s-k-i-n 13.02.07, 21:13 wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:51 Póki co zajmij się sprawą rewaloryzacji rent i emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 21:59 z tym to do minister Anny Kalaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:02 Spychotechnika? Ja Ciebie z polskością do pana premiera Giertycha nie odsyłałem. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 22:06 ja nie jestem ministrem i nie pracuję w socjalu Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 22:07 Koennen Sie mir bitte sagen, ob Sie wirklich polnische Schweine sind? Meine Ehre heisst Treue! Juergen Stropp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:23 Kazimierz Wielki sprzedał Śląsk i od tego czasu Polska tu nie rządziła. Dopiero Związek Radziecki zdobył nam te tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 15:54 szkoda tylko ze przedtem te tereny doszcetnie zniszcył i ogołocił ze wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to nie jest prawda do konca 14.02.07, 21:34 Te tereny robiły wiele lat na szczesliwosc prl. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: to nie jest prawda do konca 18.02.07, 20:34 to fakt, a po 89 zostały zaniedbane... (celowo?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:30 Zdobył, to zabrał. I tak zostało bardzo dużo, więcej niż na zapadłych Kresach zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 17:05 > wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko > zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te > miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici moze przeczytaj jakies dziela historyczne na temat Slaska i Wroclawia co? takie dla indolentow historycznych na ten przyklad 'Mikrokosmos' Davisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:40 a po co? Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 05.03.07, 13:51 po to zeby poszerzyc swoje horyzonty rzecz jasna...... ale to Ciebie raczej nie dotyczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 23:07 Problem w tym że przed wojną Wrocław nigdy nie był czysto polski. Większość panowania Piastów to okres rozbicia dzielnicowego i iluzorycznej zwierzchności. Elity rządzące miastem zawsze były pochodzenia niemickiego. Polacy to w najlepszym wypadku było pospulstwo. Więc widocznie kosmopolityzm to tutaj stan naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirhc-u Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.hcm.com.pl 05.03.07, 10:50 Coś cianko z waszą wiedzą na tematy przed powstaniem państwa Piastów (pierwsza nazwa tego tworu w któym dziś mieszkamy) Słowianie najdalej zajmowali tereny do rzeki Łaby [do dziś nie umieli pozmieniać nazw czysto śłowiańsko brzmiących np. drezno ] (była granica NRD RFN dla nie wiedzących) bardzo dali germanom w dupe w tamtym okresie, potem do spółki z piastami jeszcze wtedy wodzem Mieszko ich roznieśli (dlaczego czyt. nie dali sie nawrócić na chrześcijaństwo od strony geramńskiej innaczej wsółpracować, a od strony pisastów to niestety jak to mamy w tradycji wadzić się o byle gupoty wtedy to sie brało mieczyki i heja-banna) jedyne co nam potamtym okresie zostało to obrażac się o byle co i o nic a inni na tym korzystają. Pozdrawiam i wraca, do pracy pracować na polski PKB który przejadają ci co powinni dbać nad dobrobytem kraju co by na emeryturz nie liczył czy do pierwszego mi starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 02:03 -k-i-n napisał: > wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko > zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te > miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici wyznawco romana giertycha, nie chcemy ciebie w naszym mieście ciebie i twoich niemieckich fobii Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 14:51 mi bliżej do Leppera ale mniejsza o to. a germanofobia oraz rusofobia to polska racja stanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: 195.187.134.* 16.02.07, 15:13 Ogolony na łyso baran nie bedzie mi tutaj określał polskiej racji stanu, bo ogolony na łyso baran jest wrzodem tego kraju. G.... wiesz o swiecie, polityce, historii, a jak cię nosi, zapal sobię jointa i pomachaj szabelką i spadaj. Co za bezczelne kmioty, uzurpatorzy patriotyzmu. niedobrze się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 16:31 a po cholere ty się odzywasz co? kmiotku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:51 A z czego mam finansować szerzenie polskości? Zamiast waloryzacji oświecone głowy przyznały mi zasiłek. Wystarczy to zaledwie na jednorazową wpłatę na fundusz ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 23:04 wytrzymasz do kwietnia? bo własnie przegłosowano jakieś świadzcenia dla najbuboższych emerytów Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 23:08 s-k-i-n napisał: > wytrzymasz do kwietnia? bo własnie przegłosowano jakieś świadzcenia dla > najbuboższych emerytów wiadomosci.onet.pl/1487705,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:25 Właśnie o tym pisałem. Uchwalono wypłatę jednorazowego zasiłku dla emerytów. A ja chciałbym na szerzenie polskości wpłacać na konto ojca dyrektora przynajmniej raz w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.dialog.net.pl 16.02.07, 21:40 POPIERAM, trzeba promować kosmopolityzm Wrocławia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cancro Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.lanet.net.pl 17.02.07, 10:50 A ja uważam, ze kosmopolityzmu Wrocławia promować nie trzeba. Jest wystarczająco kosmopolityczny! Przychylam się raczej do racji skina - dość wpędzania polskich mieszkańców Wrocławia w kompleks winy! Mamy do tego miasta takie samo prawo jak Niemcy, czy Czesi. Wyroki historii sprawiły, że teraz jest polski i powinniśmy być z tego dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 17.02.07, 19:43 i gitara.. dzięki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:37 To nie tak. Prawidłowe brzmienie:" K...., Ćwiara i gitara". Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 18.02.07, 16:48 wiesz..nawet mi się to podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdd Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:51 I chyba, ale tylko chyba, najdłużej do tąd , w sumie należał do Czechów. Ale to POLSKIE miasto. Nie chcę kosmopolityzmu we Wrocławiu. Chcę wolności we Wrocławiu, ale to nie to samo. Polacy gwarantują wolność. Jestem przeciw podwójnemu nazwnictwu ulic i miejscowości to podobno gdzieś w Polsce miało niedawno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś