Dodaj do ulubionych

Co z tym ZOO?

21.07.06, 03:00
Jestem niezwykle zmartwiony naszym kochanym i pieknym ZOO. Cenie i szanuje
całą familie Gucwińskich, ale osobiście wydaje mi, że w zarządzie ogrodu
brakuje świerzej krwi, dynamizmu. Dlaczego zarząd nie stara się promowac
jednego z najciekawszych symboli naszego miasta? Dlaczego jadąc do Opola widze
już 30km wcześniej, że ich ogród zoologiczny znajduje się własnie w tym
mieście? A we Wrocławiu...? Pusto wszędzie, cicho wszędzie... co to będzie?
Wszyscy ludzie wiedzą, że Gucwińscy są największymi przyjacielami zwierząt..
ale czy wiedzą też gdzie mogą zobaczyć najwieksze ZOO w polsce? Niestety..
niewszyscy. Zastanawiam się również czemu nasze ukochane zwierzaki nie wesprze
jakiś prywatny inwestor.. o przepraszam jest Mirosław Wróbel, ale i tak jedno
nazwisko niczego nie zmieni. Trzeba zachęcić wiekszą rzeszę ludzi.. A napewno
w niedługim czasie poczujemy zmiane, a najlepiej odczują ją nasze zwierzątka.
Obserwuj wątek
    • wari Re: Co z tym ZOO? 31.07.06, 12:08
      Mało wiesz o tym co się tam dzieje. Gdybyś wiedział włosy stanęłyby Ci dęba...
      Nie ma czego promować. To jest enklawa XIX wiecznej menażerii, brud, syf, na
      zapleczu jeszcze gorzej. Kasa chyba największa z polskich ogrodów, ale jakie
      zarządzanie, taka kasa. Gucwińscy - przyjaciele zwierząt :))). Dawno lepszego
      dowcipu nie słyszałem.
      • Gość: kaska733 Re: Co z tym ZOO? IP: *.e-wro.net.pl 02.08.06, 10:44
        W naszym ZOO jest bardzo brudno, knajpki rodem z PRL-u i brak oznakowania może
        pora na nowe.
        • Gość: misio Re: Co z tym ZOO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 14:28
          ostatnio tam bylem. wszedzie chodza ludzie z piwem i papierosami. nawet nikt
          nie zwraca im uwagi. pija i pala wsrod dzieci i zwierzat. polowa klatek nie ma
          oznaczen. wejscie od strony Odry zamkniete nawet w niedziele. brak przewodnika
          w jakiejkolwiek formie. smieci sie rozsypuja. smrod
          • mevko Re: Co z tym ZOO? 02.09.06, 16:23
            Mi najbardziej w tym wszystkim szkoda zwierzat. To prawda, warunki sa dokladnie
            takie jakie byly w XIX w. Dziwie sie, ze jakas organizacja typu Greenpeace
            jeszcze tego nie zamknela. A z drugiej strony te XIX-wieczne klatki i budynki sa
            piekne i przydalby sie plan zagospodarowania ich w alternatywny sposob. Tak na
            prawde na terenie Zoo znalazlaby sie przestrzen na duzo wieksze wybiegi,
            trzebaby bylo tylko troche ruszyc glowa, wynajac architekta terenu. Oczywiscie
            problemem sa pieniadze, jak zwykle.
            Ps. Nie wiem jak oceniac Gucwinskich, pracownicy Zoo wydaja mi sie bardzo
            oddani, zwlaszcza, ze prawdopodobnie zarabiaja grosze. Tej wiosny przyjeli nawet
            ode mnie piskle wrobla- okazuje sie ze mieli ich juz okolo 40, i wiele innych
            zwierzat przynoszonych przez ludzi. I zanim cos powiecie- nie, nie brzmialo to
            jakby karmili nimi sowy i weze, hehe
            • Gość: Martix Re: Co z tym ZOO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 20:52
              A co z rozbudową ZOO?Od dawna mówi się o terenach na Sępolnie-na ul.3 maja i o
              terenach po stadionie Ślęży.A nie robi się nic.Czyżby czekali na lepsze czasy,o
              ile przy takim zarządzaniu nadejdą.Gucwińscy to mili i sympatyczni ludzie ale
              powinni już iść na emerytkę by pieścić zwierzątka w swojej willi na
              Biskupinie,nasze ZOO potrzebuje nową kadrę,kadrę która jest żadna zmian
              podpatrując je w Europejskich ogrodach zoologicznych.
              Inna sprawa to samochody zwiedzających,którzy przyjeżdżają i parkują koło
              ZOO.Ul."Wróbla" i park Szczytnicki są nimi tak zastawione że ledwo zipią.Nie
              jest to ani estetyczne ani bezpieczne.Coś trzeba z tym fantem zrobić.
    • Gość: felek Re: Co z tym ZOO? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 19:16
      Prezydent już od dawna zapowiadał zmiany personalne w ZOO,ale przed wyborami to
      niemożliwe.
      • Gość: pan Re: Co z tym ZOO? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.06, 22:34
        Oczywiście, że nie jest to możliwe przed wyborami, bo zwierzęta są głupie i
        niewiedziały by na kogo głosować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka