Dodaj do ulubionych

Zmiana warty w EnergiiPro

09.11.06, 22:24
jeśli wszyscy są takimi fachowcami jak Szumiejko, to współczuję tej firmie.
To jest dramat.
Obserwuj wątek
    • Gość: mały miki Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.06, 23:09
      Z pewnością osoby odwołane były fachowcami nie miejącymi nic wspólnego z SLD ...
      • Gość: gosc Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.06, 23:24
        super argument. Skoro ktoś mnie okradł to ja również mogę to zrobić.
        A miało być uczciwie, tanio, fachowo itd.
      • Gość: lubawa Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.06, 09:04
        "Orzeł Sudetów" odleciał ...
    • Gość: Czytacz Ochędzan i Skomudek to fachowcy... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.11.06, 01:20
      Ochędzan i Skomudek to fachowcy, zwłaszcza Skomudek. Zresztą zobaczcie tutaj:
      www.dolnoslazak.pl/artykuly/artykul.php?id=12
      Inna rzecz, że legitymacja Pi aj eS-u w kieszeni na pewno im nie zaszkodziła...
      • Gość: Borsalino Re: Ochędzan i Skomudek to fachowcy... IP: 195.177.83.* 10.11.06, 07:30
        Pamietam kolege Ochedzana ze studiow. Wspolczuje jego wspolpracownikom
        jakimkolwiek "fachowcem" by nie byl...
    • Gość: P Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: 217.8.176.* 10.11.06, 09:11
      Niezależnie od tego kto będzie przy korycie i tak nic dobrego nie wyniknie ze
      zmian. Jedynym sposobem na uzdrowienie energetyki jest prywatyzacja. Bez tego
      dalej będzie to przechowalnia polityczno-emerytalna w wysoką średnią płacą.
      Średnią bo młodzi zarabiają tam grosze a statystykę nadrabiają elity w
      dłuuuugim stażem pracy, dla których nowoczesne technologie to "gadanie". Ale
      jak tak dalej pójdzie to sami będą pchać ten wózek bo młodzi uciekną do sektora
      prywatnego. I niezależnie czy jest to energetyka czy też nie, jeżeli jego
      zarządzanie i zarządzający zależą od partii politycznych, to prędzej czy
      później skazany jest na upadłość.
      • Gość: co za pomysl Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:12
        "Jedynym sposobem na uzdrowienie energetyki jest prywatyzacja." - prywatyzacja
        monopolu zawsze konczy sie nieustajacymi podwyzkami cen.
    • Gość: Moralista Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.06, 09:47
      Zainteresowani kwalifikacjami nowych członkow zarządu mogą poczytać pod adresem
      www.cire.pl/item,25109,1.html - są rzeczywiście nieźli
      • Gość: pajacyk Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 14:54
        to sa kolejne zmiany w których zamieszany jest Jackiewicz. ten koleś cały czas
        miesza ! gó..arzowi juz całkiem odwaliło i mysli, ze jest najwazniejszy !
        dobrze, ze to dlugo nie potrwa !
      • Gość: mario Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:10
        Nieźli? Ty chyba Moralista zawodówkę skończyłeś.
        • Gość: Moralista Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.06, 20:43
          Rozumiem, ze jedyne tytuły jakie uznajesz Mario to politologia przy KC PZPR jak
          to miało miejsce w przypadku tow. Leszka Millera
    • Gość: elektryk Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.ruch.com.pl 10.11.06, 17:47
      W końcu skończyły się rządy całej tej bandy spod znaku sierpa i młota, już
      myślałem, że nigdy nie skończą swoich rządów w Energii.
      Skomudek jest naszym pracownikiem od wielu lat i jak tylko czerwoni w 2001
      doszli do władzy od razu go odsunęli z prezesa ZE Opole, bo był z innej linii.
      Ten odwołany prezes to kolega towarzysza Szmajdzińskiego, który go wstawił na
      to stanowisko, w firmie wszyscy chcieli otwierać szampany jak dowiedzieli się,
      że Towarzysze zostali odwołani.
      Dokonało się!
      • sztuk6mistrz Re: Zmiana warty w EnergiiPro 10.11.06, 21:16
        Ty czegoś nie rozumiesz, albo właśnie rozumujesz jak ci towarzysze o których
        wspominałeś. Teraz przyszli "twoji towarzysze" a odeszli ci z poprzedniego
        namaszczenia - pytam co to ma wspólnego z efektywnym działaniem firmy, z
        ekonomią, z gospodarnością? Pytanie jest retoryczne skoro tego nie zauważasz.
        Omawiasz to w kategorii walki politycznej, a koszty funkcjonowania twojej firmy
        są bez znaczenia. Oczywiście bo jest to łup polityczny i synekury dla lojalnych
        kacyków.
        • Gość: elektryk Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.06, 09:54
          Widzisz, tym się oni różnią od Ciebie, że pisząc Twoi nie popełniają błędu
          ortograficznego ("Twoji"). Tak, nawet jeżeli są to ludzie prawicy, to w moim
          przekonaniu ludzi ci, poza posiadaną przygotowaniem merytorycznym, mają jeszcze
          coś, czego "czerwona gwardia" nie posiada, partiotyzm. Z pewnością nie
          dopuszczą do tego, aby za 2-3 lata majątek EnergiiPro znalazł się w rękach np.
          Gazpromu lub innej firmy kontrolowanej przez Moskwę. Czy już zapomniałeś drogi
          czytelniku jakie plany miał Kulczyk (czytaj: Gazprom) w odniesieniu do Orlenu?
          Oczywiście będę się pracy nowego zarządu bacznie przyglądał, ale uwierz mi,
          poprzedni nie był godny tego stanowiska. Zapytaj kogo chcesz w spółce.
          Pozdrawiam
          • Gość: nie Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.os1.kn.pl 11.11.06, 12:11
            co za różnica czerwoni czy patrioci. Stołek to stołek. i tylko to się liczy.
            nie powiesz mi że ci Oni mają na celu dobro Firmy ??!! Władza to jest ich cel i
            tyle !!!
            • Gość: mamu Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: 149.9.0.* 11.11.06, 12:20
              widac, ze ten czlowiek albo ma udzial w kasie, albo jest naiwny

energia pro to zlodzieje, niewazne czy rzadza tam czerwoni czy czarni
              • Gość: nie Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.os1.kn.pl 11.11.06, 12:21
                a czemu piszesz że złodzieje. a czy jak płacisz w sklepie za towar to też
                mówisz że złodzieje ??
          • sztuk6mistrz Re: Zmiana warty w EnergiiPro 11.11.06, 18:23
            Gość portalu: elektryk napisał(a):

> Widzisz, tym się oni różnią od Ciebie, że pisząc Twoi nie popełniają błędu
            > ortograficznego ("Twoji").

Bardzo swoista logika; powiem ci więcej różnią się ode mnie wszystkim - kulturą
            obycia, wiedzą ekonomiczną, pewnie tylko lepiej ode mnie piszą na klawiaturze;
            widocznie backspace musnąłem i zostało "ji" a oba znaki są obok. Widocznie
            poruszyłem cię swym postem, że odniosłeś się do niego tak "merytorycznie".

Tak, nawet jeżeli są to ludzie prawicy, to w moim
            > przekonaniu ludzi ci, poza posiadaną przygotowaniem merytorycznym, mają jeszcze
            >
            > coś, czego "czerwona gwardia" nie posiada, partiotyzm.

Mówisz, że masz przekonanie, czyli kierujesz się wiarą, i to jest jedyne
            wystarczające kryterium potrzebne by mogli zarządzać tym majątkiem. I tu też się
            różnimy - ja wolę fachowców z dossier, z osiągnięciami a nie napuszonych ideowo
            ciemniaków.
            A firmę twoją należy sprywatyzować jak najszybciej (i zmienić prawo
            energergetyczne) - bo jest ona źle zarządzana, ma przerost zatrudnienia,
            generuje straty, wręcz warunkach braku konkurencji są one pożądane.

Z pewnością nie
            > dopuszczą do tego, aby za 2-3 lata majątek EnergiiPro znalazł się w rękach np.
            > Gazpromu lub innej firmy kontrolowanej przez Moskwę. Czy już zapomniałeś drogi
            > czytelniku jakie plany miał Kulczyk (czytaj: Gazprom) w odniesieniu do Orlenu?
            > Oczywiście będę się pracy nowego zarządu bacznie przyglądał, ale uwierz mi,
            > poprzedni nie był godny tego stanowiska. Zapytaj kogo chcesz w spółce.

Lubię takie bolszewickie argumenty - Zapytaj kogo chcesz w spółce - jasne nic
            nie jest tak miarodajne jak zdanie załogi, zróbcie więc wiec i namalujcie
            transparenty.

> Pozdrawiam

Ja też i życzę cudu
      • Gość: Yan Kaczy zarząd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.06, 12:28

> W końcu skończyły się rządy całej tej bandy spod znaku sierpa i młota, już
        > myślałem, że nigdy nie skończą swoich rządów w Energii.
        > Skomudek jest naszym pracownikiem od wielu lat i jak tylko czerwoni w 2001
        > doszli do władzy od razu go odsunęli z prezesa ZE Opole, bo był z innej linii.
        > Ten odwołany prezes to kolega towarzysza Szmajdzińskiego, który go wstawił na
        > to stanowisko, w firmie wszyscy chcieli otwierać szampany jak dowiedzieli
        się,
        > że Towarzysze zostali odwołani.
        > Dokonało się!

W miejsce czerwonych towarzyszy, przyszli kaczy towarzysze. Wkrótce przyjedzie
        kaczy komisarz polityczny z warszawki i sprawdzi, czy ci nowi potrafią włazić
        dobrze w odbyt.
    • Gość: gość Re: Zmiana warty w EnergiiPro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 07:44
      super towarzyszy zastąpili działacze
      co tam fachowcy są tu nie potrzebni
      prąd w gniazdku zawsze będzie
      mam nadzieję, że energetyka nie skończy jak JTT
    • jasiek.pl Zmiana warty w EnergiiPro - a co to da? 13.11.06, 00:56
      > W końcu skończyły się rządy całej tej bandy spod znaku sierpa i młota, już
      > myślałem, że nigdy nie skończą swoich rządów w Energii.

Kochany, „nie rżnij pan głupa” jak to się mówi ostatnio w gronie polityków!.
      Jesteś może dobrym elektrykiem lecz klapy na oczach nie pozwalają Ci ocenić
      sytuacji w Twojej firmie. Od 17 lat wszystkie ugrupowania polityczne i
      związkowe rządziły energetyką a zmiany tzw. „świń przy korycie” nic dobrego nie
      wnosiły. Bo okazuje się że jedynym ratunkiem dla tej gałęzi przemysłu jest
      konkurs na podstawowe kierownicze stanowiska czyli dobrzy fachowcy bez
      legitymacji partyjnych. A jeżeli uznamy, że energetyka nie jest strategiczną
      gałęzią przemysłu to ją należy jak najszybciej sprywatyzować.

Bo teraz przychodzą nowi towarzysze tylko mają inne podniebienia i potrzeby!
      Np. we wrocławskiej EnergiiPro dawne rządy AWS i Solidarności wzięły wszystkie
      kierownicze stanowiska. Załoga miała nadzieje i wiarę na dobre zarządzanie
      firmą. Lecz dbali tylko o swoje interesy, więc w 2001r prezesa Każmierczaka z
      przydupasami wyrzucono na zbity pysk. Przyszli do EnergiaPro „spadochroniarze”
      z grupy postkomunistów z Legnicy np. p. Lubański lub p.Sędziak [członek
      Zarządu, były prezydent Wałbrzycha, w marcu 2004r zabrany ze „stanowiska”,
      trafia na trzy miesiące do aresztu, zwolniony szybciej w wyniku „interwencji”
      kolesi. Do Zarządu wskakuje z nadania SLD tow. Maciocha, politruk z upadającego
      MIK-u. W ramach czystki i „rekonstrukcji zarządu w związku z planowaną …ple,
      ple itp.” dostaje kopa o 3 lata za póżno. Bo jego poziom intelektualny i
      zawodowy był i jest niższy od poziomu wód gruntowych na Saharze.

W 2002r swoją szansę wykorzystuje Dyrektor RE Oborniki Śl. J.Sołowiej wywalony
      w 1999r ze stanowiska za tzw. „nieprawidłowości”. Awansuje zostając Dyrektorem
      i członkiem Zarządu. „Rządzi” do czasu kiedy towarzysze z Wałbrzycha i
      Wrocławia roztaczają nad nim parasol ochronny. W ramach reorganizacji
      przyjmują do pracy na lewo i prawo swoich kolesi, nawet takich którzy odeszli
      z ZEW S.A. w podejrzanych okolicznościach odpowiadając za remonty ośrodków
      wczasowych i rejonów energetycznych. W koncu zostaje zwolniony dyscyplinarnie
      przez swoich kumpli za nieprawidłowości prowadzone od wielu lat Wypowiedzenie
      cofnięto w wyniku interwencji Związku tzw. OPZZ za błędy merytoryczne i czeka
      na kolejne potkniecie się władzy.

Jest cicha nadzieja, że z tym zakładem pożegna się także „długowieczny”
      Kierownik Kadr wspaniały członek ZSMP, PZPR, SLD itd. a obecnie Dyrektor
      Oddziału EnergiaPro Wrocław tow. R.Ł.

Nie popieram PISiaków lecz w jednym zgadzam się z wytycznymi Premiera J.
      Kaczyńskiego że „postkomuna raz na zawsze musi już odejść” . A w prezencie
      odchodzącym i przychodzącym na te stanowiska należy sprawdzić ich teczki w
      IPN. Bo taka jest energetyka: niegospodarna, tolerująca prywatę, machlojki i
      pijaństwo. I dlatego w tym systemie zarządzania nigdy w niej nie będzie dobrze.
      Amen!
      • Gość: bubu Re: Zmiana warty w EnergiiPro - a co to da? IP: 193.109.212.* 13.11.06, 08:23
        „postkomuna raz na zawsze musi już odejść” - jestem wstrząśnięty ponad miarę ;)
        jak rozumiem postkomuna - czymkolwiek to jest - musi odejść a co ma wejść???
        czy jakiś dawid jacykiewicz czy inny szlomo, mordechaj, icek albo ryfka
        goldberg mają załatwić sobie i krewnym synekury w tej spółce???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka