Dodaj do ulubionych

Nowy Most!!!

05.10.06, 19:04
To cudownie, że prezydent Dutkiewicz chce wybudować nowy stadion, ale może
najpierw odkorkowałby Wrocław. Bez nowego mostu łączącego Biskupin z resztą
świata, niedługo w ogóle nie da się z wyspy wydostać drogą lądową. Po za tym
potrzebnych jest wiele obwodnic śródmiejskich i oczywiście okołomiejska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Nowy Most!!! IP: *.core.lanet.net.pl 05.10.06, 19:37
      Droga Wyspianko.Gdyby nie protesty mieszkanców Wielkiej Wyspy -most z Krzyków na
      Biskupin już by stał - planowano go postawić w pierwszej kolejności na obwodnicy
      sródmiejskiej.A tak z powodu protestów pierwszy powstał most Milenijny :)Było
      nie protestować :)
      • wyspianka Re: Nowy Most!!! 05.10.06, 20:21
        Drogi Gościu! Byłam swego czasu na kilku spotkaniach dotyczących budowy mostu i
        gorąco za nim optowałam. Niestety większość zgromadzenia tworzyły rozjuszone
        "Mocherowe Berety", służące dobrą radą w stylu: "wystarczy wyjść 15 min.
        wcześniej...". W związku z tym uważam, że podobne decyzje o charakterze
        strategicznym dla miasta, nie powinny być uzależnione od opinii zasiedziałych na
        działkach emerytów.
        • Gość: Gość Re: Nowy Most!!! IP: *.core.lanet.net.pl 05.10.06, 20:30
          Wyspianka - skoro jest was więcej - dajcie odpór moherom i pokażcie miastu że
          wam zależy :).W kupie siła ! [ bez skojarzeń :] ]
        • Gość: artek Re: Nowy Most!!! IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 20:32
          no proszę, teraz się okazuje że w zasadzie wszyscy byli za, a przeciw tylko paru
          właścicieli garaży vel moherowych beretów.
          to skąd się wzięło parę tysięcy protestów do planów zagospodarowania? ktoś je
          chyba musiał podpisać? taa, zapewne układ jakiś, albo wsi
        • Gość: darek_w1 Re: Nowy Most!!! IP: *.lan.pop.pl 05.10.06, 21:07
          Droga Wyspianko, dlaczego normalni ludzie na WW, jakich jest jak sądzę
          większość, pozwalają żeby wąska grupka egoistów mających wszystkich w kiszce
          stolcowej forsowała swoje interesy i blokowała budowę mostu? Dlaczego
          pozwolili, żeby stowarzyszenie cynicznie nazwane "Przyjazna Wyspa" z jej szefem
          Jackiem Przybyło opanowało Radę Osiedla w ostatnich wyborach? Nie chciało się
          wam pójść na wybory, a oni po zdobyciu 100 -150 głosów mogą teraz rzucać kłody
          pod nogi i opóźniać budowę. Trzeba wiedzieć co to jest demokracja i jak się nią
          posługiwać. Jak nie być niewolnikiem.
          To tak przy okazji, do rozważenia, bo zbliżają się kolejne wybory.
          • 1410_tenrok tak, taka jest prawda z burakami, do ktorych 30.10.06, 16:55
            garaze na 9-Maja. A pan Jacus - jest niezwyklej klasy socjotechnikiem. Na tych
            zebraniach opowiadano głupoty i zmyslone historie, ci, ktrozy mowili inaczej -
            byli zagłuszani.
    • Gość: miq Re: Nowy Most!!! IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 05.10.06, 19:42
      z teog co mowili we wroclawskich faktach, stadion finansuje prywatny inwestor a nie miasto. Miasto natomiast daje tylko ziemie pod ta inwestycje...
      • Gość: Gość Re: Nowy Most!!! IP: *.core.lanet.net.pl 05.10.06, 19:45
        Właśnie.Miasto daje ziemie a inwestor buduje stadion ; -).Dobre , korzystne
        rozwiązanie : -).A obwodnica autostradowa leży w gestii władz państwa - już
        wykupują grunty :)
        • Gość: Wrocman Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż...Oby! IP: *.chello.pl 05.10.06, 23:49
          Takie są plany miasta zawarte w 5-cio letnim planie inwestycyjnym. Gdyby nie
          w/w protesty, most byłby co najmniej już w budowie, a tak to będzie dobrze ,
          jak do końca 2011 powstanie... Pojawia się jednak kolejny problem:
          po jego zbudowaniu pozostanie OSTATNI NIEZREALIZOWANY ODCINEK TAK BARDZO W TYM
          MIEJSCU POTRZEBNEJ OBWODNICY ŚRÓDMIEJSKIEJ, a mianiowicie jej fragment od
          ul.Mickiewicza wzdłuż Paderewskiego aż do trasy na Warszawę między Koroną a
          Widawą...TYLKO TEN WŁAŚNIE ODCINEK NAPRAWDĘ W 100% ODCIĄŻY PLAC GRUNWALDZKI,
          MOST GRUNWALDZKI, UL.KOCHANOWSKIEGO (!!!), RÓŻYCKIEGO , BRUCKNERA I LICZNE
          MNIEJSZE !!! Władze naszego miasta, ULEGAJĄC NIEPRZEJEDNANYM PROTESTOM
          MIESZKAŃCÓW WIELKIEJ WYSPY, odsuwają realizację TEGO OSTATNIEGO BRAKUJĄCEGO
          ODCINKA OBWODNICY ŚRÓDMIEJSKIEJ NA CZAS ZA 20-30 LAT !!!!! DWADZIEŚCIA DO
          TRZYDZIESTU LAT !!!!! TERAZ CHYBA JUŻ TYLKO OD TEJ ŚWIATLEJSZEJ CZĘSCI
          MIESZKAŃCÓW WIELKIEJ WYSPY ZALEŻY CZY PIERŚCIEŃ TEJ OBWODNICY DOMKNIE SIĘ ZA
          PONAD ĆWIERĆ WIEKU (!!!!!) CZY MOŻE CHOĆ O DEKADĘ WCZEŚNIEJ...:(((
          • Gość: Kuba Dla mnie to tylko wiesniaki! IP: *.telsat.wroc.pl 05.10.06, 23:57
            Do tego egoistyczne i samolubne. Zachcialo im sie spokojnego wiejskiego
            klimatu. To jazda za miasto w tych swoich beretach. Tutaj sie buduje i
            modernizuje. Musi byc "ring" OŚ i to nie za 20 lat!! Brawo wyspianka =) Takich
            ludzi potrzebuje to miasto.
            • Gość: wROCMAN Kuba, mieszkasz na Partyzantów ? :) IP: *.chello.pl 06.10.06, 00:08
              ?:)
              • Gość: Kuba Re: Kuba, mieszkasz na Partyzantów ? :) IP: *.telsat.wroc.pl 06.10.06, 00:14
                Nie. Ale pracowalem. Mieszkam na Krzykach. Przy normalnym ukladzie wjechalbym
                sobie na OŚ na Hallera i zjechal z niej dopiero na 9 Maja/Dembowskiego.
                Niestety musialem sie pchac przez Slezna-Pulawskiego(Boze daj mi zapomniec o
                tej ulicy...)-Wyspianskiego i dalej wiadomo.
                • Gość: Wrocman Dokładnie!Gdyby był most,omijałoby się npPułaskieg IP: *.chello.pl 06.10.06, 00:22
                • Gość: mrrising Ratunku, kto to był Puławski??? IP: *.dialog.net.pl 06.10.06, 06:30
                  "Niestety musialem sie pchac przez Slezna-Pulawskiego"

uczcie się ludzie polskiego i historii
                  • Gość: Kuba Re: Ratunku, kto to był Puławski??? IP: *.telsat.wroc.pl 06.10.06, 12:49
                    Boze jak mnie wkurzaja tacy czepiajacy sie do kazdej literki &%$#^^%!!
                    • Gość: mrrising Re: Ratunku, kto to był Puławski??? IP: *.dialog.net.pl 07.10.06, 17:35
                      Boże, jak mnie wkurzają takie nieuki po amnestii Giertycha...
                      • Gość: Kuba Re: Ratunku, kto to był Puławski??? IP: *.telsat.wroc.pl 07.10.06, 18:31
                        Za stary jestem zeby zalapac sie na jego pseudo reformy. Z kolei czytajac to co
                        piszesz odrazu pojawia mi sie w glowie skojarzenie z Kurskim.
                        Rownie "dociekliwy". Byle sie do czegos przyczepic...
                        • Gość: mrrising Re: Ratunku, kto to był Puławski??? IP: *.dialog.net.pl 10.10.06, 20:59
                          Z kolei czytając to co piszesz od razu pojawia mi się w głowie skojarzenie z
                          Kaczyńskim. Byle mieć ostatnie zdanie, a nie przyznać się do błędu.
          • Gość: g625 Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. IP: *.Slowianska.k.pL 05.10.06, 23:58
            predzej grunwald bedzie znow przebudowywany;)
          • piast9 Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. 06.10.06, 00:00
            Gość portalu: Wrocman napisał(a):

> TYLKO TEN WŁAŚNIE ODCINEK NAPRAWDĘ W 100% ODCIĄŻY PLAC GRUNWALDZKI,
            > MOST GRUNWALDZKI, UL.KOCHANOWSKIEGO (!!!), RÓŻYCKIEGO , BRUCKNERA I LICZNE
            > MNIEJSZE !!!
            Pozwolę sobie się nie zgodzić. Odciążenie Kochanowskiego od ruchu tranzytowego
            przez AOW już wiele da. A ruch lokalny na północ radził i będzie sobie radził
            dobrze przez Różyckiego lub przez most Swojczycki. Oczywiście, każde nowe
            połączenie w każdym miejscu Wrocławia jest cenne ale czy to właśnie jest jakoś
            szczegółnie istotne - tu nie mam pewności.
            • Gość: Wrocman Dla ul.Kochanowskiego i M.Szczyt.ma max.znaczenie! IP: *.chello.pl 06.10.06, 00:11
            • Gość: ad Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. IP: *.teta.com.pl 06.10.06, 10:46
              > Pozwolę sobie się nie zgodzić.

A ja nie zgodze sie z tym :) Niezbędny jest kolejny most przez odre na wschód
              od grunwaldzkiego. Przeciez teraz nastepny most jest dopiero w olawie! Cala
              wschodnia czesc wroclawia musi byc lepiej skomunikowana z centrum- np droga
              krzyki - psie pole. Jechales kiedys na polnoc (psie pole-zakrzow) przez most
              swojczycki? W tamtym rejonie musi byc normalna trasa aby wschod wroclawia tez
              zaczal sie rozwijac.
              • piast9 Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. 06.10.06, 12:25
                Gość portalu: ad napisał(a):

> A ja nie zgodze sie z tym :) Niezbędny jest kolejny most przez odre na wschód
                > od grunwaldzkiego.
                No to przez Odrę a nie jedynie kanały. I taki most ma powstać w ciągu Via Romana
                na wysokości Łanów. I również jestem zdania, mimo że na Wielkiej Wsypie nie
                mieszkam, że oba mosty na północy i południu wyspy nie powinny zostać zbudowane
                wcześniej niż wschodnia obwodnica Wrocławia.
                • Gość: g625 Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. IP: *.crowley.pl 06.10.06, 12:34
                  a dlaczego? lepiej poszerzyc grodzka, dzieki czemu wiecej tirow zmiesci sie na
                  starym miescie?
          • jlesiecki Re: Most powstanie do 2011roku-lepiej późno niż.. 06.10.06, 14:05
            wrocman napisal:
            > TEGO OSTATNIEGO BRAKUJĄCEGO
            > ODCINKA OBWODNICY ŚRÓDMIEJSKIEJ
            dlaczego piszesz ostatniego niewybudowanego?
            a od milenijnego do krzywoustego juz jest obwodnica?
            • Gość: Wrocman Chodziło mi o ostatni odcinek OŚ, a mianowicie... IP: *.chello.pl 07.10.06, 00:04
              Miałem na myśli ostatni niewybudowany odcinek OŚ w momencie, gdy cała reszta OŚ
              będzie skończona, a więc chodziło mi o rok 2010, kiedy to będzie już odcinek od
              Millenijnego do Krzywoustego, ALE NA DOMKNIĘCIE PIERŚCIENIA OBWODNICY POCZEKAMY
              WTEDY DO ROKU AŻ 2025-2035 !!!!! WŁAŚNIE TYLE POCZEKAMY NA BUDOWĘ TEGO
              OSTATNIEGO BRAKUJĄCEGO WTEDY ODCINKA - OD KRZYWOUSTEGO DO MICKIEWICZA !!!
              ZGROZA !!!!!
              • Gość: omeg Re: Chodziło mi o ostatni odcinek OŚ, a mianowici IP: 195.116.103.* 30.10.06, 10:49
                2035 ?
                ufff, bede juz na emeryturze i będę uprawiał marchewki a nie bujał sie
                codziennie do roboty we Wrocku
      • Gość: pieszy Re: Nowy Most!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.10.06, 10:53
        A tym z Wielkiej Wyspy to życzę wszystkiego najlepszego jak rypnie most
        Zwierzyniecki. Między innymi na taki przypadek miał być most od strony
        Krakowskiej i dalej w kierunku Psiego Pola. Ale nie!!! Po naszej wyspie obcy
        nie będą się kręcić, za to wyspiarze kręcą się po całym mieście i narzekają że
        kłopot z wyjazdem i dojazdem do ich Biskupina.
    • Gość: omeg Re: Nowy Most!!! IP: 195.116.103.* 10.10.06, 16:32
      stadion ? fajnie !
      a jak do niego dojechać ???
      • Gość: rr Re: Nowy Most!!! IP: *.e-wro.net.pl 11.10.06, 12:15
        Póki nie wybudują mostu w Kamieńcu Wrocławskim obok Łan to te wszystkie remonty
        (Grunwald, Szczytnicki itd.) dadzą raczej tylko efekt kosmetyczny - będzie
        mniej dziur, ale przepustowości za dużo nie zwiększą. A ruch samochodowy jest
        coraz większy. A AOW będzie na północy i to w dodatku płatna. Tak, że urzędasy
        nie marudźcie, że nie ma pieniędzy, bo to teraz nie wymówka - tylko ruszyć
        tyłki i wybudować w końców Wschodnią obwodnicę Wrocławia (przypominam, że parę
        lat temu w mediach chwalili się, że tą drogę pojedziemy do 2007 roku - śmiechu
        warte !!!)
        • Gość: artek Re: Nowy Most!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:22
          > A AOW będzie na północy i to w dodatku płatna. T

a kto ci takich głupot naopowiadał?
          • Gość: rr Re: Nowy Most!!! IP: *.e-wro.net.pl 11.10.06, 12:39
            Sorry może się mylę, ale gdzieś tak wyczytałem, ale to było dawno! Oby nie była
            płatna!
          • piast9 Re: Nowy Most!!! 11.10.06, 13:53
            Gość portalu: artek napisał(a):

> a kto ci takich głupot naopowiadał?
            We wszystkich papierach figuruje jako autostrada płatna.
          • jlesiecki Re: Nowy Most!!! 31.10.06, 06:46
            Artek
            przeciez o tym ze AOW bedzie platna wielokrotnie pisano na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka