Dodaj do ulubionych

Wrocław w TV

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.01, 22:52
Ciekawa jestem dlaczego Wrocławia nie pokazuje się w reklamach telewizyjnych.
Najczęściej z wiadomych wzgledów pokazywana jest warszawa, oraz Kraków czy
Poznań. Np. w reklami Coca coli pokazuje się zurawia w Gdańsku, zamek królewski
w Warszawie, i rynek w Krakowie. Tylko dlaczego nigdy rynku nie pokazują?
Obserwuj wątek
    • Gość: bonczek chyba wiem.. IP: *.pl 19.11.01, 23:38
      Myślę Kaja,że powodem jest fakt iż większośc firm reklamowych ma siedziby
      własnie w tyych miastach (niestety) stąd wykorzystują bliskośc scenerii i
      architektury
      pozdrawiam
      • Gość: Żarłacz Bonczek, no co Ty, jak rany. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 00:35
        Przecież odpowiedź jest prosta, tyle we wszelakich telewizjach naszego
        ulubieńca - Pana Z. że dla miasta nie ma już czasu antenowego.
        • Gość: gnom Re: Bonczek, no co Ty, jak rany. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 00:46
          Gość portalu: Żarłacz napisał(a):

> Przecież odpowiedź jest prosta, tyle we wszelakich telewizjach naszego
          > ulubieńca - Pana Z. że dla miasta nie ma już czasu antenowego.

Kto to jest Pan Z ?
          • Gość: Żarłacz Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 01:09
            to nasz szczęśliwie do niedawna panujący Pan Prezydent dwutysiąclecia - B.
            Zdrojewski
            • smieciarz Re: 20.11.01, 01:43
              a co zdrojewski b.zrobil panu zarlaczu.? ze taki za nim zly? pieniedze tobie
              jakies winien, czy obrazil slowem nieprzystojnym?
              • Gość: Żarłacz Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 02:15
                Pani Żarłacz. Obraził mnie swim niestosownym zachowaniem przez 10 lat
                urzędowania, nie liczył sie z nikim i z niczym. Jego ugrupowanie jeszcze
                niedawno wpadło na genialny pomysł ( Bardzka, Ziębicka) on sam zaś spieprzył na
                Platformę do innych sobie podobnych pampersów ( Piskorski itp.) Jego
                zarozumiałośc, ignorancja, bezczelność, tani populizm, wieczne kreowanie sie na
                zbawcę miasta, pomyłki za które nigdy nie poniesie odpowiedzialności, głupie
                decyzje - właśnie to mnie obraża. Pewnie moje ataki nie byłyby tak przykre,
                gdyby nie ciągłe tendencyjne wypowiedzi Wędzonki ( chylę czoła dla sprytnego
                manipulowania faktami, doprawdy jestem pod wrażeniem)Pozdrawiam - Żarłacz
                • Gość: Pafik Re: IP: *.kom-net.pl 20.11.01, 03:33

> Pani Żarłacz. Obraził mnie swim niestosownym zachowaniem przez 10 lat
                  > urzędowania, nie liczył sie z nikim i z niczym. Jego ugrupowanie jeszcze
                  > niedawno wpadło na genialny pomysł ( Bardzka, Ziębicka) on sam zaś spieprzył na
                  >
                  > Platformę do innych sobie podobnych pampersów ( Piskorski itp.) Jego
                  > zarozumiałośc, ignorancja, bezczelność, tani populizm, wieczne kreowanie sie na
                  >
                  > zbawcę miasta, pomyłki za które nigdy nie poniesie odpowiedzialności, głupie
                  > decyzje - właśnie to mnie obraża. Pewnie moje ataki nie byłyby tak przykre,
                  > gdyby nie ciągłe tendencyjne wypowiedzi Wędzonki ( chylę czoła dla sprytnego
                  > manipulowania faktami, doprawdy jestem pod wrażeniem)Pozdrawiam - Żarłacz

Jego ugrupowanie wpadlo na wspomniany pomysl? I kto tu manipuluje?

Przy okazji innego watku znalazlem cos, o czym juz nawet nie pamietalem. Ze
                  stron Senatu www.senat.gov.pl/k4/dok/diar/03/0304.htm na samym dole
                  (wyroznienia tekstu moje):

"28 listopada br. [1997 - P.] w siedzibie dziennika "Rzeczpospolita" wręczono
                  nagrodę im. Andrzeja Bączkowskiego. Otrzymał ją Bogdan Zdrojewski, prezydent
                  Wrocławia i senator RP "za skuteczne zorganizowanie mieszkańców Wrocławia do
                  obrony miasta przed powodzią".

Odczytany przez Lesława Pagę werdykt Kapituły Nagrody głosi, że w ciągu siedmiu
                  lat sprawowania swojego urzędu B. Zdrojewski jako prezydent był WZOREM SŁUŻBY
                  PUBLICZNEJ I DOBRZE ZASŁUŻYŁ SIĘ SWEMU MIASTU. W trakcie tegorocznej klęski
                  powodzi prezydent Zdrojewski wykazał się nie tylko poświęceniem, ale też
                  UMIEJĘTNOŚCIAMI ORGANIZACYJNYMI I WOLĄ ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW. Zaraz po
                  przejściu fali powodziowej ZORGANIZOWAŁ SPRAWNĄ ODBUDOWĘ ZNISZCZONYCH CZĘŚCI
                  MIASTA. Kapituła podkreśliła, że NIE BYŁO TO JEDNORAZOWE DZIAŁANIE, ALE EFEKT
                  KILKU LAT PRACY, dzięki którym urząd prezydenta miasta mógł stać się ośrodkiem
                  szybkich, skutecznych działań w czasie kryzysu. Kapituła uznała, że ZDROJEWSKI
                  KIERUJE SIĘ W DZIAŁANIU IDEAŁAMI, KTÓRYMI KIEROWAŁ SIĘ W SWOJEJ PRACY TAKŻE
                  MINISTER ANDRZEJ BĄCZKOWSKI.

"Odbieram tę nagrodę indywidualnie, ale cały zespół, którym kieruję jest jej
                  udziałowcem" - powiedział senator B. Zdrojewski. Dodał, że walka z powodzią,
                  która uzasadniła przyznanie tej nagrody, jest przykrym doświadczeniem, ale
                  wytworzyła także pozytywny mechanizm społecznej solidarności. Wyraził nadzieję,
                  że ta nagroda przyczyni się do zmiany sposobu myślenia urzędników, którzy będą
                  chcieli integrować lokalną społeczność.

Senator B. Zdrojewski podkreślił, że stara się w katastrofie powodzi dostrzegać
                  także efekt pozytywny w tym sensie, że dotknęła ona obszarów Wrocławia, które
                  czekały na inwestycje. Teraz powódź przyspieszy decyzję o inwestowaniu w tych
                  rejonach. Po drugie, powódź wytwarza potrzeby budowlane, a budownictwo jest
                  czynnikiem nakręcającym koniunkturę gospodarczą. Wrocław potrzebuje zewnętrznych
                  środków finansowych. Będą to dotacje z Banku Światowego i pożyczki z EBOiR. Przy
                  właściwym ich wykorzystaniu jest szansa, że miasto obroni się przed negatywnymi
                  skutkami powodzi.

Nagroda im. Bączkowskiego, zmarłego przed rokiem ministra pracy,
                  działacza "Solidarności", będzie wręczana od tej pory co roku. Uhonorowana może
                  nią zostać OSOBA, KTÓRA WYRÓŻNI SIĘ W ROZWIĄZYWANIU PROBLEMÓW SPOŁECZNYCH NA
                  DRODZE NEGOCJACJI, KIERUJE SIĘ WOLĄ POROZUMIENIA, JEST WZOREM SŁUŻBY PUBLICZNEJ."

Nic dodac, nic ujac.

Pozdrawiam.
                • Gość: Jureek Re: IP: 62.8.156.* 20.11.01, 18:36

> Pewnie moje ataki nie byłyby tak przykre,
                  > gdyby nie ciągłe tendencyjne wypowiedzi Wędzonki

A ja z kolei nie bawiłbym się w obronę wrocławskich prezydentów gdyby nie bardzo tendejcyjne wątki
                  zakładane przez ich przeciwników. Nie przypominam sobie natomiast, żeby wędzonka założył jakiś wątek
                  chwalący Zdroja. Przeważnie jest tak, że odpowiada on tylko, a bardzo często wręcz wywołuje się go
                  (wędzonkę) do odpowiedzi.

> ( chylę czoła dla sprytnego
                  > manipulowania faktami, doprawdy jestem pod wrażeniem)

Manipulowane, czy nie, ale zawsze fakty. Nie to co np. wątek "Huskowski uczciwy... inaczej", gdzie w ogóle
                  brak jakiejkolwiek treści, poza insynuowaniem, że wypowiadający się nie po myśli zakładających wątek
                  są pracownikami UM. Co ciekawe, takich wątków namnożyło się ostatnio, czyżby wstęp do kampanii
                  wyborczej przed wyborami samorządowymi?
                  Pozdrawiam
                  Jurek

• smieciarz Re: Wrocław w TV 20.11.01, 02:26
      przepraszam za Pana.to znaczy miala Pani swojego lepszego czlowieka do tej
      pracy.czy sama pani chciala pracowac na tym stanowisku.jak bylismy o 10 lat
      mlodsi.dzisiaj jestesmy o 10 lat madrzejsi.pozdrawiam
      • Gość: bonczek nagrody IP: *.pl 20.11.01, 07:56
        nagrody dostawali rózni ludzie od dzierżyńskiego począwszy na kacykach
        afrykańskich skończywszy.Więc generalnie wszystkie nagrody jako forme oceny
        osobiście mam w dupie a o zdroju juz nie raz się wypowiadałem i jęzora strzępić
        sobie nie zamierzam w tym temacie .A co do TV i Wrocka zdanie swoje podtrzymuje
        z początku wątku
        • Gość: Żarłacz Re: nagrody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 13:50
          pani prof. grześkowiak też dostała nagrode i Pałubicki i kilku innych. Nie
          muszę pisać o wszystkich, którzy dostali w życiu jakąś nagrodę. Sama mam
          niejedną. Marian pisze o Złotym dzwonku dla Vincenta. dajmy spokój z tymi
          nagrodami. Nagradzają się Towarzystwa Wzajemnej Adoracji i niech się
          nagradzają, dla mnie to nie jest żaden dowód, a wręcz przeciwnie: potwierdzenie
          na populizm i medialność nagradzanego oraz zaślepienie nagradzających.
          • Gość: bonczek do żarłacza IP: 10.85.101.* 20.11.01, 14:03
            i za tę szczerość żarłacz uwielbiam ciebie !
            post-stroofionka
            • zarlacz Re: do Bonczka 20.11.01, 14:08
              wysłałam do Ciebie krótki list - pozdrawiam
              • Gość: bonczek Re: do Bonczka IP: 10.85.101.* 20.11.01, 14:28
                szkoda, że krótki....hue hue hue
                post-stroofionka
        • Gość: Pafik Re: nagrody IP: 10.101.1.* 20.11.01, 16:11
          Gość portalu: bonczek napisał(a):

> nagrody dostawali rózni ludzie od dzierżyńskiego począwszy na kacykach
          > afrykańskich skończywszy.Więc generalnie wszystkie nagrody jako forme oceny
          > osobiście mam w dupie

Zdaje sie, ze i Ty, i Zarlacz wrzucacie do jednego wora wszystkie nagrody i ich
          kapituly(!). Z tego co napisaliscie plynie wniosek, ze Nobel Szymborskiej czy
          Sklodowskiej-Curie, Oskara Wajdy, World Press Photo Gudzowatego, Grammy
          Pendereckiego i Goreckiego itd. tez macie gdzies tam.

Nominuje Was do Orderu Smiechu (na sali) ;]
          • Gość: bonczek dzieki pafik IP: 10.85.101.* 20.11.01, 16:37
            nareszcie i ja jakąs nagrodę dostanę pafik - dzieki ale wracając do tematu
            starałem się tylko dowieść że część nagród jest nagrodami jak ktoś słusznie
            zauważył towarzystwa wzajemnej adoracji szczególnie jeśli po polską scenę
            polityczno-kulturalną chodzi.Co do nobli nie polemizuje bo grono zacne i
            miedzynarodowe lecz wszelakie nagrody "wesołego murzyna" czy "azbestowej
            szpilki" jakich ostanimi czasy mnóstwo są tylko odzwierciedleniem wzajemnych
            sympatii i animozji- to miałęm na myśli..ale jak widac nie dotarło - przepraszam
            • Gość: Pafik Re: dzieki pafik IP: 10.101.1.* 20.11.01, 19:28
              Gość portalu: bonczek napisał(a):

> nareszcie i ja jakąs nagrodę dostanę pafik - dzieki

Alez nie ma problemu :) Teraz widzisz, ze kapitula kapitule nierowna. Alicja
              Grzeskowiak i Janusz Palubicki dostali nagrody przyznane przez premiera Buzka.
              Ty dostales swoja ode mnie. Zdrojewskiemu nagrode przyznala kapitula w skladzie:
              Grazyna Baczkowska, Michal Boni, Longin Komolowski, Jacek Kuron, Leszek Miller,
              Leslaw Paga, Jan Wojcieszczuk, Jerzy Kropiwnicki, Karol Sachs. Obok postaci ze
              swiata gospodarczego sa tu, i owszem, osoby z polityki. Jednak z na tyle
              szerokiego spektrum, ze podejrzewanie jakiegos ukladu albo zaslepienia
              kwalifikuje sie wprost do science-fiction. Roznica pomiedzy omawianymi
              kapitulami (oraz "kapitulami" :) jest dla mnie razaca! Malo tego, nagroda im.
              Baczkowskiego jest instytucjonalnie zwiazana z funduszem jego imienia, a ten
              prowadzi Fundacja dla Polski, utworzona z inicjatywy i przy wsparciu Fondation
              de France jako jej przedstawicielstwo zagraniczne. Chyba nie podejrzewasz, ze
              Francuzi tez sa w tajnym ukladzie pro-Zdrojowym.

> ale wracając do tematu
              > starałem się tylko dowieść że część nagród jest nagrodami jak ktoś słusznie
              > zauważył towarzystwa wzajemnej adoracji szczególnie jeśli po polską scenę
              > polityczno-kulturalną chodzi.Co do nobli nie polemizuje bo grono zacne i
              > miedzynarodowe lecz wszelakie nagrody "wesołego murzyna" czy "azbestowej
              > szpilki" jakich ostanimi czasy mnóstwo są tylko odzwierciedleniem wzajemnych
              > sympatii i animozji- to miałęm na myśli..ale jak widac nie dotarło - przeprasza
              > m

Widzisz - jedno miales na mysli (czesc nagrod), drugie napisales (wszystkie
              nagrody). W zwiazku z tym nie ma co przepraszac, tym bardziej, ze sie przeciez
              nie gniewam :)

A ewentualne przyrownywanie nagrody Baczkowskiego z "azbestowa szpilka" byloby
              cokolwiek nie na miejscu, nie tylko ze wzgledu na szacunek dla dzialalnosci jej
              patrona i zwiazanych z tym powodow jej przyznawania, ale rowniez z uwagi na to,
              co napisalem w pierwszym akapicie. Nie przyrownales ich - i to mnie pociesza :)

Pozdrawiam.
              • Gość: bonczek Re: dzieki pafik IP: *.pl 20.11.01, 21:55
                wiesz kapituły i nagradzani się zmieniają jak kolory w polityce więc do tego
                typu nagród tak jak wspomniałem podchodze ambiwalentnie ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka