23.04.11, 13:05
Proszę o odpowiedzi na temat wypoczynku w Hiszpanii.
Jaki region Hiszpanii odwiedziliście?
W jakim Hotelu byliście?
Czy wykupywaliście dodatkowe wycieczki, jeśli tak to jakie?
W jakim celu odwiedziliście Hiszpanię?
Czy zamierzacie tam kiedyś jeszcze pojechać?
Jak oceniacie poziom świadczonych usług w hotelach Hiszpanii?
Za wszystkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • af-bcn właściwie niektórzy już o tym pisali ... 23.04.11, 16:58
      forum.gazeta.pl/forum/f,204,Hiszpania.html
      www.tripadvisor.com/ShowForum-g187427-i42-Spain.html
      forum.virtualtourist.com/forum-178-1-Travel-Spain-1-forum.html

pozdrawiam
      A.
      • agusia29.03.1988 Re: właściwie niektórzy już o tym pisali ... 23.04.11, 18:42
        nie ponieważ mnie chodzi o szczegółowe odpowiedzi na moje pytania a nie tylko ogóły które są wszędzie :)
      • Gość: RomanRiq Re: właściwie niektórzy już o tym pisali ... IP: *.icpnet.pl 08.11.11, 21:48
        byłem tylko w Barcelonie i w Madrycie, z tych dwóch miast Madryt bardziej mi isę podobal, jest bardziej na luzie, ludzie nie chodzą spać, zawsze się bawią, zawsze jedzą w tych swoich barach i zawsze się spóźniają. Hotel w tych miastach nie były zbyt drogie, z tego co pamiętam, nie pamiętam nazw. Szukałem przez stronę oHotele.pl, na której można znaleźć najtańsze oferty. Jeśli miałbym wrócićto raczej do Madrytu... choć piłkarsko wolę Barcę
    • Gość: Meggy100 Re: Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 13:01
      Witam,
      Nie wiem czy udzielę wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania bowiem znam tylko trochę Madryt i Barcelonę. Byłam też krótko w Maladze. W tym roku planuję dwutygodniowy pobyt na południu Hiszpanii bowiem z opinii wielu fanów tego kraju prawdziwa Hiszpania to m.in. Andaluzja . Z pewnością mniejszym powodzeniem wśród znawców cieszy się wybrzeże od Barcelony w dół , bowiem jest zbyt turystyczne.
      Godne polecenie to z pewnością regiony Granady, Sevilii , Cordoby. Do tego Ronda i jej okolice.
      Generalnie całe to południe jest ciekawe. Słyszałam też ,że ciekawa Hiszpania to północ, znacznie rzadziej uczęszczana przez turystów ale przez to bardziej naturalna.

Usługi - nie polecę Ci zbyt dużo hoteli; jedynie w Madrycie to MAYORAZGO na Grand Via, świetne miejsce, a w Barcelonie hotel Turin w jednej z bocznych uliczek od znanej Rambli.
      Jakość tych hoteli to takie 3* bez specjalnych wytrysków. Generalnie trzeba pamiętać, że standard hoteli w hiszpanii jest trochę niższy niż wynika to z gwiazdek. Tak więc jak widzisz przeciętnie cenowy hotel 4* to spokojnie spodziewaj się bardzo średnich 3*. Z hoteli 2* i niższych staram się nie korzystać chociaż pewnie znajdziesz i całkiem porządne.
      Ceny jedzenia zbliżone do naszych.
      Generalnie ja preferuję podróżę które sobie sama zaplanuję, bez biur podróży, tyle, że trzeba się dobrze do nich przygotować z przewodnikiem i dużą ilością wiedzy z netu.
      Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
      Pozdrawiam
      Magda
      • agusia29.03.1988 Re: Hiszpania 26.04.11, 10:01
        Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź pozdrawiam :)
    • Gość: ja Hiszpania--polecam Costa Brava IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.11, 13:48
      jeśli nie lubisz tłoku to polecam czerwiec i końcówkę sierpnia (no i wrzesień ).
      Całkiem tanio wychodzi (tanie linie lotnicze) bo to przed i po sezonie .
      Jeśli znasz angielski albo ktoś kto z tobą będzie to możesz śmiało jechać w tzw " ciemno".
      Kwaterę ,hostel ,camping -czy jak to zwał znajdziesz na 100%.Byłem przerabiałem .Przez biiuro podrózy DROŻEJ i warunki na kwaterze gorsze .
      KONIECZNIE kup przewodnik PASCALA -Hiszpania .Znajdziesz tam bardzo dużo potrzebnych rzeczy /porad .
      • agusia29.03.1988 Re: Hiszpania--polecam Costa Brava 26.04.11, 10:24
        W jakim byłaś hotelu/hostelu czy campingu i czy byłaś zadowolona ze świadczonych tam usług? czy zamierzasz pojechać tam jeszcze kiedyś?
        • Gość: ja Hiszpania--polecam Costa Brava IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 14:07
          byłem tam dwukrotnie .bardzo chętnie pojechałbym ponownie .
          ROSES( klimat jak w gruzji -gdzie żyje najwięcej stulatków )-
    • milosh247 Re: Hiszpania 26.04.11, 22:06
      Po pierwsze moim zdaniem nie ma co jechać do Hiszpanii z biurem podróży - biura podróży tak ździerają na Hiszpanii że aż szkoda gadać - ciągle jeszcze pokutuje mit że Hiszpania to luksus i egzotyka. Tanie linie latają do Madrytu, Barcelony, Malagi - po co więc płacić za nic jak można sobie zorganizować wszystko samemu.
    • agusia29.03.1988 Re: Hiszpania 27.04.11, 15:54
      dziękuje za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi i proszę o więcej, każda opinia jest dla mnie cenna :)
    • Gość: ewa Re: Hiszpania IP: *.174.220.76.dyn.user.ono.com 10.11.11, 17:51
      podoba mi się zielona, malutka Kantabria; nie nudzę się na Wyspach Kanaryskich, przejechałam całą Estremadurę, widziałam wiatraki La Manczy (nie widziałam Don Kichota), spacerowałam po plażach Huelvy, pielgrzymowałam do Santiago... o tych wędrówkach po Hiszpanii czasem cos napiszę na: madryt-365.blog.onet.pl/
      ewa
    • Gość: do barcelonas Re: Hiszpania IP: *.ipcom.comunitel.net 14.11.11, 18:05

Wybierasz się na wakacje do Barcelony?
      Z nami możesz zwiedzić zarówno najbardziej znane zabytki Barcelony jak i poznać miejsca, o których nie wspomina żaden przewodnik, a które są równie warte uwagi tak jak Sagrada Familia czy Camp Nou.
      Organizujemy niestandardowe wycieczki po Barcelonie i jej okolicach w małych grupach. Pomagamy w znalezieniu noclegu. Zainteresowany? Więcej szczegółów znajdziesz na naszej stronie:
      www.dobarcelonas.com
      kontakt: info@dobarcelonas.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka