Dodaj do ulubionych

Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów

• Gość: Koval Boją się przestępców i symulują w ten sposób pracę IP: *.crowley.pl 25.10.06, 16:11
      Jak ZOMO w '81, bali się grupki kilkunastu ludzi, ale 12-toletniego "chuligana"
      chętnie spałowali, aż mu się kredki z tornistra wysypały. Żenada, banda
      nieudaczników w mundurkach... cioty.
    • msvip Gratulujemy mieszkańcom Dolnego Śląska! 25.10.06, 16:24
      najwyraźniej nie ma juz tam ani jednego przestepcy skoro policja za nasze
      pieniądze wyłapuje wagarowiczów-bo rozumiem,że gdyby taki się uchował to za nim
      ganialiby policjanci?Panie komendancie p jesli źle rozumiem do czego słuzy
      policja to bardzo proszę mnie poprawić!
    • Gość: malwina "Stop wagarom - wybieram szkołę" - podoba mi się IP: *.tpnet.pl 25.10.06, 16:24
      nazwa akcji, szczególnie słowo wybieram. To teraz dowożenie pod przymusem do
      szkoły radiowozem nazywane jest wyborem? To jakaś nowomowa.
      • Gość: walus Re: "Stop wagarom - wybieram szkołę" - podoba mi IP: *.zax.pl 25.10.06, 16:30
        a ja mam np 19 lat, nie chodze do szkoly bo juz skonczylem, ale wygladam mlodo,
        dokumentow nosic nie lubie. a jak mnie zatrzymaja? a ja mam wazna sprawe do
        zalatwienia? dlugo mnie tak moga trzymac - i czy w ogole moga? co za bzdura. jak
        mnie ktorys dotknie to oberwie po pysku. duzy jestem.
    • Gość: rozsadny Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 16:33
      Moze to i akcja popisowa ;)
      ale trzeba pamietac, ze problemy w szkole zaczynaja sie najczesciej od
      wagarowania. Jak mozna pracowac pedagogicznie z uczniem skoro on nawet nie chce
      przychodzic na zajecia ? Tzw. trudnej mlodziezy jest coraz wiecej wiec na pewno
      cos nalezy z tym zrobic, aby utrudnic malolatom walesanie sie w godzinach lekcji
      po miescie. jesli ktos nie rozumie skali problemu wagarowania to niech zobaczy
      co sie dzieje w godzinach okolo poludniowych w galerii dominikanskiej. Mysle ze
      warto stworzyc staly zwyczaj, odpytywania uczniow co robia w takich godzinach
      poza szkola i powiadamiania o tym szkoly i rodzicow.
    • Gość: Kuba Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:36
      Zastosować metodę Lukaszenki, za wagarowanie dzieci placą rodzice.Oczywiście
      nauka jeat bezpłatna.Chyba że zastosować bezstresową zasadę, niechcesz to nie
      musisz się uczyć.
      • Gość: WK Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.ig.pwr.wroc.pl 25.10.06, 16:59
        Nie tylko Łukaszenki - w Holandii rodzice płacą kary za wagary ch dzieci.
        • Gość: eva Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.06, 19:59
          słyszałam, że w Anglii także płaci się za nieusprawiedliwioną nieobecność
          dziecka w szkole, przy czym tam rodzice nie mogą usprawiedliwiać nieobecności
          tak jak u nas. Nieobecność usprawiedliwia tylko choroba - poświadczona przez
          lekarza.
    • Gość: grasshoper Przecież Giertych w reklamówce obiecuje wyrzucenie IP: *.tpnet.pl 25.10.06, 17:08
      chuliganów ze szkół. To po co ich teraz tam dowożą, skoro sami dobrowolnie
      zastosowali się do pomysłu ministra?
      • wet3 W glowie nie chce sie pomiescic dlaczego 25.10.06, 17:16
        akcja policji nazwana jest kontrowersyjna. Czyzby wyluskiwanie wagarowiczow i
        oddawanie ich do dyrekcji szkol naruszalo ich prawa osobiste???! A moze mamy
        glaskac wagarowiczow po glowkach i mowic im, ze sa cacy? Autorze artykulu
        otrzezwij sie!
      • Gość: były uczeń Re: Przecież Giertych w reklamówce obiecuje wyrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:18
        Uważniej oglądaj te reklamówki Giertycha i nie pisz bzdur.
        Ale do rzeczy: uważam, że już dawno policja powinna się zająć dziećmi
        wałęsającymi się w czasie lekcji. W Polsce, na którą wielu narzeka, jest coś
        takiego jak obowiązek szkolny i policja po prostu pilnuje przestrzegania prawa.
        I bardzo dobrze.
        • Gość: Bylemwidzialem Re: Przecież Giertych w reklamówce obiecuje wyrzu IP: *.proxy.aol.com 25.10.06, 18:08
          Miedzy innymi to terapeuci rodzinni tacy jak p.Hanna Zielinska sa
          odpowiedzialni za zachowanie mlodziwzy i....ich rodzicow. Wmawianie ludziom
          pseudo-naukowych bzdur, w rodzaju, "...samo wylegitymowanie przez policjanta
          jest dla dziecka stresujace...", jest naiwne i szkodliwe. Od kiedy to "dziecko"
          ktore pije alkohol, uzywa narkotyki, kradnie, gwalci jest do tego stopnia
          przewrazliwione ze nie nalezy go legitymowac...bo to moze byc dla "dziecka"
          stresujace.
          Pani Hanna Zielinska powinna wiedziec ze wagary sa kolebka przyszlych
          przestepcow i dlatego nalezy z tym walczyc wszelkimi dostepnymi srodkami.
    • serwal Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów 25.10.06, 17:42
      Krok we właściwym kierunku. Nie może być przyzwolenia na wagarowanie i
      udawanie , że "bolały paluszek i główka". Większa i przede wszystkim
      odpowiedzialna kontrola nad uczniami, to mniej bestialstwa w szkołach i na
      ulicach.
    • Gość: leon Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:56
      "Hanna Zielińska, terapeuta rodzinny, krytykuje zastosowane metody: - Są bardzo
      restrykcyjne. Samo wylegitymowanie przez policjanta jest dla dziecka stresujące,
      a co dopiero wsadzenie do radiowozu i odwożenie do dyrekcji. Nie rozumiem
      intencji, można przecież zadzwonić do szkoły, by o wagarach dowiedziała się
      dyrekcja.
      Zielińska podkreśla, że nie zawsze dziecko poza szkołą to wagarowicz. - Coraz
      więcej rodzin traktuje dzieci po partnersku. I pozwala im np. raz na kwartał nie
      iść do szkoły. Dziecko ma prawo mieć słabszy dzień. Jeśli rodzice mają do niego
      zaufanie, to nie widzę problemu. A teraz policjanci mogą go zgarnąć z ulicy i
      zawieźć na dywanik."

Tacy ludzie jak ta pani wyzej sa wspólwinni szkolnym patologiaom, przemocy, itd.
      WSPOLWINNI!
      Podobnego steku bzdur juz dawno nie czytalem.
    • Gość: POKi Widzę że nasi policjanci nie mają nic lepszego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:01
      ...do roboty.
      • Gość: BylemWidzialem Re: Widzę że nasi policjanci nie mają nic lepszeg IP: *.proxy.aol.com 25.10.06, 18:27
        Poki, czy to tak trudno zdac sobie sprawe z faktu ze wagary sa kolebka
        przyszlych przestepcow i ze palicja jest jednym z najwazniejszych czynnikow
        ktore moga temu zapobiec?
        • Gość: POKi Re: Widzę że nasi policjanci nie mają nic lepszeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 04:55
          Kolebką przyszłych przestępców jest ulica, dlatego żeby dzieci przed nią ustrzec powinniśmy nie wypuszczać dzieci z domów. Nie kolego, nie tędy droga
    • mietowe_loczki Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów 25.10.06, 18:03
      Jednodniowa pokazówa.
      • Gość: opt Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.tsi.tychy.pl 25.10.06, 18:44
        Dobre i to
    • Gość: FreakyMisfit Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.dialog.net.pl 25.10.06, 18:14
      Aaaa.. to Wrocław i wszystko jasne. Jakieś akcje w stylu wracajcie z Irlandii za 30 zł dodatkowe... Takie rzeczy to tylko we Wrocławiu :)
      • Gość: życzliwy pedagog Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.akron.net.pl 25.10.06, 18:22
        Ci ktorzy pisza, ze bezstresowe wychowanie jest zle itp., nie wiedza co oznacza
        takie wychowanie. Doczytajcie sobie w bibliotekach (a nie w gazetach i na
        forach).;)
    • Gość: pingu jak za komuny, wtedy tez milicja lapala IP: 199.243.65.* 25.10.06, 18:21
      moje sposoby byly takie:
      - wizyta u lekarza (mialem zaswiadczeni)
      - ostatecznie muzeum, tam pewnie to milicjant nawet za kare by nie poszedl
      - tak o 12.00-13.00 mozna juz bylo byc po szkole
      • Gość: eva Re: jak za komuny, wtedy tez milicja lapala IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.06, 20:01
        Przynajmniej musiałeś pogłówkować :)
    • arahat1 starsi to od razu wala pala w leb i biedni policja 25.10.06, 18:24
      boja sie a tu i krzywa wzrasta i mozna sie pokazac..... brawo....ryba psuje sie
      od glowy...
    • Gość: jazg Już mamy litościwych IP: *.mpss.osi.pl 25.10.06, 18:27
      A dziewczynka z Gdańska doprowadzona do samobójstwa jest ofiarą takich właśnie
      litościwych palantów jak Hanna Zielińska i Elżbieta Czyż.
      • dijkman Na czym polega wina ,,litościwych palantów" ? 25.10.06, 19:45
        Czekam na wyjaśnienia.

Proszę pamiętać, że ta dziewczynka została doprowadzona
        do samobójstwa w szkole, nie w domu.

• 061445h Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów 25.10.06, 18:39
      Zkoncem lat 50-tych i poczatkiem 60-tych bylem uczniem II Liceum we Wroclawiu.
      Nosilismy czapki i tarcze. Milicja robila podobne akcje. Nie zapomne jednej gdy
      bylismy na wagarach w kinie Warszawa. P oplowie seansu zapalilo sie swiatlo i
      milicja zaczela wylawiac wagarowiczow. Bylo ich bardzo duzo. Mozecie sie
      domyslec co spotkalo mnie w domu ze strony ojca. Czasem milicja robila akcje w
      Parku Szczytnickim.
    • Gość: misio-kicio Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: 167.127.24.* 25.10.06, 18:39
      Panie yrektorze Łysiak - z wagarami trzeba walczyć tak,ze sie siedzi na d... i
      nic nie robi.
    • Gość: opt Zlikwidować pedagogów i psychologów szkolnych,bo IP: *.tsi.tychy.pl 25.10.06, 18:40
      oni każdy wyskok ucznia usprawiedliwią,a to złym dniem,a to stresem ...Szkoła
      powinna przygotowywać do życia i obowiązków,a nie ciągłego krętaczenia i
      migania się.Uważam ,że pedagodzy szkolni w tym zakresie pozwalają na bezkarne
      szerzenie się zła,a przecież dobra dyscyplina to już połowa sukcesu.Kiedyś nie
      było pedagogów szkolnych,bo byli nimi wszyscy naczyciele i wychowawcy,nie
      potrzebowali tej otoczki i doskonale sobie radzili,a teraz jest w wychowaniu
      spychotechnika.
    • Gość: e Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.10.06, 18:40
      "nie będą wagarować wtedy, gdy trafią w ręce dobrego wychowawcy i do szkoły, z
      której nie będą chcieli uciekać."

Samym głaskaniem się złośników nie poprawi. Potrzebują też poznać surowość prawa.
      • nightmaress Re: Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów 25.10.06, 23:12
        > Potrzebują też poznać surowość prawa.

Tego prawa, ktore pozwala bezkarnie okrasc staruszke z calej emerytury, bo sad
        uzna kradziez na ta kwote jako "niska szkodliwosc spoleczna" i pogrozi tylko
        palcem? To ja nie mam wiecej pytan.
    • Gość: chip Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.stk.vectranet.pl 25.10.06, 18:49
      łapcie bezrobotnych i solidnie im zapłaćcie polscy kapitaliści
    • Gość: kajunia Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:53
      Akcja nie jest jednodniowa tylko ma trwać do końca tego półrocza szkolnego. Czy
      policję stać na angażowanie takich sił. A co w przypadku gdy wagarowicz jest
      spoza Wrocławia a wagaruje właśnie tutaj? Kto i czym go odtransportuje do
      szkoły jeśli nie ma kontaktu z rodzicami? Gdzie w tym czasie będzie oczekiwał?
      A jeśli nie byłoby akcji to policjant widzący wałesajacego się dzieciaka uda,
      że go nie widzi. Nonsens. Odciąga się policjantów od innych ważniejszych
      obowiązków.Trzeba przed mediami pokazać jaka ta policja super. Wszystko pod
      media i taka jedyna smutna prawda. Następne sterty papierów tworzonych w
      trakcie alcji i po niej....
    • Gość: pola Dolnoślaska policja łapie wagarowiczów IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.06, 19:29
      sama juz nie wiem. Jak ja wagarowalam, jakies 15 lat temu, wszystko to jakos
      inaczej wygladalo. Szlo sie nad jezioro, na ciastka. Teraz mlodzi sa inni, czasy
      inne... Ale lapanie przez policje chyba nie pomoze. I znowu - nudne ale
      prawdziwe: rodzina jest najwazniejsza i tu sie wszystko zaczyna...
      • prezertation1 Panie władzo!.. moja stara,też chodzi na wagary !! 25.10.06, 21:07
        ja mam złamaną noge, a ona na wagarach!.. łapaj, do cholery!
    • Gość: miikkii no to panowie policjanci się spełniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:15
      i wracają do domów z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku obywatelskiego.
      kuriozalny idiotyzm
    • Gość: absolwent świetny pomysł IP: 80.51.194.* 26.10.06, 13:56
      Teraz to dopiero wagary będą smakować. Będzie można pochować się przed psami jak za czasów godziny policyjnej. Rewelacja. Jako kolejny etap wychowywania młodzieży proponuję każdemu spotkanemu uczniowi aplikować test na użycie maryśki. Pan dyrektor z Zespołu Szkół nr 22 będzie zachwycony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka