Dodaj do ulubionych

Nowy świat Kobierzyc

03.09.06, 23:29
Brawo Kobierzyce! Pomysł bardzo dobry, oby za tym szła tez _konsekwentna_
realizacja!
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Klituś bajtuś IP: *.ztpnet.pl 04.09.06, 00:30
      Zróbcie najpierw porządek z drogą przez centrum handlowe Bielany. Czysta
      tragedia. Przez to centrum wiedzie droga do fabryk Cargill i Cadbury, a także do
      Świdnicy i Wałbrzycha! Byłem tam parę razy przejazdem. Za każdym razem
      straszliwe korki.

Czy ktoś zabrania wam zbudować parę km dróg, żeby to wreszcie działało po
      ludzku? Ktoś się z koniem na głowę zamienił, żeby droga środkiem centrum
      handlowego była jednocześnie ważną drogą wojewódzką.
      • Gość: kaowiec Re: Klituś bajtuś IP: *.greenlan.pl 21.09.06, 13:29
        To są kolego drogi krajowe. Gmina ma do nich tyle, co piernik do wiatraka.
    • Gość: Heraldek Tylko kresow mordy i nawyki pozostana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 01:32
      ....Kobierzyce to jak niepismienny szejk, ktoremu
      nagle posyspaly sie petrodolary a jest zbyt glupi
      by je racjonalnie wydawac.....
      Zacznijscie od porzadkow na ulicach i w zagrodach....
      • Gość: Achilles Re: Tylko kresow mordy i nawyki pozostana.... IP: *.core.lanet.net.pl 04.09.06, 08:16
        Glupie sa najczesciej komentarze na tym forum "doradcow". Kobierzyce dzialaja bardzo madrze, najpierw starajac sie zadbac o zrodlo tych "petrodolarow" a dopiero potem o wlasne potrzeby. Teraz nalezy im tylko kibicowac i zyczyc innym podobnych sukcesow.
        • Gość: Marakuja brawo Kobierzyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:21
          BRAWO KOBIERZYCE!
      • Gość: mieszkaniec a było tu tak spokojnie i normalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:37
        w dupach się już zupełnie im poprzewracało, stary wój robił przekręty, ten się
        zabiera za niewiadomo komu potrzebne upiększanie, czego efektem będzie zapewne
        jeden wielki kicz,a w którym to dane nam będzie mieszkać, zabraliby się za
        normalne porządki, normalne romonty, budowę normalnych obiektów a nie będących
        realizacjami wizji jakichś popapranych projektantów wizjonerów narąbanych w 3
        du.y albo ujaranych że hej, a może to chodzi o to żeby koreańczycy czuli się u
        nas jak u siebie w domu, bo oni to kropka w kropkę wszyscy tacy sami...
    • Gość: Wrocek Nowy świat Kobierzyc IP: *.chello.pl 04.09.06, 09:56
      A ja z Wrocławia nie mam zamiaru się wyprowadzać chocby Kobierzyce były
      najpiękniejsze i otrzymały prawa miejskie!!!
    • Gość: ascon Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:47
      Za wiele to tej wiosce nie pomorze. Kobierzyce to wyjątkowo brzydka i ponura
      wieś.
      • Gość: dolnoślązak Kobierzyce to nie pomorze IP: 62.29.170.* 04.09.06, 11:07
        Faktycznie: Kobierzyce to Doolny Śląsk, a nie Pomorze.
    • Gość: kajus ale zdjęcie to mogli by dać jakieś nowsze ... IP: *.ptf.pl 04.09.06, 12:05
      ... nie dam głowy ale conajmniej sprzed kilku lat ten węzeł bielański na zdjęciu ...
    • Gość: mi5iak Nowy świat Kobierzyc IP: *.kruk-inkaso.com.pl 04.09.06, 14:09
      A ja chciałem kupić działkę w Kobierzycach. :/ Nie chcę czerwonego dachu. Nie
      podoba mi się... w życiu nie poddam się takim restrykcją... niech sobie koreańcy
      kupują jak lubią mieć wszystko pod jedną kreską!

A poza tym co zrobią z tymi obrzydliwymi "pseudo nowymi" domami z lat
      70-80-90tych??? Zwłaszcza z kostami? Dadzą im czerwoną papę?
      • Gość: abc Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:11
        I właśnie przez takich typowych polskich upartych głupoli jak ty, co nawet nie
        potrafią poprawnie napisać "restrykcjom", po wjechaniu do Polski z Niemiec robi
        się smutno, że żyjemy w kraju brudnym, zaniedbanym, brzydkim architektonicznie,
        itp.
    • Gość: Wyborca Wybory, wybory IP: 80.51.194.* 04.09.06, 14:11
      kiełbasa wyborcza i tyle
    • Gość: . Tor Formuły 1!!! IP: *.korbank.pl 04.09.06, 15:03
      Kobierzyce to idealne miejsce na tor F1 pięknie położony między Wrocławiem a Ślężą.
    • Gość: Martix Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.06, 15:39
      Teraz warto pomyśleć o rozrywce a nie tylko samych marketach i wybudować
      Akwapark,baseny,jakieś wesołe miasteczko z prawdziwego zdarzenia jak Disney
      Land czy Hyde Park,tor Formuły 1 czy inne uciechy.
      • Gość: inre Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:58
        Wesołe miasteczko/park rozrywki będzie we Wrocławiu na Żernikach.
    • Gość: RAFI Nowy świat Kobierzyc IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.06, 16:05
      Ciekawe jak ZREWALORYZUJĄ Kobierzyce???? ;)
      • Gość: ecot Re: Nowy świat Kobierzyc IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 04.09.06, 20:15
        jak babciną rencinę:)
    • Gość: GOŚĆ Nowy świat Kobierzyc IP: 62.233.177.* 04.09.06, 16:44
      coś strasznego, wszystkie domy prawie takie same, kopiuj wklej, już mi sie to
      nie podoba, jstem zdecydowanie przeciw, sztuczny świat
    • Gość: ja Nowy świat Kobierzyc IP: 62.233.177.* 04.09.06, 17:09
      Przerażające, wioski w stylu kopiuj wklej, wszystko takie same, zero
      urozmaicenia i klimatu. Ciekawe skąd Ci ludzie czerpią takie pomysły. straszne,
      po prostu ręcę mi opadają
      • xiv Re: Nowy świat Kobierzyc 04.09.06, 17:28

> Przerażające, wioski w stylu kopiuj wklej, wszystko takie same, zero
        > urozmaicenia i klimatu.

Masz racje - ja strasznie lubie takie polskie osiedle - takie "brdzia,ków" -
        tutaj bungalow, a zaraz obok czteropietrowa kamienica - sam miód
        • Gość: Bhaebzone Lepiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:10
          ...tutaj dom-gargamel, a obok styl zakopiański (i takie cuda można spotkać);)
    • Gość: andy Potem identyczne mundurki i wspólne ćwiczenia IP: 212.244.90.* 04.09.06, 17:16
      gimnastyczne na głównym placyku we wsi...
    • infoth Re: Nowy świat Kobierzyc 04.09.06, 17:51
      To jest istotny problem.Dlaczego my się ciągle wsydzimy i nażekamy, bo Polska
      jest obskurna i brzydka. Mieszkam na Pojezieżu Krajeńskim-pieknie ale u nas w
      gminie tzw. menadżerowie są do kitu jak wszędzie. Przykład:lata wstecz napisali
      pismacy w lokalnej gazecie, że na miejskim polu namiotowym mamy tylko złamaną
      latarnie i pompe która nie działa. Myślicie że cos sie zmieniło przez lata-
      zgadnijce..nic!@#$& . Ostatnio wybudowli domek dla ratownika-"sraczyk" w
      miejsce starej budy kryty paroma arkuszami blachodachówki(czerwonej). Serce
      ściska, krew zalewa.
    • Gość: rozek Nowy świat Kobierzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:40
      hehehe ale staaare zdjecie dali ( to z wezlem bielańskim) teraz tam gdzie na
      zdjeciu sa pola i laki sa centra handlowe, sklepy meblowe, salony samochodowe
      itp. :) Tak to wygladalo z 5-6 lat temu :]
    • Gość: atakowac prl fajnie wygladacie z gory IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.09.06, 18:41
      tak was bozia oglada ,z gory, rozne wzory, itd, a na dole robactwo, scierwo
      katomatyjne i spasione trole w gumofilcach
    • Gość: ag Nowy świat Kobierzyc IP: *.atol.com.pl 04.09.06, 18:52
      strasznie stare zdjęcie węzła
    • Gość: piozwro Nowy świat Kobierzyc IP: *.magma-net.pl 04.09.06, 19:11
      Szanowna Pani Prodeus, skarbniku Kobierzyc. Gadzie byłyby Kobierzyce, gdyby nie "brudny Wrocław"? - w średniowieczu. Może Kobierzyce już ze średniowiecza się wydobyły (dzięki sąsiedztwu z Wrocławiem). Ko inwestowałby w tej gminie w innym przypadku? Po co, po co budowanoby te centra handlowe i fabryki? Liczac na wielki potencjał Kobierzyc? Pani (...) sięga szczytów i świadczy o tym, że kobierzyczanom, a napewno takim podobnym do Pani jeszcze daleko do realnej samooceny. Wszystko zawdzięczacie temu, że ta wioska znajduje sie w idealnym położeniu w pobliżu "brudnego" Wrocławia!
    • Gość: ox Jest 1 ale IP: *.timplus.net 04.09.06, 19:36
      Jak znam Polske to okaze sie, ze nie wystarczy np zwykla czerwona dachowka ale
      czerwona dachowka z firmy X, ktora przypadkiem nalezy do jakiegos kacyka. Ja na
      wszelki wypadek nie zgodzilbym sie na to ujednolicenie. Dobrze, ze tam nie mieszkam.
    • markona To teraz kolej na mundurki, najlepiej takie ... 05.09.06, 08:18
      ... zielonkawe i ze stójką, jeść sie będzie pałeczkami, a kosmetyczki będą
      podkreślać skośne oczy ... Cziang Mea Thong
      • Gość: drewniak Re: To teraz kolej na mundurki, najlepiej takie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:40
        dobrze, dobrze, przyda nam się nowe, ładne osiedle we Wro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka