Dodaj do ulubionych

Wrocław, paw pośród polskich miast

• Gość: Licealista Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:16
      Nie rozumiem po co w tekście red. Sawki znalazło się "zdanie - docinek" o
      Liceum nr 14. Jeżeli mamy z czegokolwiek się obudzić w naszym mieście - to
      właśnie z mitu tej szkoły ! Po pierwsze, nie za bardzo widzę przełożenie
      jakości nauczania z Brucknera na standardy życia zwykłych wrocławian. Po
      drugie - o co apeluje bardzo duża część młodzieży spoza tej szkoły - jej
      pozycja i wysoki poziom jest tylko dla wybranych, a w większości przypadków
      jest tylko iluzją. Owszem, szkoła ta ma niebotyczne wręcz wyniki jeśli chodzi o
      liczbę Olimpijczyków, ale to tylko mała część szkoły. Jeżeli w 14 nie jesteś
      olimpijczykiem - jesteś zerem. A jeśli tych jest ok 60, to co ? Ponad 250
      uczniów jest traktowana jako zło konieczne ? Ludzie ! Obudźmy się ! To kolos na
      glinianych nogach. Wiem, bo sam ją kończyłem. Tez byłem olimpijczykiem i wiem
      jak się traktowało ludzi spoza tego grona. Z perspektywy czasu widzę że
      naprawdę lepsze są licea nr III, V i VII - popatrzmy na zdawalność matur ! III
      i V - 100%. A w 14 ludzie maturę zwyczajnie oblewają ! I to właśnie trójka ze
      względu na swoich matematyków, piątka z racji dyplomacji i klas IB oraz
      siódemka wychowująca kolejne pokolenia lekarzy powinny być edukacyjną wizytówką
      miasta, a nie.......Liceum nr 14.
      • Gość: byly trojkowicz Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:52
        Skonczylem III LO pod koniec lat 90-tych. Nie wiem, jak jest teraz, ale wtedy
        byla to szkola snobow-kujonow. Banda dzieciakow bogatych rodzicow z przerostem
        chorych ambicji. Zygac mi sie chcialo na ich widok. W dodatku zdolnosciami nie
        grzeszyli wcale a wcale. Ja prawie nic nie robiac zdalem mature ze srednia ponad
        5, potem (znowu niewiele robiac) skonczylem PWr z ocena celujaca. I w d...
        mialem i mam te male, smieszne szczurki pedzace do kariery, bo im tam tatus i
        mamusia kaze. Nigdy, przenigdy nie posle dziecka do "elitarnej" szkoly, ktora w
        ogole nie uczy zycia. Bo zdac mature czy skonczyc politechnike z wyroznieniem to
        naprawde potrafilby prawie kazdy, a umiejetnosc odnalezienia sie w brutalnym
        spoleczenstwie to o wiele trudniejsza sztuka.
        • Gość: Bald wielki Wrocław - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:56
          Szanowni Państwo!!!!!
          Wrocław to najdziwniejsze miasto w Polsce. Niby nic wielkiego a jednak . Jest tu
          tyle sprzeczności , odwrotych prawidłowości że czasami zastanawiam sie jak to
          wogóle fukncjonuje . Myśle ze wymienienie 7 grzechów głownych to zdecydowanie za
          mało by pomieścić szczyty jakie tu mają miejsce .7 to liczba podstawowych
          flustracji a jakby sie przyjrzeć mozna ich by wymieniać w nieskonczoność . Ale
          do rzeczy.
          1. Wrocław - Mekka szans - kompletna bzdura
          a) kiedy przyjechałem tu 4 lata temu podstawy pensji były dużo wyższe jak teraz
          , nie było żadnego problemu z dostaniem pracy (mam dwie specjalizacje wyższe i
          takie tem ) do 2ooo netto. Prace dostawało sie z "Buta" teraz -
          • Gość: dek Re: Wrocław - Tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:01
            A oto co znaczy rząd z Warszawy
            wroclaw.hydral.com.pl/teeold1.php?ref=137685&type=z&thread=0&f=1
          • Gość: a-melia Re: Wrocław - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 19.02.07, 17:41
            RAAAANY!!!!!!! a ja tu już od kilku miesięcy marzę o ucieczce z LUBLINA DO
            WROCŁAWIA. mam również 2 fakultety - prawo skonczone i politologia w trakcie
            dzienna + praca na pełen etat za 1500 brutto... ledwo daje sobie z tym wszyskim
            radę. słysząc niemal codzień o tym jaki Wrocław jest rewelacyjny, właśnie tam
            chciałam się przeprowadzić po skończeniu studiów. od dziaś jednak zacznę się
            nad tym powaznie zastanawiac... choc z drugiej strony, chyba nigdzie nie ma tak
            niewielkich szans na rozwój i godne życie jak w lubelskim!!! :(
            • Gość: tk123 Re: Wrocław - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.07, 20:51
              Po prawie i politologii to może uda Ci się we Wrocławiu dostać pracę za 1000
              brutto :)
            • pogromca_mrowek Re: Wrocław - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 00:25
              Gość portalu: a-melia napisał(a):

> RAAAANY!!!!!!! a ja tu już od kilku miesięcy marzę o ucieczce z LUBLINA DO
              > WROCŁAWIA. mam również 2 fakultety - prawo skonczone i politologia w trakcie
              > dzienna + praca na pełen etat za 1500 brutto... ledwo daje sobie z tym wszyskim
              >
              > radę. słysząc niemal codzień o tym jaki Wrocław jest rewelacyjny, właśnie tam
              > chciałam się przeprowadzić po skończeniu studiów. od dziaś jednak zacznę się
              > nad tym powaznie zastanawiac... choc z drugiej strony, chyba nigdzie nie ma tak
              >
              > niewielkich szans na rozwój i godne życie jak w lubelskim!!! :(

Hmm, jesli piszesz powaznie powaznie odradzam
              Lepiej jedz gdzie indziej/zostań w Lublinie, chyba że chcesz
              -rozwalić samochód w dziurze. Tylko tu dziury są inne niż znałeś do tej pory, fakt, tu Wrocław nie ma konkurencji, jeśli uważasz że drogi w Twoim miescie są w złym stanie to nie widziałeś dróg we Wrocku - skąd nie wjedziesz zreszta witają Cie napisy "nawierzchnia uszkodzona" - to taka specyfika Wrocławia.
              -wk... sie stojąc w zatłoczonym tramwaju który tkwi w korkach jak samochodziki
              -kupić mieszkanie za swoje 300-500 pensji (nie licząc odsetek od kredytu)
              -denerwować sie ze tak mało miejsc na rekreację, nie znajdziesz ŻADNEGo czystego jeziora w promieniu 50km a baseny są po 12zł czyli tyle co w Dortmundzie - bo po co otwierac po południu szkolne baseny, prawda? Jeszcze szkoły zarobią albo mieszkańcy będa mieć rekreację za 6zł/h. Never.
              -dziwić sie samozachwytowi prezydenta jak i wielu mieszkańcom zachwyconym tak zacofanym miastem (bardzo szybko sie rozwija ale jest naprawde bardzo zapuszczone, to miasto wymaga praktycznie odbudowy. To nie Poznań Gdańsk Kraków, tu przez 50 lat komunisci tylko niszczyli to miasto - bo do 1970r czyli podpisania traktatu pokojowego z RFN los Wrocławia był niepewny (po wojnie władze musiały wiele lat przekonywać ludzi (i siebie) że to miasto będzie polskie i nie wróci do Niemiec.
              Kiedyś pisałem na forum wiecej nt "dlaczego nie warto mieszkac we Wrocławiu", przynajmniej przez najblizsze 10-20 lat (za 10 powinny znormalniec ceny mieszkań, za 20-30 powinno zostać odbudowane - jako tako - miasto)
              • rk111 Re: Wrocław - NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 00:36
                Gość portalu: a-melia napisał(a):
                >
                > > RAAAANY!!!!!!! a ja tu już od kilku miesięcy marzę o ucieczce z LUBLINA D
                > O
                > > WROCŁAWIA. mam również 2 fakultety - prawo skonczone i politologia w trak
                > cie
                > > dzienna + praca na pełen etat za 1500 brutto... ledwo daje sobie z tym ws
                > zyskim
                > >
                > > radę. słysząc niemal codzień o tym jaki Wrocław jest rewelacyjny, właśnie
                > tam
                > > chciałam się przeprowadzić po skończeniu studiów. od dziaś jednak zacznę
                > się
                > > nad tym powaznie zastanawiac... choc z drugiej strony, chyba nigdzie nie
                > ma tak
                > >
                > > niewielkich szans na rozwój i godne życie jak w lubelskim!!! :(
                >
                Wrocław zaprasza to Twoja sznsa ale jeszcze lepsza szansa będzie w Irlandii
                pogromca mrówek pisze bzdury to oszołom!!
        • Gość: Moshe Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:46
          Jesteś żenujący stary, tez kończylem trójkę i dla mnie twoje spostrzeżenia to
          jakiś bełkot, chyba nie chodzilismy do jednego liceum, bredzisz chłopaczku, ta
          szkola byla fantastyczna, dla mnie jesteś kretynem
    • maugohaha Re: Wrocław, paw pośród polskich miast 19.02.07, 15:35
      Wrocław jest niewolnikiem mody. Może to i dobrze, bo prawda jest taka, że jak
      byłam w Warszawie, raziło mnie ich wieśniactwo hehe:) Ale to pewnie dlatego, że
      mieszkam w mieście które jest niewolnikiem mody....
      • druop22 Re: Wrocław, paw pośród polskich miast 19.02.07, 16:07
        we wrocqu jest wszystkiego za malo..
        za malo drog, parkingow, chodnikow, sciezek rowerowych, szybkich polaczen
        komunikacji miejskiej i podmiejskiej, za malo nowych ladnych osiedli
        mieszkaniowych, centrow rozmaitej rozrywki, za malo dobrze platnej pracy... tu
        wszystkiego jest za malo..
        ostatnio nawet okazalo sie ze jest za malo miejsca do zabawy w weekend..
        wyjscie na miasto o 21:00 bez rezerwacji konczy sie zrobieniem rundy wokol
        rynku i powrotem do domu.. nawet w knajpach gdzie wstep po 15-20zl nie ma
        miejsc...tu wszystkeigo jest za malo, albo ludzi jest za duzo ;)
        we wroclawiu jest wszystkiego za malo..
    • Gość: Krakus Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:17
      Jakaś kpina Najwązniejsze polskie miasta to Warszawa, Kraków i Poznań.
      Wrocławowi jeszcze daleko do czołowki.!!!
      • Gość: Wr Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:20
        Wrocław dawno przegonił Poznań a teraz przegania i Kraków.
        • Gość: kierowca bombowca Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:28
          w korkach pewno i tak

Gość portalu: Wr napisał(a):

> Wrocław dawno przegonił Poznań a teraz przegania i Kraków.
          • Gość: Wr Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:30
            No i jeszcze w inwestycjach!!!
            • Gość: kierowca bombowca Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:15
              a co fastfoody u nas lepiej przędą?
        • Gość: tk123 Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.07, 20:52
          Buhahahahaha!
        • pogromca_mrowek Re: Wrocław, paw pośród polskich miast 20.02.07, 00:29
          W megalomanii i zaślepieniu to przegonił już chyba wszystkich...

Gość portalu: Wr napisał(a):

> Wrocław dawno przegonił Poznań a teraz przegania i Kraków.
      • Gość: lp Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.07, 18:28
        przepraszam bardzo, pod jakim względem "najważniejsze"? wrocław już od dawna
        jest w czołówce i tylko anachroniczny krakus mógł tego nie dostrzec.
    • Gość: dana Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.chello.pl 19.02.07, 16:28
      Mieszkam tu już ponad trzydzieści lat. Pokochałam Wrocław szary i siermiężny i
      cieszę się,że pięknieje, nawet jeśli moich dzieci nie stać na mieszkanie.Cóż,
      miłość nie zawsze jestwzajemna.
    • rok3 Wrocław, paw pośród polskich miast 19.02.07, 16:29
      ha,ha rynek....ładny fakt....ale są miejsca cale osiedla
      zapomniane....brud,odrapane tynki,resztki ogrodzen...pełno tu błota,niby
      miejskie ulice pełne duzych dziur,wybojów.....ale tutaj włodarze miasta nie
      bywają....lepiej nie wiedziec i nie widzieć---lepiej bedzie sie zauważonym na
      wystawie światowej....ale myślę ,że ciekawscy zachodni turyści tam
      dotrą.....bedzie co opowwiadac po powrocie........ha,ha
      • Gość: realista Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:32
        I Paryż ma swoje slamsy wiec dlaczego Wrocław ma ich nie mieć?
    • Gość: reno Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.07, 16:31
      Brawo!!!!mam dokładnie podobne zdanie o Wrocławiu.Niskie pensje,a ceny mieszkań
      to paranoja,kawalerka w starej płycie powyżej 200tys.zł - ktoś tu na głowę
      upadł...myśle o wyjeździe...
      też jestem ze Szczecina
      pozdrawiam
      • Gość: anna Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.07, 18:14
        Szerokiej drogi! Nikt Cię we Wrocławiu nie trzyma!
        • pogromca_mrowek Re: Wrocław, paw pośród polskich miast 20.02.07, 00:33
          No widzisz reno, są kulturalni wrocławianie.
          p.s.Jeszcze sie obudzą mieszkańcy Wrocławia i prezydent z ręka w... jak sie okaże
          że miasto sie nie rozwija - bez dopływu świeżej krwi spoza miasta będzie tu stagnacja nieco wzbudzana dotacjami z UE.

Gość portalu: anna napisał(a):

> Szerokiej drogi! Nikt Cię we Wrocławiu nie trzyma!

• Gość: widz Re: Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 00:34
            pogromca mrówek zaloguj się pod następnymi nickami, myślisz że nikt tego nie
            zauważył i nie zauważa? to głupi i naiwny jesteś
    • Gość: artas Warszawa IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.07, 16:46
      przeglałem większość z tych niby głósów w dyskusji jakie są nasze miasta i
      wychodzi na to ,że wszędzie syf kił i mogła. Wyborcza lubuje się w wpędzaniu
      nas wszystkich w jakieś kompleksy niższości.
      Zastanawiam sie tylko dlaczego wyborcza nie podejmie rabanu w związku z
      wybraniem w konkursie blaszka na muzeum sztuki nowoczesnej w warszawie. Cemu
      milczycie redaktorzy - pikietujcie , blokujecie marszałkowską ,żeby nie
      wybudowali takiej maszkary w środku miasta. Już złote tarasy bardziej nadają
      sie na muzeum sztuki współczesnej niż ten blaszak ... Jak wawa mabyć piękna
      skoro wybudują w samym centrum takie gó..!!!!Redaktorzy to piór , gdzie jest
      Greenpeace, gdzie zieloni , gdzie wszystcy ludzie ktorzy mają odrobinę poczucia
      estetyki...
    • Gość: albertnieprzejezdn Syfiasty Dworzec Główny PKP to skandal ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:46
      jeszcze gorsza kwestia to brak obwodnicy, nieprzejezdne ulice i wszechobecne
      korki - rzygać się chce ani samochodem, ani autobusem ani tramwajem nawet
      zostaje rower bardzo niebezpieczna zabawa przy braki dostatecznych dróg
      rowerowych i na pieszo, tak w wielu miejscach szybciej krótką drogę pokonałem
      pieszo widząc zgniecionych ludzi w autobusie lub niecierpliwie wiercących się w
      samochodzie, który przecież jest taką ulgą w komunikacji ale nie w tym molochu
      stan wielu dróg pozostawia też wiele do życzenia, wieczne remonty, wiele
      rozkopanych arterii i bałagan w coraz zmieniających się połączeniach MPK
      szczególnie tramwajowych
      • Gość: lp Re: Syfiasty Dworzec Główny PKP to skandal ale IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.07, 18:36
        z pana wpisu wynika, że we wrocławiu w ogóle nie można sie poruszać. mieszkam
        tu od 18 lat i jakoś tego nie zauważyłam. korki są takie jak w każdym innym
        miescie, a co do "ciągle zmieniających się połączeń MPK" to wystarczy trochę
        intelektu, zeby sobie z tym poradzic.
      • ludendorf Re: Syfiasty Dworzec Główny PKP to skandal ale 20.02.07, 02:59
        Za to zabytkowy !!!!!!!!!!! :D
    • Gość: mi Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:00
      mam kilka ale do wrocławia mieszkałem tu kilka latek i cieszę sie że juz to sie
      skończyło , mieszkam w Wawie i powiem wam uciekajcie !!!!! dlaczego - proszę

1. nie ma we wrocławiu pracy powyżej jakiejś średniej - osobiście nie znam wielu
      ludzi którzy zarabiaja powyzej 3000 a średnia to jakieś 1500 (nie piszcie ze
      jest imaczej bo pracuje w agencji pracy i werbuję dalej pracowników z wrocławia
      2. mieszkania - haha juz dogoniliście ceny wawy a pewnie zaraz przegonicie
      3. drogi - śmich na sali
      4. powoli sie wyludniacie i nie stać was na zakup mieszkań (sami sobie jesteście
      winni)
      5. zaczyna się mała metropolia przeradzać w miasto robotnicze - LG i te sprawy
      zaorają resztki czystego powietrza
      6. macie świetną służbe zdrowia - najbardziej zadłużona w Polsce

i tak bedziecie wyzywać i tak jest to normalne bo juz bardziej obrośliście w
      piórka jak warszawiacy ale przyjmijcie słowa krytyki i wróccie jak ceny
      mieszkanek lekko spadną

ciekawe czy byście mili moi kogoś zaprosili do wrocławia żeby zaczął od nowa
      rodzinę założyc

Uciekajcie !!!!!!!!!!!!!
      • rk111 Re: Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.02.07, 17:22
        Gość portalu: mi napisał(a):

> mam kilka ale do wrocławia mieszkałem tu kilka latek i cieszę sie że juz to sie
        > skończyło , mieszkam w Wawie i powiem wam uciekajcie !!!!! dlaczego - proszę
        >
        > 1. nie ma we wrocławiu pracy powyżej jakiejś średniej - osobiście nie znam wiel
        > u
        > ludzi którzy zarabiaja powyzej 3000 a średnia to jakieś 1500 (nie piszcie ze
        > jest imaczej bo pracuje w agencji pracy i werbuję dalej pracowników z wrocławia
        Bo Warszawa dzięki centralistycznej polityce rządu kradnie pieniądze z całej
        polski więc pensje są sztucznie zawyżane.
        > 2. mieszkania - haha juz dogoniliście ceny wawy a pewnie zaraz przegonicie do
        Warszawskich 11000 za m2 to Wrocławiowi jeszcze daleko.
        > 3. drogi - śmich na sali
        Inwestycje drogowe mnożą się jak grzyby po deszczu oby warszawa nam tylko nie
        przeszkadzała i wywiąała się ze swoich powinności.
        > 4. powoli sie wyludniacie i nie stać was na zakup mieszkań (sami sobie jesteści
        > e
        > winni)
        Co za bzdury wyludniacie się cytujesz chyba dane rządowe.
        > 5. zaczyna się mała metropolia przeradzać w miasto robotnicze - LG i te sprawy
        > zaorają resztki czystego powietrza
        Żal ci że LG nie wybrał Warszawy.
        > 6. macie świetną służbe zdrowia - najbardziej zadłużona w Polsce
        Bo rząd płaci za kontrakt a nie za jakość
        > i tak bedziecie wyzywać i tak jest to normalne bo juz bardziej obrośliście w
        > piórka jak warszawiacy ale przyjmijcie słowa krytyki i wróccie jak ceny
        > mieszkanek lekko spadną
        >
        > ciekawe czy byście mili moi kogoś zaprosili do wrocławia żeby zaczął od nowa
        > rodzinę założyc
        >
        > Uciekajcie !!!!!!!!!!!!!
        Z Warzawy bo to bagno nad bagnami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • pogromca_mrowek Re: Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.02.07, 00:45
          Mi pisze jak jest, a Ty rk111 chyba jakimś dywersantem jesteś bo piszesz takie bzdety że aż sie chce/nie chce/ komentować

rk111 napisał:

> Bo Warszawa dzięki centralistycznej polityce rządu kradnie pieniądze z całej
          > polski więc pensje są sztucznie zawyżane.

Oczywiście kradnie, tak jak firmy które w wiekszości mają swe siedziby w stolicy (niestety wiadomo, w republikach bananowych żeby coś zdziałac siedziba firmy MUSI być w stolicy). Poznań z kolei sie rozwija bo pieniadze dla Wrocławia wiozą koleją, a IC jak wiadomo jedzie przez Poznan - pewnie wtedy kradną te walizki pieniedzy.

> Warszawskich 11000 za m2 to Wrocławiowi jeszcze daleko.

Ty głupi jesteś czy slepy? Na rynku wtórnym dziecko są mieszkania po 9-10 tys zł (np Krzyki, Oporów), poszukaj sobie na pierwszej lepszej stronie.

> > 3. drogi - śmich na sali
          > Inwestycje drogowe mnożą się jak grzyby po deszczu oby warszawa nam tylko nie
          > przeszkadzała i wywiąała się ze swoich powinności.

Super sie czyta Twoje posty - dobrze działają na przepone.

> Żal ci że LG nie wybrał Warszawy.

Na pewno mu żal, toć on jak mieszka w Wyrszawie to pywnie Koreańca na oczy nie widział

> Bo rząd płaci za kontrakt a nie za jakość

Ciągle ta Wawa winna. A czy nie wpadłeś na to że we Wrocławiu jest o 2-3 szpitale za dużo? Tylko że zamiast je zamknąc wszyscy wolą "obdzielać biedą po równo", szpitale i tak stoją puste (nie ma tyle kasy na kontrakty i ilość operacji) i szmal idzie na ogrzewanie tego a nie leczenie.

> > Uciekajcie !!!!!!!!!!!!!
          > Z Warzawy bo to bagno nad bagnami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmm, akurat Wrocław ma problem z podmokłymi terenami i zgrajami komarów latem.
          Tak nawiasem mówiąc. Inna sprawa że Wawa to tez nie jest zbyt fajne miejsce do mieszkania i życia.
      • Gość: Jonek Re: Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:35
        Chciałem Ci cos odpisać ale ze śmiechu spadłem z krzesła. Widać że dawno tu nie
        mieszkasz i powtarzasz typowo warszawskie stereotypy. żaden z twoich punktów nie
        ma pokrycia w rzeczywistości.
        • Gość: bill Re: Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:55
          niestety jestem tu raz w tyg
          • Gość: anna Re: Ale Śmiech z Wrocławia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.07, 18:22
            To przestań przyjeżdzać i po kłopocie.
    • Gość: Jonekj Ręce mi opadły. IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:03
      Nie rozumiem autora tego bzdurnego artykułu. Skoro mu się Wrocław nie podoba to
      niech się przeprowadzi gdzie indziej. Pisze, że w niczym Wrocław nie jest
      najlepszy. Rozpatrując to pojedynczo to może i nie ale pokażcie mi drugie takie
      miasto, które było by w wszelkich rankingach w czołówce.
      • Gość: zboczony xiadz Re: Ręce mi opadły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:19
        czyich rankingach? wroclawskich chyba...
    • karta666 Centrala mojej firmy jest we Wrocku 19.02.07, 17:03
      ja jestem rodowitym Warszawiakiem.
      Łatwo dostrzec różnice. I nie chodzi tu o najgorsze w Polsce drogi. Co by nie
      mówić - i tak uwielbiam Wrocław :)))
      Różnica tkwi głównie w mentalności ludzi. Naprawdę podchodzą do wszystkiego
      inaczej niż na Górnym Śląsku czy w 3-Mieście.
      Przykład? Proszę bardzo.
      Zaproponowano nam szkolenia nieco wykraczające poza zakres zawodowy. W
      Warszawie - wszyscy zachwyceni. I wszyscy się zgłosili.
      A Wrocław? Zero. Powód? Szkolenie miało być w piątek i w sobotę. Przy czym w
      piątek do 19-tej, a w sobotę do 17-tej.
      I nikt nie chciał.
      Można mówić co się chce, ale w jakiś sposób świadczy to o podejściu do różnych
      rzeczy...
      • xiv Re: Centrala mojej firmy jest we Wrocku 19.02.07, 17:20

> A Wrocław? Zero. Powód? Szkolenie miało być w piątek i w sobotę. Przy czym w
        > piątek do 19-tej, a w sobotę do 17-tej

pewnie nie placili za nadgodziny... ;)
      • Gość: vratislaver Re: Centrala mojej firmy jest we Wrocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:43
        o tym, że nie wszędzie, żeby się rozwijać potrzebny jest WYśCIG SZCZURóW cwaniaczku
    • Gość: jola Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.tu.ok.cox.net 19.02.07, 17:08
      Wroclaw pieknieje kazdego roku i ja kocham to miasto.
      Troche przypomina mi Monachium gdzie mieszkalam przez wiele lat.
      Wroclaw jest zielony, Wroclaw jest bardzo bardzo europejski.
      I mam nadzieje ze przy madrym rzadzeniu bedzie jeszcze lepiej sie zylo i
      wygodniej.
      Pan Sawka bardzo dobrze skonstruowal tekst, plusy i minusy.
      Plusy - zadne inne miasto nie ma tyle a minusy- jak wszystko w Polsce.
      Wroclawianie!
      Cieszmy sie i pomagajmy sobie nawzajem.
      Pozdrawiam Pana Sawke i internautow!
      Jola
    • Gość: WK Wrocław - lider PR IP: *.ig.pwr.wroc.pl 19.02.07, 17:10
      Wrocław jest liderem niestety tylko w kategorii "najlepszy PR". We wszystkich
      innych istotnych rankingach, które były tu i ówdzie publikowane (np. przyrost
      liczby ludności, stopa bezrobocia, pozycja wyższych uczelni, stan
      infrastruktury miejskiej, komfort życia w mieście) plasuje się poza ścisłą
      czołówką.
      Stabilność lokalnej władzy bierze się natomiast z:
      1. programowego "blatowania" ewentualnych oponentów (patrz: pozycja PiS-u i
      skład ekipy Dutkiewicza w ostyatnich wyborach)
      2. totalnego zawłaszczenia przez przedstawicieli władzy wszystkich mediów
      lokalnych
      3. niskiej kultury politycznej społeczeństwa nie odróżniającej wiecznych
      zapowiedzi "zrobimy, będzie, itd" od sprawozdania z realizacji "już jest".
      Pozdrowienia dla zachwyconych "Wrockiem"
      • Gość: Jonek Re: Wrocław - lider PR IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:18
        Rozumiem że chcesz powiedzieć że we Wrocławiu wszystko ma byc a jeszcze nic nie
        zrobiono? Byłeś tu kiedyś?
        • Gość: adrian_mol Re: Wrocław - lider PR IP: *.eranet.pl 20.02.07, 08:42
          > Rozumiem że chcesz powiedzieć że we Wrocławiu wszystko ma byc a jeszcze nic
          nie
          > zrobiono? Byłeś tu kiedyś?

a co zrobiono? Estakadę gądowską?
          Zaiste, to jedyna a i tak niedokończona inwestycja 20lecia
          pokomunistycznego. Aha i Galeria Dominikańska i zdrój w rynku.
    • Gość: Jonek Bzdurny artykuł IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:11
      Duma ze swojego miasta jest jak duma ojca z syna. Syn może nie być doskonały,
      nie taki jak sobie ojciec wymarzył zanim dzieciak jeszcze przyszedł na świat.
      Ale i tak ojciec kocha swego syna. Podobnie jest z Wrocławiem. Ja zauważam dobre
      strony i nie zawracam sobie głowy złymi. Jeśli ktoś jest tak sfrustrowany i
      znudzony życiem że stara się widzieć tylko zaszczane bramy w Śródmieściu czy
      zanieczyszczone chodniki na Brochowie to mu współczuję. Zapraszam na Nowy Dwór,
      ponoć typowe blokowisko jakich wiele w Polsce ale pokażcie mi tak zielone,
      zadbane osiedle gdziekolwiek indziej w tym kraju. A nie jest to żadna bogata
      dzielnica.
      • Gość: pplk Re: Bzdurny artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:18
        Prawdziwa miłość polega na tym, żeby dostrzec i wypunktować wszystkie błędy. Bo
        dopiero wtedy można niedoskonałość kochanego obiektu zaakceptować.

Inna rzecz, że atmosferą i niepowtarzalnością się nie najem. Gdybym umiał jeść
        niepowtarzalność, dawno siedziałbym w szałasie obok Wodospadów Wiktorii. Gdybym
        umiał jeść perspektywy rozwojowe- w Bangalore albo Szanghaju. Poki co musze jesc
        chleb- dlatego zarabiam na niego w Warszawie, bo we Wro mogę co najwyżej wegetować.
        • Gość: Jonek Re: Bzdurny artykuł IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:31
          A ja we Wrocławiu bardzo dobrze sobie zyję i stac mnie na chleb z kawiorem.
          • Gość: pplk Re: Bzdurny artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:59
            Bardzo sie ciesze, daj Ci Boze zdrowie. Rzecz w tym, ze jestes jednym z
            nielicznych wyjatkow.
      • druop22 Re: Bzdurny artykuł 20.02.07, 09:56
        Nowy Dwor ??? to chyba najbardziej depresyjna dzielnica w miescie..
    • Gość: jola Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.tu.ok.cox.net 19.02.07, 17:11
      jescze chcialabym sie odniesc do szkolnictwa.
      Nie jest tak zle jak pisze Pan Sawka.
      Pracujac w Monachium przez 12 lat na stanowisku konstruktora nie musialam
      nostryfikowac mojego dyplomu z Politechniki Wroclawskiej!
      Politechnika i inne uczelnie we Wroclawiu sa bardzo bardzo dobre!
      A teraz jestem juz na emeryturze i moge podziwiac Moj Kochany Wroclaw jak
      pieknieje co dnia.
      Jola
    • Gość: Jerzy Zielinski Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:19
      Przyjechałem do gruzów z innego pieknego miasta przymusowo. Tam zawsze panował
      optymizm u mieszkanców i oni miasto kochali a teraz kacham Wroclaw i cieszy
      mnie wszystko co powstaje nawet jeżeli Wroclaw jest tylko pawiem. Wiem
      bowiem , że optymizm mieszkańców wyzwala energię do tworzenia i budowy.Cieszy
      ten artykół bo zwraca uwagę na rzeczy, ktore łatwo możemy poprawić chociazby
      czystość ulic i trawników, zadbać aby pupilki nie zostawiały tych kup. Ale nie
      nakazem ale miłością do tego Pawia.Zaczynam od dziś robić to co leży w moich
      możliwościach.
      Jerzy
    • Gość: kami a ja i tak kocham Wrocław IP: 62.233.164.* 19.02.07, 17:20
      bo jest wyjątkowy a Kraków niech się schowa bo jest przereklamowany

fototel.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=16
      • Gość: asasello_krakow Re: a ja i tak kocham Wrocław IP: *.ghnet.pl 19.02.07, 17:31
        przez kogo?
        • Gość: tk123 Re: a ja i tak kocham Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.07, 20:54
          Przereklamowany (i to bardzo) jest właśnie Wrocław.
    • Gość: WypadSTAD Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.07, 17:25
      A po co Pan Jerzy Sawka się przyssał (czyt. przyjechał) do Wrocławia?

Moim zdaniem po to by skorzystać z magicznego dobrobytu tego miasta. PRECZ STAD
      SPOWROTEM DO SCZCZECINA!!! Ale to już!!!!
    • Gość: Mistrz Bo psie kupy IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:31
      ja chciałbym się tylko skoncentrować na jednym konkretnym problemie- psich
      kupach. Jest to problem wg mnie wyolbrzymiony! We Wrocławiu mieszkam od
      urodzenia i byłem prawie w każdym jego zakątku i uwierzcie mi- NIE MAMY WCALE
      TAK DUZO KUP :) porównuję to z miastami , które aspirują do bycia metropoliami
      lub są za takie uznawane, a które miałem przyjemnośc odwiedzic, m.in. Londyn,
      Paryż, Barcelona, Nicea.. Nasze kupy to kropla w morzu kup :D

pozdro i życzę mniej zaciętości w dyskusjach ;)
    • idz.po.mleko Wrocław, paw pośród polskich miast 19.02.07, 17:33
      Wroclaw jest ok. Jest w Polsce i to jest glowny problem tego miasta. Gdyby byl w
      Czechach bylby rownie znany jak Praga..

Ale i tak mysle ze to jedno lepszych polskich miast.

pozdr dla wroclawiakow, studiowalem tam :-)
    • Gość: Aguirre Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:33
      autor reprezentuje typowo polski grzech, mianowicie chciałby żeby wszystko stało
      się już teraz; nagle; od razu
    • Gość: Alka Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.as.kn.pl 19.02.07, 17:43
      mamy wyjątkową bagienną atmosferę... ciepłą, wręcz parnie gorącą i przyjazną...
      miasto jest "piękniejące", bogate w historie i legendy... nieumiejących
      docenić... prosimy o dystans...
    • Gość: dsl a ja kocham to miasto IP: 193.26.4.* 19.02.07, 17:45
      Od 10 lat mieszkam w Londynie ale jak tylko w Polsce przestana rzadzic rozamite
      artykuly spozywcze (drob/kartfole/buraki) to bede sie zbieral z powrotem.

Co kilka miesiecy jestem we Wroclawiu i za kazdym razem widze zmiany na lepsze.
      Ale malkontentow wszedzie pelno wiec i na tym forum ich nie brakuje. Dobrze, ze
      przynajmniej w we Wroclawiu raczej nikt sie nimi za badzo nie przejmue!

• Gość: Wrocławianin Wrocław, paw pośród polskich miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:49
      Ha, najrazniej wg mediow w Polsce nie mozna byc z NICZEGO zadowolonym,
      dziennikarze zawsze znajada i wtykna jakas wade. Czy na tym polega ich praca, na
      obrzucaniu calego (i tak juz brudnego) swiata blotem?
      • Gość: Andrzej W Wrocławiu puściłem pawia IP: *.3.cust.bredband2.com 19.02.07, 17:50
        I dlatedo to zamieszania
    • duszam portal od nowa? 19.02.07, 17:50
      Osobiscie przeczytalem kilka z tych tekstow (m.in. o bialymstoku :D ) i wiele z
      nich jest napisana w zgodzie z prawda, ale czy przypadkiem "przystanek miasto"
      nie jest inteligentna kontynuacja kampani marketingowej pt "portal od nowa" ?
      niedawno banery i billboardy gdzie tylko sie nie zajrzało, teraz we/o wszystkich
      dużych miastach krytyczne teksty- impuls do dyskusji, czy reklama poprzez
      kontrowersje?
      Co by nie mowic to ilosc wpisow na forum swiadczyc by mogla o udanym zabiegu
      marketingowcow.

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka