goldenboy2 18.01.07, 12:33 młodego od 4 to 6 miesięcznego, psa, w rozsądnej cenie. tel e-mail rapebot@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: KUPIĘ owczarka kaukaskiego IP: *.chello.pl 13.02.07, 15:30 Mam do odstąpienia psa owczarka kaukaskiego (w zasadzie mieszaniec owczarka kaukaskiego z owczarkiem niemieckim), jeszcze szczeniaka (ma 15 miesięcy, ale jest szczeniakiem, bo owczarki kaukaskie dojrzewają do wieku dorosłego przez 24 miesiące). Szukam mu opiekunów/gospodarzy. Chcę go bezpłatnie oddać lub zrobić to za rozsądną kwotę (to jest ewentualnie do uzgodnienia podczas rozmowy). Jest klika powodów, dla których chce to zrobić, aczkolwiek robię to z ogromnym żalem. Pies musi mieć spełnione swoje potrzeby musi mieć wybieg, aby mógł się wybiegać, ja nie mogę mu tego zapewnić (nie mam ogrodu, mieszka w bloku). 30-40 min spaceru dla tego psa dziennie to za mało, bo zaczyna szkodzić w domu i męczy się. Nie chcę go unieszczęśliwiać, a rozsądek podpowiada, że to jest ostatni ;gwizdek; aby to móc zrobić i pomóc zwierzakowi. Jeżeli będzie ktoś chętny do obejrzenia, wzięcia psa dla siebie, to służę informacją. Świetnie nadaje się do pilnowania domu, firmy, itp. To jest śliczny, bezpieczny pies, ale mający charakter, wie że należy do niego pilnowanie, to jest rasa stróżująca. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany lub wie, że ktoś szuka psa do pilnowania domu, to proszę o kontakt, służę także zdjęciami w wersji elektronicznej, jeżeli ktoś chciałby wcześniej obejrzeć psa, zanim podejmie decyzję. Pies mieszka w Warszawie. Mariusz Mika, tel.: 603 975 204, e-mail: mariusz.mika@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vicky.pollard KUPĘ owczarka kaukaskiego trudno sprzątnąć 13.02.07, 18:53 KUPĘ owczarka kaukaskiego trudno sprzątnąć Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: KUPIĘ owczarka kaukaskiego 13.02.07, 19:06 Mam nadzieję, że masz dziecko i że ten owczarek, mam nadzieję, odgryzie mu pół twarzy, przy życiu pozostawiając (był taki wypadek przed tygodniem). Całe życie będziesz musiał patrzeć swemu dziecku w pół twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky.pollard Re: KUPIĘ owczarka kaukaskiego 13.02.07, 19:18 fak mi, ty membrum_virile jesteś nieźle pokręcony :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równy Re: KUPIĘ owczarka kaukaskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:29 Żeby mi srał pod oknem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynolog radzę Ci - nie kupuj ! IP: *.tcompressor.com 13.02.07, 22:18 To są psy wyjątkowo niebezpieczne, nie tylko z tego powodu, że są b. silne, ale przede wszystkim dlatego, że nie ostrzegaja przed atakiem. Nie szczekaja, nie warczą tylko rzucają się na ofiarę tak by zabić. Poczytaj trochę w necie o tej rasie (polecam strony amerykańskie). Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: radzę Ci - nie kupuj ! 13.02.07, 22:20 Próbowałem to już dyskretnie przekazać temu człowiekowi, ale nie pojmuje on skali zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trotylda Re: Kaukaz rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:38 > To są psy wyjątkowo niebezpieczne, nie tylko z tego powodu, że są b. silne, ale > przede wszystkim dlatego, że nie ostrzegaja przed atakiem. Nie szczekaja, nie > warczą tylko rzucają się na ofiarę tak by zabić. > > Poczytaj trochę w necie o tej rasie (polecam strony amerykańskie). W takim razie ci Amerykanie nie mają pojęcia o owczarkach kaukaskich. Miałam kaukaza wiele lat - prawdziwego nie podróbkę i nie w bloku - atak to była ostatnia z możliwości, zawsze ostrzegał i to wystarczało. Był bardzo przywiązany do rodziny i serdeczny, z obcymi nie zyczył sobie poufałości, stróżowanie miał we krwi, wiedział jak to robić, na matki z dziećmi, staruszków nie reagował tylko obserwował w milczeniu, na meżczyzn zwłaszcza "dużych" reagował bulgotem i wzrostem czujności, do mieszkania, budy, nie życzył sobie wchodzić, był cudowny. Taki pies w bloku to faktycznie tragedia i męka dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo Re: Kaukaz rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:36 Ja też miałam owczarka kaukaskiego i nie polecam:( Mimo, że miałam go od szczeniaka od samego początku był bardzo agresywny. Ech, od tamtej pory miałam w domu tylko rybki, bo do psów do dzisiaj mam uraz. Sczególnie do wielkich i pozornie przyjaznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest to ty chyba chamem chcesz zostać! IP: *.akron.net.pl 14.02.07, 14:59 bo każdy właściciel psa to cham (jest na tym forum wątek na ten temat). Odpowiedz Link Zgłoś