Dodaj do ulubionych

PRAWDA O KOŚCIELNIAKU

IP: *.profes.net.pl 20.03.03, 12:19
Już wkrótce napiszę prawdę o wałach w operetce za Kościelniaka. Napiszę o
jego zastępcy: Jakubie Deryngu - Dymitrowiczu, zamieszanym w aferę Dariusza
S. - dobrym kolesiu nijakiego Janickiego, o kancelarii żony Żabskiego -
zatrudnionej przez Kościelniaka itp. Zaczyna się robić coraz ciekawiej wokół
osoby "pana reżysera".
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.03, 12:53
      dorzuce kilka faktów o Jakubie i dyr finasowym którzy maja firme gdzie zlecają
      zamówienia z teatru.......
    • Gość: surveillance gdzie? kiedy? juz nie moge sie doczekac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.03, 19:47
      • looper Re: gdzie? kiedy? juz nie moge sie doczekac 20.03.03, 23:05
        przestańcie juz międlić sprawę tej operetki.

masz jakieś GROŹNE DOWODY - zgłoś do prokuratury.
        na starcie brzmi juz to niepoważnie jak straszysz tym na forum, gdzie anonimowe
        słowa NIC nie ważą. Apeluję do forumowiczów - ignorujmy te operetkowe wątki, bo
        oszalejemy.
        • Gość: Okej Re: gdzie? kiedy? juz nie moge sie doczekac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.03, 01:58
          Spokojnie, poczekajmy a zobaczymy. Już pewna bardzo wiarygodna dla mnie osoba
          miała opisać "dymy" w Filharmonii i jak na razie nic się nie
          wydarzyło.Dlaczego????? Czas potieniądz, a kto pyta ten wielbłądzi.
    • Gość: surveillance no i co? czekamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.03, 23:35
      • Gość: Okej ...sie chyba nie doczekamy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.03, 01:07
        • Gość: ... Re: ...sie chyba nie doczekamy... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 01.04.03, 14:10
          Spokojnie bedzie wiedzieć.....

To dopiero wierzchołek góry lodowej, jak wiadomo Dymytrowicz i dyr finasaowy
          mają spółkę ICENTER która została stworzona specjalnie po to aby wyprodukować
          nikomu niepotrzebne strony intetowe (milenium 2000) i przede wszystkim aby
          młodzi chłopcy z (jeszcze z UW a potem z PO) wszyscy z AE i przydupasy Łosia a
          teraz Dutkiewicza mogli przelewac pieniądze do swoich spółek a i jeszcze sprawa
          kolesia prawnika.................
          chcecie więcej??
          aha mam opisać poiązania z urzędnikami czy "drobne niescisłości Kościelniak-
          Możdżer?
          cdn.
          • Gość: ;-) Re: ...sie chyba nie doczekamy... IP: 213.17.245.* 01.04.03, 17:17
            opisz!!!
            • looper Re: ...sie chyba nie doczekamy... 02.04.03, 01:22
              no więc czas na dalsze informacje...

Powszechnie wiadomo o firmie prowadzonej przez spółkę dwóch aktorów z tego
              teatru posiadającej klub gejowski "KakaDu" (tak, tak!) w Opolu. Otóż widziano
              tam ostatnio dyr.Kościelniaka jak zajechał służbową Xsarą i prowadził rozmowy z
              jakimś człowiekiem stamtąd. Niedługo później odbył się tam pokaz
              spektaklu "Nocna Gorączka". To operetkowe wersje piosenek Presleya w okrojonej
              wersji wykonywane przez Cezarego Studniaka, Konrada Imielę i braci Kamińskich
              skąpo odzianych i lekko podrygujących w lepkiej czekoladzie na scenie. Czy na
              to powinny iść miejskie pieniądze?! Pytam!
              • Gość: ... Re: ...sie chyba nie doczekamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.03, 11:53
                Powszechnie wiadomo, że cały ten Teatr Muzyczny jest wywrócony do góry nogami ,
                jeśli chodzi o związki międzyludzkie.
                Pani Ilona Prasał Kierownk ds. Przedstawień ma tez delikatnie odmienne
                orientacje seksualne i z inną panią kierownik sie prowadza. Normalnie wszyscy w
                tym teatrze są pokręceni.Jak tu spodziewać się, że Kościelniak będzie się
                liczył ze zdaniem hetero jak jest odmienny.
                Co do pani Ilonki to pomoć nieźle się bawi przygotowując spektakle, w końcu są
                tam w obsadzie dziewczynki spoza Wroclawia, więc ma pole manewru.
                ale niezaprzeczalnie wszystko co tam się dzieje daje wiela do myślenia.

• devojce Tia 02.04.03, 08:24
      Pięknie, qrcze pięknie. Jak to łątwo rzucać kalumnie jeśłi samemu pozostaje się
      anonimowym. Oczywiście doskonale zdjaecie sobie wszyscy sprawę, że moglibyście
      zostac podani do sądu o pomówienie tudzież zniesławienie. Nie wystarczy
      powiedzieć, że po czymś się słyszało. Trzeba miec niezbite dowody w ręku jeśłi
      kogoś o coś oskarża.

Rozsądku więcej życzę i mniej goryczy z powodu zwolnienia z Operetki.
      D.

P.S.: POst o Imieli w czekoladzie - super dowcip na Prima Aprilis
      • Gość: ha,ha Re: Tia IP: *.visp.energis.pl 02.04.03, 11:56
        ATy dalej taka ufna w tego jamnika i jego życie!
    • Gość: celin_dion Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.profes.net.pl 04.04.03, 11:39
      Jeszcze chwila cierpliwości. Kończę zbierać dowody. Niebawem opiszę to co w tej
      chwili dzieje się w Operetce. Z pewnością również powiadomię prokuraturę.
      • Gość: ... Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 04.04.03, 14:56
        jescze raz napisze o tym bo denerwują mnie ludzie którzy robią spektakle za
        nasze pieniądze! przypominam że Teatr Muzyczny Operetka jest jednostka
        budżetową więc organizacja pracy, przetargi i związki zawodowe odgrywają
        znaczącą role w całej sprawie! Kościelniak i Możdżer to kumple może to i dobrze
        ale Możdżer za czas jakis wyjedzie bo juz kraza słuchy o tym bo to warszawka,
        stany czekają a to że jest i pracuje to jest jego kaprys a nie długofalowa
        współpraca. Dymitrowicz przez cały czas kombinuje jak wyprowadzic pieniądze z
        teatru - bo jemu wolno bo jest z PO i reszcie tez !
        Kościelniak traktuje teatr jak swoja własność (dosłownie) ma poparcie rządzącej
        władzy wiec czuje się bezkarny! Świadectwem niech będzie podejście do starej
        ekipy teatru (moge zrozumieć dzielące ich pokolenie i podejście ) ale kolesie
        są najważniejsi.... a kasa musi być na kącie!
        aha i jeszcze jedno to że ktoś ma takie a nie inne skłonności seksualne nie
        powinno nikogo interesować więc oceniajmy ludzi na innych zasadach!
        ...
        • Gość: figo-fago Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: 217.30.133.* 04.04.03, 19:19
          Ciekawe czy to prawda , że się z imielą mają ku sobie?
      • Gość: disbelief Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.03, 23:00
        > Kończę zbierać dowody. Niebawem opiszę to co w tej

w klewkach?
        • Gość: jolka Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 23:07
          nie to sambor i bończyk są parą!
    • Gość: rysio Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 23:02
      a ja słyszałem, że Stydniak i Kilian maja się ku sobie!
    • Gość: surveillance sprawdz to! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.03, 23:26
      nie lubie rzucac takich ciezkich oskarzen, ale podobno
      koscielniak byl harcerzem...
    • Gość: XXL Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 23:31
      to mało powiedziane był nawet zuchem !
      • kinga!!! Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 05.04.03, 16:32
        buahahaha jak to czytam... i co wy wiecie... :>
      • celin_dion Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 05.04.03, 16:38
        otrzymałem właśnie materiały dotyczące sprowadzenia tutaj przez aktorów
        Kościelniaka, pochodzących z Gdyni, kibiców Arki Gdynia i podżegania ich do
        atakowania kibiców Śląska wśród których widziani byli ludzie związani z
        poprzednią ekipą Operetki. Na niektórych zdjęciach z zajść przy Grabiszyńskiej
        widać wyraźnie jak dyrektor Dymitrowicz rozdaje ze swojego słuzbowego samochodu
        szaliki Arki i przemyca w nich ostre narzędzia. Czy walka z poprzednią ekipą
        tego teatru nie przybiera już wynaturzonego charakteru?! Panowie! Zastanówcie
        się.
        • Gość: informator Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.03, 11:39
          W ogole, robi, co moze, zeby doprowadzic Slask do upadku
          i bankructwa, zeby pozniej wykupic druzyne za bezcen i
          zrobic z niej teatr. Nawrata juz sie pozbyl, czy ktos
          potrafi mu sie przeciwstawic?
          • celin_dion Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 06.04.03, 13:42
            miałem straszny sen...

idę zalaną słońcem ulicą Świdnicką, jest bezchmurne niebo, ludzie uśmiechają
            się do siebie, dzieci robią psikusy

nagle słońce chowa się za chmurami, coraz więcej ludzi biegnie w moją stronę,
            mija mnie z przerażeniem na twarzach, okazuje sie że przed czymś uciekają,
            zaczyna padać siarczysty deszcz, wicher zrywa dachy kościołów, ja stoję jak
            wryty i oczekuję ISTOTY RZECZY

gdy ulica już opustoszała i wiatr miota bezdomnymi psami, ukazuje się mi wielka
            postać w czarnym płaszczu patrząca na mnie jakimiś takimi jaskrawymi oczami. To
            olbrzymi jak gmach Opery dyrektor Kościelniak. Zamarłem. Wokół niego tańczą
            artyści Teatru Muzycznego Operetki Wrocławskiej, bawią się w "Chodzi lisek koło
            drogi..." jakby zahipnotyzowani. I nagle poczułem, że owo monstrum nachyla się
            nade mną, bierze mnie na ręce, usmiecha się czule i gładzi ojcowsko po steranej
            przeżyciami głowie.Zasypiam w jego ramionach przy dźwiękach procesji która
            idzie ulicą i śpiewa hymn Unii Europejskiej.

Nie wiem co się ze mną dzieje, kiedy ten koszmar się skończy...
            • Gość: zyczliwy Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.local.pl / 192.168.1.* 06.04.03, 13:47
              musisz nabrac dystansu
              szkoda by bylo, gdybys nie dociagnal do konca sprawy
              • Gość: żeton Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.03, 18:10
                prawda o Koscielniaku jest taka, ze jego rodowe nazwisko to KIRCHENBAUM!!!
                a jego citroen to tylko przykrywka, gdyz jest zadeklarowanym cyklistą
                inspirownym przez rabina Weissa do zamienienia gmachu operetki w synagoge.
                do broni Polacy!!!!
                • kinga!!! Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 07.04.03, 15:04
                  Celino nasz obsesje, powiedz prawde który z aktorów odrzucił cie i twoje
                  złamane serce chce sie zemścić... hm? bo to co wypisujesz brzmi paranoicznie...
                  dam ci rade , wyluzuj!

Kościelniakowi wiekszosc zazdrości ze ma on teraz swoje 5 min, z czystej
                  zawiście wszycy bredza jak to jest żle bo koscielniak costam... prawda w oczy
                  kole i jest taka ze w koncu do Operetki zaczeli chodzic ludzie poniżej 40
                  rokiem zycia. to ze nie ma pelnej widowni, prosze zrócie lepiej ...

Polacy potrafia tylko narzekac marudzic i doprowadzic innych do stanu klęski,
                  bo wiekszosc sie tak czuje... jestście okropni... :/ wciąz was ciągnie do jakis
                  dziwnych stereotypów... rzygac sie chce...

pzdr!
                  • Gość: Qna Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 00:47
                    kinga!!! napisała:

>
                    >

. to ze nie ma pelnej widowni, prosze zrócie lepiej ...
                    >
                    >
                    > Polacy potrafia tylko narzekac marudzic i doprowadzic innych do stanu
                    klęski,
                    > bo wiekszosc sie tak czuje... jestście okropni... :/ wciąz was ciągnie do
                    jakis
                    >
                    > dziwnych stereotypów... rzygac sie chce...
                    >
                    > pzdr!

Oczywiscie ze mozna lepiej|!
                    Dziwnym trafem na klasycznych operetkach jest zawsze pełna widownia.
                    To ja Panią też
                    Pzdr.
            • lew_rywinek Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 09.04.03, 23:28
              A ja słyszałem, że Imiela z Kościelniakiem postanowili wyjechać do Holandii i
              tam zalegalizować swój swiązek, a następnie adoptować Kiljana.

Lew
    • Gość: celin_dion Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.03, 10:02
      Mam nowe sensacyjne informacje, nt. okoliczności objęcia stanowiska przez
      Kościelniaka...
      • Gość: Janko M. Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.icenter.pl 08.04.03, 10:54
        tzn. może coś więcej?, o co chodzi?
      • devojce Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 08.04.03, 13:26
        A co? Może jets szpiegiem z Krainy Deszczowców? A może efektem ekperymentów
        genetycznych w Stanach i został przysłany z tajną misją do Polski?
        Ludzie, dajcie sobie na luz.
        • Gość: celin_dion Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.03, 14:51
          Poważnie, nie zalewam, dzięki znajomości z prezesem Robertem Kwiatkowskim,
          został protegowany u władz miasta, które dokonały transformacji. Kościelniak
          dostał za zadanie współprodukcję kinową na zlecenie Canal Plus, oczywiście za
          pieniądze Operetki - podatników. Wiadomo już iż był uczestnikem sierpniowego
          spotkania w ośrodku rządowym w Juracie, z Aleksandrem Kwaśniewskim i Lwem
          Rywinem.
          10 min po spotkaniu rozmawiał przez telefon komórkowy ze swoim zastępcą
          Jakubem Deryng-Dymitrowiczem przez 3800 sekund, nastepnie jego zastępca
          oddzwonił do Czarzastego rozmawiając z nim przez 6430 sekund, a następnie
          oddzwonił do Kościelniaka, który zadzwonił do Andrzeja Michnika, Michnik
          postawił warunek, że produkcja dojdzie do skutku, gdy obsadzi w niej Agatę
          Buzek i Leonardo Di Caprio, Kościelniak zadzwonił do menadżera Di Caprio
          do Los Angeles, (wszystko ze słóźbowego telefonu!!!), jednak ten zarzadał
          4000000 dolarów, za rolę i stąd wziął się pomysł sprzedania nieruchomości
          Teatru: budynków i działek w centrum miasta.

• Gość: MKK Re: c.b.d.u. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.03, 15:03
            i tym sposobem celin dowiódł, że jest głupkiem.
            cbdu

Gosia
            • kinga!!! Re: c.b.d.u. 08.04.03, 15:20
              Gość portalu: MKK napisał(a):

> i tym sposobem celin dowiódł, że jest głupkiem.
              > cbdu
              >

w koncu musiał/a sie zdradzić , heh ;)
          • devojce Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 09.04.03, 12:42
            A co w domu? Wszyscy zdrowi? Widać, że chyba jest mały wyjątek.
          • lew_rywinek Re: PRAWDA O KOŚCIELNIAKU 09.04.03, 23:31
            > Wiadomo już iż był uczestnikem sierpniowego
            > spotkania w ośrodku rządowym w Juracie, z Aleksandrem Kwaśniewskim i Lwem
            > Rywinem.

Łżesz jak pies. Nie on był tylko wysłał zastępcę.

> 10 min po spotkaniu rozmawiał przez telefon komórkowy ze swoim zastępcą
            > Jakubem Deryng-Dymitrowiczem

I to zastępca dzwonił do Kościelniaka.

> Michnik
            > postawił warunek, że produkcja dojdzie do skutku, gdy obsadzi w niej Agatę
            > Buzek i Leonardo Di Caprio,

I tak się rodzą plotki. NIe Agata Buzek tylko Britney Spears i nie Di Caprio
            tylko Milowicz.

Lew

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka