Dodaj do ulubionych

Monopol będzie sprzedany

09.11.06, 02:16
Jesli bracia Likusowie kupia Monopol - spelni sie prawdopodobnie moje marzenie, aby ktos z duzą
wrazliwoscia i gustem przywrocil mu blask. Bracia Likusowie to wlasnie taki inwestor- polecam
obejrzec ich swietne inwestycje w Krakowie i Katowicach.

Swietna wiadomosc!!
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.crowley.pl 09.11.06, 07:47
      Nasi wrocławscy intwestorzy, urzędnicy powtarzają, że stare obiekty są za
      drogie w utrzymaniu, że lepiej wyburzyć i postawić nowe. Nie chce mi się
      wypisywać podejrzanych przypadków kupna ciekawych starych obiektów, które
      poźniej zostały wyburzone przez nowych właścicieli, albo "pomogło" im się
      dokonać żywota. A okazuje się, że gdzie indziej można je odrestaurować i mogą
      nadal zarabiać pieniądze dla swoich właścicieli. Bracia Likusowie to wspaniała
      szansa dla Monopolu na odzyskanie świetności sprzed wieku.
      • Gość: Marakuja Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:47
        SPRZEDAJCIE!
        Bo inaczej Orbis wyburzy piękny budynek i postawi następny maszkaronik w stylu
        Novotelu (był tam ktoś w tym przybytku kurzu i kiczu?)
      • Gość: dobra rada Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.06, 15:58
        Gość portalu: X napisał(a):

> Nasi wrocławscy intwestorzy, urzędnicy powtarzają, że stare obiekty są za
        > drogie w utrzymaniu, że lepiej wyburzyć i postawić nowe. Nie chce mi się
        > wypisywać podejrzanych przypadków kupna ciekawych starych obiektów, które
        > poźniej zostały wyburzone przez nowych właścicieli, albo "pomogło" im się
        > dokonać żywota. A okazuje się, że gdzie indziej można je odrestaurować i mogą
        > nadal zarabiać pieniądze dla swoich właścicieli. Bracia Likusowie to
        wspaniała
        > szansa dla Monopolu na odzyskanie świetności sprzed wieku.

Jeżeli masz dowody to złoś to do prokuratury. Jeżeli nie, to prokuratura może
        zająć się tobą, za publiczne pomówienia.
        • Gość: wojtek Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.math.umd.edu 10.11.06, 01:31
          > Jeżeli masz dowody to złoś to do prokuratury. Jeżeli nie, to prokuratura może
          > zająć się tobą, za publiczne pomówienia.

A kogo X konkretnie pomowil, zeby prokuratura miala sie tym zajmowac?
          Widze trollu, ze juz kompletnie zatraciles rozsadek.
        • Gość: pan Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.wroclaw.mm.pl 10.11.06, 07:18
          Przecież takie przykłady są powszechnie znane i nikt sobie z tego nic nie robi.
          Chociażby unikalne w skali europejskiej przyklady architektury poprzemysłowej,
          które wyburzono we Wrocławiu.
    • Gość: gosc Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:52
      Świetne inwestycje? Jestem z Krakowa i... Hotel Stary przy Szcepańskej ze swoim
      ohydnym tarasem i nadbudową oraz Pasaż 13 należą do największych szkaradzieństw
      w Krakowie, krytykowanych przez niemal wszystkich.
      No i układy.... Gruba przesada, wszystko załatwiają układami i forsą.
      Obrzydlistwo.
      Likusowie mają na koncie nominacje do Archi-szopy.
      • Gość: krks Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.compower.pl 09.11.06, 18:57
        Tak się skałada że ja tez mieszkam w Krakowie i prawda jest taka, że tylko
        Likusowie potrafią zainwestować wielką kasę w stare kamienice i gdyby nie oni w
        Krakowie najlepiej urządzona kamienicą byłby może Empik. Nikt nie inwestuje na
        taką skalę jak oni. Ale w końcu są z układu, tak? :/
    • amdrzej11 Monopol będzie sprzedany 09.11.06, 09:35
      Hehehehe.....Wroclawianie, szykujcie sie na nadbudowe dwoch albo trzech pieter
      w waszym zabytkowym hotelu. No i moze jeszcze jakiegos tarasu widokowego!
      • poluk Re: Monopol będzie sprzedany 09.11.06, 10:04
        Szkoda Monopolu jeśli ma być przebudpwywany. Miałem tam wesele i mam wspaniałe wspomienia...
      • Gość: doktorek Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:51
        Na żadne dzikie nadbudówki we Wrocławiu nikt się nie zgodzi, a z całym
        szacunkiem dla Krakowa i Krakowian...ale niedaleko Wawelu to dopiero upiorek się
        zbudował (nie wiem jak sie to nazywa, ale widok od strony Wisły jest tragiczny...)
        • Gość: gosc Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:14
          Zgoda. Przecież nikt nie mówi, że tylko Likusowie robią brzydactwa...
        • Gość: johan Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:19
          mam nadzieje że od strony świdnickiej budynek odzyska piękny przedwojenny hełm,trzymam kciuki za pomyślność,
          • Gość: Paweł Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.magma-net.pl 11.11.06, 12:02
            A jednej pani marzy się apartament Marleny Dietrich:
            www.infowroclaw.pl/index.php?c=22,1,301
            A ja myślę, że gorzej niż teraz to z Monopolem już nie będzie. Jakieś 2
            miesiące temu byłem tam, to myślałem, że się do lat 70-tych przeniosłem.
            P.
        • Gość: simple Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:26
          Jak są układy, to i zgoda jest.
          • Gość: BILL Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.generacja.pl 09.11.06, 23:10
            To co ORBIS robi z pieniędzmi pozyskanymi z wejścia na giełdę ? Sprzedaje
            obiekt za obiektem i dzieli dywidendę ? Może wreszcie przestanie przejadać
            wszystko (lukratywne pensje dyrekcji) i zabierze sie do roboty. ORBIS ma żyć z
            turystyki a nie z handlu hotelami.Tacy handlowcy niech idą na stadion X-lecia !
            • Gość: Paweł Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.magma-net.pl 11.11.06, 12:04
              Ale Orbis jako spółka może sobie robić z hotelami co chce, sprzedawać, kupować,
              itp. CHodzi o to, żeby z Monopolu nie zrobił nikt jakiejś szkarady, np. żeby
              nie dopasował się do Solpolu ;>
              Wszystko jedno, kto jest właścicielem, byle był sensownym, a nie jak Orbis.
              P.
      • arturpio a rejestr zabytkow? 10.11.06, 00:55
        Monopol jest wpisany do rejestru zabytkow? jesli tak, to konserwator na
        przebudowki nie pozwoli...
    • Gość: Wrocławiak Monopol będzie sprzedany IP: *.chello.pl 09.11.06, 21:03

Oby tylko władze miasta, wyciągnęły godziwą cenę od tych cwaniaków
      "braciszków", którzy tak powoli,wykupią stopniowo całą Polskę.
      • Gość: ziomal Re: Monopol będzie sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:02
        Monopol jest własnoscia rodziny zydów niemieckich Moos i wont psy czerwone od
        tej knajpy łapy.Tam na balkonie [rzemawiał adolfek
    • Gość: msnbetterthan Monopol będzie sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:42
      co to będzie..?
      ________
      Hotel w Krakowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka