Dodaj do ulubionych

Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :)

17.07.06, 19:54
Panowie robotnicy wielkim urządzeniem na gąsiennicach i z wielkim napisem HYDROBUDOWA S.A przecięli rurę z wodą i Grunwald zaczęło nieźle zalewać :) Przyjechałem do domu (Borek) a woda z kranu ledwo leci. Jak ktoś chce się wykompać to na Grunwald ;) Szkoda, że nie wziąłem aparatu, może cyknął ktoś parę zdjęć ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Popowice brak wody /nt IP: *.e-wro.net.pl 17.07.06, 20:01
      • Gość: Jacek O! Już jest :) /nt IP: *.e-wro.net.pl 17.07.06, 20:03
      • m.kostrowicki Re: Popowice brak wody /nt 17.07.06, 20:08
        Rzeczywiście, magistrala w pl. Grunwaldzkim została uszkodzona przez ekipę
        budowlaną. Pracownicy MPWiK opanowali już sytuację, uszkodzony odcinek został
        odcięty. Woda ponownie znalazła się w sieci i jej dostawy powinny powoli wracać
        do normy.
        Serdecznie przepraszamy za utrudnienia.

Michał Kostrowicki
        Dział Public Relations MPWiK Sp. z o.o. we Wrocławiu
        • Gość: wic a kochanowskiego?? IP: *.chello.pl 17.07.06, 20:25
          tam zdaje się także rozerwało rurę- już wykopaliści potężną dziurę; dodam, że
          to całkiem nowa rurę pod remontowaną jakieś 3 lata temu jezdnią; pamiętam
          wymianę tej rury- wytrzymała więc całe 3 lata- moje gratulacje! osiągneliście
          właście poziom jakości pracy gdzieś z pogranicza zimbabwe i mozambiku.
          • m.kostrowicki Re: a kochanowskiego?? 17.07.06, 21:06
            Gość portalu: wic napisał(a):

> tam zdaje się także rozerwało rurę- już wykopaliści potężną dziurę; dodam, że
            > to całkiem nowa rurę pod remontowaną jakieś 3 lata temu jezdnią; pamiętam
            > wymianę tej rury- wytrzymała więc całe 3 lata- moje gratulacje! osiągneliście
            > właście poziom jakości pracy gdzieś z pogranicza zimbabwe i mozambiku.

Magistrali w pl. Grunwaldzkim nie rozerwało, lecz została uszkodzona przez
            ekipy pracujące przy tamtejszej inwestycji.
            Uszkodzony fragment magistrali przy skrzyżowaniu Kochanowskiego i Śniadeckich
            nie pochodził sprzed kilku lat, lecz z lat 70. Z odcinkami z tego okresu mamy
            najwięcej problemów – gdy je układano, nie zawsze przestrzegano zasad sztuki
            budowlanej i często, zamiast na odpowiedniej podbudowie, lądowały na gruzie.
            Niemniej za awarię oczywiście bardzo przepraszam. Udało nam się ją usunąć w
            ciągu doby, a przy okazji połączyć z planowaną wymianą odcinka magistrali przy
            moście Szczytnickim (takie szczęście w nieszczęściu), co zmniejszyło
            dolegliwość całego zdarzenia dla mieszkańców.
            Jeszcze raz przepraszam za wszelkie utrudnienia związane z planowymi i
            całkowicie niespodziewanymi przerwami w dostawie wody.

Michał Kostrowicki
            • Gość: iwka Re: a kochanowskiego?? IP: 217.11.140.* 17.07.06, 22:24
              Bardzo ładnie, że przedstawiciel MPWiK wyjaśnił sytuację.
              Dziekuję
        • robak_wroc Re: Popowice brak wody /nt 19.07.06, 03:01
          to jakas poprawa sytuacji. wczesniej odcinali prad, a teraz wode. woda mi jest
          mniej potrzebna do dzialania serwerow, wiec poprosze jak juz tam musza zawsze
          cos przeciac sobie, to zeby to byla woda ;]
    • Gość: iwka Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) IP: 217.11.140.* 17.07.06, 20:03
      U mnie (Gaj) też nie było wody i chyba w wielu miejscach Wrocławia, bo
      koleżanka z Maslic tez nie miała. Teraz leci żółta zupa. Ktoś mi powiedział , że
      to jakieś skażenie i wyłączyli, ale chyba jednak nieprawda.
      • m.kostrowicki Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) 17.07.06, 20:12
        Gość portalu: iwka napisał(a):

> U mnie (Gaj) też nie było wody i chyba w wielu miejscach Wrocławia, bo
        > koleżanka z Maslic tez nie miała. Teraz leci żółta zupa. Ktoś mi powiedział ,
        ż
        > e
        > to jakieś skażenie i wyłączyli, ale chyba jednak nieprawda.

Zapewniam, że nie mamy do czynienia ze skażeniem. Woda przez krótki czas może
        być zabarwiona - to zupełnie normalne w przypadku, gdy przez jakiś czas przez
        rury woda nie płynęła. Zabarwienie nie stanowi zagrożenia dla zdrowia.
        Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Michał Kostrowicki
        • brunoniusz Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) 18.07.06, 09:23
          ja tam jestem pod wrażeniem! tak fajnej i profesjonalnej reakcji firmy, w
          postaci p. Kostrowickiego oczywiście, to chyba na tym forum nigdy nie widziałem
          (fakt, nie za często zaglądam...). Dzięki. Może to znak, że cos się zmienia i
          komuś zaczyna zależec na tym co robi, na wizerunku i szacunku klientów.
          serdecznie pozdrawiam
          tak trzymac!
          • Gość: Zenek Wypierd MPWiK jest OK - gdyby tak jeszcze ktoś ze świty IP: *.wroclaw.mm.pl 18.07.06, 15:34
            Jaśnie Pana Prezydenta oraz ZDiK tak reagował na tym forum, to może uwierzyłbym
            że Wrocław ma jakąś przyszłość .........
          • robak_wroc Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) 19.07.06, 03:05
            juz 2 raz sie spotykam z sytuacja jak mpwik w taki sposob informuje co sie
            dzieje u nich tutaj na forum. w sumie jedyna taka forma we wroclawiu chyba.
    • Gość: ja Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:03
      U mnie tez woda ledwie ledwie. Ale mieszkam trochę zbliżej grunwaldu niż Ty.
      (okolice korony)...

A darmowy chodziaż ten basen? Wypozyczają leżaki?
      • chomikdc Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) 17.07.06, 20:06
        Leżaków nie widziałem ale taczek dostatek.
        • Gość: ja Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:06
          To jak jutro bedzie ładna pogoda się wybiorę ;)
    • piast9 Re: Na Grunwaldzie robotnicy zrobili basen :) 17.07.06, 20:37
      O cholera, że też wcześniej nie zajrzałem na forum. W kamerce już nie widać
      wody, choć trochę jakby mokro, o ile można to poznać na przekazie o tak wysokiej
      jakości.
      • Gość: Poinformowany Re: Błąd w sztuce budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:54
        Przy wykopie tunelu łączącego przystań z galerią jeden z pracowników przez
        nieuwagę otworzył przpust od strony Odry. Woda niekontrolowanym strumieniem
        podmyła ostatni odcinek tunelu gdzie utworzyło się ogromne rozlewisko. Nie było
        wielkiego zagrożenia. Przepust zamknięto, wodę odpompowano, a przy ostatnim
        odcinku tunelu stawiane będą szalunki. Termin oddania tunelu po którym pływać
        będą tramwaje wodne łączące gaslerię oraz wsie, osiedla i miasteczka położone
        nad Odrą od Brzegu Dolnego do Oławy jest nie zagrożony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka