Dodaj do ulubionych

Kultowe miejsca Wrocławia

19.07.06, 10:44
Miejsca które zapamiętacie do końca życia, w których miło się spędza czas cokolwiek tam robicie ; ) i inne, które są dla was ważne.

Ja bym podała:
-pergolę
-jas albo malogosia, nigdy nie wiem która to któa, ale tan pra prawo
-wyspa słodowa
-zoo
-park zachodni
Obserwuj wątek
    • Gość: Raf Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 10:49
      Moje kultowe miejsce "zaorali". Zaraz za mostem piaskowym (w strone kościoła na
      piaskach)w lewo i w lewo po schodkach na dół. Na dole była ławeczka przy samej
      Odrze. chlip
      • Gość: ja Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.07.06, 11:01
        wyspa opatowicka
        przystań zwierzyniecka
        park na oporowie
        • Gość: . Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.korbank.pl 19.07.06, 11:33
          Ogród japoński,Sępolno i pl.J.Piłsudskiego na Karłowicach.
    • Gość: maciek Redzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 11:40
      Grzybki halucynki, natura, cisza... ;-)

---
      from iSSrael with love...
      pl.indymedia.org/pl/2006/07/21986.shtml
      • tia666 jak juz w ten desen, to ....Lipki;) 19.07.06, 22:36

• babazgaga Re: jak juz w ten desen, to ....Lipki;) 20.07.06, 09:46
          No tak, Lipki:D:D:D
    • robak_wroc Re: Kultowe miejsca Wrocławia 19.07.06, 12:01
      ja bym powiedzial ze ta czesc na ostrowie "za papiezem po schodkach w dol". tam
      pilem kiedys moje pierwsze wino marki wino jak na pierwszy dzien wiosny gral
      kult na wyspie ;)
      • Gość: decadent Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.07.06, 15:07
        a na środku wyspy słodowej jest takie drzewo w którym się mozna wysikać. nikt tam nie chodzi jak jest trzeźwy, ale jak mocniej przycisnie po piwie to czy chcesz czy nie chcesz to robisz.
        do tej pory nie pamietam, czy zawsze byłam zaskoczona, że jest takie małe w środku a ja się mieszczę, czy jest takie duże...hihi
      • pan.marcin Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 11:06
        hehe, to moze sie znamy :) Bo ja tam tez pilem pierwsze tanie wino, podczas
        koncery Kultu. Jakos w 1995/6 roku :)

to byly czasy :)
        • robak_wroc Re: Kultowe miejsca Wrocławia 21.07.06, 00:56
          pan.marcin napisał:

> hehe, to moze sie znamy :) Bo ja tam tez pilem pierwsze tanie wino, podczas
          > koncery Kultu. Jakos w 1995/6 roku :)
          >
          > to byly czasy :)

wszytko mozliwe :) a czasy byly piekne. koncerty, beztroska i wieczne uciekani
          strazy miejskiej ktora jezdzila na rowerach i nigdy mnie dorwac nie mogla jak
          juz sie zalatwilem grzecznie do odry :] dwa machniecia korba i ja juz bylem
          daleko, a panowie wsiadali dopiero na rowery ;)

ps. moja xywka sie od tamtego czasu nie zmienila (no... dodano _wroc na potrzeby
          zajetego nicka na gazecie) wiec jesli nie znasz tej xywki to mozemy sie znac
          wylacznie z widzenia gdzies tam kiedys tam po winie tam ;]
        • Gość: mandi.ole Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.range86-140.btcentralplus.com 21.07.06, 01:34
          to chyba wzyscy tam bylismy, mialam wtedy jakies 14-15 lat. pamietam Kult,
          Munka Staszczyka, Renie Przemyk i to, jak kolega mi buta ukryl, a potem oddac
          nie chcial... to byly czasy...acha, jeszcze na most sie wspinalismy....
    • obersturmfuhrer Re: Kultowe miejsca Wrocławia 19.07.06, 15:20
      -Slodowa
      -Opatowicka (miejsce potocznie zwane amfiteatrem, nie wiem co to, w kazdym
      razie betonowa kopula)
      -Schodki za Papiezem
      -Tory kolo Swiebodzkiego
      -Park Szczytnicki z pergola i hala
      -Rynek i przejscie garncarskie
    • agasik4 Re: Kultowe miejsca Wrocławia 19.07.06, 15:29
      > -pergolę

fajne

> -jas albo malogosia, nigdy nie wiem która to któa, ale tan pra prawo

bylam ale jakos nie zapamietalam tego miejsca

> -wyspa słodowa

okropienstwo, kojarzy mi sie z wiecznym przesiadywaniem na lawce i mamo to,
      mamo tamto, kup mi loda ...

> -zoo

biedne zwierzeta w malych klatkach (zwlaszcza duze koty ktore nie zalapaly sie
      na nowoczesne wybiegi), wysuszone krokodyle, martwe kurczaki w klatkach
      drapieznikow

nigdy nie przepadalam za Wroclawiem
      choc wczasach studenckich wydawalo sie byc atrakcyjniejsze niz na dzien
      dzisiejszy
      za duzo ludzi, za duzo samochodow, za malo zieleni,

jedyne co lubie baaaaaardzo to rynek wieczorowa pora
      • Gość: guarana Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 20.07.06, 11:35
        ja nie prosiłam ciebie o krytykę wypowiedzi, ale o to,żebys sama cos napisała; najwyraźniej dla ciebie to za trudne...
        sa ludzie i debile
        no comments
        • agasik4 Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 13:16
          jezeli dla ciebie wazne miejsce to tylko takie ktore milo sie kojarzy to
          wspolczuje, rzeczywiscie sa ludzie i debile
          • Gość: guarana Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 20.07.06, 13:30
            teraz to już tobie sie cos pomieszało kochanie.
            mówimy o miejscach kultowych, czyli takich które zawsze będziemy pamietać i miło się nam kojarzą.
            wszyscy to zrozumieli oprócz ciebie
            jesli nie nadążasz to sobie daruj

no comments
            • agasik4 Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 15:46
              Gość portalu: guarana napisał(a):

> teraz to już tobie sie cos pomieszało kochanie.
              > mówimy o miejscach kultowych, czyli takich które zawsze będziemy pamietać i
              mił
              > o się nam kojarzą.

cytuje:
              "...i inne, które są dla was ważne."

dla mnie te ktore sa w moim poscie sa wazne (za wyjatkiem jasia i malgosi
              ktorych niezapamietalam) ale nie wszystkie milo sie kojarza
              - zoo jest wazne ze wgledu na to ze jestem zwolenniczka zamkniecia tego miejsca
              jesli ma trwac nadal w takim stanie jak obecnie. Zwierzat jest za duzo, klatki
              nie przystosowane do tego zeby w nich zyly zwierzaki itd
              itd.

> wszyscy to zrozumieli oprócz ciebie

ja nie jestem wszyscy
              nie utozsamiam sie z tlumem
              ale czytac umiem i czytam WSZYSTKO co jest napisane

> jesli nie nadążasz to sobie daruj

a za kim mam nadazac?
              za toba?

• mi.chal Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 14:08
        > > -wyspa słodowa
        >
        > okropienstwo, kojarzy mi sie z wiecznym przesiadywaniem na lawce i mamo to,
        > mamo tamto, kup mi loda ...

Czy na pewno wiesz, ktora to jest Wyspa Slodowa?
        • agasik4 Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 16:01
          oj wiem
    • Gość: skarlet Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:18
      ostrów tak!- za schodami zwłaszcza, ale ten betonowy murek przed schodami i sam
      papież też(kiedyś tam tez się siedziało i piło różne rzeczy)
      przejście garncarskie w rynku
      pregierz
      brama oławska
      park szczytnicki
    • chrust i tez 19.07.06, 17:04
      ogrod botaniczny
      i park przed muzeum narodowym
      • rita78 Re: i tez 19.07.06, 17:18
        nieistniejąca juz knajpa na szewskiej STUDNIA ( od powodzi 97 niestety nigdy
        nie zostala reaktywowana)...park szczytnicki, schodki za papiezem- obowiazkowo
        • Gość: romantyk Re: i tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:21
          1. Aula Leopoldyńska
          2. Ostrów Tumski (całość)
          3. Rynek a zwłaszcza ratusz
    • chrust i jeszcze knajpka przy petli na krzykach 19.07.06, 22:09
      "strzez sie tych miejsc..."
      • rita78 Re: i jeszcze knajpka przy petli na krzykach 19.07.06, 23:19
        strzez sie tych miejsc...z tego co wiem janerka spiewal o okolicach ul.
        nowowiejskiej gdzie mieszkal...a moze sie myle
        • babazgaga Re: i jeszcze knajpka przy petli na krzykach 20.07.06, 09:47
          Nie, nie mylisz się
    • squpek Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 08:42
      1. Dawno tam nie byłem - targ na Świebodzkim ale w głębi, tam już nic
      konkretnego kupić raczej nie można ale Ci wystawiający! Na pewno nie stoją
      (stali?) tam by coś sprzedać ale by napić się napewno.
      2. Knajpa "Samo Życie" -nie wiem czy jeszcze istnieje...
      • Gość: Wrocławianka Re: Kultowe miejsca Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.06, 10:47
        1. Dworzec Świebodzki - z czasów, jak jeszcze był prawdziwym dworcem. Jeździłam
        z niego często do Legnicy, kręcili tam niejeden film, to było naprawdę
        klimatyczne miejsce. Teraz, jak jadę Robotniczą i widzę te obskurne budy na
        torach, to żal serce ściska ...
        2. Urwany most w okolicach ul. Bystrzyckiej. Nadal istnieje, ale teraz jest to
        bardzo hałaśliwe miejsce, a kiedyś można było tam pójść na randkę ;-)
        3. Wały na Kozanowie.
        4. Las Osobowicki.
        • kielczow2003 Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 16:07
          Gość portalu: Wrocławianka napisał(a):

> 1. Dworzec Świebodzki - z czasów, jak jeszcze był prawdziwym dworcem. Jeździłam
          > z niego często do Legnicy, kręcili tam niejeden film, to było naprawdę
          > klimatyczne miejsce. Teraz, jak jadę Robotniczą i widzę te obskurne budy na
          > torach, to żal serce ściska ...

Komercja i wiatr historii ;-)

> 2. Urwany most w okolicach ul. Bystrzyckiej. Nadal istnieje, ale teraz jest to
          > bardzo hałaśliwe miejsce, a kiedyś można było tam pójść na randkę ;-)

Byłem tam na jednej miłe miejsce

> 3. Wały na Kozanowie.
          No ja sie tam wychowałem i pamietam te wały przed i po powodzi kiedy wybrałem
          sie autem taty nad rzeke rozpedzilem sie troszke i o malo nie wyladowalem w
          odrze tyle bylo mulu, oczywiscie nocne "randki' obok takiego drzewka w aucie u
          Taty tez byly przygoda;-)
          Raz przezylem tak kontrole policyjna bo jakas babeczka zobaczyla wiatla w aucie
          ( z bloku) i doniosla ze dealer narkotykow w pracy!!!! Ale ci gliniarze mieli
          ubaw jak z portkami na drugiej stronie zaprosili mnie do radiowozu a ja nawet
          imienia swojego nie umialem powiedziec:-)
          hehehehe stare dzieje

> 4. Las Osobowicki.

Fajny gdyby nie ............ groby to tu to tam;-)
      • obersturmfuhrer Re: Kultowe miejsca Wrocławia 20.07.06, 17:53
        samo zycie niestety nie istnieje... ekipa siedzi w exoddusie/na torach. a z
        zycia zrobili jakis klub dla pedalow o nazwie "pink inside" nie wiem co tam
        jest teraz.
    • kielczow2003 Kultowe miejsca Wrocławia laweczka i naga kobieta 20.07.06, 16:01
      Kiedys na pergoli na laweczce balamucilem taka dziewczyne ehhh to byl czerwiec
      2001 roku ja za dwa dni mialem samolot do USA na zajefajne wakacje work&travel a
      tu taki prezent przed wyjazdem. Piekne cialo dzikosc i namietnosc tak ot raz i
      koniec. Ale zapamietam Ole bardzo dlugo i kiedy tamtedy spaceruje to smieje sie
      sam do siebie.
      P.S
      Oczywiscie moja ex nic nie wiedziala o dziewczynie ani o tak dlugim wyjezdzie do
      stanow ale coz " nobody is perfect im nobody..;-)"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka