Dodaj do ulubionych

WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copernicus?

10.07.06, 09:41
Próbuję dowiedzieć się czegoś o tych szkołach.Czy ktoś z was uczy się tam
może lub słyszał opinie na ich temat? Chodzi mi o kierunki informatyczne.
Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikołaj Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wro.vectranet.pl 10.07.06, 10:04
      Zapomnij, takie szkoły są beznadziejne.
      • karaboo Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 10.07.06, 11:05
        beznadziejne jak się porówna z politechniką? czy sa jakies inne lepsze prywatne?
        • Gość: Mikołaj Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wro.vectranet.pl 10.07.06, 11:13
          > beznadziejne jak się porówna z politechniką? czy sa jakies inne lepsze prywatne
          > ?

Tak.

> czy sa jakies inne lepsze prywatne?

Ale takie prywatne szkoły to jest strata czasu; zapewniam Cię, ze dla
          potencjalnego pracodawcy nie ma najmnijeszego znaczenia czy taką szkółkę
          skończyłeś czy nie.
          • karaboo Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 11.07.06, 10:37
            pytanie czy można tam się czegoś praktycznego nauczyć, bo o to mi chodzi? nie
            patrzę pod katem pracodawcy:-)
            • karaboo Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 11.07.06, 10:37
              kątem nie katem<:)
            • Gość: Mikołaj Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.06, 16:23
              > pytanie czy można tam się czegoś praktycznego nauczyć, bo o to mi chodzi? nie
              > patrzę pod katem pracodawcy:-)

"Czegoś praktycznego" jak piszesz to możesz sie nauczyć samodzielnie w domu
              mając komputer i dostęp do internetu oraz znając w miarę język angielski. Każda
              "Niepubliczna Wyższa Szkoła Czegoś tam i Informatyki" to wyłącznie strata czasu
              i naciąganie na czesne.
    • Gość: wwsisowiec Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:47
      wwsis lepszy, lepiej tam idz bo w copernicusie tylko leszcze.
      • Gość: Zainteresowany Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.06, 15:09
        A coś bardziej konkretnego mógłbyś powiedzieć o tej szkole?
      • Gość: Lora Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.e-wro.net.pl 11.07.06, 22:25
        Dlaczego tylko leszcze w copernicusie?
    • Gość: ##$## Copernikus IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.06, 02:15
      W copernikusie zajęcia prowadzą prawdziwi informatycy w większości z
      politechniki, natomiast wadą tej szkółki jest raczej gorszy element
      studiujący. Ale dla kogoś kto naprawdę chce posiąść wiedzę informatyczną polecam
      copernikusa.
      • karaboo Re: Copernikus 12.07.06, 08:45
        Myśle właśnie że w tym tkwi problem prywatnych szkół.Ludzie często ida tam z
        nastawieniem, że chca tylko miec papierek.A wykładowcy jak maja większośc roku
        z takim podejściem to jak to się mówi ulegaja presji tłumu i nie cisna
        tak.Zwłaszcza że co im za róznica ile kto się nauczy to nie ich wiedza.Chcesz
        to ucz sie nie chcesz to nie to nie podstawówka że za "uszy się ciągnie":-)
        • Gość: Zainteresowany Re: Copernikus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.06, 09:12
          W sumie słusznie - czy każdy musi mieć wyższe wykształcenie?
          • karaboo Re: Copernikus 12.07.06, 10:52
            nie każdy musi ale taka moda teraz , żeby miec papierek
    • pj_kejti Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 12.07.06, 17:32
      Nie wiem jak jest w WSIS czy jak to tam sie pisze ;) ale studiuje w
      Copernicusie, obecnie jestem po 4 semestrach informatyki i powiem tak - jezeli
      masz niewielka wiedze i chcesz sie nauczyc podstaw roznych rzeczy, to Copernicus
      bedzie dobry, daje dobre warunki do startu - potem, jezeli bedziesz mial ochote
      na wiecej to niestety wydaje mi sie ze musisz to robic juz na wlasna reke. A co
      do ludzi, ktorzy studiuja w Copernicusie... Studiuje dziennie i prawda - jest
      sporo prymitywow i glupkow, ale sa tez ludzie bardzo w porzadku, wiec uogolniac
      jakos szczegolnie nie mozna.
      • karaboo Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 17.07.06, 12:11
        Jak się chce człowiek uczyć to się nauczy.A jak nie to mu nawet Polibuda nie
        wystarczy;-)
        • Gość: Kacper Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 01:10
          ja studiuje na Copernicusie administracje i idac na ta czelnie myslalem ze
          bedzie luzik a wcale tak nie jest Co prawda z 2 czy 3 przedmiotow zaliczenie
          polegalo na napisaniu referatu ale niektore przedmioty to byla masakra np
          socjoligia Na administacji wiekszosc wykladowcow jest z Uniwerku i tez cisna
          Copernicus przez Uniwerek ma njwiecej egzaminow ze szkol prywatnych i najgorsze
          zasady jezeli chodzi o zdawanie licencjata(poprostu najtrudniejszy) Ale dobre
          jest to ze jako jedyna uczelnia prywatna ma podpisana umowe z Uniwerkiem o
          studia magisterskie A jezeli chodzi o ludzi to duzo jest dziwnych ludzi na
          informatyce ale znajda sie tacy z ktorymi mozna pogadac Pozdrawiam
    • Gość: Zainteresowany Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 10:10
      Ale co to znaczy, że ludzie na informatyce są dziwni? Mało kontaktowi, nie uczą
      się, czy o co chodzi?
      • Gość: takitam Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.magma-net.pl 22.07.06, 17:40
        Na informatyce część to po prostu ściślaki, tj. tacy robotnicy od maszyn
        (komputerowych). Nie wszyscy, oczywiście, ale do niektórych informatyków ta
        teza zadziwiająco pasuje...
    • lisenne Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 12.09.06, 11:42
      Podbijam wątek Karaboo.
      Też jestem zainteresowana tą uczelnią i opiniami o niej.

Dodatkowo: czy ktoś może pamięta, ile wynosiło wpisowe pod koniec września 2005
      na tę uczelnię??
      W tym roku, w lipcu 2006 r. mieli promocję - tylko 100 zł (zamiast
      standardowego 400 zł).
      Teraz "mają promocję" od 01 sierpnia 2006 r. - "tylko 200 zł".
      Nie wiem, czy obniżą pod koniec września do lipcowego 100 zł, by złapać
      studentów, czy też może jeszcze podwyższą??
      Jeśli tak, to wybiorę inną uczelnię, konkurencja w końcu też istnieje...
    • lisenne Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 19.09.06, 02:31
      Podbijam - ktoś coś wie o Copernicusie?
      Dobrego lub złego?
      Both? ;)
      • Gość: copernicusowiec Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:42
        ble copernikus beznadzieja !!
        nic nie ucza, leszcz na leszczu, same prymitywy w golfach 3 albo innych tunerskich badziewiach co placa za papierek i maja wszystko gdzies. Naprawde nie polecam copernikusa bo tam smierdzi.. !!!
        • Gość: lisenne Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.lanet.net.pl 22.09.06, 15:22
          Byłam zrobić rozpoznanie w Copernicusie, śmierdzieć - nie śmierdzi ;)
      • Gość: aoife Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.06, 16:08
        O, dobrze, że jeszcze jakaś kobieta się interesuje tą szkołą, bo już miałam
        wrażenie, że są tam sami faceci. I co, zdecydowałaś się na WWSIS?
        • Gość: lisenne Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern IP: *.lanet.net.pl 22.09.06, 15:17
          Niestety, mam dalej zbyt mało danych "od kuchni", bo podjąć decyzję.
          A czas nagli, prawie koniec września...

A sami faceci, to nie problem, to atut :P ;) :D
        • karaboo Re: WyższaSzkoła InformatykiStosowanej czy Copern 30.09.06, 10:53
          jak się zdecyduję na którąś do dopiero w przyszłym roku ale juz się rozglądam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka