Dodaj do ulubionych

Chcę zdjąć gips!!

05.03.07, 15:55
Ale żadna przychodnia nie jest tym zainteresowana, kolejki są bardzo długie.
Może nauczę się z nim żyć? Założę na drugą nogę i na butach narciarskich
zaoszczędzę... Trzeba widzieć jakieś plusy:(
Obserwuj wątek
    • Gość: guarana1983 Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 16:06
      hehehe, weź nożyczki i sama zdejmij po co sie męczyć
      mówię na serio ; )
      • seminola Re: Chcę zdjąć gips!! 05.03.07, 16:09
        Oj, bliska jestem, na założenie czekałam jakieś 5 godzin. A jak będzie ze
        zdjęciem? O ile ktoś łaskawie zechce zdjąć, bo w NFZ nie odbiera się telefonów.
        • Gość: pp Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 16:21
          trzeba bylo pomysleć o tym wcześniej -a dokładnie lekarz w poz powinien
          wystawić skier.do por chirurgicznej w terminie zdjecia gipsu -niekiedy to
          nalezy zaraz po załozeniu sie interesowac terminami no itd.
        • Gość: Znachor Re: Chcę zdjąć gips!! IP: *.magma-net.pl 05.03.07, 16:24
          Zdejmowałem dwa razy gips z ręki. Najszybciej można to zrobić małą gumuweczką.
          Metoda mniej stresująca to: miska do której nalewamy ciepłej wody z mydłem.
          Wkładamy zagipsowaną kończynę i czekamy aż gips trochę namięknie. Następnie jak
          wierzch stanie się śliski szczotką z twardym włosiem szorujemy do momentu gdy
          zobaczymy bandaż. następnie powoli mocząc go odwijamy.
          Pierwsza metoda czas usuwania opatrunku jakieś 20 minut. Druga metoda ok. 1,5
          godziny.
          • seminola Re: Chcę zdjąć gips!! 05.03.07, 16:47
            No to strrrrrrrrrasznie długo! W sumie to może faktycznie z nim w wannie
            poleżę:))))))))))) A rejestrowałam się od razu, a jakże, ale kierowcę mam tylko
            przez najbliższe trzy dni, a rejestracja jest oczywiście dnia następnego!
            Chyba się zastanowię nad tą gumówką.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka