Dodaj do ulubionych

Terapia na papierze

04.08.06, 06:44
Dobrze, ze tak sie stało.Tam, gdzie powinni pracować najwrażliwsi i
najbardziej zaangażowani, a pracują zwykli wyrobnicy, no bo gdzieś trzeba
pracować, a nie ludzie niosący prawdziwą pomoc dla zplatanej, zagubionej
młodzieży i zrozpaczonych rodziców. Pracowników powinno się ukarać za
niewypełnienie obowiązków, a nie tylko odebrać im nisłusznie pobrane
pieniądze.
Obserwuj wątek
    • wroclawianka2 Wydało się? 04.08.06, 07:38
      A miała to być tylko "pomoc finansowa" dla kolesi. Należałoby tylko zapytać,
      jaki udział w tym przekręcie miał (już były) wicedyrektor NFZ - Mariusz PUT.
      Przy okazji proponuję poszperać przy dotacji Mariusza Puta dla wrocławskich
      diabetologów. Mogę tylko dodać, że szefem tej organizacji jest partyjny kolega
      PUTA z Unii Pracy.
      Poszperać warto!
    • Gość: ngowiec Re: Terapia na papierze IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.08.06, 09:20
      nie ma co się dziwić konkurs rostrzyga się na podstawie papierowej oferty, bez
      rzeczywistego sprawdzenia oferenta, kazdy moze wpisac co chce, komisja
      konkursowa czasem jednoosobowa (!) rozstrzyga o setkach tysięcy złotych...
      nikt nie sprawdza rzeczywistego dzialania danego programu jego bieżącej
      realizacji a przecież to jest bardzo proste bo każdy oferent załącza
      harmonogram wykonania....
      więc w rzeczywistości miasto wydaje pewnie w 50% pieniądze które nigdy nie
      trafią do zadeklarowanych beneficjentów... no bo w sprawozdaniu jest wszystko
      ok !!! - i tu jest problem.
      zachęcam dzinnikarzy do sprawdzenia ofert wypoczynku letniego dzieci i
      młodzieży, ktorzy dostali dotację z UM i porównania ich z ofertami
      komercyjnymi. To bardzo pouczające...
    • Gość: GośćWrocławski Re: Terapia na papierze IP: *.eranet.pl 04.08.06, 12:43
      A dlaczego urzędnicy sami nie sprawdzali, czy przedmiot zamówienia jest
      realizowany ? Przecież to oni są odpowiedzialni za nadzór nad publicznymi
      pieniędzmi.
    • Gość: Jola Mafie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:31
      Jedna mafia czerpie zysk ze sprzedaży dragów, druga z ochraniania nas przed
      pierwszą, a trzecia z leczenia, a my za to wszystko płacimy :(

Kiedy wreszcie zalegalizują wreszcie dragi, zeby mafia znikneła?
    • Gość: AS_357 Re: Terapia na papierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:31
      Po pierwsze należałoby sobie uświadomić fakt, że pieniądze na ten program
      pochodzą z NASZYCH kieszeni. Mówiąc któtko: hieny żerujące na rodzinach
      dotkniętych chorobami związanymi z uzależnieniami dodatkowo okradają KAŻDEGO z
      nas. Po drugie rodzi się pytanie ile jeszcze ta ekipa "terapeutyczna" wykonała
      podobnych "usług". A po trzecie ciekawe jaka będzie reakcja urzędników
      kontrolującyh to bagno. Czy polecą stołki, zgłosi to ktoś prokuraturze, może
      ktoś poniesie konsekwencje finansowe? Czy tradycyjnie skończy się grożeniem
      palcem. Mam dość złodziejów, którzy wyciągają kasę, między innymi, z mojej
      kieszeni, za cichym przyzwoleniem urzędników. Czas, żeby ktoś przetrzepał tyłki
      i ukarał zgodnie z prawem ubranych w białe kitle cwaniaczków.
    • Gość: B16 Re: Terapia na papierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:45
      Poza panami Andrzejem Turkiem, Andrzejem Gabińskim, Adamem Głuszkiem i panią
      Didułą, nikt inny z pracowników oddziału nie miał pojęcia o jakimś programie
      finansowanym z urzędu. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka, w
      artykule piszą że: "Miasto próbował naciągnąć Młodzieżowy Oddział Dzienny
      Terapii Uzależnień.", a to nie odział próbował naciągnąć, tylko te cztery osoby
      pracujące na tym oddziale, a pan Turek to chyba jest tam kierownikiem,
      dyrektorem czy jakoś tak.
      • trimpol Re: Terapia na papierze 04.08.06, 19:08
        A moglo byc tak pięknie.Znowu się wydało,tylko czy ktoś za to odpowie,czy
        będzie tylko przetasowanie na stanowiskach?
    • Gość: L Re: Terapia na papierze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.06, 20:18
      Prawie wszystkie programy to większe lub mniejsze oszustwo, sposób kolesiów na
      łatwe pieniądze. Winni sa jednak kierownicy programów i ci co powinni ich
      przebieg nadzorować,a nie bezpośredni wykonawcy, którzy czasem nawet nie
      wiedzą, że w ogółe są wśród osób mających realizować jakiś program. Proponowano
      mi kiedyś świadczenie usług w ramach takiego pseudoprogramu badań
      przesiewowych, ale z uwagi na jego totalną bezsensowność, a może wręcz
      szkodliwość odmówiłam. Jakość usług nawet jeśli są realizowane jest zwykle
      żenująco niska, dotyczy to prawie wszystkich usług medycznych, socjalnych,
      edukacyjnych itp. Najwyższa pora zlikwidować programy, zwłaszcza te
      realizowane z funduszy Urżędu Miasta cz Urzędu Marszałkowskiego, a pieniądze na
      nie przeznaczane dołożyć do działalności podstawowej w tych obszarach
      realizowanej w ramach nfz, szkół itp.
    • Gość: "bogaty" obywatel Re: Terapia na papierze IP: *.gorzow.mm.pl 04.08.06, 23:32
      Oto przykład gdzie "wyciekają" nasze podatki - tak skrzętnie odbierane nam
      obywatelom przez urzędy i izby skarbowe i inne instytucje.
      "Koordynatora" programu /czytaj: złodzieja/ i jego "pomagierów" należy
      natychmiast zawiesić w obowiązkach, zmusić do zwrotu zagarniętych pieniędzy
      a następnie wysłać na 5-cioletnią resocjalizację do Rawicza, żeby oduczył się
      okradać i oszukiwać dzieci pokrzywdzonych przez los i życie.
    • Gość: adwokat DIABŁA Re: Terapia na papierze IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.08.06, 00:33
      Coście tacy święci?! Przyczepiliście sie do ludzi jak rzepy. Skubneli urzędasów
      i olali kilku ćpunów czy innych alkocholików. No i co ztego? Każdy orze jak
      może. A wy niby tacy święci? Poza tym nie macie kogo żałować. Banda
      wykolejonych uzależnieńców i ich rodzinki, które teraz wzieły się za jakieś
      terapie. A gdzie byli wcześniej jak ich małolaty zaczynały ćpać i chlać? Pewnie
      sami skupiali się na tym jak kogos z kasy ogolić. A teraz ciężko pokrzywdzeni
      przez los.
      Albo urzędasy - to tępaki, które aż sie proszą o to żeby ich wydoić z funduszy.
      Często mają zasób wiedzy mniejszy od np. Afgańczyka, a mimo to decydują o
      wydawaniu pieniedzy na nowoczesne rzeczy. No chyba że mają w danym interesie
      swój udział. I dobrze, ja im się nie dziwię. Za te marne grosze jakie dostają
      też mi by się nie chciało pracować. A wy zaraz wrzucicie na stos kilku
      spryciarzy w kaftanach tylko dlatego, że trochę przykombinowali. Żal mi was.
      • Gość: fi Re: Terapia na papierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.06, 18:19
        mam nadzieje, ze goscie poleca z roboty z wilczym biletem
    • Gość: Tadeusz Z. Re: Terapia na papierze IP: *.dyn.optonline.net 05.08.06, 18:38
      Dobrze byloby przyjrzec sie calemu temu interesowi zwanym "odwykiem". Mam dobrze
      ugruntowane podejrzenia, ze na oddziale odwykowym wroclawskiego szpitala
      psychiatrycznego handlowalo sie miejscami. Nazwisko Andrzeja Turka jakos mi sie
      z tym precederem kojarzy....
    • paradoksa Re: Terapia na papierze 06.08.06, 01:20
      konsultują z prawnikami? czyżby chcieli zgłosić do prokuratury przestępstwo?
      wygląda mi to przynajmniej na próbę wyłudzenia i/lub oszustwo.

Przerazajace to tak wogle, ze za defraudacje publicznych pieniedzy biora sie
      psychoterapeuci, ludzie ktorzy powinni prezentowac pewien poziom moralnosci.
      Zwłaszcza, ze mieli pracowac z mlodzieza, jaki oni dają przykład nastolatkom?

Ale nie wierze, ze bez wspolpracy kogos z urzedu moglby dojsc do skutku taki
      szwindel. Czy urzad rozliczy sam siebie? Moze po to konferuje z prawnikami by
      sie lepiej obronic przed opinia publiczna. A ja sobie marzę by urzednicy
      zweryfikowali swoje szeregi i rozbili stare układy.

Kiedy płacę podatki to najbardziej frustruje mnie włąsnie ta wizja, że spora
      czesc z ciezko wypracowanych przeze mnie pieniazków pójdzie na łatwy zarobek
      dla kanciarzy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka