markizdezade 17.07.06, 12:39 Jak podobają się wam planowame przez PIS-y zmiany w prawie do obrony koniecznej ? - wprawdzie,niecierpię tej ekipy,lecz ten ich pomysł bardzo mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piast9 Re: Obrona konieczna... 17.07.06, 12:45 Pomysł ok, ciekawe jak w życiu bedzie. Nie wiem jak jest obecnie - media na pewno rozgłaszają tylko te przypadki, w których broniący się ma absurdalne kłopoty. Nie wiem w ilu i w jakich przypadkach sąd uznał obronę za słuszną i niepodlegającą karze. Dopuszczenie do bezwarunkowej obrony koniecznej może z kolei doprowadzić to sytuacji, w których jakiś bandzior napadnie na mnie na ulicy a potem będzie twierdził że się przede mną bronił i miał do tego prawo. Wiem, że takie postawienie sprawy ze względu na świadków nie świadków może być trudne, ale kto wie? Na pewno dobrze, że we własnym domu będzie się można bronić. Tu napastnik się nie wykręci sianem, przynajmniej ja nie widzę takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliber 9mm A na Żeromskiego właśnie 2 osoby zabite! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 17.07.06, 12:46 Morderca (?) zabrykadował się w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś