Dodaj do ulubionych

Obchody bez bohaterów

05.12.06, 23:07
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Obchody bez bohaterów IP: *.wro.vectranet.pl 05.12.06, 23:47
      Frasynku i Pinior wybrali Warszawę, bo wiedzą, że tu byliby wygwizdani. Oni
      rzeczywiście lepiej będą się czuli w towarzystwie Bolka.
      • Gość: marco a ile Ty Agusiu masz lat, co? IP: *.magma-net.pl 06.12.06, 01:00
        i po której stronie był Twój tatuś w tym czasie?
        Bo Frasyniuk np. wylądował wkrótce potem w wiezieniu a nasz kochany prezio sobie pracował spokojnie na UW.
        • Gość: marco Swoja drogą, organizacja godna PiSu IP: *.magma-net.pl 06.12.06, 01:02
        • Gość: x ...a po 1989r jak bylo? IP: *.crowley.pl 06.12.06, 16:28
          Wzmacnianie lewej nogi przez Walese i UD/UW/KLD
      • Gość: ubu król Re: Obchody bez bohaterów IP: 80.54.200.* 06.12.06, 09:25
        ale za to nie zapomni wziąść łyżwy-buhaja z samojebrony, nieagresywnej posłanki
        hoojarskiej, maty-biegier i Ludzi Pozbawionych Rozumu ze wyprostowanymi na jego
        cześć prawicami...
        Kaczyński dobrze wiedział w jakie bagno sie pakuje ( sam określił SO jako twór
        UB zagrażający Polsce,a za porównanie z Lepperem o mało sie nie wściekł w
        sejmie) ale jego (ich) ambicjonalna paranoja aby nie podzielić się władzą na
        zasadach partnerskich z PO wzięła góre...
      • Gość: Dek Re: Obchody bez bohaterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:30
        Wygwizdany to będzie ten dupek kartofel(kaczor) bo jego rola w pierwszej
        solidarności ograniczała się do noszenia korespondencji.
      • Gość: mara chyba chora jestes?? IP: *.acn.waw.pl 06.12.06, 17:53
        Kto jak, kto ale Wrocławianie by Frasyniuka nigdy nie wygwizdali. Prędzej nabili
        by parę guzów takim małym prowokatorom jak ty.
        • Gość: 13.12.81 Re: chyba chora jestes?? IP: *.akron.net.pl 06.12.06, 18:03
          Frasyniuk juz swoją zapłatę odebrał z nawiązką.
          Przy Kanciastym Stole wymienił na srebrniki całe swoje bohaterstwo.

Nadaje jako tragiczna postać do bajki pt. "Od bohatera do zera"
          Powinien sobie przeczytać wiersz Zbigniewa Herberta pt. "Potęga smaku", ale
          ponieważ Władek dalej ma mentalność zwykłego kierowcy, to obawiam się, że i tak
          go nie zrozumie.

• Gość: thebutcher Re: chyba chora jestes?? IP: *.acn.waw.pl 06.12.06, 18:09
            Nawet po okrągłym stole (a niby skąd masz informacje o tym, że on tam coś
            sprzedał) potrafił na przykład przylać paru skinom pod akademikiem PWr, w którym
            łysi chcieli poturbować czarnoskórych studentów (są nawet zdjęcia z tego
            zajścia). Za to go właśnie cenię. Za czyny i nadstawianie karku kiedy trzeba...
    • Gość: breslauer kartofel fe IP: *.telsat.wroc.pl 06.12.06, 00:02
    • Gość: ~bombay Obchody bez bohaterów IP: 213.199.232.* 06.12.06, 07:56
      dzięki tej akcji nikt nie zaćmi Lecha K.
    • starykot Precz z kaczyzmem!!! 06.12.06, 08:12
    • bonczek_hydroforgroup ręce opadają.... 06.12.06, 08:14
      nawet tego nie jesteśmy w stanie przyzwoicie i bez podziałów zorganizowac///
    • Gość: młody Obchody bez bohaterów IP: 213.77.49.* 06.12.06, 09:04
      Przez pieprzon... prezydenta muszę chodzić dłuższą drogą do pracy. Po co on
      wogóle tu przyjedzie, niech sobie siedzi w swojej zmocherowanej warszafce.
      • Gość: fantom Re: Obchody bez bohaterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:35
        Warszawa przejrzała na oczy i zdjęła te okropne moherowe berety a oszołomom
        został tylko cyrk na wiejskiej URM i pałac gdzie posadzili kartofle.
    • Gość: Sławek Obchody bez bohaterów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:06
      Spieprzaj dziadu z Wrocławia !!!
    • Gość: WK Re: Obchody bez bohaterów IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.12.06, 11:46
      Ale małostkowy ten Frasyniuk. Kolejny bohater, który nie wie kiedy odejść (jak
      Wałęsa).
    • Gość: mika Re: Obchody bez bohaterów IP: 82.186.100.* 06.12.06, 11:59
      zgadza się!! spieprzaj dziadu z Wro!!!

kaczor-kartofel boi sie konfrontacji z tymi, ktorzy i wtedy mieli, i teraz
      wiecej maja do powiedzenia od niego!!! i przeklada msze na poludnie, za to
      meczy ludzi w srodku nocy... chyba jeszcze nie byl we Wroclawiu, moze zauwazy,
      ze tu takie zagrywki nie zdaja rezultatu...

a Frasyniukowi i Piniorowi nie ma sie co dziwic. w koncu pewnie tez z ukladu.
      jeden liberal, drugi komunista. a fuj
      Agusiu, tak jak juz Ci ktos napisal, to Walesa jest na swiecie symbolem
      obalenia komunizmu, nie BBWR-FOZZ-AWS-PiS...

WK - o co Ci chodzi? Gdzie ma odejsc? Chyba raczej szanuje siebie i ludzi - tez
      ide na impreze, jak obiecam, a nie na ta, o ktorej sie dowiaduje, ze jest.
    • Gość: Szwed we Wroclawiu Witamy serdecznie we Wroclawiu ! IP: 62.119.24.* 06.12.06, 12:41
      Witamy i serdecznie pozdrawiamy prezydenta Lecha Kaczynskiego we Wroclawiu!
      • Gość: tygrys Re: Witamy serdecznie we Wroclawiu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:45
        Tradycyjnym staropolskim "spieprzaj dziadu"
      • Gość: thebutcher a pożegnamy go jeszce serdeczniej... IP: *.acn.waw.pl 06.12.06, 17:58
        tradycyjnym cytatem: "SPIEPRZAJ DZIADU"
      • Gość: gumowa kaczka Re: Witamy serdecznie we Wroclawiu ! IP: 80.54.200.* 07.12.06, 11:13
        Kupić mu w prezencie lalę z sex shopu i marchewkę na baterie co by nie poszedł
        w ślady koalicjantów :)
    • Gość: Ktosia Obchody bez bohaterów IP: *.scr.east.verizon.net 06.12.06, 13:45
      Prawdziwymi bohaterami stanu wojennego sa prosci ludzie, ktorzy wtedy staneli
      na wysokosci swojej godnosci i byli w opozycji przez lata. To dzieki nim tak
      dlugo to trwalo , bo SB nie miala ich na swoich listach.
      A gdzie reszta z tych co byli na zjezdzie "S" w Gdansku?
      Gdzie Ci co reprezentowali wtedy Wroclaw?
    • elfhelm Macie zabawnego wojewodę 06.12.06, 14:36
      "Wojewoda nie widzi też zagrożenia ze strony konkurencyjnych obchodów
      firmowanych przez Lecha Wałęsę. - Każdy ma prawo do lokalnych obchodów. Ale
      nasze są bogatsze i centralne, bo przyjedzie prezydent."

• tarura Czy zaproszono Jaruzela? 06.12.06, 16:04

• Gość: c3p0 Razem z bramborkiem? :) IP: *.mt.gov.pl 06.12.06, 16:12
      Stać z kartofelkiem na jednym podium to obraza.
    • Gość: "bohater"Jaruzel ? Re: Obchody bez bohaterów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:16
      A co to za twor "bohaterowie stanu wojennego" ?? Pierwszy raz sie z taka forma
      spotykam. Poczatkowo myslalem, ze chodzi o glownego "bohatera" Jaruzelskiego.
      Ale wyglada na to, ze to Frasyniuk i Pinior maczali palce w stanie wojennym :).
      O co chodzi w ich "bohaterstwie stanu wojenego" bo jakos mi ucieklo, albo nie
      pamietam za dobrze tych bohaterskich czynow:). Mnie sie wydawalo, ze Stan
      Wojenny to straszna kleska i zapasc i powod do zaloby narodowej, a tu sie
      okazuje ze byli "bohaterowie". To znaczy, ze co ? - obalili Stan Wojenny??
      Myślę, że obchody rocznicy wprowadzenia stanu wojennego we Wrocławiu bez
      Władysława Frasyniuka, Józefa Piniora i Piotra Bednarza to nie tylko jak rynek
      bez ratusza albo Kraków bez Wawelu, ale co gorsza jak: Prawda bez Gazety
      Wyborczej:)
      • Gość: 13.12.81 centralny punkt obchodów IP: *.akron.net.pl 06.12.06, 17:43
        Adaś Michnik wyjdzie na mównicę w wypełnionej po brzegi Hali Stulecia i zawoła:
        ODPIE***CIE SIĘ OD GENERAŁA!!!!

-----

Jacek Kaczmarski "Prośba"
        /wiersz napisany tuż po wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce/

Mów mi to co dzień: oni górą
        Jakbyś w twarz raz po raz mi pluł.
        Chrzest dadzą bezimiennym murom
        Seriami kuł tłum tnąc na pół.
        Postawią miasta sierocińców,
        Nabierze mocy życia smak.
        Nim wyjrzy ludzka twarz zza sińców:
        Mów mi, ach mów, że będzie tak!

Przy podpalonych bibliotekach
        Lud sine ręce będzie grzał
        I odnotuje to bezpieka
        Kto przy rym płakał, kto się śmiał.
        Dawnych znajomych nazwiskami
        Mignie rubryka - zawód: kat
        A nas obwoła ktoś zdrajcami,

Nasi najbliżsi w łapach hycli.
        Cośmy robili - śledztwo trwa.
        W przedszkolach gwiazdka dla milicji,
        Wojsko na placach i we snach.
        Starcy mrą niepotrzebni światu,
        Co dotąd przecież krążył wspak.
        Zamiast "Jak się masz!" - "Dać go katu!"

Bo kiedyś może się przydarzyć
        Że z którymś z nich powtórzę błąd
        Szukając uczuć w jego twarzy
        Zamiast go zabić z zimną krwią.
        Zamiast zacisnąć drut na szyi
        I krtań w ostatni skręcić krwiak.
        Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje -

• hummer Mam gdzieś takie obchody. Zignorować Kaczora. 06.12.06, 16:22
      Kaczora Wrocław przywita przyjaźnie, będzie samotny niczym w lesie. Czego mu życzę. Zignorować nadętego pRezydenta.

Albo obchody dla wszystkich albo żadne.
    • Gość: ja Re: Obchody bez bohaterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:38
      Tak naprawdę to nie rozumie dlaczego się to obchodzi jako jakieś święto
      przecież 13 grudnia 1981 roku przegrali wszyscy zarówno władza która użyła siły
      wobec społeczeństwa jak i opozycja która stawiła wprawdzie opór ale był on
      nieskuteczny
      Dla mnie ten dzień jest dniem klęski i bardzo smutna data
      Zginęło niepotrzebnie wielu ludzi wielu się zeszmaciło reszta doszło po latach
      do rozumu i uznała że jak wroga nie można pokonać to trzeba się z nim
      zaprzyjaźnić
    • Gość: vicky Re: O Barbarze Labudzie też zapomniano ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:43
      Dziwne zaiste będą to obchody, raczej ku czci kaczyzmu. Bo reszta to
      chyba: "tam jest ZOMO".
    • przypadek Re: Obchody bez bohaterów 06.12.06, 16:50
      Który kartofel przyjedzie do Wrocławia? :-))
      bartoszweglarczyk.blox.pl/resource/tages.gif
    • Gość: ja Obchody bez bohaterów IP: *.protest.com.pl 06.12.06, 16:52
      Wszyscy mają swoje obchody, ale moje są bardziej mojsze :>
    • przypadek Re: Obchody bez bohaterów 06.12.06, 16:55
      "my stoimy tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie wtedy stali ci, co wychwalali Lenina w
      swoich pracach doktorskich"
      • samozwaniec1 Kaczor ma monopol na Katyn i stan wojenny 06.12.06, 17:11
        Powstanie Warszawskie - to z kolei monopol mamusi.
    • maciek9940 Re: Obchody bez bohaterów 06.12.06, 17:27
      heraldek napisał:

> Spieprzaj dziadu z Wroclawia............

Jak to bez bohaterów ??????????????

A nasze najjaśniejsze słonko ?? KURDUPLO PRIMO ? współtwórca IV RP raju
      Leppera, Łyżwińskiego, Giertycha oraz oszołomów wszelkiego rodzaju, zwycięzca
      wojny kartoflowej, mecenas i sponsor Macierewicza, Wassermana i innych
      pogromców emerytek, czy taki bohater nie wystarczy??????????

Każda RP ma takich bohaterów na jakich zasługuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saludo Alcoholicos ! Pozdrawiam wszystkich rodakow!
    • Gość: manwe Wymienię! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.06, 17:48
      Wymienię Lecha Kaczyńskiego na Władysława Frasyniuka, Józefa Piniora i Piotra
      Bednarza.
      • Gość: walerian Domanski Re: Wymienię! IP: 71.159.22.* 06.12.06, 18:04
        Jozef Pinior to socjalista-komunista z "S", Piotr Bednarz to rozczarowany
        rencista , Wladek Frasyniuk - to socjalista , ale jednoczesnie prywaciarz.To
        juz nie ci sami ludzie, juz nie bojownicy o lepsza,demokratyczna Polske.A jest
        kupa spraw nie zalatwionych . Ekonomia - zbyt wiele firm panstwowych.Polityka-
        panstwo ze zbyt scentralizowana wladza.Sadownictwo - zalezne od
        politykow.Szkolnictwo wyzsze - za duzo wladzy panstwowej.Sluzba zdrowia -
        ciagle panstwowa.I tak dalej - wlacznie z panstwowa TV i PR.Wiec kogo obchodza
        obchody ? Mnie jako czlonka zarzadu Regionu Dolny Slask z 1981 roku nigdy nie
        zaproszono mimo ze pisalem do Zarzadu Regionu we Wroclawiu.i znaja tam moj
        adres w USA.Wszystko to na pokaz.Wazne dla nich ze jest Prezydent, reszta sie
        nie liczy.Z laski dostalem zaproszenie do Gdanska na 25 lat obchodow ..ale w
        tlumie na zewnatrz Stoczni .Niepotzrebni moga odejsc !
        Walerian Domanski
        Delegat na 1 szy Zjazd " S "
        • Gość: jot10 Re: Wymienię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 05:58
          Gość portalu: walerian Domanski napisał(a):
          >Jozef Pinior to socjalista-komunista z "S", Piotr Bednarz to rozczarowany
          > rencista , Wladek Frasyniuk - to socjalista , ale jednoczesnie prywaciarz.To
          > juz nie ci sami ludzie, juz nie bojownicy o lepsza,demokratyczna Polske.
          Walerku! Kto wie co by było,gdybyś został w kraju
          > Mnie jako czlonka zarzadu Regionu Dolny Slask z 1981 roku nigdy nie
          > zaproszono ...
          Doceniono Twoją (nieobecną)osobę na obchodach 25-lecia "S" w poprzednim miejscu zamieszkania,podczas gdy o koledze, który siedział za waszą wspólną akcję (i siedział przy mnie na sali), ani się zająknięto.
          Został chłopak w kraju.
          Pozdrawiam
          JW
      • Gość: zzz Re: Wymienię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:04
        mogę dopłacić do tej wymiany
    • Gość: Pawel Obchody bez bohaterów IP: *.consilium.europa.eu 06.12.06, 17:59
      Skoro mowa o Wroclawiu to zastanawiam sie czemu nikt nie pomyslal o Kornelu
      Morawieckiem. Kto pamieta dobrze tamte czasy musi przyznac ze byla to jedna z
      prawdziwych legend, bez wzgledu na to czy ktos sie z nim zgadza pod wzgledem
      ideologicznym czy nie.
      Kierowana przez niego Solidarnosc Walczaca, jak sie okazuje, byla w dodatku
      jedyna organizacja podziemna praktycznie nie rozpracowana przez SB, co tez
      swiadczy o profesjonalizmie Morawieckiego i jego wspolpracownikow. Zwlaszcza ze
      SB traktowala ja jako wyjatkowo niebezpiecznego wroga (obie powyzsze informacje
      wynikaja z materialow IPN)
      • Gość: 13.12.81 Re: Obchody bez bohaterów IP: *.akron.net.pl 06.12.06, 18:10
        Gość portalu: Pawel napisał(a):
        > Skoro mowa o Wroclawiu to zastanawiam sie czemu nikt nie pomyslal o Kornelu
        > Morawieckim...

Bo jedynie słuszni Gazetowi opozycjoniści to Frasyniuk, Pinior i czasami
        niewygodny Bednarz. To coś jak swego czasu czołg Rudy - (gdybyśmy jeszcze ze 3
        takie czołgi mieli, to sami bysmy te wojnę wygrali).

A prawda jest taka, ze gdyby Frasyniuka kolejarze nie ostrzegli (jak wracał z
        obrad "S" w Gdańsku) to by go SB-cja za du.pę od razu w pierwszy dzień wzięła,
        i było by po gieroju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka