Dodaj do ulubionych

chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość Wrocł

13.02.07, 21:13
wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko
zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te
miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:51
      Póki co zajmij się sprawą rewaloryzacji rent i emerytur.
      • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 21:59
        z tym to do minister Anny Kalaty...
        • Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:02
          Spychotechnika? Ja Ciebie z polskością do pana premiera Giertycha nie odsyłałem.
          • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 22:06
            ja nie jestem ministrem i nie pracuję w socjalu
    • membrum_virile Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 13.02.07, 22:07
      Koennen Sie mir bitte sagen, ob Sie wirklich polnische Schweine sind?

Meine Ehre heisst Treue!
      Juergen Stropp.
    • Gość: Kazio Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:23
      Kazimierz Wielki sprzedał Śląsk i od tego czasu Polska tu nie rządziła. Dopiero
      Związek Radziecki zdobył nam te tereny.
      • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 15:54
        szkoda tylko ze przedtem te tereny doszcetnie zniszcył i ogołocił ze wszystkiego
        • 1410_tenrok to nie jest prawda do konca 14.02.07, 21:34
          Te tereny robiły wiele lat na szczesliwosc prl.
          • s-k-i-n Re: to nie jest prawda do konca 18.02.07, 20:34
            to fakt, a po 89 zostały zaniedbane... (celowo?)
        • Gość: Kazio Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:30
          Zdobył, to zabrał. I tak zostało bardzo dużo, więcej niż na zapadłych Kresach
          zostało.
    • beretelwi Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 17:05
      > wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko
      > zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te
      > miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici
      moze przeczytaj jakies dziela historyczne na temat Slaska i Wroclawia co?
      takie dla indolentow historycznych na ten przyklad 'Mikrokosmos' Davisa
      • Gość: Skin Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:40
        a po co?
        • beretelwi Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 05.03.07, 13:51
          po to zeby poszerzyc swoje horyzonty rzecz jasna......
          ale to Ciebie raczej nie dotyczy......
    • ludendorf Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 14.02.07, 23:07
      Problem w tym że przed wojną Wrocław nigdy nie był czysto polski. Większość
      panowania Piastów to okres rozbicia dzielnicowego i iluzorycznej zwierzchności.
      Elity rządzące miastem zawsze były pochodzenia niemickiego. Polacy to w
      najlepszym wypadku było pospulstwo. Więc widocznie kosmopolityzm to tutaj stan
      naturalny
      • Gość: sirhc-u Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.hcm.com.pl 05.03.07, 10:50
        Coś cianko z waszą wiedzą na tematy przed powstaniem państwa Piastów (pierwsza
        nazwa tego tworu w któym dziś mieszkamy) Słowianie najdalej zajmowali tereny do
        rzeki Łaby [do dziś nie umieli pozmieniać nazw czysto śłowiańsko brzmiących np.
        drezno ] (była granica NRD RFN dla nie wiedzących) bardzo dali germanom w dupe
        w tamtym okresie, potem do spółki z piastami jeszcze wtedy wodzem Mieszko ich
        roznieśli (dlaczego czyt. nie dali sie nawrócić na chrześcijaństwo od strony
        geramńskiej innaczej wsółpracować, a od strony pisastów to niestety jak to mamy
        w tradycji wadzić się o byle gupoty wtedy to sie brało mieczyki i heja-banna)
        jedyne co nam potamtym okresie zostało to obrażac się o byle co i o nic a inni
        na tym korzystają. Pozdrawiam i wraca, do pracy pracować na polski PKB który
        przejadają ci co powinni dbać nad dobrobytem kraju co by na emeryturz nie
        liczył czy do pierwszego mi starczy.
    • Gość: a Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.07, 02:03
      -k-i-n napisał:

> wg mnie Wrocław był miastem słowiańskim założonym przez Czechów potem Mieszko
      > zdobył te miasto i cały Śląsk... wiem że Niemcy się coraz bardziej czająna te
      > miasto a zagrozenie jest bo rządzą wami kosmopolici

wyznawco romana giertycha, nie chcemy ciebie w naszym mieście

ciebie i twoich niemieckich fobii
      • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 14:51
        mi bliżej do Leppera ale mniejsza o to. a germanofobia oraz rusofobia to polska
        racja stanu
        • Gość: Nikodem Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: 195.187.134.* 16.02.07, 15:13
          Ogolony na łyso baran nie bedzie mi tutaj określał polskiej racji stanu, bo
          ogolony na łyso baran jest wrzodem tego kraju. G.... wiesz o swiecie, polityce,
          historii, a jak cię nosi, zapal sobię jointa i pomachaj szabelką i spadaj. Co
          za bezczelne kmioty, uzurpatorzy patriotyzmu. niedobrze się robi.
          • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 16:31
            a po cholere ty się odzywasz co? kmiotku..
            • Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:51
              A z czego mam finansować szerzenie polskości? Zamiast waloryzacji oświecone
              głowy przyznały mi zasiłek. Wystarczy to zaledwie na jednorazową wpłatę na
              fundusz ojca dyrektora.
              • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 23:04
                wytrzymasz do kwietnia? bo własnie przegłosowano jakieś świadzcenia dla
                najbuboższych emerytów
                • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 16.02.07, 23:08
                  s-k-i-n napisał:

> wytrzymasz do kwietnia? bo własnie przegłosowano jakieś świadzcenia dla
                  > najbuboższych emerytów
                  wiadomosci.onet.pl/1487705,11,item.html
                  • Gość: Emeryt Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:25
                    Właśnie o tym pisałem. Uchwalono wypłatę jednorazowego zasiłku dla emerytów. A
                    ja chciałbym na szerzenie polskości wpłacać na konto ojca dyrektora przynajmniej
                    raz w miesiącu.
    • Gość: breslau Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.dialog.net.pl 16.02.07, 21:40
      POPIERAM, trzeba promować kosmopolityzm Wrocławia !!!
      • Gość: cancro Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.lanet.net.pl 17.02.07, 10:50
        A ja uważam, ze kosmopolityzmu Wrocławia promować nie trzeba. Jest wystarczająco
        kosmopolityczny! Przychylam się raczej do racji skina - dość wpędzania polskich
        mieszkańców Wrocławia w kompleks winy! Mamy do tego miasta takie samo prawo jak
        Niemcy, czy Czesi. Wyroki historii sprawiły, że teraz jest polski i powinniśmy
        być z tego dumni!
        • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 17.02.07, 19:43
          i gitara.. dzięki..
          • Gość: oburzony Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:37
            To nie tak. Prawidłowe brzmienie:" K...., Ćwiara i gitara".
            • s-k-i-n Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość 18.02.07, 16:48
              wiesz..nawet mi się to podoba!
    • Gość: dfdd Re: chyba się do was wprowadzę,umacniać polskość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:51
      I chyba, ale tylko chyba, najdłużej do tąd , w sumie należał do Czechów.
      Ale to POLSKIE miasto.
      Nie chcę kosmopolityzmu we Wrocławiu.
      Chcę wolności we Wrocławiu, ale to nie to samo.
      Polacy gwarantują wolność.

Jestem przeciw podwójnemu nazwnictwu ulic i miejscowości
      to podobno gdzieś w Polsce miało niedawno miejsce.
    • oels Dla ciebie s.k.i.n.i.e 05.03.07, 12:42
      www.youtube.com/watch?v=LAiPMtfpFFo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka