moniqab 09.01.07, 17:24 Witam poszukuję dobrego pediatry we Wrocławiu, najlepiej takiego, ktory ma też wizyty domowe. Możecie kogoś polecić? Byłam ostatnio w swojej przychodni i załamałam się w jaki sposób lekarz zajmuje sie tam dzieckiem. moniqa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_maruda Re: pediatra we Wrocławiu 10.01.07, 14:40 Podciągam wątek, też jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
marta11120 Re: pediatra we Wrocławiu 13.01.07, 14:51 Ja jestem z Polanicy ale polecoo mi panią dr Kaleta (przyjmuje na ulChopina)tel 0713482951, jest pediatrą, homeopatą i specjalistą chorób płuc. Druga też dobra dr Harasimowicz tel. 0603169088. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
mariza11 Re: pediatra we Wrocławiu 14.01.07, 14:17 polecam dr. Joannę Koralewską- leczymy córkę u niej w zasadzie od urodzenia. Mamy do niej pełne zaufanie, a mała (3,5 roku )uwielbia do niej chodzić. Ostatnio w nagłej sytuacji przyjeła nas nawet o 22.00, a później całą sobotę kontaktowalismy sie telefonicznie. Przemiła, sympatyczna, ciepła osoba w srednim wieku, z cudownym podejsciem do dzieci. Do tego kompetentna i bardzo dobra lekarka. Z kazdej wizyty otrzymuje się kartkę z krótkim opisem objawów i stanu zdrowia dziecka oraz wydrukowanym dawkowaniem leków. Przyjmuje na Abrahama 38b (Ołtaszyn) tel. 0 71 368 19 19, 601 78 04 20. cena za wizyte w pierwszym roku zycia dziecka 50 zł, później 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mikki12 Re: pediatra we Wrocławiu 19.01.07, 11:36 A ja absolutnie nie polecam dr Koralewskiej. Jak ktos tu juz kiedys zauwazyl na forum (poczytaj sobie archiwum) dobry to ona ma, ale marketing. Na pierwszy rzut oka jest tak, jak opisuja poprzedniczki, ale w sytuacja powazniejszych roznie to bywa.Pani doktor nie bierze pod uwage mozliwosci konsultacji ze specjalistyami, przeciez nikt nie zna sie na wszystkim, po to sa przeciez specjalizacje. To poczucie, ze sie czlowiek zna na wszystkim, jest bardzo niebezpieczne. Mialam takiego ginekologa, o malo nie stracilam dziecka, dlatego przy pierwszej takiej sytuacji z pania doktor, wiecej do niej nie poszlam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariza11 Re: pediatra we Wrocławiu 23.02.07, 13:34 A ja mam dokładnie odwrotne doswiadczenia, własnie to ona nieraz sugerowała nam wizyty u specjalistów, zlecała zrobienie badań itp. A odnosząc sie przy okazji do następnego postu (10- minutowej "poganianej" wizyty) to również pragnę zauważyć, ze my owszem zdazyło się że siedzielismy 10 minut ale najczęściej jest to ok 20 minut. po prostu jestesmy tyle ile ptrzeba. Jak bylismy kiedys kolo 22.00 to siedzieliśmy prawie 40 minut z lekarką w gabinecie, bo trzeba było czekac na reakcje po podanym zastrzyku. I jaeszcze jedno: zdazyło mi sie kiedyś zapomnieć zapłacić. Dr Koralewska ani jednym gestem nie zasugerowała że należa się jej pieniądze (oczywiście zaraz jak sobie przypomniałam zapłaciłam, ale jestem pewna, ze gdybym zapomniała "na amen" to nie upomniałaby sie przy następnej wizycie). A marketing? No cóż, jeżeli ktoś nazywa marketingiem, to że lekarz jest kompetentny, miły, dostępny na telefon, ma gabinet i poczekalnię dostosowaną dla małych dzieci i dzieci chodzą do lekarza z przyjemnością... Odpowiedz Link Zgłoś
mikki12 Re: pediatra we Wrocławiu 25.02.07, 00:19 Cieszę się, ze pani doktor sie odmieniło (chodzilam tam trzy lata temu), ludzie sie w koncu ucza na wlasnych bledach, oby! Ale i tak nie zamierzam korzystac z usług. A jesli chodzi o poganianie w gabinecie, to na samym poczatku, kiedy nasz maly byl jeszcze noworodkiem, po zbadaniu pani doktor szybko wypisala recepty, my jeszcze nie zdazylismy go ubrac, byl w samym body (srodek zimy), ale nasz czas sie juz skonczyl, wiec zawinela go w pieluszke, na ktorej lezal i wreczyla go nam z poleceniem, ze mamy go ubrac w poczekalni. Otworzyla drzwi i wystawila nas za drzwi. No coż, bo to bardzo rzeczowa kobieta była! Odpowiedz Link Zgłoś
lenajanek Re: pediatra we Wrocławiu 19.01.07, 12:27 ja mam Bóg pediatrę, z tym że nie posiada własnej praktyki i z tego co wiem, przyjmuje tylko prywatnie wyjazdowo, jakby co, to nr tel na maila Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: pediatra we Wrocławiu 29.01.07, 13:14 Chodze do Koralewskiej ale raczej z musu,jak juz nikt inny nie moze ( wazen bo mieszkam blisko) wizyta trwa czasem ok. 10 minut, teksy typu- ubierajcie sie na korytarzu bo jeszcze inne gamonie czekają. Non comments. Kiedys było naprawde ok, teraz jestem przerazona tą "fabryką kasy". Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: pediatra we Wrocławiu 01.02.07, 20:20 Możesz mi przesłać namiary? joanna.sekita@interia.pl bedę wdzęczna.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dootchka Re: pediatra we Wrocławiu 25.02.07, 11:52 Witam, zgadzam się całkowicie z mikki. Na początku byliśmy z mężem zafascynowani Szanowną Panią Doktor Koralewską. Chodziliśmy do niej z małą prze ponad rok - regularnie co 6 tygodni, nawet szczepienia u niej wykonywaliśmy. Ale niestety, gdy pojawia się problem - nazwijmy to nietypowy - to p.Koralewska sobie po prostu nie radzi. I jednocześnie odradza wizyty u innych specjalistów (w naszym przypadku alergolog i dermatolog) i każe czekać. Nasz córeczka ma BARDZO wrażliwą skórę, o czym p. Doktor wiedziała. Najpierw dostała za słabą osłonę do antybiotyku, co skończyło się ranami na pośladkach, a w rezultacie bliznami - dopiero przy kolejnej wizycie na MOJĄ sugestię dostała Nystatynę. Potem zmagaliśmy się z problemami skórnymi - coś jakby AZS - placki suche na skórze. Pani doktor przez ponad 6 miesięcy nieschodzenia tych zmian skórnych kazała nam czekać aż zejdą, bo "dziecko wyrośnie". Zmiany się powiększały,a ona swoje o tym czekaniu. W końcu JA zasugerowałam, że może by tak Alergolog się przydał, a ona na to - hmmmm - spróbujcie. Więc tym sposobem alergia została wykluczona - testami z krwi. A plamy były dalej. I pani doktor na kolejnej wizycie znowu każe nam czekać, aż plamy zejdą. No to ZNOWU JA zasugerowałam, że może by tak zrobić badania na pasożyty, lamblie i grzyby w kale. I p Koralewska znowu swoje - hmmmmmm - spróbujcie. Więc tym razem wykluczyliśmy robale. I znowu do - pani doktor na wizytę - kolejne 60 zł zainkasowała - i ona znowu swoje, żeby zaczekać do końca lutego - może zejdzie ( dodam, że to był już 8 miesiąc naszej walki z plackami na skórze córki). Więc JA ZNOWU sugeruję - może by tak do dermatologa? - a nasza p. doktor na to:" nie, na razie nie - poczekajmy ". Ale tego już miałam dość. Sprzeciwiając się jej zaleceniu, żeby czekać - ja niewdzięczna matka - udałam się do dermatologa z NFZ. I okazało się, że córcia ma nieatopowe zapalenie skóry związane z jej nadmierną wrażliwością. Po 10 dniach leczenia WSZYSTKIE zmiany ustąpiły. Taka to jest moja historia. Dodam, że z medycyną NIE MAM nic wspólnego, więc moje sugestie dotyczące wizyt u specjalistów i wykonania badań były po prostu intuicyjne. Niech więc sobie Pani Doktor leczy dalej .........ale już nie moje dziecko. Ja córki narażać już nie będę. To tyle. Jak chcecie, to odwiedzajcie tą Panią doktor, ale bądźcie czujne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.e Re: pediatra we Wrocławiu 25.02.07, 13:19 Też zdecydowanie odradzam dr Joannę Koralewską. Niestety jest ona niekompetentna. Jak jest jakis nietypowy problem to straszy najgorszym, wprowadza niepotrzebną panikę. U mojej córki 4-miesięcznej stwierdiła, że to może być "wgłobienie jelita", ponieważ mówiłam, że strasznie płakała i wygladało na to, że boli ją brzuch. W gabinecie była juz jednak spokojna mimo to lekarka postawiła taka diagnozę. Pojechaliśmy do kilniki Na Grobli, gdzie przyjmuja pediatrzy z Brochowa i tam lekarka powiedziała, że to bzdura. Wgłobienie jelita to stan zagrażający życiu dziecka i niezbędna jest natychmiastowa interwencja chirurgiczna. Na pewno samo nie ustępuje, więc skoro dziecko czuło się już dobrze to najprawdopodobniej był to atak kolki. Córka ma teraz 2,5 roku i tamte objawy już sie nie powtórzyły. Poza tym nie podoba mi się, że przyjmuje malutkie dzieci sama będąc przeziębioną, smarkając i pociagając nosem. Stwierdziała nawet, że tak źle się czuje, że chyba położy się do łóżka. Byłam u niej pare razy i bardzo często słyszałam, że trzeba będzie iść do szpitala na obserwację itp., ale ANI RAZU jej podejrzenia nie potwierdziły się. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzik78 Re: pediatra we Wrocławiu 05.03.07, 11:56 polecam dr Alicje MAjdę -Szczotkę, przyjmuje w NZOZ AMAVITA przy ul. Canaletta. Ma czas na kompleksowe zbadanie dziecka, chętnie odpowie na wszystkie pytania, które dręczą nas mamy, podpowie o różnych rzeczach, jest ciepła , miła i zawsze uśmiechnieta. Na miejscu są świetne panie pielęgniarki, jest punkt szczepień i labolatorium. Pani doktor chodzi też na wizyty domowe z których ja nie korzystałam, bo zawsze udawało mi się korzystać z nfz. Odpowiedz Link Zgłoś
bambama Re: pediatra we Wrocławiu 08.03.07, 13:13 A ja polecam dr Baran, ma prywatny gabinet na Biskupinie, pracuje na kilnikach naprawde super, duza wiedza i cudowne podejscie do dzieci Odpowiedz Link Zgłoś