy
                            doradca Endriu L??
                            • Gość: hulio Re: Nocne tramwaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:12
                              Nie, nie jestem z PiSu ani doradcą Leppera, ku twemu zdziwieniu. A poza tym,
                              Gieniu nie powinieneś zbaczać z tematu. O polityce i dowcipach możesz
                              porozmawiać na forum ogólnym. Tak naprawdę nie powinienem odpowiadać na tego
                              posta, bo łamie on regulamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka