Gość: lopata IP: 209.109.244.* 23.04.03, 03:17 archeolog to ma klawe zycie:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tfu fajne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.03, 08:41 ciagle ziemia za paznokciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopata to nie jest fajne, to jest rewelka! IP: *.rasserver.net 23.04.03, 12:59 > ciagle ziemia za paznokciami wkoncu moze taki jeden z drugim rekawiczki zalozyc:))) a ja mu sie dalej nie podoba to niech zmieni swoj zawod , po kiego grzyba pracowac tam gdzie mu ziemia pod pazurki wchodzi???? jesli chodzi o mnie to moglbym sie taplac w takiej ziemi i po kilku rzutach lopaty wydobywac po latach zlote wazony pana Heinmanna, ktore niby to oficjalnie trafiaja do muzeum, ale nie sadze aby aby kustosz muzeum byl zainteresowany kolekcjonowaniem takiego rodzaju smieci bardziej jak koles spzredajacy starocie na comiesiecznej gieldzie . chwala archeologom ktorzy w pocie czola i z czarnymi pazurkami wydzieraja matce ziemi jej ukryte niegdys skarby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_pope Re: to nie jest fajne, to jest rewelka! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 13:29 Gość portalu: lopata napisał(a): > wkoncu moze taki jeden z drugim rekawiczki zalozyc:))) > a ja mu sie dalej nie podoba to niech zmieni swoj zawod , po > kiego grzyba pracowac tam gdzie mu ziemia pod pazurki > wchodzi???? > jesli chodzi o mnie to moglbym sie taplac w takiej ziemi i po > kilku rzutach lopaty wydobywac po latach zlote wazony pana > Heinmanna, ktore niby to oficjalnie trafiaja do muzeum, ale nie > sadze aby aby kustosz muzeum byl zainteresowany > kolekcjonowaniem takiego rodzaju smieci bardziej jak koles > spzredajacy starocie na comiesiecznej gieldzie . > > chwala archeologom ktorzy w pocie czola i z czarnymi pazurkami > wydzieraja matce ziemi jej ukryte niegdys skarby!!! Niestety nie każde wykopaliska coś przynoszą. A jeśli lubisz kopać w ziemi to pomóż emerytom działki skopać. Efekty będą na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopata Re: to nie jest fajne, to jest rewelka! IP: *.rasserver.net 25.04.03, 05:12 Gość portalu: mr_pope napisał(a): > Niestety nie każde wykopaliska coś przynoszą. A jeśli lubisz kopać w ziemi to > pomóż emerytom działki skopać. Efekty będą na 100%. lubie, ba uwielbiam kopac tam gdzie nie wykopuje sie li tylko rzodkiewki czy marchewki, uwielbiam taplac sie w ziemi skad mozna powyciagac roznego rodzaju elementy stworzone nie za pomoca matuli natury a za pomoca mistrzow cechow.. wielu.. chociazby cechu zlotnikow/nozownikow/kazdego , ktorego resztki mozna znalezc te 2..3 metry pod powierzchnia gruntu takie paplanie sie w gruzowisku typu plac grunwaldzki lub do dzis nie ruszone pobocze ulicy powstancow slaskich to bylaby dla mnie wielka radocha, i jestem wrecz przekonany iz nie tylko dla mnie, ale i dla wiekszosci ludkow piszacych tu na tym forum dajcie mi ino blogoslawienstwo urzedu miasta/ministra d/s wszelkich wykopow a juz od jutra z mila checia zabiora sie do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk CIEKAWE CO SIĘ STA.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 09:38 kiedyś też odkopywali kielich Marcina Lutra gdzieś w rynku . Ciekawe co się z nim stało , bądz jak to się zakończyło , bo coś cisza .... . Chyba że coś przeoczyłem . :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopata Re: CIEKAWE CO SIĘ STA.... IP: *.rasserver.net 24.04.03, 12:49 Gość portalu: kuk napisał(a): > kiedyś też odkopywali kielich Marcina Lutra gdzieś w rynku . > Ciekawe co się z nim stało , bądz jak to się zakończyło , bo > coś cisza .... . Chyba że coś przeoczyłem . :o)) dzwoni dzwon ale waszmosci nie w tym kosciele :((( szukali kielicha ale nie w Rynku a przy Mazowieckiej, szukali kilka dni, i dokopali sie, ale pustej dziury, ktos ich juz ubiegl, i ten ktos nie kopal tuz przed nimi a prawdopodobnie jeszcze podczas oblezenia twierdzy, sprawa ucichla, to normalne, ilez mozna pisac u oproznionej prawdopodobnie przed dozorce dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś