kot_b 03.09.06, 23:29 Brawo Kobierzyce! Pomysł bardzo dobry, oby za tym szła tez _konsekwentna_ realizacja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klient Klituś bajtuś IP: *.ztpnet.pl 04.09.06, 00:30 Zróbcie najpierw porządek z drogą przez centrum handlowe Bielany. Czysta tragedia. Przez to centrum wiedzie droga do fabryk Cargill i Cadbury, a także do Świdnicy i Wałbrzycha! Byłem tam parę razy przejazdem. Za każdym razem straszliwe korki. Czy ktoś zabrania wam zbudować parę km dróg, żeby to wreszcie działało po ludzku? Ktoś się z koniem na głowę zamienił, żeby droga środkiem centrum handlowego była jednocześnie ważną drogą wojewódzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaowiec Re: Klituś bajtuś IP: *.greenlan.pl 21.09.06, 13:29 To są kolego drogi krajowe. Gmina ma do nich tyle, co piernik do wiatraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Tylko kresow mordy i nawyki pozostana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 01:32 ....Kobierzyce to jak niepismienny szejk, ktoremu nagle posyspaly sie petrodolary a jest zbyt glupi by je racjonalnie wydawac..... Zacznijscie od porzadkow na ulicach i w zagrodach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achilles Re: Tylko kresow mordy i nawyki pozostana.... IP: *.core.lanet.net.pl 04.09.06, 08:16 Glupie sa najczesciej komentarze na tym forum "doradcow". Kobierzyce dzialaja bardzo madrze, najpierw starajac sie zadbac o zrodlo tych "petrodolarow" a dopiero potem o wlasne potrzeby. Teraz nalezy im tylko kibicowac i zyczyc innym podobnych sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja brawo Kobierzyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:21 BRAWO KOBIERZYCE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec a było tu tak spokojnie i normalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:37 w dupach się już zupełnie im poprzewracało, stary wój robił przekręty, ten się zabiera za niewiadomo komu potrzebne upiększanie, czego efektem będzie zapewne jeden wielki kicz,a w którym to dane nam będzie mieszkać, zabraliby się za normalne porządki, normalne romonty, budowę normalnych obiektów a nie będących realizacjami wizji jakichś popapranych projektantów wizjonerów narąbanych w 3 du.y albo ujaranych że hej, a może to chodzi o to żeby koreańczycy czuli się u nas jak u siebie w domu, bo oni to kropka w kropkę wszyscy tacy sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocek Nowy świat Kobierzyc IP: *.chello.pl 04.09.06, 09:56 A ja z Wrocławia nie mam zamiaru się wyprowadzać chocby Kobierzyce były najpiękniejsze i otrzymały prawa miejskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascon Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:47 Za wiele to tej wiosce nie pomorze. Kobierzyce to wyjątkowo brzydka i ponura wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązak Kobierzyce to nie pomorze IP: 62.29.170.* 04.09.06, 11:07 Faktycznie: Kobierzyce to Doolny Śląsk, a nie Pomorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajus ale zdjęcie to mogli by dać jakieś nowsze ... IP: *.ptf.pl 04.09.06, 12:05 ... nie dam głowy ale conajmniej sprzed kilku lat ten węzeł bielański na zdjęciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi5iak Nowy świat Kobierzyc IP: *.kruk-inkaso.com.pl 04.09.06, 14:09 A ja chciałem kupić działkę w Kobierzycach. :/ Nie chcę czerwonego dachu. Nie podoba mi się... w życiu nie poddam się takim restrykcją... niech sobie koreańcy kupują jak lubią mieć wszystko pod jedną kreską! A poza tym co zrobią z tymi obrzydliwymi "pseudo nowymi" domami z lat 70-80-90tych??? Zwłaszcza z kostami? Dadzą im czerwoną papę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:11 I właśnie przez takich typowych polskich upartych głupoli jak ty, co nawet nie potrafią poprawnie napisać "restrykcjom", po wjechaniu do Polski z Niemiec robi się smutno, że żyjemy w kraju brudnym, zaniedbanym, brzydkim architektonicznie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Wybory, wybory IP: 80.51.194.* 04.09.06, 14:11 kiełbasa wyborcza i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tor Formuły 1!!! IP: *.korbank.pl 04.09.06, 15:03 Kobierzyce to idealne miejsce na tor F1 pięknie położony między Wrocławiem a Ślężą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 15:39 Teraz warto pomyśleć o rozrywce a nie tylko samych marketach i wybudować Akwapark,baseny,jakieś wesołe miasteczko z prawdziwego zdarzenia jak Disney Land czy Hyde Park,tor Formuły 1 czy inne uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inre Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:58 Wesołe miasteczko/park rozrywki będzie we Wrocławiu na Żernikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFI Nowy świat Kobierzyc IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.06, 16:05 Ciekawe jak ZREWALORYZUJĄ Kobierzyce???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecot Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 04.09.06, 20:15 jak babciną rencinę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Nowy świat Kobierzyc IP: 62.233.177.* 04.09.06, 16:44 coś strasznego, wszystkie domy prawie takie same, kopiuj wklej, już mi sie to nie podoba, jstem zdecydowanie przeciw, sztuczny świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nowy świat Kobierzyc IP: 62.233.177.* 04.09.06, 17:09 Przerażające, wioski w stylu kopiuj wklej, wszystko takie same, zero urozmaicenia i klimatu. Ciekawe skąd Ci ludzie czerpią takie pomysły. straszne, po prostu ręcę mi opadają Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Nowy świat Kobierzyc 04.09.06, 17:28 > Przerażające, wioski w stylu kopiuj wklej, wszystko takie same, zero > urozmaicenia i klimatu. Masz racje - ja strasznie lubie takie polskie osiedle - takie "brdzia,ków" - tutaj bungalow, a zaraz obok czteropietrowa kamienica - sam miód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bhaebzone Lepiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:10 ...tutaj dom-gargamel, a obok styl zakopiański (i takie cuda można spotkać);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Potem identyczne mundurki i wspólne ćwiczenia IP: 212.244.90.* 04.09.06, 17:16 gimnastyczne na głównym placyku we wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
infoth Re: Nowy świat Kobierzyc 04.09.06, 17:51 To jest istotny problem.Dlaczego my się ciągle wsydzimy i nażekamy, bo Polska jest obskurna i brzydka. Mieszkam na Pojezieżu Krajeńskim-pieknie ale u nas w gminie tzw. menadżerowie są do kitu jak wszędzie. Przykład:lata wstecz napisali pismacy w lokalnej gazecie, że na miejskim polu namiotowym mamy tylko złamaną latarnie i pompe która nie działa. Myślicie że cos sie zmieniło przez lata- zgadnijce..nic!@#$& . Ostatnio wybudowli domek dla ratownika-"sraczyk" w miejsce starej budy kryty paroma arkuszami blachodachówki(czerwonej). Serce ściska, krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozek Nowy świat Kobierzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:40 hehehe ale staaare zdjecie dali ( to z wezlem bielańskim) teraz tam gdzie na zdjeciu sa pola i laki sa centra handlowe, sklepy meblowe, salony samochodowe itp. :) Tak to wygladalo z 5-6 lat temu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl fajnie wygladacie z gory IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.09.06, 18:41 tak was bozia oglada ,z gory, rozne wzory, itd, a na dole robactwo, scierwo katomatyjne i spasione trole w gumofilcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Nowy świat Kobierzyc IP: *.atol.com.pl 04.09.06, 18:52 strasznie stare zdjęcie węzła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piozwro Nowy świat Kobierzyc IP: *.magma-net.pl 04.09.06, 19:11 Szanowna Pani Prodeus, skarbniku Kobierzyc. Gadzie byłyby Kobierzyce, gdyby nie "brudny Wrocław"? - w średniowieczu. Może Kobierzyce już ze średniowiecza się wydobyły (dzięki sąsiedztwu z Wrocławiem). Ko inwestowałby w tej gminie w innym przypadku? Po co, po co budowanoby te centra handlowe i fabryki? Liczac na wielki potencjał Kobierzyc? Pani (...) sięga szczytów i świadczy o tym, że kobierzyczanom, a napewno takim podobnym do Pani jeszcze daleko do realnej samooceny. Wszystko zawdzięczacie temu, że ta wioska znajduje sie w idealnym położeniu w pobliżu "brudnego" Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox Jest 1 ale IP: *.timplus.net 04.09.06, 19:36 Jak znam Polske to okaze sie, ze nie wystarczy np zwykla czerwona dachowka ale czerwona dachowka z firmy X, ktora przypadkiem nalezy do jakiegos kacyka. Ja na wszelki wypadek nie zgodzilbym sie na to ujednolicenie. Dobrze, ze tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
markona To teraz kolej na mundurki, najlepiej takie ... 05.09.06, 08:18 ... zielonkawe i ze stójką, jeść sie będzie pałeczkami, a kosmetyczki będą podkreślać skośne oczy ... Cziang Mea Thong Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniak Re: To teraz kolej na mundurki, najlepiej takie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:40 dobrze, dobrze, przyda nam się nowe, ładne osiedle we Wro :) Odpowiedz Link Zgłoś