labut3 02.01.07, 00:00 Witam! Jak pracuje się w Firmie Comarch we Wrocławiu i na jaką pensję brutto mogę liczyć jako początkujący programista? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bedek Comarch to informatyczna 'Biederonka' IP: *.chello.pl 02.01.07, 01:36 Tak ją nazywają w Krakowie. Nie sądzę żeby o/Wrocław znacząco odbiegał od tego poziomu. Daj sobie spokój i szukaj innej. Jak lubisz typowy polski syf, burdel i wyzysk to jest to firma dla Ciebie. Zarobki są nędzne, atmosfera fatalna . Ostatnio prezes Comarchu nie mogąc już znaleść jeleni w Krakowie odgrażał się że zacznie sięgać po znacznie tanszych za to znacznie lepszych absolwentów uczelni informatycznych z Rumunii i Ukrainy. Albo zacznie otwierać oddziały w innych mniejszych miastach. Na pocz. zaczął grozić sądem tym ktorzy "zniesławiali" jego szanowną firmę publikując w necie informacje o faktycznych stosunkach panujących w C. Odpowiedz Link Zgłoś
rasiauskas Re: Comarch to informatyczna 'Biederonka' 02.01.07, 02:06 Czlowiek pyta o zarobki, a nie o warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
labut3 Re: Comarch to informatyczna 'Biederonka' 02.01.07, 07:58 Comarch chyba wszędzie ma fatalną opinię, może jednak spróbuję się przekonać jak tam jest. Nadal jednak jestem ciekawy ile brutto dostaje początkujący programista. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek.rico Re: Comarch we Wrocławiu 03.01.07, 21:33 Na poczatek jakies 1700-1800 netto (nie pamietam ile to jest brutto). Po 3 miesiacach okresu probnego jezeli sie spiszesz to jakies 2000-2100 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Comarch we Wrocławiu 04.01.07, 08:37 Człowiek pytał też o to, jak się pracuje w firmie, nie tylko o zarobki ;) Mój kolega jest tam programistą, pracuje jakoś poniżej roku i jest zadowolony. Nie wiem, ile dokładnie zarabia, ale przed świętami wspomniał, że pierwszy raz było go stać na kupienie prezentów dla całej rodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MzG Wątek do góry IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.07, 19:15 Mam u nich w przyszłym tygodniu interview, na stanowisko które nie jest bezpośrednio związane z pracą programistyczną. Naczytałem się trochę w necie o firmie już po wysłaniu aplikacji, szczerze mówiąc opinie bardzo mało zachęcające. Toteż zastanawiam się, czy w ogóle nie olać tej rozmowy. Może jakieś opinie insiderów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Najlepiej zatrudnić się u Partnera Comarch... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 08:41 Dlatego najlepiej zatrudnić się u Partnera Comarch. Ja mile wspominam www.profisoft.pl/ Mniejsze firmy dają lepsze możliwości na Start i nie ma napiętej korporacyjnej atmosfery... Odpowiedz Link Zgłoś
labut3 Re: Comarch we Wrocławiu 08.08.07, 12:49 Witam ponownie! Odpowiadam sam sobie - może komuś przyda sie moja opinia. Wytrzymałem w Comarchu 4 miesiące we Wrocławiu. Pracują tu studenci, jedynie kierownicy to ludzie po studiach :) Niestety - Ci studenci są po prostu marni. Wszyscy śmieją się z tego co robią - mają świadomość jaką opinię mają ich produkty. Co do zarobków - jako programista dostałem 2200 na umowę zlecenie. Cieszę się, że już nie pracuję w Comarchu. Zgadzam się z powszechną opinią, iż w Comarchu panuje ogromny bałagan, programiści nie dostają szczegółowych wytycznych od projektantów, a potem jedni do drugich mają pretensje. Co ciekawe - z programisty robi się w Comarchu testera i odwrotnie, z projektanta - programistę (i odwrotnie), z analityka projektanta... Pewnie byłoby to możliwe - ale potrzebaby do tego wiele przeczytanych dodatkowo książek i szkoleń, ale nie takich szkoleń jak w Comarchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partnerzy Comarch Re: Comarch we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.15, 12:24 Całkiem niezłe pieniądze możesz zarobić u Partnerów Comarch, którzy z racji z tego, że są mniejszymi firmami są bardziej elastyczni: www.partnerzycomarch.pl/mapa-sprzedazy-comarch.aspx?wojewodztwo=dolno%C5%9Bl%C4%85skie&miejscowosc=Wroc%C5%82aw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Comarch_Wrocław Re: Comarch we Wrocławiu IP: 78.11.31.* 30.07.15, 11:16 Tutaj właściwy link do oficjalnej listy partnerów. Pozdrawiam www.erp.comarch.pl/mapasprzedazy/listapartnerow/erp/1,comarch-erp-xl/dolnoslaskie Odpowiedz Link Zgłoś