Dodaj do ulubionych

szukam niani

IP: *.* 06.08.02, 09:05
Witam wszytskie e-mamy, szczególnie z Wrocławia. Od września wracam do pracy. W związku z tym szukam miłej, dobrej i rozsądnej emerytki, która mogłaby się zająć moją półroczną Ninką. Mieszkam w okolicach Czekoladowej i chciałabym, aby niania przychodziła do nas.Jakby któras z Was znała kogoś takiego, proszę dajcie znac.DziekujęDorotaJ
Obserwuj wątek
    • Gość: MartaMro Re: szukam niani IP: *.* 12.08.02, 22:43
      Niedawno dałam ogłoszenie do Wyborczej, na które odpowiedziało mi około 60 osób! Wybrałam sobie osobę dokładnie taką, jaką sobie wymarzyłam. Polecam takie ogłoszenie, możesz wtedy sobie z każdą, która spełnia Twoje podstawowe wymagania (np. wiek)porozmawiać, powybrzydzać i na pewno uda Ci się znaleźć tą właściwą.
      • Gość: DorotaJ Re: szukam niani IP: *.* 13.08.02, 10:20
        Wolałabym nianię z polecenia. Jak nie bedzie wyjscia, to w piatek pójdę dac ogłoszenie. Bałabym się zawierzyć dziecku całkiem obcej osobie. Prosiłaś o referencje? Sprawdzałaś ją w jakiś sposób?DorotaJ
        • Gość: MartaMro Re: szukam niani IP: *.* 13.08.02, 20:38
          Też chciałam z polecenia, ale nie było takiej osoby, albo już były zajęte (dużo moich znajomych też ma małe dzieci..)więc zdecydowałam się przez ogłoszenie. Sprawdziłam referencje, poza tym spisałam dane z dowodu osobistego. No i ważne jest też wrażenie, jakie ta osoba na mnie robi. Wiem, że w ten sposób to nie mam 100% pewności, ale jeśli osoba budzi we mnie zaufanie, poza tym jej rodzina zrobiła na mnie dobre wrażenie gdy dzwoniłam do niej do domu i rozmawiałam z nimi pod jej nieobecność , to myślę, że będzie ok. PO pierwszej rozmowie, gdy mi się spodobała zaprosiłam ją na jeszcze jedne spotkanie i pozwoliłam jej się pobawić z Jasiem, przewinęła go, ubrała na spacer i razem poszłyśmy do parku. Chodziłyśmy i rozmawiałyśmy o przeróżnych rzeczach, nie tylko o niej jako opiekunce czy o dziecku, takie babskie ploty. W ten sposób chciałam poznać jej charakter, sposób bycia. W między czasie ona doglądała małego, dawała mu pić a ja mogłam przyjrzeć się jak sobie z tym radzi. Utwierdziałam się, że dobrze wybrałam i nie mam obaw ją zatrudnić. Ma zacząć we wrześniu, więc pod koniec sierpnia chcę ją jeszcze zaprosić na kilka popołudni, żeby została z Jasiem sama i przyzwyczaili się do siebie.
          • Gość: DorotaJ Re: szukam niani IP: *.* 13.08.02, 21:52
            Dzięki Marto za radę. A tak na marginesie: moja córka nazywa się Janina, czyli Jasia. Ale w domu wołamy na nią Ninka.PozdrawiamDorotaJ
            • Gość: MartaMro Re: szukam niani IP: *.* 20.08.02, 21:54
              Daj znać jak udały się poszukiwania :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka