Gość: HessSwisstrolley Re: Polacy to pijackie i pozbawione kultury plemi IP: *.wro.vectranet.pl 31.12.06, 18:01 Dlaczego nie odniosłeś się do żadnego aspektu poruszonego przez "Yabola". Dlaczego piszesz nie na temat. Nie zaśmiecaj forum swoimi gó...nymi wynurzeniami, tylko pisz konkretnie, w którym momencie swej wypowiedzi "Yabol" nie miał racji. Za trudne? Wierzę, bo wielu z twoich kumpli to ludzie bardzo ograniczeni. Wróc do swojego śmierdzącego squat'u i dalej sęp grosze na swoje chlanie na Rynku, bo do niczego innego się nie nadajesz. Nie jest sztuką zakrzyczeć adwersarza wyzwiskami od "faszystów..." etc. Ale dla ciebie to jedyne dostępne narzędzie, na normalną dyskusję jesteś widocznie zbyt ograniczony. I żebyś debilku nie odpowiedział mi w pewien sposób, zgodny z waszą posraną "forumową" propagandą - nie jestem katolikiem (żebyś nie pieprzył o tej katolickiej miłości bliźniego :-)) i nie głosowałem na PiS ani na LPR. Nie należę też do ugrupowań narodowych Teraz Ci chyba czacha popęka z gorąca, masz pewnie straszny dysonans poznawczy :))) Zaraz ci się ta niedomyta, obkolczykowana, dredziasta pała zagotuje do wrzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Ciekawa musi nauczyc sie czytac ze zrozumieniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.06, 20:20 Co prawda analfabetyzm nie jest karalny sam z siebie, ale moze powodowac skutki karalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Re: Jak mozna bronic syna przed kims w autobusie? IP: *.as.kn.pl 31.12.06, 21:33 Nie ciekawi Ciebie, że tchórz próbował uciekać, kiedy go namierzono? Uważasz, że rodzic nie miał prawa ścigać człowieka, który zrobił krzywdę dziecku? Ja zrozumiałam relację w ten sposób: -napastnik rzucił się do ucieczki, rodzic dopadł go, próbował zatrzymać do czasu przyjazdu policji i wtedy doszło do szarpaniny. Ty byś odpuściła biednemu pijakowi? Trzeba go zamknąć i długo leczyć. Zgadzam się łożyć na to swoje podatki pod warunkiem, że leczenie będzie trwało wystarczająco długo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Jak mozna bronic syna przed kims w autobusie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.07, 09:16 Zdumiewa mnie postawa internetowych mędrców, humanistów i jurystów. Co to znaczy, że pijak nie był agresywny a tylko "namolny"? Co to ma do rzeczy, że - przypuśćmy - rzuciła go żona albo miał kryzys egzystencjalny? Odpuśćmy sobie wreszcie litość dla pijaków, żuli i wszelkiego rodzaju mętów, które obrzydzają nam życie i zaśmiecają krajobraz. Postawa "zero tolerancji" jest jedyną możliwą, jeśli chcemy zachować psychiczny komfort i fizyczne bezpieczeństwo. Powtarzam: ktoś, kto atakuje mnie i moją rodzinę musi się liczyć z tym, że zaryzykował zdrowie lub życie. I muszę mieć prawno do obrony wszelkimi posiadanymi środkami przy dowolnym sposobie ich użycia. Dyskusja o adekwatności reakcji służy jedynie agresywnemu bydłu, którego ilość ciągle rośnie na ulicach i we wszystkich miejscach publicznych. Nie może tak być, żeby ludzie bali się bronić. Troska o przestępców pospolitych w Polsce jest ponurym spadkiem po komunizmie. W sowieckiej Rosji byli oni uważani za sprzymierzeńców władzy w terroryzowaniu społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_klara Komunizm, Stalin, Lenin, Marks...... 01.01.07, 10:00 Gość portalu: jot napisał(a): > Zdumiewa mnie postawa internetowych mędrców, humanistów i jurystów. Co to > znaczy, że pijak nie był agresywny a tylko "namolny"? Co to ma do rzeczy, że - > przypuśćmy - rzuciła go żona albo miał kryzys egzystencjalny? Odpuśćmy sobie > wreszcie litość dla pijaków, żuli i wszelkiego rodzaju mętów, które obrzydzają > nam życie i zaśmiecają krajobraz. Postawa "zero tolerancji" jest jedyną > możliwą, jeśli chcemy zachować psychiczny komfort i fizyczne bezpieczeństwo. > Powtarzam: ktoś, kto atakuje mnie i moją rodzinę musi się liczyć z tym, że > zaryzykował zdrowie lub życie. I muszę mieć prawno do obrony wszelkimi > posiadanymi środkami przy dowolnym sposobie ich użycia. Dyskusja o adekwatności > > reakcji służy jedynie agresywnemu bydłu, którego ilość ciągle rośnie na ulicach > > i we wszystkich miejscach publicznych. Nie może tak być, żeby ludzie bali się > bronić. Troska o przestępców pospolitych w Polsce jest ponurym spadkiem po > komunizmie. W sowieckiej Rosji byli oni uważani za sprzymierzeńców władzy w > terroryzowaniu społeczeństwa. Sprawa jasna: zaczepiał i dostał za swoje. Ale po co mieszanie do tego Rosji i komunizmu? Dorabiasz ideologię, jak dobry politruk. Należało mu się, to przytrafiło się. Ja też bym nawtykała takiemu, nie bacząc na system polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Jak mozna bronic syna przed kims w autobusie? 01.01.07, 10:39 Witam! Przede wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! A teraz do rzeczy: Gość portalu: jot napisał(a): > Zdumiewa mnie postawa internetowych mędrców, humanistów i jurystów. Co to > znaczy, że pijak nie był agresywny a tylko "namolny"? (...) > Powtarzam: ktoś, kto atakuje mnie i moją rodzinę musi się liczyć z tym, że > zaryzykował zdrowie lub życie. Po pierwsze: nie chcę już dyskutować o sprawie Pana Posła. Jedni piszą, że było tak, inni - że zupełnie inaczej. Niech się prokurator w tym porozbiera. Po drugie: nie masz racji co do zasady. Sam piszesz, że powinniśmy mieć prawo rozbicia łba komuś, kto _nas_atakuje_. Zgoda. Ale jeżeli nie atakuje, a tylko chce pogadać, choćby głupio i bełkotliwie, to _nie_ma_powodu_ żeby rozbijać mu łeb. Dlatego trzeba rozróżniać pomiędzy agresją a namolnością. Ty tak naprawdę proponujesz zasadę: "jak mnie zaczepisz - jesteś mój, a o tym, czy mnie zaczepiłeś decyduję ja". W świecie rządzącym się takimi zasadami nikt nie będzie bezpieczny. Zapytasz kogoś o godzinę na ulicy i dostaniesz po pysku, bo gość się poczuje zaczepiony. Musi istnieć jakiś obiektywny miernik zagrożenia, który upoważnia do użycia siły. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_klara Re: Jak mozna bronic syna przed kims w autobusie? 01.01.07, 18:25 Gość portalu: lff napisał(a): > co ma do rzeczy że żul i pijak. Jackiewicz go prawie zabil! W tej chwili nie > wazne czy probowal zamordowac prezydenta czy pijaka. On targnął na zycie > drugiego czlowieka. Powinien poniesc surowa kare. > A wam obroncy pisowcow zycze nieudanego nowego roku. Jutro o 12:00 ide na > zeznanie jako swiadek zdarzenia. A wy sie pieprzcie z pasazerką od syna inwalidy na czele. Abstrahując od poglądów politycznych, zdawa mnie się, żeś synu równie chamski, jak ci nachlani pasażerowie... ot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Jak mozna bronic syna przed kims w autobusie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.07, 19:35 Nie dziw się babciu - żule bronią żula. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Chrzanisz jak potłuczony 01.01.07, 22:02 Każdy człowiek ma prawo się bronić przed bezprawną napaścią. A jeżeli w wyniku tej obrony napastnik zginie to miał pecha. Trzeba było nie zaczynać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Chyba "nie trzeba było zaczynać" IP: *.as.kn.pl 01.01.07, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciuś Re: Chyba "nie trzeba było zaczynać" IP: 86.149.185.* 02.01.07, 03:06 O, widzę że prokurator Trener jest już na miejscu zbrodni. To źle wróży sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Chrzanisz jak potłuczony IP: *.as.kn.pl 10.01.07, 22:33 Ale Jackiewicz już się nie bronił. Tym razem to on atakował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Do Ifr-arhata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.07, 08:27 Odezwał się pretensjonalny półgłówek i porozdzielał epitety w swojej wypowiedzi na temat. Ot i cała sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.07, 19:16 Jeszcze trochę to pisuary pozabijają wszystkich i niczego nie będzie!!!! A później pójdą do wyborów będą głosować na siebie. Tak oto powstanie IV RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 07:36 Jeśli pisuary pozabijają żuli, to będzie to ich jedyna zasługa. Może wtedy na nich zagłosuję. Środowisko trzeba czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper A wczoraj w Dzierżoniowie rasistowscy gliniarze d IP: *.crowley.pl 03.01.07, 08:58 dali popis swojej siły i skuteczności. Wezwani na pomoc przez dwie kobiety- białą matkę nauczycielkę i jej ciemnoskórą córkę lekarkę, stróże prawa po dzierżoniowsku, skuli kajdankami, pobili i zawieźli do aresztu. A tam następne funkcjonariuszki prawa więziennego powtórzyły oklep po swoich kolegach gliniarzach. Kobiety były napastowane w parku przez miejscową chołotę gó..arzy, dla której kolorowi ludzie to dziwo i zagrożenie. Miejscowa policja też dołączyła do tej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona lfr_arhat, tyś przygłup, czy bezwolny muł? 02.01.07, 21:32 lfr_arhat napisał: > mowicie nie na temat, wiec pieprzycie. A pieprzy tylko PiS. Ot i cala sprawa. > Pasazerka jest przewrazliwioną paniusią, ktora zwraca wszystkim uwage, jot i te > n > drugi pseudo intelektualista mnożą banały urozmaicając mowe flores rethoricales > , > a babcia klara jest przewodniczącą piętrobusa albo zrzeszenia z maciejówki. > Smutne jest wasze życie. Przykro mi, ze nikt was nie rozumie. Albo walisz głupa, albo nim jesteś! Twa filozofia ogranicza się do podziału własnego myślenia pomiędzy twe 3 zwoje mózgowe. Szkoda, że ten trzeci służy ci jeno do wypróżniania idityzmów na forum. Życzę ci, by jakiś pijaczek drobny obił ci mordę w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Oj, to chyba masz daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:05 Oj, to chyba masz daleko do tej prokuratury, bo z tego, co piszesz wynika, ze wyszedłeś wczoraj w południe, a media informują, ze do dzisiaj nikt sie nie zgłosił, jako świadek w tej sprawie... Więc, albo: a) jesteś obrzydliwym kłamcą, który nic nie widział, a chce zaistnieć na tym forum; b) masz daleko do prokuratury Wrocław-Krzyki; c) w autobusie zaczepił cię pijak. NAPISZ CO BYŁO DALEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Oj, to chyba masz daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:08 To jest odpowiedź na post z 01.01.07 z g.17:49, niejakiego Iff'a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Dlaczego każdy mówi że J. bronił dziecka? IP: *.as.kn.pl 03.01.07, 18:29 Przecież dziecko było już bezpieczne w aucie, gdy Jackiewicz chciał zatrzymać napastnika w autobusie i doszło pomiędzy nimi do szamotaniny. jeśli już uznać, że miał prawo zatrzymywać pijaka w ramach tzw. "zatrzymania obywatelskiego" (choć w moim rzypadku nie może być o tym mowy, bo nie oszło do zatrzymania sprawcy an gorącym uczynku aniw pościgu podjętym bezpośrednio po przestępstwie) i został zaatakowany, to bronił sam siebie a nie dziecka lub żony, czekających w aucie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytrener Re: Dlaczego każdy mówi że J. bronił dziecka? IP: 86.149.185.* 04.01.07, 01:34 raz trener napisał coś mądrego :) święto jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: anty - teraz pora na twój pierwszy mądry wpis IP: *.as.kn.pl 04.01.07, 14:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytrener Re: anty - teraz pora na twój pierwszy mądry wpis IP: 86.149.185.* 04.01.07, 20:54 kazdy jest madry, ale nie proroka - prorok to specyficzny zawod, wymaga stolca w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdrt Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 19:36 kara śmierci dla posła!!!! niech da dobry przykład dla dobra IV Rzeczpospospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lff Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:27 tak, powinni go na pewno zamknac za zabojstwo. Szkoda, ze nie ma kary smierci. Idac tym tropem, mozna by wybic pol miasta 31 grudnia, bo te 700 tys. z tlumu bylo pijane i w dodatku agresywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Iff, ty kłamczuchu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 01:27 Nie wstydzisz się tu jeszcze pisać, ty wstretny kłamczuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.07, 08:58 Szkoda, że nie dało się wybić pół miasta pijanej i agresywnej tłuszczy. Jakie to byłoby wspaniałe miasto bez chamskiego bydła. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n 04.01.07, 15:48 Gość portalu: lff napisał(a): > tak, powinni go na pewno zamknac za zabojstwo. Szkoda, ze nie ma kary smierci. > Idac tym tropem, mozna by wybic pol miasta 31 grudnia, bo te 700 tys. z tlumu > bylo pijane i w dodatku agresywne. Ale warunek: trzeba zacząć od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guoip Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.07, 18:05 skoro zabił pół godziny po awanturze to jest spowodowanie śmierci z premedytacją, a on dalej chodzi na wolności ciekawe kogo teraz zabije, pewnie będzie wykańczał wszystkich z forum, którzy źle się o nim wypowiadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrok za zabójstwo dozywocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:17 dostał dzisiaj morderca 52 letniego kolejarza. Dawidek dostanie medal "św. rodziny" i list gratulacyjny od ministra zero. Odebrał człowiekowi zycie, teraz jego pieski odbierają zmarłemu człowieczeństwo. Urabianie opinii że "pijusa nieżal" tylko takie padło może wypisywać jak kumpele dawidka w jego obronie czynią. jeden dostal dozywocie, drugi...poczekamy, zobaczymy:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro Re: za zabójstwo dozywocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 08:24 Zbigniew Ziobro dla dziennika.pl 2007-01-05 19:12 Aktualizacja: 2007-01-05 20:03 Śmiertelnie pobili przechodnia, odpowiedzą za zabójstwo Sprawiedliwości stanie się zadość. Dwóch z czterech bandytów, którzy 11 grudnia skopali w Kołobrzegu na śmierć 35-letniego przechodnia, odpowie za zabójstwo, a nie za pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Jak dowiedział się od Zbigniewa Ziobro dziennik.pl, prokuratura zmieniła dla nich kwalifikację czynu. Teraz mogą trafić za kraty nawet do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobak Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.as.kn.pl 06.01.07, 12:52 Nienawidze PISu, ale w tej sytuacji popieram zachowanie Pana Jackiewicza. Dziwi mnie tylko fakt że za nasze pieniądze prokuratura zajmuje się faktem czy ten śmieć miał prawo zginąć czy nie. Jakby nie pił to by ustał na nogach. Jego wina. Poseł Jackiewicz powinien dostac jakas nagrode bo jedno scierwo mniej po ulicy chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.07, 16:42 Apel do pana Jackiewicza!!! Denerwuje mnie moja teściowa, czepia się mnie, czy mógłby pan ją zamordować? Bo przecież panu wolno.... czekam z niecierpliwością na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Poseł Jackiewicz obronił syna przed pijanym n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:18 Jeśli będzie potwierdzone że gość który nieżyje zaatakował jako pierwszy , to miał pecha. Prawo powinno brońić napadniętych a nie napadających.Może ktoś kto napada,pomyśli zanim to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobak Re:Skini i Jackiewicz razem!!! IP: *.as.kn.pl 06.01.07, 12:54 Widac ze cie tatus niedorobił. Odpowiedz Link Zgłoś